- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.841
merhaba arkadaşlar, kadınlar kulubunda bi arkadaş bi ilaç buldu otistik çocuklar için konuşma hızlandırıyor. ş ilaç burda yok amerikadan geliyor. ben onu almaya düşünuyorum. okuduğum yorumlar onun hakında hepsı olumlu.Konusmaya ne zaman basladi. Okul isıni ne yatiniz seneye okula gidecek mi. Bizimkine ozel egitim ogrrtmeninin ongorusu yasitlarindan bir yil gec baslar diyor. Ben ogretmenim o sorun degil gec baslamasi hatta bana gore iyi ancak ben o kadar endiseliyim ki kkonusamiyacakmis gibi geliyor.ilac oglumda cok utku yapiyor gozunu acamiyor o.25 mlg veriyorum sizin dozu ne kadar acaba...
sabah 0,25 akşam 0,25 olarak veriyoruz. bu ay gidicez bakalım doktora, belki dozu düşürür. konuşmaya ne zaman başladı tam olarak bilemiyorum. çok yavaş gelişiyo herşey. sanırım 4 yaşından sonra biraz daha anlamlı konuşmaya başladı. okula gidicek inşallah. benim oğlum yapılı uzun boylu bi çocuk, 1 yıl geciktirirsek iyice sınıfındakilerden güçlü olacak. bu da dezavantaj bence. bilmiyorum bize de dediler geç başlayabilir falan diye. ama ne değişecek bu sene ile gelecek sene arasında aman aman bi fark olmayadabilir. boşuna da olabilir beklemek. ben göndericem diye düşünüyorum. bakalım doktor ne diyecek..Konusmaya ne zaman basladi. Okul isıni ne yatiniz seneye okula gidecek mi. Bizimkine ozel egitim ogrrtmeninin ongorusu yasitlarindan bir yil gec baslar diyor. Ben ogretmenim o sorun degil gec baslamasi hatta bana gore iyi ancak ben o kadar endiseliyim ki kkonusamiyacakmis gibi geliyor.ilac oglumda cok utku yapiyor gozunu acamiyor o.25 mlg veriyorum sizin dozu ne kadar acaba...
oğlunuz kaç yaşında? ne zaman den beri respirdal verıyorsunuz??? benim oğlum boğazı çok duşgun sizin ki???sabah 0,25 akşam 0,25 olarak veriyoruz. bu ay gidicez bakalım doktora, belki dozu düşürür. konuşmaya ne zaman başladı tam olarak bilemiyorum. çok yavaş gelişiyo herşey. sanırım 4 yaşından sonra biraz daha anlamlı konuşmaya başladı. okula gidicek inşallah. benim oğlum yapılı uzun boylu bi çocuk, 1 yıl geciktirirsek iyice sınıfındakilerden güçlü olacak. bu da dezavantaj bence. bilmiyorum bize de dediler geç başlayabilir falan diye. ama ne değişecek bu sene ile gelecek sene arasında aman aman bi fark olmayadabilir. boşuna da olabilir beklemek. ben göndericem diye düşünüyorum. bakalım doktor ne diyecek..
oğlum 6,5 yaşında, 5,5 yaşından beri risperdal kullanıyoruz. bizimki de çok iştahlı. ama sebze falan yemiyor. ben az yesin istiyorum, bir de kilolu olursa dezavantajları daha da artacak okulda.oğlunuz kaç yaşında? ne zaman den beri respirdal verıyorsunuz??? benim oğlum boğazı çok duşgun sizin ki???
