Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
memurfizikçi siz ne için rapor alıyorsunuz anlamadım. Okula başlasın diyemi başlamasın diyemi? Şimdi mevcut bir raporunuz sizinde yoktu önceki konuşmalardan hatırladığım..

Rica ederim..çok güzel insanlar bana yol gösteriyor...burda yazdığım ufakta olsa birşey bir kişinin işine yararsa ne mutlu bana...
Kaygılıyım canım ama eskisi kadar değil çok şükür...umutluyum oğlum adına ...çok zorlu bir dönem gecirdim...otizm çok farklı..ama kuzuların her bir adımı bize umut oluyor çok şükür,..

Dedim ya ben mucize görmedim...mucizeyi hep birlikte oluşturuyoruz...oğlumun gittiği hiçbir kurumdan da faaliyetlerden de mucize beklemedim...en büyük vazife aileye düşüyor...bugün göstermiş olduğumuz gayretler ilerde onların hayatını da bizim hayatımızıda kolaylaştıracak inşallah...

Kolaylıklar diliyorum...

memurfizikçi siz ne için rapor alıyorsunuz anlamadım. Okula başlasın diyemi başlamasın diyemi? Şimdi mevcut bir raporunuz sizinde yoktu önceki konuşmalardan hatırladığım..
kaynaştırma için rapor. daha doğrusu RAM tam gün yada yarım gün kaynaştırma öğrencisi olabilir diye değerlendirme yapacak. bu değerlendirmeyi yapabilmesi için de rapor gerekiyormuş. onun için almaya çalışıyoruz. bundan önce raporumuz yoktu evet.

herkese merhaba... bir yıl önce ,oğlum 2 yaşındayken normal gelişim gösterdiğini düşünerek hiperaktivitesi yüzünden doktora götürüp otistik olduğunu öğrendik. onlarca şarkı bilen,3 tane duayı ezbere okuyan oğlumun yaşıtlarından daha ileride olduğunu düşünürken zihinsel engelinin olduğunu öğrenmek yıktı bizi...
sonra çileli sürecimiz başladı. ankara ya geldik. prof dr fatih ünal oğlumuzun otistik olmadığını yalnızca İLETİŞİM KURMA HEVESİNİN OLMADIĞINI söyledi yaşadığımız doğu ilinde da oğlumuzu eğitebilecek yeterlilikte eğitmenlerin olmadığını söyelerek onu boş bırakmamamızı ve sürekli onunla iletişim halinde olmamızı önerdi... bir müddet bu teşhisle rahatlasak da oğlumuz giderek içine kapandı. tabiki rapor alıp eğitime başlattık. haftada on saat... fakat eğitim de işe yaramıyordu. bu esnada oğluma prof dr ahmet aydın ın kitabındaki diyeti uygulamaya başladım. barsak hareketlerini düzeltse de algısal olrak değişen çok bir şey olmadı. iki ay önce....
eğitmeniz gaps diyetinden söz etti. daha kapsamlı daha katı bir diyetti bu. umut fakirin ekmeği diyerek başladık gaps uygulamaya... bununla birlikte bizi malatyada bir merkeze yönlendirdi. bu merkez tomatis denilen bi yöntemle beyne uyarıcı dalglar gönderiyodu. merkedeki tomatis uzmnı asıl gaps ile ilgili bize yönlendirmeler yapıyor ve birbirinden pahalı bitkisel ilaçları probiotikleri prebiotikleri aldırıyor. ikinci seansımızı aldık.

cyto flora,bitogen,ndf focus,liver life,biocidin vb... bir sürü ilaç kullanmaya başladık.

