- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.921
Cocuklarimiz hemen hemen ayni durumda.Arkadaşlar merhaba zaman zaman yazıyorum ama hatırlatma adına oğlum 3 yaş 1 aylık.. 2 yaş 3 aylıktan beri takip ediyoruz. yavaş ama olumlu ilerliyorduk. Son mesajlarımdada dile getirdiğim ekolali çıkana kadar. Benim bütün umutlarımı yokediyor moralimi çok bozuyor. Geçmiş yazılardada bir arkadaş doktorun ifadesini kullanmış ekolali varsa korkun demiş. Onu okudum iyice çöktüm. Kaç doktor gezdim hepsi aynı şeyi söylüyor bu bir yelpaze ve yelpazenin başındasınız çok zorlarsak atipik kabul edilebilir dediler. Ne kadar sürecek çok merak ediyorum. Lütfen ekolali konusunda bana tecrübelerinizi yazın.. Hep böyle devam edecekmi bitecekmi içim içimi kemiriyor. Örneğin merdivenden çıkarken oğlum düşücen diyor sanırım kreşte söylüyorlar, yada kendi adını söylüyor. Onun dışında konuşmamız aç,bitti,gel git, al ver gibi basit fiilleri yerinde kullanıyor birçok nesne isimlerini biliyor renkleri biliyor basit şarkıları yarım yamalak söylüyor. Kelimeleri öğreniyor ama soru cevap şekline gelemiyoruz. Son 15 -20 gündür araba gitti , baba geldi gibi 2 kelimeyi birleştiriyor ama hep aynı şeylerde.. Soru sorduğumda anlamlı cevap alamıyorum. İlerleme sadece kelime haznesinin gelişmesi şeklinde. Çocuklarla kalabalıkla çok sorunumuz yok, göz temasımız var, sarılmayı sever, kanat çırpma dönme gibi hareketler yok. Sessiz sakin yapıda. Özellikle eski arkadaşlar bu aşamaları geçirmiş arkadaşlar lütfen yazın ekolali geçicekmi ne kadar sürecek yada hep devam edecekmi sonraki aşamada neler beni bekliyor.
oğlum 3yaş 9 aylık ,geç farketsek de oğlumuzun yoğun ekolalasi var. otizm olduğunu bilmiyoken oğlumuzun espiri ya da taklit yaptığını düşünüyoduk zira 2 yaşına kadar gayet iyiydi gelişimi. sonra taklit ve tekrarların ekolali olduğunu öğrenince çıldıracak gibi oldum. 2,5 yaşından beri de devam etti. biteceğini hiç sanmıyorum ama inanaılmaz sinir bozucu boyutta bizimki...Arkadaşlar merhaba zaman zaman yazıyorum ama hatırlatma adına oğlum 3 yaş 1 aylık.. 2 yaş 3 aylıktan beri takip ediyoruz. yavaş ama olumlu ilerliyorduk. Son mesajlarımdada dile getirdiğim ekolali çıkana kadar. Benim bütün umutlarımı yokediyor moralimi çok bozuyor. Geçmiş yazılardada bir arkadaş doktorun ifadesini kullanmış ekolali varsa korkun demiş. Onu okudum iyice çöktüm. Kaç doktor gezdim hepsi aynı şeyi söylüyor bu bir yelpaze ve yelpazenin başındasınız çok zorlarsak atipik kabul edilebilir dediler. Ne kadar sürecek çok merak ediyorum. Lütfen ekolali konusunda bana tecrübelerinizi yazın.. Hep böyle devam edecekmi bitecekmi içim içimi kemiriyor. Örneğin merdivenden çıkarken oğlum düşücen diyor sanırım kreşte söylüyorlar, yada kendi adını söylüyor. Onun dışında konuşmamız aç,bitti,gel git, al ver gibi basit fiilleri yerinde kullanıyor birçok nesne isimlerini biliyor renkleri biliyor basit şarkıları yarım yamalak söylüyor. Kelimeleri öğreniyor ama soru cevap şekline gelemiyoruz. Son 15 -20 gündür araba gitti , baba geldi gibi 2 kelimeyi birleştiriyor ama hep aynı şeylerde.. Soru sorduğumda anlamlı cevap alamıyorum. İlerleme sadece kelime haznesinin gelişmesi şeklinde. Çocuklarla kalabalıkla çok sorunumuz yok, göz temasımız var, sarılmayı sever, kanat çırpma dönme gibi hareketler yok. Sessiz sakin yapıda. Özellikle eski arkadaşlar bu aşamaları geçirmiş arkadaşlar lütfen yazın ekolali geçicekmi ne kadar sürecek yada hep devam edecekmi sonraki aşamada neler beni bekliyor.