RİSPİRDAL İŞTİHA AÇAR. ÇOCUĞUNUZ % KAÇ OTİZIMLI??? NET Bİ ŞEKİLDE İLERLEME GÖRDUNUZ MU?? RİSPERDALDAN SONR.oğlum 6,5 yaşında, 5,5 yaşından beri risperdal kullanıyoruz. bizimki de çok iştahlı. ama sebze falan yemiyor. ben az yesin istiyorum, bir de kilolu olursa dezavantajları daha da artacak okulda.
net bir şekilde ilerleme gördüm diyene hiç rastlamadım. bizim çocuklarda durumlar pek net olamıyor malesef. özel eğitime gidiyoruz. henüz rapor almadık. bu yaz alıcaz inşallah. rehabilitasyon merkezlerine gitmeyelim dedik, başta gitmiştik çok üzüldük. çocuk da etkilenir başka özel çocukları görünce diye düşündük. özel bir öğretim merkezine gittik. hep aynı tarzda çocuklar geliyordu. ağır vaka yoktu anlayacağınız. bizim doktorumuz atipik otizm ama spektrumun çok hafif bir ucunda demişti. bakalım raporda ne diyecekler.mümkün olduğu kadar normalleşmeye çalışıyoruz.RİSPİRDAL İŞTİHA AÇAR. ÇOCUĞUNUZ % KAÇ OTİZIMLI??? NET Bİ ŞEKİLDE İLERLEME GÖRDUNUZ MU?? RİSPERDALDAN SONR.
HANGİ DOKTORA GİTİNİZ? ÖZEL MI??
ÖZEL EĞİTİM ALIYOR MU???
gunaydın arkadaş, bence özel eğitim bi de norma kreş çooooooook hem de çoooookönemli. benim ki de atipk otistik. ilkgünler çook ağladı hiç sınıfa girmek istemedi bır ay belki fazla, onun yanına gırıyodum sınıfa. yavaş yavaş aliştı. hem özel eğitm hem kreş onun yanında gıdıyodum. ağlarsa bile götüruyodum. şimdi bin kere allah şukur okula koşa koşa gidiyor. özel eğitim veren öğretmen ona görünce beni bırakıp ona koşuyor. ilaç falan kullanmadık. risperdal içim rahat olmadım onu vermedim.net bir şekilde ilerleme gördüm diyene hiç rastlamadım. bizim çocuklarda durumlar pek net olamıyor malesef. özel eğitime gidiyoruz. henüz rapor almadık. bu yaz alıcaz inşallah. rehabilitasyon merkezlerine gitmeyelim dedik, başta gitmiştik çok üzüldük. çocuk da etkilenir başka özel çocukları görünce diye düşündük. özel bir öğretim merkezine gittik. hep aynı tarzda çocuklar geliyordu. ağır vaka yoktu anlayacağınız. bizim doktorumuz atipik otizm ama spektrumun çok hafif bir ucunda demişti. bakalım raporda ne diyecekler.mümkün olduğu kadar normalleşmeye çalışıyoruz.
çok güzel bi şey. katılıyorum her şey yazdın arkadaş. bi şey soracem. GAPS kıtapı nered her yerde var mı? fiyatı ne kadar? allah şifa versın herkeseArkadaslar uzun bir aradan sonra herkeze tekrar merhaba
Yogun bir yılı bitirip yaza ulastık...battık cıktık...umut ile umutsuzluk arasında gidip geldik...mücadelemiz devam ediyor...küçük basarılar bizim için devasa mutluluğa dönüşüyor...bugüne kadar Allah'ın izniyle geldik...bundan sonrası içinde şuan çok umutluyum...
Oğlum 5 yaş 2 aylık...bu sene boyunca haftada 5 saat bireysel,1saatte grup eğitimi aldık.ardından saat 16 a kadar kreşteydik...haftada da 1 saatte oyun eğitimi aldık... spor olarak temel sporbecerileri 3 ay ,1 ay gimnastik denedik...ve şimdide yüzme ye başladık...yüzme haricindeki hiçbirine severek gitmedi...yüzmeye giderken yşasın yüzmeye gidiyoruz diyor ki benim tek amacımda buydu...yani severek birşeyi yapması biz demeden kendisinin istemesi....şimdi yüzüyoruz..iki tekerlekli bisiklete uzun zamandır biniyoruz...bir sporla uğraşmak biliyorsunuz yolumuzun önemli bir parçası arkadaşlar..dikkat ve koordinasyon becerilerini arttırmak için...sosyalliği güçlendirmek için...
