Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
siz glutensız diyetı uyguluyormusunuz???
gerçekten çok pahalı. ne yapacam bilımıyorum
Biz uygulamiyoruz ama uygulayan bir iki aile var bildiğim.Çok Zoe ve pahalı bir diyet olduğu için ekmek,bulgur,pirinç,makarna,çikolata, cips,şeker vb yiyecekleri olabildiğince az tüketseler onun da etkisi olur düşüncesindeyim.

Cevabın için teşekkür ederim.
Ucretsiz özel eğitim nasıl, yararı oluyor mu? Haftada kaç gün? Kaç saat?

koyulmadı mı??????? özel eğitim raporu doktor vermedı mı????çocuğunuz otistik değil demek
Canim ben yurt disindayim. Isler agir yuruyor burda.
Cocuk doktoruna aylar sonra gorunduk o da bizi teshis icin sevk etti. 6 aydir da onun randevusunu bekliyoruz. Ozel egitim ogretmeni, kres ogretmeni, konusma terapisti falan hep otizmden supheleniyor. Ben de oyle.
Rapor icin basvurduk ama dikkate almadilar.
Boyle giderse Turkiye'ye tasinmayi dusundum o yuzden soruyorum oradaki durumlari.

canım kardeşım anladım çok uzuldum. çocuğunuze bol parka goturun çocuklar ile oynasın.ya da kreşe. kesin ıyı olacak

a

Eski tüm mesajlarınızı okudum gerçekten çok güçlü bir annesinin buradaki herkes öyle ama bilmiyorum ben hala o şoku atamıyorum üzerimden ailemden uzağım sadece eşim ve ben yanlış mı yaptım geçmi kaldım düşüncesi beni bitiriyor yakın çevredekilerin düzelmez imalari da öyle bu sayfayı bulduğum için o kadar mutluyum ki bi umut var en azindan ağlamaktan çocuğumla da ilgilenemiyorum sürekli bana bişey olursa o ne yapar diye düşünmek beni mahvediyor keşke buradaki anneler gibi güçlü olabilsem çırpınıyorum ama etrafımdakiler ya konuşur bişey yok abartıyorsun diyor yada ALLAH böyle verdi napcaksin düzelmez belki gibi olumsuz konuşuyorlar Rabbime isyanım yok ama kabullen bişey yapma der gibiler sank8 boşa uğraşıyormuş gibi ağır metalden diyetlerden haberim yoktu araştırmistim ama bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum doktorumuz para tuzağı demişti çünkü ama bakıyorum düzelmeler olmuş ve benim çocuğumunda yüzünde hep dokuntüler oluyor alerji gibi hasan onal a gidicem sağolsun özelden yazan arkadaşlarda çok yardımcı oldu Allah hepinizden razı olsun inşallah bize anne dedikleri koşup boynumuza atladiklari diğer çocuklar gibi gülüp oynadıkları zamanlarında goruruz tek duam tek isteğim bu su hayatta

arkadaslar yeni uye oldum hepinizin cocugu konustumu acaba cvp yazarsaniz lutfen
benim oğlum atipik otistik. iıi oldu şimdı . normal kreş ve özel eğitim ile ıiyi olur. sık sık parka götur çocuklar ile oynasın. ıyı olacak.

Merhabalar,
yaklaşık 1 aydır sayfayı takip ediyordum, üye olarak da bugün aranıza katıldım. Benim oğlum 3 yaş, 2 aylık. Konuşmuyor. Aslında söylediği kelimeler var: yat, bitti, sıcak, anne, evet, hayır, aferin, aç, su, çekil, kedi, möö, pisi pisi,1den 10 a kadar sayılar. Ama canı ne zaman isterse o zaman. Bu ara bağırma krizlerimiz başladı, kızınca kapıyı çarpıyor. Psikiyatrist psikiyatrist dolaşıyoruz. Doktorlar uyaran eksikliğine bağlı minimal düzeyde ygb dediler (öğretmenim, okul zamanı işlerimle ilgilenirken oğlumu i pad ile tanıştırdım, o orada oyun oynarken ben de kağıtlarımı okuyabiliyor, hazırlık yapıyordum, açıkçası onun sessiz durması işime geliyordu, bir de bakıcı eşliğinde tv ile büyüdü) . Uyaran eksikliğine bağlı dil gecikmelerinde otistik bulguların bir kısmı görülüyor ama bunlar da kreş ve özel eğitimle çözülür, yaşıtlarını kısa zamanda yakalar dediler. Yakın zamanda denver 2 testi yapıldı. Dil gelişimi gecikme ve uyarılarla dolu 2,5 yaş düzeyi, kişisel-sosyal alan, ince motor, kaba motor yaşıyla uyumlu. Gelişim uzmanı bize bir sürü öneride bulundu, kreş tavsiye etti ve 2 ay sonra tekrar görmek istedi. Henüz özel eğitim falan önerilmedi, bekleyip, kreşle neler düzeliyor göreceğiz diyor. Bu arada yarım gün kreşe başladık. Kreşle farkındalığı biraz arttı ama öfke çığlıkları beni bitiriyor. Bazen hayır dediğimde kıyamet kopuyor, çığlık nöbeti bitmiyor. Daha birkaç ay öncesine kadar sessiz uyumlu bir çocuk olan oğlum, tabiri caizse zıvanadan çıktı. Ben de bazen dayanamıyorum. Bir başkasının oğlu olsa herşey normal, tüm çocuklar bağırır, bu bir dönemdir geçecek der, olumlu bakardım. Ama konu kendi çocuğunuz olunca hiçbir şey için geç kalmak istemiyorsunuz. Bekle gör taktiği bana çok zor geliyor, sabırsızım, hemen sonuç almak istiyorum. Oysa yol uzun değil mi? Birçok yazıda dil gelişiminin zeka ile uyumlu olduğunu okudum. Bazen korkuyorum oğlum zeka özürlü mü diye. Konuşmaya çalıştığımda çoğu zaman ıhhhh deyip kızıyor, susmamı istiyor. Bazen durum her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor diye düşünüyorum, bazen de konuşmaması dışında her şey normal gibi görüyorum. Bu arada kreş öğretmeni oğlumdan memnun. Başlarda sessizdi ama şu an oyunlara katılmaya başladı, çabalıyor diyor. Ben evde oğlumla çok iletişim kuramıyormuşum gibi düşünüyorum. Parka gitmeyi, çocuklarla kaydıraktan kaymayı, sürekli dışarda olmayı, markete gitmeyi çok seviyor. Bazen iyi işte, bazen de kötü. bazen çok korkuyorum... Buradaki yazıları okuyunca bizim gibiler var, başarı gelecek diye umutlanıyorum. Ben de durumumuzu sizlerle paylaşmak istedim.