BU ARADa ÇOCUKLARIMIZın özellikleri inanılmaz benziyo. anlattıklarınızın tümü bizde mevcut. oğlum 4-5 kelimelik cümle kurabiliyor. ekolalisi yoğun. evet hayır kullanmaz. sen ben kavramı yok. tuvalet eğitimi veremiyorum bi türlü. fakat istekleini dile getiriyor. anne köfte yap. annecim su verir misin ... vs der.Merhabalar,
yaklaşık 1 aydır sayfayı takip ediyordum, üye olarak da bugün aranıza katıldım. Benim oğlum 3 yaş, 2 aylık. Konuşmuyor. Aslında söylediği kelimeler var: yat, bitti, sıcak, anne, evet, hayır, aferin, aç, su, çekil, kedi, möö, pisi pisi,1den 10 a kadar sayılar. Ama canı ne zaman isterse o zaman. Bu ara bağırma krizlerimiz başladı, kızınca kapıyı çarpıyor. Psikiyatrist psikiyatrist dolaşıyoruz. Doktorlar uyaran eksikliğine bağlı minimal düzeyde ygb dediler (öğretmenim, okul zamanı işlerimle ilgilenirken oğlumu i pad ile tanıştırdım, o orada oyun oynarken ben de kağıtlarımı okuyabiliyor, hazırlık yapıyordum, açıkçası onun sessiz durması işime geliyordu, bir de bakıcı eşliğinde tv ile büyüdü) . Uyaran eksikliğine bağlı dil gecikmelerinde otistik bulguların bir kısmı görülüyor ama bunlar da kreş ve özel eğitimle çözülür, yaşıtlarını kısa zamanda yakalar dediler. Yakın zamanda denver 2 testi yapıldı. Dil gelişimi gecikme ve uyarılarla dolu 2,5 yaş düzeyi, kişisel-sosyal alan, ince motor, kaba motor yaşıyla uyumlu. Gelişim uzmanı bize bir sürü öneride bulundu, kreş tavsiye etti ve 2 ay sonra tekrar görmek istedi. Henüz özel eğitim falan önerilmedi, bekleyip, kreşle neler düzeliyor göreceğiz diyor. Bu arada yarım gün kreşe başladık. Kreşle farkındalığı biraz arttı ama öfke çığlıkları beni bitiriyor. Bazen hayır dediğimde kıyamet kopuyor, çığlık nöbeti bitmiyor. Daha birkaç ay öncesine kadar sessiz uyumlu bir çocuk olan oğlum, tabiri caizse zıvanadan çıktı. Ben de bazen dayanamıyorum. Bir başkasının oğlu olsa herşey normal, tüm çocuklar bağırır, bu bir dönemdir geçecek der, olumlu bakardım. Ama konu kendi çocuğunuz olunca hiçbir şey için geç kalmak istemiyorsunuz. Bekle gör taktiği bana çok zor geliyor, sabırsızım, hemen sonuç almak istiyorum. Oysa yol uzun değil mi? Birçok yazıda dil gelişiminin zeka ile uyumlu olduğunu okudum. Bazen korkuyorum oğlum zeka özürlü mü diye. Konuşmaya çalıştığımda çoğu zaman ıhhhh deyip kızıyor, susmamı istiyor. Bazen durum her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor diye düşünüyorum, bazen de konuşmaması dışında her şey normal gibi görüyorum. Bu arada kreş öğretmeni oğlumdan memnun. Başlarda sessizdi ama şu an oyunlara katılmaya başladı, çabalıyor diyor. Ben evde oğlumla çok iletişim kuramıyormuşum gibi düşünüyorum. Parka gitmeyi, çocuklarla kaydıraktan kaymayı, sürekli dışarda olmayı, markete gitmeyi çok seviyor. Bazen iyi işte, bazen de kötü. bazen çok korkuyorum... Buradaki yazıları okuyunca bizim gibiler var, başarı gelecek diye umutlanıyorum. Ben de durumumuzu sizlerle paylaşmak istedim.