Ve diyet benim için olmassa olmazım artık...4 aydır Gaps uyguluyorum...inanmıyordum önceden ne kadar yanıldığımı ne kadar geç kaldığımı oğlumdaki gelişmeleri gördükçe anlıyorum...ama biz her zaman geçmişe değil şu güne bakmalıyız...zamanla yarışıyoruz...her zaman diyorum çocuklarımıza küçük yaşta ne verebilirsek bu gelecekte onların hayatını kolaylaştıracağı gibi bizim de hayatımızı kolaylaştıracak birlikte farkında olarak yaşayacağımız anılarımız olacak inşallah...
Diyet yaparken GAPS diyetininde yeterli gelmediğini bu yüzden biyomedikal tedaviye bütün olarak yaklaşmam gerektiğini anladım...Ahmed Aydın hocanın Otizme çare var kitabında herşey yazıyor...Yıllarca eğitim alıpta çok az ilerleme yaşayan arkadaşlar var...nedeni çocuklarımızdaki bozuk bağırsak florası..beyin bağırsak ilişkisini bütün dünya biliyor artık...çok okuyalım arkadaşlar,..banada inanmayın okuyun araştırın ikna olun...gerekli tüm bilgiler kitaplarda mevcut...nette mevcut.cok uzattım..lütfeeeeeeeeeeen cocuklarımızda aşırı davranış bozukluğu yoksa kendine zarar verme kafasını duvarlara vurma vb...İlaç vermeyelim...yurtdışında kimse ilaç kullnmasken bizimkiler kanepenin üstüne çıkıyor diye ilaca başlanıyor...ilk çözüm bu değil....
Oğlum konuşuyordu ...ama sınırlı..isteklerince ,..keyfince...şuan çok şükür çok daha iyi...ama devam ediyoruz...
Önceden derdim ki ..bi okula yetişse..şimdi öyle demiyorum...ne yaparsa mutlu olarak bilerek doğru algılayarak yapsın istiyorum...iletişimi artsın..kendini daha iyi ifade etsin...yoksa okumayı yazmayı öğrenipte kendini ifade edememesi değil...devam edeceğim...
Arkadaslar uzun bir aradan sonra herkeze tekrar merhaba
Yogun bir yılı bitirip yaza ulastık...battık cıktık...umut ile umutsuzluk arasında gidip geldik...mücadelemiz devam ediyor...küçük basarılar bizim için devasa mutluluğa dönüşüyor...bugüne kadar Allah'ın izniyle geldik...bundan sonrası içinde şuan çok umutluyum...
Oğlum 5 yaş 2 aylık...bu sene boyunca haftada 5 saat bireysel,1saatte grup eğitimi aldık.ardından saat 16 a kadar kreşteydik...haftada da 1 saatte oyun eğitimi aldık... spor olarak temel sporbecerileri 3 ay ,1 ay gimnastik denedik...ve şimdide yüzme ye başladık...yüzme haricindeki hiçbirine severek gitmedi...yüzmeye giderken yşasın yüzmeye gidiyoruz diyor ki benim tek amacımda buydu...yani severek birşeyi yapması biz demeden kendisinin istemesi....şimdi yüzüyoruz..iki tekerlekli bisiklete uzun zamandır biniyoruz...bir sporla uğraşmak biliyorsunuz yolumuzun önemli bir parçası arkadaşlar..dikkat ve koordinasyon becerilerini arttırmak için...sosyalliği güçlendirmek için...
Ve diyet benim için olmassa olmazım artık...4 aydır Gaps uyguluyorum...inanmıyordum önceden ne kadar yanıldığımı ne kadar geç kaldığımı oğlumdaki gelişmeleri gördükçe anlıyorum...ama biz her zaman geçmişe değil şu güne bakmalıyız...zamanla yarışıyoruz...her zaman diyorum çocuklarımıza küçük yaşta ne verebilirsek bu gelecekte onların hayatını kolaylaştıracağı gibi bizim de hayatımızı kolaylaştıracak birlikte farkında olarak yaşayacağımız anılarımız olacak inşallah...