başta sıfır karbonhidrt olan bi diyet yguladığımız için oğlumuzun hareketlerinde bariz bir azalma görüldü. bu bir miktar dikkatini de artırmıştı. ama sonrasında ilaçların mı etkisi bilemem aynı enerjik oğlan geri geldi.
şunu da belirtmeliyim ki en son gittiğim çocuk pskiyatr uzmanı yard doç olan bir hekim asıl otistiğin ahmet aydın olduğunu, zaten sınırlı yiyecekler tüketen bu çocukların diyetle iyiden iyiye sınırlı yiyeceklerle işkenceye maruz kaldığını söyledi. halbuki ben diyeti uyguladıktan sonra kitapta yazılanın aynısını yaşadım. öncesinde asla sebze meyve yemeyen oğlum dil tat tomurcuklarının iyileşmesiyle(kitaptaki ifade bu) yediğimiz her şeyi bizimle yer oldu ve bu bizi çok ümitlendirdi.
tüm bunları siz tecrübeli annelerin yaşadığımız bu süreci değerlendirmeniz için yazdım.

biz ne yapıyoruz? ne yapmalıyız? doğru yolda mıyız? dedikleri gibi çocuğumuzu geri kazanmamız mümkün mü? hakikaten müthiş zor zamanlar geçiriyoruz .. bilirisiniz.

Merhaba selma,
Sorularında o kadar haklısın ki...sorgulaman ve anladığım kadarıyla elinden geleni yapıyor olmanda çok güzel...oğlun çok şanslı...

Ben 4aydır Gaps uygulayıcısıyım...oğlumda eğitimde göremediğim değişiklikleri gördüm...diyetle birlikte...özellikle son 1 ay..yükümün hafiflediğini hissediyorum...ama bu 4 aylık bir süreç değil benim için ....2 senelik bir süreç...Allah yrd ederse tabiki...
Bu kitapları okuduysan sürecin inişli çıkışlı olacağınıda biliyorsundur...

Otizm öyle bir yere getiriyor ki bizi tamamen kendimizin karar vereceği noktalara getiriliyoruz...oysa bu tanıda her koldan gidilmeli...zamanla yarışıyoruz biz...hepimizin ortak bir kaygısı var ...ya eksik veya yanlış birşeyler yapıyorsak...işte bu noktada iç güdülerimize güvenmek zorundayız...ben öyle yapıyorum...diyette durum aynı...

Bende bir dönem Berard aldırmıştım duymuşsundur..tomatise benzer bir yöntem...amacım büyük değişiklikler değil küçükte olsa bir adım atabilmekti...maddi olarak bir sıkıntı yoksa bu tarz yöntemler sırf aklımızda kalmasın diye denenebilir...ama bütçemiz yeterli değilse...eğitime ve onu mutlu edecek şeylere para harcamak daha iyi diye düşünüyorum...umarım oğlun için iyi olur...

Oğlunun yaşı sanırım 3 yaş...tam sabredilmesi gereken dönemler...bol oyun...bol toprak ve güneş...yolumuz uzun...
Herkez kendi bildiklerini yazacaktır..
diyet için kullanmış oldukların ilaç değil gıda takviyesi diye biliyorum...bir ndf focusu bilmiyorum...sanırım ağır metal atılımı için ama emin değilim...diğer takviyeleri kontrollü verirsen çocuğunun hiperinin azalacağını düşünüyorum...ben möllers ve therbiotik dışında şuan herhangi bir gıda takviyesi kullanmıyorum...

Zamanında oğlumun hiperi var sanıyordum...tabiki o zamanlar hiperaktiviteliğin ve dikkat eksikliğinin otizme eşlik ettiğini bilmiyordum...çok şükür hiperi bitti...

Diyet hakkında konuşmak istersen ben burdayım...ama diyetten çok kısa zamanda birşeyler beklemek doğru değil diye düşünüyorum...

Üzüldüm drunuzun rahmetli A.A hakkında dediğine...Maalesef drluk fakülteyi bitirdikten sonra tek satır yeni bişey okumadan ahkam kesmekle olmuyor diyordu okuduğum bir yerde...doğruymuş....insanlar ne fedakarlıklarla yüzlerce otizmli ailelere umut oluyorlar...herkes farklı düşünebilir...ama sınırınca...o yüzden diyorum çok okuyalım soralım araştıralım diye...