Arkadaşlar merhaba zaman zaman yazıyorum ama hatırlatma adına oğlum 3 yaş 1 aylık.. 2 yaş 3 aylıktan beri takip ediyoruz. yavaş ama olumlu ilerliyorduk. Son mesajlarımdada dile getirdiğim ekolali çıkana kadar. Benim bütün umutlarımı yokediyor moralimi çok bozuyor. Geçmiş yazılardada bir arkadaş doktorun ifadesini kullanmış ekolali varsa korkun demiş. Onu okudum iyice çöktüm. Kaç doktor gezdim hepsi aynı şeyi söylüyor bu bir yelpaze ve yelpazenin başındasınız çok zorlarsak atipik kabul edilebilir dediler. Ne kadar sürecek çok merak ediyorum. Lütfen ekolali konusunda bana tecrübelerinizi yazın.. Hep böyle devam edecekmi bitecekmi içim içimi kemiriyor. Örneğin merdivenden çıkarken oğlum düşücen diyor sanırım kreşte söylüyorlar, yada kendi adını söylüyor. Onun dışında konuşmamız aç,bitti,gel git, al ver gibi basit fiilleri yerinde kullanıyor birçok nesne isimlerini biliyor renkleri biliyor basit şarkıları yarım yamalak söylüyor. Kelimeleri öğreniyor ama soru cevap şekline gelemiyoruz. Son 15 -20 gündür araba gitti , baba geldi gibi 2 kelimeyi birleştiriyor ama hep aynı şeylerde.. Soru sorduğumda anlamlı cevap alamıyorum. İlerleme sadece kelime haznesinin gelişmesi şeklinde. Çocuklarla kalabalıkla çok sorunumuz yok, göz temasımız var, sarılmayı sever, kanat çırpma dönme gibi hareketler yok. Sessiz sakin yapıda. Özellikle eski arkadaşlar bu aşamaları geçirmiş arkadaşlar lütfen yazın ekolali geçicekmi ne kadar sürecek yada hep devam edecekmi sonraki aşamada neler beni bekliyor.
Tekrar merhaba pandaMerhaba
Arkadaşlar bugün psikiyatristimize gittik ve el hareketlerini beğenmediğini otistik belirtiler gösterdiğini ama tam teşhisi koyamayacagini söyledi.Cok fazla hastalık geçirmiş olmasıda onu geri atmış olabilirmis öyle söyledi ve bizi duyu bütünleme terapisine yönlendirdi aranızda bu terapiyı alan varmı ?İstanbulda Anadolu yakasında bu eğitimi alanlar nerelerde alıyor aceba? bugün se... gelişim diye bir yere yönlendirdi bizi doktorumuz ilk seansı aldık terapist sonuç alıcaz seans fena gecmedi diyor ama bilemiyorum daha iyi bir yer yada terapist varmıdır yoksa aynımı hepsi . Kisa ürede sonuç alınabilir mi? bize öyle söylendi çünkü tekrarli hareketleri azalicak emin olun dediler eger bu iki ayda bir gelisim olmazsa ilaca baslayacagini soylwdi doktorumuz aranizda ogrenmeyi arttirici ilac kullanan varmi isimlerini bilmiyorum ama bu sebeple verecegini soyledi birde duyu bütünleme hariç bir terapi eğitim varmı bildiğiniz uyguladığınız veya evlerinizde yaptığınız etkinlikler paylaşırsanız çok sevinirim
BİLGİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKUR EDIYORUZ. HEPSI NE YAZDINIZ KATILIYORUM, AYNA FİKIRDEYIM SİZİNLE, BU YÖNTEMLE OTİZİMLİ ÇOCUKLAR ÇOK İLERLİYOLAR KESIN. ALLAH ŞUKUR SIKINTILARIMIZ YAVAŞ YAVAŞ ATLIYORUZ. AMA BI TEK SIKINTIMIZ VAR ÇOKTAN BERI ATLIYAMADIK O DA : MASAL OKUMAK. NE ZAMAN KİTAP ELEME ALDIGIM ZAMAN İLLEKI KITAP OĞLUMUN ELİNDE OLSUN. RESİMLI SAYFALAR ONUN DİKKATI ÇOK ÇEKIYOR. YANİ KITAP OĞLUMA OKUYAMUYORUM. NE YAPMAM LAZIM. YARDIMCI OLURSUNUZ SEVENIRIM. BUTUN HANIMLARA SESLENIYORUM. TEŞEKKUR EDERİMmerhaba
Bu yaş aralığında bu kadar konuşması bile ne kadar sevindirici bir durum...