Diyet yaparken GAPS diyetininde yeterli gelmediğini bu yüzden biyomedikal tedaviye bütün olarak yaklaşmam gerektiğini anladım...Ahmed Aydın hocanın Otizme çare var kitabında herşey yazıyor...Yıllarca eğitim alıpta çok az ilerleme yaşayan arkadaşlar var...nedeni çocuklarımızdaki bozuk bağırsak florası..beyin bağırsak ilişkisini bütün dünya biliyor artık...çok okuyalım arkadaşlar,..banada inanmayın okuyun araştırın ikna olun...gerekli tüm bilgiler kitaplarda mevcut...nette mevcut.cok uzattım..lütfeeeeeeeeeeen cocuklarımızda aşırı davranış bozukluğu yoksa kendine zarar verme kafasını duvarlara vurma vb...İlaç vermeyelim...yurtdışında kimse ilaç kullnmasken bizimkiler kanepenin üstüne çıkıyor diye ilaca başlanıyor...ilk çözüm bu değil....
Oğlum konuşuyordu ...ama sınırlı..isteklerince ,..keyfince...şuan çok şükür çok daha iyi...ama devam ediyoruz...
Önceden derdim ki ..bi okula yetişse..şimdi öyle demiyorum...ne yaparsa mutlu olarak bilerek doğru algılayarak yapsın istiyorum...iletişimi artsın..kendini daha iyi ifade etsin...yoksa okumayı yazmayı öğrenipte kendini ifade edememesi değil...devam edeceğim...
Devam edeyim...
Otizm dalında uzman bir profla görüşmüştük...bize çocuklarımızın için akademik becerilerden çok alıcı dil ve ifade edici dil becerileri üzerinde çalışılmasını bunuda daha çok oyun ve akran iletişimi ile ilerletebileceğimizi söylemişti...çok haklıydı....ezberleri iyi olduğu için depoluyorlar ama...ifade etmeye gelince sıkıntı....önemli olan bunu aşabilmek...hala uğraşıyoruz...kreşte hala çok kaynaşmadık...ama gecen yıla nazaran çok iyi...
Bunun için yaptığımız önemli şeylerden biride oğlumuzla kitap okumak...hikayeden ziyade akışı bozmadan resimleri okumak ...hedef belirlediğin kelimeleri kullanmak...bağlaçlar,edatlar ünlemler gibi hedefiniz neyse..yani kitabın yazılarını okuyormuş gibi yapıp basit cümlelerle sayfaları anlatmak....akabinde sorular sormak...ne kim nerede nasıl ne zaman kiminle ....fiiller nesneler kavramlar..hedefiniz neyse...kelimeler ,ikili cümle ,üçlü cümle ...ve her seferinde aynı cümleleri söylemek gibi...öğrenmesini sağlıyoruz...
İsteyen olursa kitap ismi verebilirim...
Bu arada diyeti kreştede bozmadık...öğle yemeğini ve ikindi kahvaltısını ben götürdüm..zor oldu...ama oğlum için değer...şuan gıda takviyesi olarak sadece balık yağı ve probiotik kullanıyorum...diyette 1-3 yaş arası altın dönem olarak değerlendiriyor Ahmed Aydın,..ama hiç birşey için geç değildir...17 yaşlarında uygulayıp faydasını gören insanlar dahi var...bu konuda çok yazabilirim ama uzatmak istemiyorum...sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım..
Yolumuz daha var...ben hiç mucizeye şahit olmadım ....hep küçük adımlarla ilerledik..ama her bir emek karşılığını bulacak inşallah...buna inanıyorum...herkeze kolaylıklar diliyorum...
Oğlum 5 yaş 2 aylık ...atipikotizmli...
Gaps kitap gittigidiyorda da görünüyor..ama ben 0536 701 4861 i direk arayarak sipariş ettim...
selematle, oğluna ve butun hasta olanlara şifa versın allahım. gaps kitabı ınceledem bi kaç sayfa dikkatım çıktı bi şey var. glutensız diet hakanıd bı şey bahsetmıyor. yada ben mı acaba gormedım. doğru mu bu???Devam edeyim...
