Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Otizm belirtileri buyudukce daha da belirgin oluyor. Bence tekrar gidin doktora. Isaret parmagini duzgun kullaniyor mu? Evet hayir seklinde basini salliyor mu?

Istemedığı birşey için hayır dıye sallıyor ama evet anlamında yok işaret parmağınızda çok düzgün kullanmıyor ıstanbulda nerelere gidebilirim

kizim 17 aylik. bizi durtup isaret parmagiyla gösteriyor. genelde agaclari ve degisik insanlari gosteriyor. isaret parmagi dediginiz olay bu mu? bende çok endiseliyim. gelisme geriligi oldugunu dusunuyor ancak otizmden de supheleniyorum.

Istemedığı birşey için hayır dıye sallıyor ama evet anlamında yok işaret parmağınızda çok düzgün kullanmıyor ıstanbulda nerelere gidebilirim

Merhaba panda
Öncelikle otizm olsun olmasın çok doğru bir yoldasın.birşeylerin ters gittiğinin farkındasın çünkü..22 ay tanının az çok konulabileceği bir ay..

Uyaran eksikliği ise zaten çok korkmana gerek yok..tv yi kapatmışsın zaten...bol oyun ,park bahçe verimli kalabalık ortamlar...kısa zamanda atlatırsınız...

Ama otizm çok farklı aylar geçtikçe kendini daha çok göstermeye başlar... Nette yanılmıyorsam 10 kriter var
Otizmi gösteren ..bunların 6 tanesi uyuyorsa..kritik...o Zaman daha fazla gayret ve özveriye ihtiyaç var..şuan özel eğitim bile almaya başlasanız bu yerde oyunla eğitim olacaktır ki böylede olmalıdırda...

Bu başlıkta faydalanacağın çok ipucu var..öncelikle okumanı evde de bunları uygulamanı tavsiye ederim...çünkü bu yapılan çalışmaların bütün çocuklara faydası var..balon üfleme hamur kum kağıt kesme yırtma çivi boncuk dizme parmak boyama baskı yerde yuvarlanma hoplama zıplama dans battaniye sarma kitap okuma...ve daha birçok faaliyeti oğlunun gözüne bol bol bakarak..ve yalın bir dille anlatarak yapmalısın...

Cerrahpaşa'ya neden gitmek istiyorsun?..Hasan hoca biyomedikal tedaviyi destekleyen metabolizma uzmanı...yani kazein ve glutenin bizim tablomuzu daha da kötüleştirdiğine inananlardan...Ahmed Aydın'ın asistanıydı...vefatından sonra şimdi o takip ediyor çocukları...

Sanada tavsiyem en azından şimdilik çocuğunu paketin içindeki herşeyden uzak tutman...

Seni çok iyi anlıyorum..bize kreş öğretmenimiz ........hanım oğlunuzun göz teması yok farkında mıydınız dedi...eve gittim nette yazdım...ilk kelime otizmdi...Allaha binlerce şükrolsun ki ağır bir tablo içinde değiliz...ama hergün mücadelemiz devam ediyor...

İstanbul'da iyi birisine gitmişsin gerçi...Ankara'da da Melda hoca var..Ankara üniversitesinde sadece küçük çocuklara bakıyor diye biliyorum...

Kolaylıklar dilerim...

Oğlum 5,2 atipik otizmli

Ben pek fikir sahibi degilim nereye gidebileceginiz konusunda. Lakin isaret parmagina cok onem veriliyor. Sizin isaret ettiginiz yere bakmasi(elinize degil), sizin donup baktiginiz seye bakmasi, baktigi seyleri size gostermek istemesi bunlar normal olanlar. Bu sekilde olmayinca arastirmak laizm.
kizim 17 aylik. bizi durtup isaret parmagiyla gösteriyor. genelde agaclari ve degisik insanlari gosteriyor. isaret parmagi dediginiz olay bu mu? bende çok endiseliyim. gelisme geriligi oldugunu dusunuyor ancak otizmden de supheleniyorum.
Evet o, sizinle paylasmak istemesi guzel. Yukaridaki arkadasa da yazdim.
Ismine bakiyor mu kiziniz?
Goz temasi var mi? Siz konusurken kafasini mi ceviriyor yuzunuze mi bakiyor?

ismine bakıyor bakmadigi nadir aslinda. daha kucukken bi ara bakmayi kesmisti. simdi duzeldi sukur. dinliyor. baba anne dedigimde tekrar ediyor ama disarda insanlara hic gulmez. yabancilarda aglar. bunlar beni dusunduylruyor. ozellikle gulmemesi.

ismine bakıyor bakmadigi nadir aslinda. daha kucukken bi ara bakmayi kesmisti. simdi duzeldi sukur. dinliyor. baba anne dedigimde tekrar ediyor ama disarda insanlara hic gulmez. yabancilarda aglar. bunlar beni dusunduylruyor. ozellikle gulmemesi.
Gulmemesi haric bir sorun yoksa endiselenmeyin bence.
Gozlemlemeye devam edin.
Ingilizce biliyorsaniz ages and stages questionnarie asq diye bir test var yasina uygun olanini bulup uygulayabilirsinuz.