Nette araştırmışsınızdır mutlaka ekolali ile alakalı yanılmıyorsam sadece iki makale çıkar...ben dünya çapındada araştırmaya çalıştım..belki bir ipucu bulurum diye maalesef bilinenin dışında birşey yok...
Aslında siz olumsuz görmüşsünüz ekolaliyi ama anne bile diyemeyen otizmli yavrular old için atipikliler şanslı gruba giriyor..ekolalisinin olması ilerde çok daha karmaşık yapılı cümleler konuşacağını gösteriyor aslında.
anında ekolali sizin yaşlarınızda vardı bizde...kısa sürdü doğru metodla çözüldü...
Ama gecikmiş ekolali hala devam ediyor bizde..şiddeti duruma göre değişiyor...ama ben takılmıyorum artık...ona bir alternatif sunuyorum..yiyecek birşey...bi oyun...artık aklınıza ne gelirse...
Sizin yapmanız gereken de bu şekilde niye böyle konuşuyorsun asla demeyeceğiz...sadece dikkatini başka şeye yönlendireceğiz.otizm demek sabır demek...her haliyle şükretmek demek...farklı etkinliklerle bir adım daha ilerleyebilir miyiz demek...kısa zamanda bir mucize beklememek demek...hiç bir zaman pes yok...hep gayret hep gayret...
Hikaye okuma hakkında birşeyler yazmıştım önceki yorumlarda...çok çok önemli old düşünüyorum...konuşma ve iletişim beceresi için...
Şuan alıcı dili çalıştırıyor bol bol yükleme yapıyor...sizde destek oluyorsunuz zaten...
biz 5 yaş 4 ay olduk...konuşuyoruz mantıklı yerli yerinde istekleri olsun söyleyecekleri olsun.:...ama hala eksiğiz..hala sosyallikte geriyiz....bu yol kısa bir yol değil...biz eğitime tam 4 yaşında başladık...geç kaldığımızı düşünüyorum....diyetle de süreci destekliyoruz şuan ...daha da iyi olduk çok şükür...
Size de tavsiyem çok okuyun sakın sakına paketin içindeki hiçbirşeyi vermeyin verdirtmeyin oğlunuza...bizim yaşadığımız çoğu problemi belkide
Hiç yaşamadan geçecek ve iyi olacaksınız...
Bol bol oyun ve ilgi...öğreneceği herşeyde oyun temelli olsun..imkanınız varsa oyun eğitimi alabilirsiniz...ben oyun terapisi demiyorum...o biraz daha farklı oyun eğitiminde konuşma ağırlıklı sıra kavramı oyuncakları doğru yerli yerinde kullanma eğitimi veriliyor...daha birçok..doğru bir eğitmen bulabilirseniz...masa başı eğitimini 5 katlar...
kendinize ve oğlunuza iyi bakın...özel msjda da yazdım size...
benim oğlum atipik otistik. bu belertiler oğlumda vardı. kreş ve özel eğitim ve tabii kı ilgimiz ve yemekler hakkında çok dikkatlı olduk için oğlum daha iyi oldu.Merhaba 18 aylık kızım seslendiğimiz de nadiren bakar yani 20 isminden 1 ne cevap verir tek bir çizgi film izler parmak ucunda bazen yürür ve Mutlu olduğunda döner göz teması sadece benimle kimseyi sevmiyor ve istemiyor babası ve ablası dahil alışveriş merkezden nefret ediyor kalabalık yerlerı sevmıyor 2 kuzeni ve 1 dedesını çok sevıyor yarın randevumuz var ben otızmden şüpheleniyorum ama herkez saçmalamA diyor sizce Nasıl bu arada sadece anne der oda hiç uyumayıp hep yaramaz olduğundan bazen babasına bırakırım oda anne dıyo. 9 aylıkken yürüdük çizgi film Rusça ve onu taklıt edıyor konuşurken sizce otizm mı
Sagolun evet ilac konusunda bende sizin gibi dusunuyorum doktorumuz ilac konusunu acinca artik ikinci bi gorus almaya kesin karar verdim cerrahpasada cocuk doktoruna gittim bizden agir metal gaitada mantar testi ve baska kan ve idrar testleri istedi yaptirdik hepsini dun sonuclarini bekliycem artik sonuclari alincada yine cerrahpasada psikiyatriste goturucem xocuk doktoru bizde ahmet aydin imzali bir kitapcik verdi diyetle ilgili hersey var icinde dun itibariyle basladik devam ettiricem insallah bizi metabolizma uzmanina yollayacagini soyledi ama cerrahpasadansa hasan onala gitmek istiyorum hakkinda iyi seyler okudum sizdende duydum ilaclik bir durum olmadigi kanaatindeyim elinden sevdigi biseyi aldigimizda veya onu anlamadigimizda bazen kendini veya bizi isirdigi oluyor ama surekli olan ve siddetli birsey degil bunun icin bu yasta ilac vermektense once varsa vitamin mineral eksiklerini tamamlamak istiyorum burda yazilanlari okudukca daha bilinclendim basta sizden colourful arakadasimdan ve yazip cevap veren herkesten Allah razi olsunTekrar merhaba panda
Oğlunuzun küçük old hatırlıyorum ...öğrenmeyi arttırıcı bi ilaç hiç duymadım...oğlunuza eğitimle birlikte bi şans verin...emin olun ilerleyecek...ilaç sadece otizmde aşırı öfke nöbetleri geçiren ,kendisine veya size zarar veriyorsa
düşünülebilecek birşey....böyle bir durumda mısınız?çok iyi araştırın...ilaç bağımlılık yapar..