Kolaylıklar diliyorum...
Oğlum 5,2 ..atipikotizm...

fiziksel anlamda elimden geleni yapmaya çalışsam da ruhsal olarak hala daha toparlanabilmiş değilim. kim ne işe yarar dese ona koşuyoruz ancak bariz bir değişiklik de yok. 10 ay olmuş ahmet aydın diyetini uygulayalı.son 2,5 ayı gaps...
barsak hareketlerinde bariz bir değişiklik oldu.kusmaları yok denecek kadar azaldı çok şükür. ve yukarda da yazdığım gibi şimdi oğlum biz ne yersek yemeye başladı. düşünsenize salatalık domates peynir zeytin aslaaaa yemezdi.
iletişimse sadece kendi istediklerini ifade edecek kadar var. öncesinde açık seçik şarklar söylerken şimdi "bağdat"şarkısını söylüyo mesela....
""ben dünyanın"" diye başlayıp gerisini sallıyo aklında tutamıyo demekki... ilginç olansa önceden nas,felak,fatiha surelerini bile okuyabilmesi. belli ki çocuğa bir şeyler zarar verdi. Rabbim sıkıntımızı gidersin,şifa versin inşallah.

Herkese merhaba,
Oğlum 17 aylık, oğlumda otizm şüphesi ve ağır metal yüksekliği var. Biz de 2 aylık gaps uygulayıcısıyız. Selametle arkadaşımızdan Allah razı olsun, onun desteği ile bu yola girdik ve doğru adımlar attığımızı düşünüyorum.
2 ayda oğlumda çok büyük mucizeler yaşamadım ama oğlum sebzeleri kesinlikle yemezken şimdi çorbasını köftesini bir şekilde diyetin izin verdiklerinden yiyor Allaha Şükür. Çığlıkları azaldı, bazı tekrarlayan hareketleri artık yok.
Diyet zor, bana çok zor geldi ama mükafatını düşündüm, çocuklarımız kendine yeten yaşamayı seven bireyler olsun diye uğraşıyoruz hepimiz.. Bu dünyada onların iyi olduğunu görmek en büyük mükafatımız daha büyüğü ahirette Rabbimin katında..
Selma, şimdiye kadar gördüğüm çocuk psikiyatristlerinden hiçbiri ne diyeti ne ağır metali ne de bağırsak florasını önemsemiyor. Ağır metal belki sizde bizde de yüksek olabilir diyor, fakat bu testi çocukları ile birlikte yaptıran aileler var, ağır metal sadece çocuklarinda yüksek çıkıyor. Malesef otizmi sadece psikiyatrik bir bozukluk olarak görüyorlar ve tedavisinin olmadığını, ilaç ve eğitimle kontrol altında tutulabilen bir hastalık olduğunu düşünüyorlar. Ne kadar yazık... öyle düşünmeyen psikiyatristler de olabilir ama ben henüz rastlamadım. Yine de Ahmet Aydın hakkında o şekilde konuşmasına cehalet diyorum.
Gaps diyetini merak edenler uygulamaya karar vermeseniz bile kitabı okuyun diyorum ben de..
Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın, doğru insanlarla karşılaştırsın bizleri, çocuklarımıza şifalar versin.

bana özelden yazan arkadaşlarım için güncelleme yapmak yatıyorum oğlum 2 yaş 2 aylık ve otizmli değil sadece gelişimi geç oldu o zaman ssıkıntılrimi paylaşmis tim şükür yapılmış umarım herkesin bebeği sağlıklıdır hep evham olarak kalır

Merhaba arkadaslar oglum 3.5 yasinda, henuz teshis koyulmasa da ben otizm oldugunu kabullendim artik.
Uzun zamandir sizi takip ediyordum bir merhaba demek istedim.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Merhaba
eğitime başlamadınız mı henüz?
Ben yurtdisindayim. Burada isler farkli biraz. Ozel ogretmen cok pahali, devlet 2 haftada 1 saat evde egitim verdi. 4 ay arayla 6 haftada 45 dk da konusma terapi grubu veriyorlar.
Yani haftada 1 saat bile egitim etmiyor toplaninca.
Krese verdik ama pek yarari olmadi.
Bu yil Anaokula baslayacak orada ozel egitimci verecekler sinifina ilgilenmesi icin.
Cok bunalmis durumdayim. Zaman geciyor gerekli egitimi alamiyor diye uzuluyorum.
2 yasindan beri doktor icin bekliyoruz. O kadar beklemeye sadece 1 cocuk doktoru gorebildik. Teshis icin sevk etti bizi subattan beri de onun randevusunu bekliyoruz.