Merhaba
Arkadaşlar bugün psikiyatristimize gittik ve el hareketlerini beğenmediğini otistik belirtiler gösterdiğini ama tam teşhisi koyamayacagini söyledi.Cok fazla hastalık geçirmiş olmasıda onu geri atmış olabilirmis öyle söyledi ve bizi duyu bütünleme terapisine yönlendirdi aranızda bu terapiyı alan varmı ?İstanbulda Anadolu yakasında bu eğitimi alanlar nerelerde alıyor aceba? bugün se... gelişim diye bir yere yönlendirdi bizi doktorumuz ilk seansı aldık terapist sonuç alıcaz seans fena gecmedi diyor ama bilemiyorum daha iyi bir yer yada terapist varmıdır yoksa aynımı hepsi . Kisa ürede sonuç alınabilir mi? bize öyle söylendi çünkü tekrarli hareketleri azalicak emin olun dediler eger bu iki ayda bir gelisim olmazsa ilaca baslayacagini soylwdi doktorumuz aranizda ogrenmeyi arttirici ilac kullanan varmi isimlerini bilmiyorum ama bu sebeple verecegini soyledi birde duyu bütünleme hariç bir terapi eğitim varmı bildiğiniz uyguladığınız veya evlerinizde yaptığınız etkinlikler paylaşırsanız çok sevinirim

Bende öğretmenim başkalarının çocuklarına birşeyler öğretebilirken kendi çocuğuma yardım edememek beni bitiriyor inşallah iyi olacak herşey en azından kelimeleri var oğlunuzun dahada artar umarım

Merhaba Panda,
Zaman zaman umutsuzluğa düşüp saatlerce ağladığım oluyor, çıkmazda hissediyorum kendimi. Eminim ki çocuklarımız düzelecek ve biz bir gün geriye bakıp kendimizi çok yıprattığımız için kendimize kızacağız ya da öyle olmasını istiyorum. Biraz karışığım ben de. Kedi, pisi pisi çok zor geldi. Bir gün boyunca bir kedi resmine bakıp, kedi kedi diye defalarca söyledim, sonunda öğrendi. Çocuklarımız için yapacağımız şeyler var, onlara da bir şeyler öğreteceğiz, yavaş olacak belki ama öğrenecekler. Güçlü olmamız gerek sadece. Onların bizden başka kimseleri yok...

Hamileliğim, doğumumum, doğum sonrası yaşantım her şey çok güzeldi, oğlum bir iki boğaz enfeksiyonu dışında hasta bile olmadı, kabızlık çok nadirdi ve hep uyumlu, hep huzurluydu, biz de öyle. Sonra bir gün internete oğlum konuşamıyor yazdım. Karşımı çıkan her şey otizmdi. İnanamadım, hala da inanmak istemiyorum. Evet belirtiler var ama gerçekten öyle mi bilmiyorum. Oğlum komutları alıyor, getir götür, al ver, masanın altına, tezgahın üstüne, zaman zaman işaret parmağını kullanıyor, göz kontağı genellikle iyi, hamur oynamayı, parkı seviyor, nasıl oynaması gerektiğini bilmiyor olsa da çocuklarla oynuyor, garip istemsiz hareketleri yok, arada bir ellerini inceliyor ama çok değil, kreşte öğrendiği şarkıları söylüyor. Belki gerçekten uyaran eksikliğidir. çok dua ediyorum...

merhabalar,
vaktim olunca uzun uzun yazacağım size. ben pişman oldum siz olmayın. 2,5 yaşında götürmeye başladım oğlumu psikiyatristlere, hepsi çok hafif olduğunu söyledi açılır dedi. ama çok pişmanım 4 yaşına kadar özel eğitime başlamadığıma. özel eğitim deyince hep bir korkuyorduk, ama inanın hiç korkulacak bişey değil. çocuğunuzla oyun oynuyor oyunla öğretmeye çalışıyor. erken başlamanız size zarar vermez, çocuğunuza fayda verir. tutun ki otizm yok, ne zararı olacak özel eğitimin? sadece bir yetişkinle biraz zaman geçirmiş olacak. rehabilitasyon merkezlerine gitmedik biz, özel olarak aldırdık. kendimizi de koruduk, oğlumuzu da. çünkü kabullenemeyen ailelere benim gibi, çok ağır geliyor ordaki çocukları görmek. yine yazacağım. naçizane tavsiyem özel eğitim ısrarla özel eğitim.. sağlıcakla kalın..

merhaba...
benim oğlanın da nesne bilgisi iyidir. meyveler renkler şekiller vs... bilir. anca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…