Konuşma var mıydı?
Ben drların ve eğitimcilerimizin söylediklerine hep soru işaretiyle yaklaşırım...ki dr takibimiz yok bizim..biomedikal tedavi için sadece Hasan Önal le görüşüyoruz ...
Paket gıdayı kesebildiniz mi?şeker ve süt gibi...
Kolaylıklar diliyorum...
amin kardeşim. senın de. sabır ıle ınanç ıle her şey yoluna gider oumlu bi şekılde. allah dert verır deva de verır. her şeye olumlu bakın. çunku her şeyde bı hayır var, bunu ınanın. mesela ben evden çıkmıyordum ne var ne yok dişarıda bılmıyordum. ınsanlar bılımıyordum. atipik otistik oğlum sayısınde öğrendım bı suru şey. hem özel eğıtıme hem kreşe çoğu ben goturuyordum, boylece ımkanım oldu dış alemınde tanımak için ınsanlar. bakkal , market ne var ne yok dışarıda. eşim çok baskılı tek başima çıkmak izin vermıyordu. şimdi bi şey diyamıyor, oğlumun sayısınden. oğlum ıyıye gıdıyor, ben de dıi alemı tanımış olduğum.Merhabalar tekrar.
Ben de size son durumumuzu yazmak istiyorum. Bugün psikiyatri randevumuz vardı. Doktor uyaran eksikliği var, çocuğun durumu %10luk belki de %20lik bir derecede. Bu nedenle rapor vermek istemiyorum, kreşi gözlemleyelim, 3 ay sonra görüşelim, ilerleme olmazsa o zaman rapor çıkartalım dedi. Oysa biz o kadar hazırlıklıydık ki rapor almaya. Çocuğumun etiketlenmesi falan umurumda değil. Üzülsem mi sevinsen mi???.
Beklemeye gerek yok, çocuğumun problemleri var ve desteksiz aşamayacağız. Özel eğitime başlama kararı aldık. Bir merkezle görüştük, yine denver testi yapıldı ve durumunun ağır olmadığını kısa bir sürede toparlanacağını ümit ettiklerini söylediler. Eğitime başlıyoruz. Ben burada yazılanları baştan itibaren bıkmadan, usanmadan okudum. Herkesten bir şeyler öğrendim. Burası okul gibi. İyi mi gideriz, kötü mü bilmiyorum, ama yazmaya devam. İyi gidersek başarı hikayemiz bir başkasına umut olur, kötü gidersek de süreci paylaşmış olurum sizinle. İyi ki varsınız... Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Amin, Allah sabır ve dayanma gücü versin hepimize, yavrularımıza da şifalar versin. İnşaAllah doktorun dediği gibidir ve en kolay en kısa zamanda aşarsınız sorunları ve hepimiz burada sizin başarı hikayenizi okuruz.Merhabalar tekrar.
Ben de size son durumumuzu yazmak istiyorum. Bugün psikiyatri randevumuz vardı. Doktor uyaran eksikliği var, çocuğun durumu %10luk belki de %20lik bir derecede. Bu nedenle rapor vermek istemiyorum, kreşi gözlemleyelim, 3 ay sonra görüşelim, ilerleme olmazsa o zaman rapor çıkartalım dedi. Oysa biz o kadar hazırlıklıydık ki rapor almaya. Çocuğumun etiketlenmesi falan umurumda değil. Üzülsem mi sevinsen mi???.