Otizm dalında uzman bir profla görüşmüştük...bize çocuklarımızın için akademik becerilerden çok alıcı dil ve ifade edici dil becerileri üzerinde çalışılmasını bunuda daha çok oyun ve akran iletişimi ile ilerletebileceğimizi söylemişti...çok haklıydı....ezberleri iyi olduğu için depoluyorlar ama...ifade etmeye gelince sıkıntı....önemli olan bunu aşabilmek...hala uğraşıyoruz...kreşte hala çok kaynaşmadık...ama gecen yıla nazaran çok iyi...
Bunun için yaptığımız önemli şeylerden biride oğlumuzla kitap okumak...hikayeden ziyade akışı bozmadan resimleri okumak ...hedef belirlediğin kelimeleri kullanmak...bağlaçlar,edatlar ünlemler gibi hedefiniz neyse..yani kitabın yazılarını okuyormuş gibi yapıp basit cümlelerle sayfaları anlatmak....akabinde sorular sormak...ne kim nerede nasıl ne zaman kiminle ....fiiller nesneler kavramlar..hedefiniz neyse...kelimeler ,ikili cümle ,üçlü cümle ...ve her seferinde aynı cümleleri söylemek gibi...öğrenmesini sağlıyoruz...
İsteyen olursa kitap ismi verebilirim...
Bu arada diyeti kreştede bozmadık...öğle yemeğini ve ikindi kahvaltısını ben götürdüm..zor oldu...ama oğlum için değer...şuan gıda takviyesi olarak sadece balık yağı ve probiotik kullanıyorum...diyette 1-3 yaş arası altın dönem olarak değerlendiriyor Ahmed Aydın,..ama hiç birşey için geç değildir...17 yaşlarında uygulayıp faydasını gören insanlar dahi var...bu konuda çok yazabilirim ama uzatmak istemiyorum...sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım..
Yolumuz daha var...ben hiç mucizeye şahit olmadım ....hep küçük adımlarla ilerledik..ama her bir emek karşılığını bulacak inşallah...buna inanıyorum...herkeze kolaylıklar diliyorum...
Oğlum 5 yaş 2 aylık ...atipikotizmli...
Gaps kitap gittigidiyorda da görünüyor..ama ben 0536 701 4861 i direk arayarak sipariş ettim...
benim oğlum ayna sizin kı. hala konuşmuyor. bi şeyler soyluyor ama ne degıl. ben de şu kıtapların ısmı ıstıyorum, bi zahmetOncelikle tesekkur ederim. Cok aydinlatici yazdiginiz icin benim oglum 4.5 yasinda sizin yasadiklarinizi aynisini yasadim. Bizde ozel egitm aldiriyoruz su diyeti merak ettim kitabi alacagim. Insallah bir fayda görürüz alici dil dediginiz sanirim komut alma komut aliyor cok sukur ancak iletisime gecip konusmuyor.. nasil asacagiz bilmiyorum sizden hangi kitaplari okudugunuzu soracagim ve benimkinin tanisi tepkisel baglanma bozuklugu ancak atipik otizmle ayni problemleri yasiyoruzz iletisim yok kredin faydasini gormedim. Seneye ustun dokmenin ana okuluna kayit yaptirdim insallah bende ustune dusecegim. Ve bu lanet hastaligi yenmek istiyorum sizin deneyimlerinizi ve cocugunuzun gecmis ile simdi arasindaki farki yazarsaniz sevinirim..
Oncelikle tesekkur ederim. Cok aydinlatici yazdiginiz icin benim oglum 4.5 yasinda sizin yasadiklarinizi aynisini yasadim. Bizde ozel egitm aldiriyoruz su diyeti merak ettim kitabi alacagim. Insallah bir fayda görürüz alici dil dediginiz sanirim komut alma komut aliyor cok sukur ancak iletisime gecip konusmuyor.. nasil asacagiz bilmiyorum sizden hangi kitaplari okudugunuzu soracagim ve benimkinin tanisi tepkisel baglanma bozuklugu ancak atipik otizmle ayni problemleri yasiyoruzz iletisim yok kredin faydasini gormedim. Seneye ustun dokmenin ana okuluna kayit yaptirdim insallah bende ustune dusecegim. Ve bu lanet hastaligi yenmek istiyorum sizin deneyimlerinizi ve cocugunuzun gecmis ile simdi arasindaki farki yazarsaniz sevinirim..