merhaba arkadaşlar 18aylıkken oğlum da beni rahatsız eden bişeyler olduğuu fark ettim adını söylediğimde bakmıyordu eşime söyledim daha küçük zamanla bakar dedi 2 yaşına yaşını geçtiğimizde diğer çocuklardan farklı oldğu çok belliydi eşim bişeyi yok dedi abartıyorsun neyse zorladım bayağı fenerbahçede pedogok götürdük baktı bişeyi yok dedi eve geldik ama içim rahat değildi çocuk nörolojisine götürdük emar çekildi kan alındı egg çekildi doktor bişeyi yok dedi parka götürün bol bol dedi zaten götürüyorsum eve getirdim 1ay kadar durdum baktım kuzum aynı değişen bişey yok bu sefer evime yakın bi kreşe götürdüm ordaki psikolog sordum bana erenköyçocuk psikiyatrsine git ordan ram yolluycaklar sonrada bana getir ben alırım dedi neyse Erenköy psikiyatri canan hanım baktı kuzuma atipik otizm dedi tabi dünya başıma yıkıldı okadar götürdüm hep doktorlar bişeyi yok dedi doktor canan hanım bukadar üzülme iyi bir eğitimle düzelir dedi ram bekledik raporumuzu aldık kreşe gidiyoruz 3aydır rehabilitasyona gidiyoruz yavaş yavaş alıştık evet şimdi adını seslenince bakıyor istediğini parmağıyla işaret ediyor arada abla diyor ayakkabsını verip giydir diyor kreşte beni özleyince anne diye ağlıyormuş yalnız benim kafamda soru işareti ouştu kreş 2saat tutuyor ilk başlarken dedilerli zamanla uzatıcaz 30dakka ile başladık şimdi 2saat sadece ordan çıkınca ben park arıyorum çocuk bulayımda oğlumu sokayım kreşte onca çocuk varken 2saat az dedim şimdlik ii dediler 1ay daha devam edicem eger uzatmazlarsa başka kreş düşünüyorum gerçi kreşten çok memnunum öğretmenimiz çok ilgileniyor inanınki çok zor çok onların dünyası başka diyorum ya sen benim dünyama geliceksin yada ben senin dünyana bırakmıycam seni tek başına herkesin yavrusuna rabbim sağlık versin

merhaba özel anneler.. 28 aylık ikiz çocuklarım var. oğlumda ilk bir sene hiçbir sorun yoktu.. işe başlayınca evde anneanne ve bakıcı baktı çocuklarıma... bu süre içerisinde çok fazla tv izlediler ve oğlum bir süre sonra tvye bağımlı hale geldi.. davranışlarındaki değişiklik sebebiyle psikiyatriye götürdüm.. ve otizm belirtileri olduğunu söyledi.. tv yasakladık ve yarım gün kreşe başladık.. şu an için çok bir değişiklik yok durumumuzda.. sizden bilgi almak istediğim konu şudur.. yaz tatili için istanbul 'a gideceğiz ve bu süre zarfında çocuğumu gösterebileceğim bildiğiniz Avrupa yakasındaki doktor veya kurumlar nelerdir.. yardımcı olursanız çok mutlu olurum.. yolun başındayız ve oğlumun gözlerimin içine bakarak anne diyeceğine kesinlikle inanıyorum.. rabbim hepimizin kuzuların korusunn..

öze eğitime göturmuyormusun??? çok faydası olur. ben de ayna durumdayım

Merhaba,
Otizm araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla sadece psikiyatrik bir hastalık değil, bütün psikiyatrik hastalıklarda olduğu gibi bağırsak ile ilgili sıkıntılı durumlar olabiliyor ve bu bütün metabolizmayı etkiliyor. Erken dönemde bağırsağın tedavi edilmesi daha kolay oluyor. Benim tavsiyem istanbulda Kanunî Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çocuk metabolizma bölümü doktoru Hasan Önal a muayene olmanız.
Allah şifa versin..

bilgi için teşekkur ederım. ucret ne kadar acaba???

Çok teşekkür ederim bilgi için hemen randevu alacağım..

Selamlar arkadaslar.
Kaderdaslar...
Otizm sebebiyle cocugunuzun egitimi icin aylik ne kadar masraf yapiyorsunuz? Mahsuru yoksa ogrenebilir miyim?

Selamlar arkadaslar.
Kaderdaslar...
Otizm sebebiyle cocugunuzun egitimi icin aylik ne kadar masraf yapiyorsunuz? Mahsuru yoksa ogrenebilir miyim?
MERHABA HERKESEEE.
BENİM OĞLUM ÖZEL EĞİTİME GİDİYOR, TABİ K UCRETSIZ. Bİ DE ÖZEL KREŞE GİDİYOR AYLIK HEMEN HEMEN 800 TL. DİET UYGULAMASIN HARİC. DİEYT ÇOK MASRAFLIIII ÇOK.
Bİ ŞEY SORACAM ARKADAŞLAR. GAPS KİTABI ALDIM DİET İÇİN, AMA BU DİET İÇİNDE GLUTENSIZ URUNLERI BİLE YASAK. BAŞKA YERDE OKUDUM GLUTENSİZ URUNLERI OLUR DİET İÇİNDE. KAFAM KARIŞTI. BİLGİNİZ VAR MIII?? CEVABINIZ BEKLIYORUM LUTFEN

Ben de glutensiz ürünler yasak diye biliyorum ama bu diyeti uygulamak için maddi durumun iyi olması lazım, cok fazla etkisi olduğunu pek düşünmüyorum ama hiperaktivitede ve streotip hareketlerde azalma olur diye tahmin ediyorum.

siz glutensız diyetı uyguluyormusunuz???
gerçekten çok pahalı. ne yapacam bilımıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…