- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.881
Otizm belirtileri buyudukce daha da belirgin oluyor. Bence tekrar gidin doktora. Isaret parmagini duzgun kullaniyor mu? Evet hayir seklinde basini salliyor mu?
Istemedığı birşey için hayır dıye sallıyor ama evet anlamında yok işaret parmağınızda çok düzgün kullanmıyor ıstanbulda nerelere gidebilirim
Ben pek fikir sahibi degilim nereye gidebileceginiz konusunda. Lakin isaret parmagina cok onem veriliyor. Sizin isaret ettiginiz yere bakmasi(elinize degil), sizin donup baktiginiz seye bakmasi, baktigi seyleri size gostermek istemesi bunlar normal olanlar. Bu sekilde olmayinca arastirmak laizm.Istemedığı birşey için hayır dıye sallıyor ama evet anlamında yok işaret parmağınızda çok düzgün kullanmıyor ıstanbulda nerelere gidebilirim
Evet o, sizinle paylasmak istemesi guzel. Yukaridaki arkadasa da yazdim.kizim 17 aylik. bizi durtup isaret parmagiyla gösteriyor. genelde agaclari ve degisik insanlari gosteriyor. isaret parmagi dediginiz olay bu mu? bende çok endiseliyim. gelisme geriligi oldugunu dusunuyor ancak otizmden de supheleniyorum.
ismine bakıyor bakmadigi nadir aslinda. daha kucukken bi ara bakmayi kesmisti. simdi duzeldi sukur. dinliyor. baba anne dedigimde tekrar ediyor ama disarda insanlara hic gulmez. yabancilarda aglar. bunlar beni dusunduylruyor. ozellikle gulmemesi.Ben pek fikir sahibi degilim nereye gidebileceginiz konusunda. Lakin isaret parmagina cok onem veriliyor. Sizin isaret ettiginiz yere bakmasi(elinize degil), sizin donup baktiginiz seye bakmasi, baktigi seyleri size gostermek istemesi bunlar normal olanlar. Bu sekilde olmayinca arastirmak laizm.
Evet o, sizinle paylasmak istemesi guzel. Yukaridaki arkadasa da yazdim.
Ismine bakiyor mu kiziniz?
Goz temasi var mi? Siz konusurken kafasini mi ceviriyor yuzunuze mi bakiyor?
Gulmemesi haric bir sorun yoksa endiselenmeyin bence.ismine bakıyor bakmadigi nadir aslinda. daha kucukken bi ara bakmayi kesmisti. simdi duzeldi sukur. dinliyor. baba anne dedigimde tekrar ediyor ama disarda insanlara hic gulmez. yabancilarda aglar. bunlar beni dusunduylruyor. ozellikle gulmemesi.
cok tesekkurlerGulmemesi haric bir sorun yoksa endiselenmeyin bence.
Gozlemlemeye devam edin.
Ingilizce biliyorsaniz ages and stages questionnarie asq diye bir test var yasina uygun olanini bulup uygulayabilirsinuz.
öze eğitime göturmuyormusun??? çok faydası olur. ben de ayna durumdayımmerhaba özel anneler.. 28 aylık ikiz çocuklarım var. oğlumda ilk bir sene hiçbir sorun yoktu.. işe başlayınca evde anneanne ve bakıcı baktı çocuklarıma... bu süre içerisinde çok fazla tv izlediler ve oğlum bir süre sonra tvye bağımlı hale geldi.. davranışlarındaki değişiklik sebebiyle psikiyatriye götürdüm.. ve otizm belirtileri olduğunu söyledi.. tv yasakladık ve yarım gün kreşe başladık.. şu an için çok bir değişiklik yok durumumuzda.. sizden bilgi almak istediğim konu şudur.. yaz tatili için istanbul 'a gideceğiz ve bu süre zarfında çocuğumu gösterebileceğim bildiğiniz Avrupa yakasındaki doktor veya kurumlar nelerdir.. yardımcı olursanız çok mutlu olurum.. yolun başındayız ve oğlumun gözlerimin içine bakarak anne diyeceğine kesinlikle inanıyorum.. rabbim hepimizin kuzuların korusunn..