selematle, oğluna ve butun hasta olanlara şifa versın allahım. gaps kitabı ınceledem bi kaç sayfa dikkatım çıktı bi şey var. glutensız diet hakanıd bı şey bahsetmıyor. yada ben mı acaba gormedım. doğru mu bu???
Merhaba
Tanınızı hiç duymamıştım..oğlunuzun yaşı itibari ile siz otizmden farkları çok iyi biliyor olmalısınız...otizm geniş bir yelpaze ve uzun biryol...umarım siz bu süreci çabuk atlatırsınız..
Diyetle ilgili gaps kitabı ,Ahmed Aydın'ın otizme cözüm var ve bulabilirseniz amerikalı bir doktorun (torunu otizmli) açlık çeken beyinler kitabı...diyeti yapsanızda yapmasanızda bu kitapları mutlaka okumanızı yol haritanızı ona göre belirlemenizi tavsiye ederim...
Aslında bir dönem sitede A.A nın diyetini uygulayanlar vardı...ama devamında haber alamadık...bu arada ben Gaps diyetini uyguluyorum ama biomedikal tedavinin de gereklerine inanıyor ve takip ediyorum...
Çocuklarınız için her kitap olabilir aslında yeter ki içinde anlatılan konu ile resimler birbirine uyumlu olsun...resimlerden hikayeyi takip edebilmeliyiz...türkiye iş bankasının kitapları oldukça başarılı...kültür yayınlarından çıkardıkları traktör macerası,kahraman itfayeciler,kamp ,kaçak traktör gibi...çocuğunuzun ilgisine göre kitap seçmek çok önemli...benimki araba ,kaza ,itfaiye gibi konulara meraklı olduğu için seçimlerimizde bu yönde oluyor...hergün kitap okumalıyız...en güzel zamanlarında....
Birşey daha ilave edeyim...biz resim yaparken öykülü resimler yapıyoruz....hem ilgisini çekmek,hem kalem kullandırmak,hem öykü oluşturmak gibi faydalarını görüyoruz...mesela ali var elinde sepeti kiraz toplamaya gidecek yoldan geçmesi gerekiyor ama trafik lambası kırmızı yanıyor gibi....resim yaparkende herkez kendi resmini yapacak...arada yrdlarla tabiki:)))resimdede aynı ilgilendiği temaları kullanırsak dahada zevk alacağını düşünüyorum...
Oğlunuzun da konuşma var mı?genel durumu nasıl?
Sizden ismimin üzerine tıklayıp ilk mesajlarımı okumanızı rica etsem olur mu? Herşeyi detaylı yazmıştım bir yıl önce ...şimdi bir çoğunu atlarım diye düşünüyorum...ulaşamassanız tekrar yazarım...sıkıntı yok...:))
Kolaylıklar diliyorum...
Oğlum 5,2 ...atipikotizmli..
gunaydin selametle.Merhaba fleur1
Siz fransada mısınız?fleur çiçek demek fransızcada diye biliyorum yanılmıyorsam...
Kuçukro ya verdiğim cevabı okursanız çok memnun olurum...
Gaps kitabında ve diğer verdiğim kitap isimlerinde açıklamalar mevcut...gaps radikal ama bir o kadarda sağlıklı bir diyettir...bu konudada yukarda yazdım...gaps glutensiz ve kazeinsiz diyeti içerir ama glutensiz hazır mamullleri kabul etmez...sizde kitabı okumalı buna göre karar vermelisiniz...diyetin özü sebze ve et ağırlıklı olması,süt ve türevlerinin verilmemesidir...paketin içindeki hiçbirşeyi kabul etmez...şekerler bisküviler çikolatalar...işlenmiş herşer yasaktır..
Kolaylıklar diliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?