Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
kardeşim başkalara bakma sen oğluna duşun. ben kaynana ıle yaşıyorum. ılk gunler rahatsız oluyordu oğlum kalabalk ortamlardan. ben de oğlum dışarıya çıkartıyordum ya parka ya bahça herkese kusura bakmayın dıyerek. vallah ınsanlar beni ılgilandırmıyor. eğer onlar yanında oğlun ıle durursen ağızları susmaz laf sokarak, bende rahatsız oluyorum kaldıramıyordum ınsanın lafları. onun için kaynana ıle bırakıyorum mısafırler. bı de başkaların evinde gıtmıyordum . net bı şekilde söyluyordum akrabalara.
mısafır sana gelırken telefone açmıyorlar mı??? açıyolarsa söylersın musait değilm. ya da dişardayım ......bir tane mı çocoğunuz var ?? öyleyse çok zorlamıcaksın benim kadar.
oyun ıle ılgili beraber resim yapın beraber dans edın, al onu kocana zıpla oyna şakı söyle. saklanmaç dene. tren yap koş güldür..... bı de en çoooooooooooooook temiz hava alsın parka götür. çocuklar ıle arkadaşlık yapın. sana bi şey deyım şemdı hava guzel mısafırlerden kurturmak için sık sık dişarı çikın. yokse mısafırler ıle sınırlı olursun çocuğuna de bakamasın .... al yavrun çık dışarı iyi olacak ınşallah . allaha guven sonra oğluna . bı de sabırlı oooooooooooooollll. allah şifa versın
bı de yazdım yukardakı çaylar ver. toxin atmak için rahatlatmak için

Arkadaşlar ndf damla ve karnitin kullanan var mı çocuklarınız için? Ne gibi yan etkileri var? Eski yazılardan bulmaya çalışıyorum ama çok zaman alıyor kullananlar varsa cevap yazın lütfen

3 yaş 2 aylık oğluma bugün % 80 çocukluk otizmi tanısı kondu.Aysonu heyete girecek raporumuzu alacağız inşallah. .
5 yaşına kadar konuşursa büyük ihtimalle otizmi aşar dedi uzman psikiyatrist..2 senelik yoğun eğitim önerdi birazı rehabilitasyon da birazı ev-kreş olarak...bizim gibi olanlar var mı?
Bir de evde neler yapabilirim oğlumla bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

Oğlunuzda aşamadığınız problemler tam olarak neler açabilirmisiniz. Yani %80 demek ne demek ben bunu merak ediyorum. Yani doktorlar bu hastalığın bir tahlil sonucu yok somut bir veri gösterecek tetkiki yokken nasıl 80 rakamını buluyorlar. Eğer dizdikleri kule sayısına göre bunu yapıyorlarsa bana normal gelmiyor. Çocuk bu bi gün 3 kuleyi üst üste koyar bigün 10 kuleyi.. İlk ne zaman doktora gittiniz. İlk gidişinizde ne demişlerdi. Tanıyı ne kadar süre takip ettikten sonra koydular . Bence çocuk uzun süre takip edilmeli..
Özel eğitimde benim farkettiğim taklit konusunu çok önemsiyorlar, taklitini yaptırmaya çalışın. Kedi köpek araba kuş .. Daha önce özel eğitime gidiyormuydunuz yoksa ilk defamı başlayacaksınız? Biz kreşte çok daha fazla yol aldık. Yaşıtlarıyla ve normal çocuklarla geçirdiği süreç bizde daha verimli geçti.. Taklit becerisinide yaşıtlarından daha iyi kapıyorlar bence. Buradan yanlış anlaşılmasın özel eğitim önemsemediğimden değil. Özel eğitim derslerine çocuğunuzla birlikte girin orda öğrettiklerini tekrarladığınızda zaten yapabileceğiniz şeyi yapmış oluyorsunuz. Ordaki eğitmenlerin ses tonundaki iniş çıkışları bile takip ediyorum. Umarım kısa bir sürede toparlarsınız

Bir aya yakındIR gidiyoruz özel eğitime dediğiniz gibi taklit konusunu vurguladı eğitmenimiz..bilmiyorum belki siz çok haklısınız bakırköy mazhar osman hastanesinde denver testinden sonra uzman dr da görerek bu tanıyı koydu..tabi dosyada benim dediklerimi de baz alıyorlar. Oğlum komut almıyor genelde, evde alıştığı şeyleri komut verdiğimde yapıyor ama o da herzaman değil..sizin çocuğunuz kaç yaşında gittiği kreş otizmli olduğunu biliyor mu