Merhaba,merhaba özel anneler.. 28 aylık ikiz çocuklarım var. oğlumda ilk bir sene hiçbir sorun yoktu.. işe başlayınca evde anneanne ve bakıcı baktı çocuklarıma... bu süre içerisinde çok fazla tv izlediler ve oğlum bir süre sonra tvye bağımlı hale geldi.. davranışlarındaki değişiklik sebebiyle psikiyatriye götürdüm.. ve otizm belirtileri olduğunu söyledi.. tv yasakladık ve yarım gün kreşe başladık.. şu an için çok bir değişiklik yok durumumuzda.. sizden bilgi almak istediğim konu şudur.. yaz tatili için istanbul 'a gideceğiz ve bu süre zarfında çocuğumu gösterebileceğim bildiğiniz Avrupa yakasındaki doktor veya kurumlar nelerdir.. yardımcı olursanız çok mutlu olurum.. yolun başındayız ve oğlumun gözlerimin içine bakarak anne diyeceğine kesinlikle inanıyorum.. rabbim hepimizin kuzuların korusunn..
Merhaba,
Otizm araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla sadece psikiyatrik bir hastalık değil, bütün psikiyatrik hastalıklarda olduğu gibi bağırsak ile ilgili sıkıntılı durumlar olabiliyor ve bu bütün metabolizmayı etkiliyor. Erken dönemde bağırsağın tedavi edilmesi daha kolay oluyor. Benim tavsiyem istanbulda Kanunî Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çocuk metabolizma bölümü doktoru Hasan Önal a muayene olmanız.
Allah şifa versin..[/QUOTbilgi için teşekkur edeim. ucret ne kadar??
bilgi için teşekkur ederım. ucret ne kadar acaba???Merhaba,
Otizm araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla sadece psikiyatrik bir hastalık değil, bütün psikiyatrik hastalıklarda olduğu gibi bağırsak ile ilgili sıkıntılı durumlar olabiliyor ve bu bütün metabolizmayı etkiliyor. Erken dönemde bağırsağın tedavi edilmesi daha kolay oluyor. Benim tavsiyem istanbulda Kanunî Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çocuk metabolizma bölümü doktoru Hasan Önal a muayene olmanız.
Allah şifa versin..
Bizim henüz raporumuz yok doktor üç ay sonra kontrole gelin bu daha bakalım çok fazla tv izlediği için sosyal uyaran eksikligindende kaynaklı olabilir ve ilgileniyorsa duzelebilit dedi..öze eğitime göturmuyormusun??? çok faydası olur. ben de ayna durumdayım
Çok teşekkür ederim bilgi için hemen randevu alacağım..Merhaba,
Allah şifa versin..
Sosyal güvenceniz varsa ücretsiz, çünkü devlet hastanesi ama yoksa ücreti nedir bilmiyorum.bilgi için teşekkur ederım. ucret ne kadar acaba???
MERHABA HERKESEEE.Selamlar arkadaslar.
Kaderdaslar...
Otizm sebebiyle cocugunuzun egitimi icin aylik ne kadar masraf yapiyorsunuz? Mahsuru yoksa ogrenebilir miyim?
Ben de glutensiz ürünler yasak diye biliyorum ama bu diyeti uygulamak için maddi durumun iyi olması lazım, cok fazla etkisi olduğunu pek düşünmüyorum ama hiperaktivitede ve streotip hareketlerde azalma olur diye tahmin ediyorum.MERHABA HERKESEEE.
BENİM OĞLUM ÖZEL EĞİTİME GİDİYOR, TABİ K UCRETSIZ. Bİ DE ÖZEL KREŞE GİDİYOR AYLIK HEMEN HEMEN 800 TL. DİET UYGULAMASIN HARİC. DİEYT ÇOK MASRAFLIIII ÇOK.
Bİ ŞEY SORACAM ARKADAŞLAR. GAPS KİTABI ALDIM DİET İÇİN, AMA BU DİET İÇİNDE GLUTENSIZ URUNLERI BİLE YASAK. BAŞKA YERDE OKUDUM GLUTENSİZ URUNLERI OLUR DİET İÇİNDE. KAFAM KARIŞTI. BİLGİNİZ VAR MIII?? CEVABINIZ BEKLIYORUM LUTFEN
siz glutensız diyetı uyguluyormusunuz???Ben de glutensiz ürünler yasak diye biliyorum ama bu diyeti uygulamak için maddi durumun iyi olması lazım, cok fazla etkisi olduğunu pek düşünmüyorum ama hiperaktivitede ve streotip hareketlerde azalma olur diye tahmin ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?