Merhaba tekrar
gurbetliği çok iyi bilirim.11 senem yurtdışında geçti.
Sana şimdi inan ne diyeceğimi bilemedim.

Bu başlıkta faydalanacağın çok fikir bulabileceğine inanıyorum.Allah yrd olsun...birbirimize her zaman destek olabiliriz mesafeler uzak olsada...

oğlunun durumu nasıl?biraz bilgi vermek ister misin?

Kolaylıklar diliyorum...

Oglum 2 yasina kadar konusmadi sadece anne baba diyordu onu da biz soyle dersek.
2.5 yaslarinda tek tuk kelimelere basladi. Simdi cok kelimesi var. renkleri, hayvanlari, bi cok yiyecegi, esyayi vs biliyor.
Fiilleri de tek tuk ogreniyor. Ama evet hayir, sen ben, benim senin vs gibi seyleri anlamiyor.
Soru sordugumda ya soruyu tekrar ediyor ya da hic cevap vermiyor. Ekolali seklinde cogunlukla.
Yabancilardan cekinmiyor. Goz temasi az,
Ismine genellikle bakmiyor.
Basit komutlar disinda anlamiyor.
Tras makinesi, sac kurutma makinasi falan gibi seslerden korkuyor, kardesi aglarsa cok sinirleniyor.
Kendi kendine cizgi film vs duyduklarini tekrar ediyor.
Sokakta tehlikelerden habersiz.
Herseyi eline alip uzun uzun inceliyor.
Insanlarla oynamayi sevdigi ve otizmin bir cok belirtisini tasimadigi icin uzun zaman otizmden suphelenmemistik. Ama su an hafif/borderline oldugunu dusunuyorlar. Ben de otizm olduguna eminim.

Merhaba 22 aylık bır oğlum var yaklaşık bır yaşındayken göz temesı olmaması isme bakmaması sebebiyle nörologlar götürdüm acıbademe eeg cekıldı beta ısıtme testı yapıldı temız çıktı ama metabolık taramada kan testınde bazı değerler yüksek çıktı tekrar yaptırmamızı istedi doktor esım bıseyı yok dıye ısrar ettı o sırada Rize'ye geri donmek zoru da kaldık ve testı tekrarlamadık tv açmıyoruz kreşe verdık ama hala by by alkış yapmıyoruz alkışı bız yapınca yapıyor yada kendı ısteyınce soyleyınce değıl ellerine bakması ve garıp cekıldı hareket ettırmesı var heceler var ama bırtek kelime bile yok yüzünde ara ara allerjik egzamadan dolayı döküntüler oluyor sehpadan atlamıyor mesela dusecegını bılıyor hareketlı seylerı seyretmeye sevıyor tekerlek dondurmeyıde ama ole dakıkalarca değıl bazen cook ıyı göz teması ama dışarda yokmuşuz gıbı davranıyor top atmıyor ama ayakla zorlayınca vuruyor kule yapma falan yok hayalı oyun yok bırseylerı vurmayı ses çıkarmayı sevıyor 15 tatilde psıkolog uyaran eksıklığını dedı kesınlıkle otızm değıl dedı nahıt hanıma götürdük 5 ay onceydı gri bölgede dedi

Ne yapmalıyım çapaya Cerrahpaşa'da gıdenler hangı doktorlara gıttınız Nasıl başvurdunuz özel muayenemı oldunuz hangı testlerı yaptırdınız başka nereye gıtMek lazım Hasan bey adı geçmiyor ne doktorudur fayda gör bildinizmi esım ailem eksimin ailesi abarttığını Zaman'la düzelteceğini söylüyorlar ama ben artık delirmek üzereyim bana yol gösterecek birine ihtiyacım var gerektirse ıstanbula taşınacağım lütfen yardımcı olun bana

Otizm belirtileri buyudukce daha da belirgin oluyor. Bence tekrar gidin doktora. Isaret parmagini duzgun kullaniyor mu? Evet hayir seklinde basini salliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…