Bizimki haziranda 3 yaşında olacak, ilk doktora gittiğimizde 2 yaş 3 aylıktı. Konuşmuyordu, işaret parmağını kullanmıyordu, dediğiniz gibi komutları almıyordu, araba tekerleklerine bakmayı seviyordu. Göz temasımız hep vardı. Onun dışında streoip denilen haeketlerde yoktu. 3 ayda bir doktora gidiyoruz ama rapor almadık.. 5-6 ay sonunda komutlar, işaret parmağı, 60-70 kelime geldi. Bizde şuan konuşamama dışında çok fazla problem kalmadı. Biz hiç bir teste sokma gereği duymadık. Zaten bişeyler yolunda gitmiyordu ve bunun çareside özel eğitim ve kreş diğer sosyalleşmeler olduğu için o yönde adımlar attık. Kreşe söyledim ben, çünkü bi kenarda kalabilirdi. Oyüzden ısrarla ona biraz ayrıcalık gösterilsin diye abarttım bile. Bence mutlaka söylenmeli.. Yoksa aa bu ne uslu çocuk derler kendi kendine oynuyorlar derler bırakırlar

Siz erken başlamışsınız ne güzel. .inşallah darısı başımıza. Tam gün mü gidiyor kreşe?hangi şehir ve ildesiniz ? Bu arada esti biz istemedik prosedür gereği psikiyatri istedi..

Bu arada diğer belirtilerimiz parmak ucu yürüme nedensiz gülmeler işaret parmak kullanmama baybay yapmama akranlarıyla oynamama tuşlu şeyleri mesela kumandayı çok sevme hep aynı tuşlara basma...ilk aklıma gelenler bunlar

bizimkide bay bay falan yapmıyordu şimdi yapıyor ama gene elini tam dışa çevirip yapamıyor içe doğru ters yapıyor bunada şükür en azından komutu alıyor.. Takıntıları var sanırım, takıntı olarak bizde arabayı koltuğa koyar kendide yatar arabayı ileri geri sürerdi. Onuda bayağı aştık. Nasıl aştık dersen hep dikkatini dağıtarak özellikle şimdi bahar hep gezerseniz kumandasız bir gün geçirmiş olursunuz.Ertesi gün gene başka bir yere giderseniz kumandasız bir gün daha geçirirsiniz. Bunlar çoğaldıkça takıntıda azalıyor. Parmak ucu bizde olmadı ama sert tabanlı ayakkabı önerdiklerini duymuştum evde dahi giydirin.Bide yürüyüş bantınıda kullandıklarını duymuştum. Gülmeleride görmemezlikten gelin.. Balık yağı aldım ama kullanmadık.. Diyet falanda yapmadık.. Takıntılar için ilaç verdiklerinide duydum size vermedilermi? Siz bence ilk adım kendinize çok fazla kalabalığı olmayan küçük bir kreş bulun.. Benim kendimce önerilerim bunlar...

ALLAH ŞİFA VERSI HERKESE. VALLAH BENİM DERDIM OTİSTİK OĞLUM DEĞİL ŞU AN. BENİM DERDIM BABASI. İLERLEMELER VAR HERKES GÖRUYOR BI TEK BABASI GÖRMUYOR. ÇOCUĞA ÇOK BASKI YAPIYOR. KAFAMI YIYECEM

Merhabalar benim oglumda 4 yas 3 aylik atip otizim tanisi kondu. Ozel egitim aldiruyorum. Krese gidiyor komut aliyor. Goz temasi var . Isme tepki onceye nazaran daha con veriyor ancak konusmuyor. Buda beni kahrediyor. Arkadaslar ayni durumda olan cocuklariniz varsa ne zaman konusur. Yada konusur mu. Cevap verirseniniz cok sevinirim

benim oğlum tepkı senın oğlun. konuşacaklar herkes dıyor. kreşe devam özel eğitimi de. inanıyorum konuşacaklar

benim oğlum tepkı senın oğlun. konuşacaklar herkes dıyor. kreşe devam özel eğitimi de. inanıyorum konuşacaklar

Arkadaşlar facedeki otizm grubunda amerikadan getirilen bir multivitamin in konuşmaya çok faydası olduğunu yazdılar denenmiş sonuç alınmış vitaminin ismi super nuthera. .kırkman grup un sitesinden getirtmişler..

Arkadaşlar facedeki otizm grubunda amerikadan getirilen bir multivitamin in konuşmaya çok faydası olduğunu yazdılar denenmiş sonuç alınmış vitaminin ismi super nuthera. .kırkman grup un sitesinden getirtmişler..
allah razı olsun kardeşım. turkıyede var mı bu ılaç??

Facebookta otizmli anne babalara dair herşey diye bir grup var orda erkan Tandoğan diye birisi tavsiye etti konuşmayı arttırıyormuş ben kendim kullanmadım arkadaşlar. .amerikadan getirtiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…