Beklemeye gerek yok, çocuğumun problemleri var ve desteksiz aşamayacağız. Özel eğitime başlama kararı aldık. Bir merkezle görüştük, yine denver testi yapıldı ve durumunun ağır olmadığını kısa bir sürede toparlanacağını ümit ettiklerini söylediler. Eğitime başlıyoruz. Ben burada yazılanları baştan itibaren bıkmadan, usanmadan okudum. Herkesten bir şeyler öğrendim. Burası okul gibi. İyi mi gideriz, kötü mü bilmiyorum, ama yazmaya devam. İyi gidersek başarı hikayemiz bir başkasına umut olur, kötü gidersek de süreci paylaşmış olurum sizinle. İyi ki varsınız... Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Yazdıklarınızı okuyunca tekrar yazmak istedim, çünkü dvit kullanmaya başladığınızı yazmışsınız. Oğlunuza henüz teşhis konulmamış ve anladığım kadarıyla otizm olsa bile çok az etkilenmiş.Merhabalar,
Oğlum 3 yaş, 2 aylık. sdhpt adlı arkadaş sorduğu için tekrar ve uzunca yazıyorum :). İlk kez doktora 2,5 yaşında konuşmuyor diye gitmiştik. Her şey normal, ailede de geç konuşan da varmış genetiktir konuşur, oyun grubuna verin, tv yi kapatın, biraz daha ilgilenin dendi. Ama 3 yaşına geldik ve değişen bir şey olmadı. Bir gün internete oğlum konuşmuyor diye yazdım dünyam başıma yıkıldı. Depresif günler geçirdim, kendi ağlama nöbetlerim oldu, 8 kilo verdim üzüntüden, çünkü okuduğum her şeyden oğlumda otizm belirtisi buluyordum. Çocuğu sürekli gözler oldum, şunu yaptı aman Allahım, bunu yaptı Aman Allahım, 1 ayımı zehir ettim kendime, çocuğuma, eşime. Sonra konduramasak ta eşime okuduklarımı aktardım. Başta konduramadı, normal dedi, ama O da okudukça korku duydu. O benden daha ilgili oldu bu süreçte. Bu arada doktor doktor gezmeye başladık. Devlet, özel, dil terapisti. Hepsinin söylediği mizacı böyle, çocukta görünen bir şey yok, ilgili, göz teması var, bir şey varsa bile belli değil daha çok başında, kreşe verin açılır oldu. Biraz rahatlasak da içimiz huzursuzdu. O sırada bu sayfayı buldum, Nazdem, Çokmasum, Kızıldeniz ve daha birçoğunuz... Yazılanlardan çok şeyler öğrendim. Zaman zaman oğlumun hiçbir şeyi yok konuşmaması dışında her şeyi normal diye düşündüm, zaman zaman da atipik diye teşhis koydum kendimce. Zaman gösterecek. Bir aydır kreşe yarım gün gidiyor. İtiraf etmeliyim ki benim öğretmeye çalışıp ta veremediklerimi kreşin verdiğini gördüm, yaşıtları gibi değil ağır ağır ilerliyoruz ama çok şey örendi bir ayda. Kaşık çatal kullanmayı sevmezdi, şimdi yemek seçse de kendisi yemek istiyor, göz temasımız vardı ama daha bir arttı, her şeyin daha bir farkında sanki. Çiş eğitimine henüz başlamadım, ama büyük tuvaletini yaparken saklanıyor, bitirince de ee deyip değiştirmemizi istiyor. Birkaç kez bezini açıp klozete oturttum, oturuyor, bazen kaçıyor ama biraz ilgilensem olacak gibi, ancak ben kendimi hazır hissetmiyorum. Bugün kreşten aldığımızda kollarını dans eder gibi hareket ettirdi, beni gördüğüne sevindi, tabii ben de mutlu oldum. Artık kreşi tam günü denemeye başlayacağız. Öğretmenine konuşamadığını doktor önerisiyle kreşe başladığımızı söylemiştik. Kadın da çok ilgili anlayabiliyorum, muhtemelen boş bırakmıyor hiç. Kreşti çok seviyor, orada görerek daha çok şey öğrendiğini de biliyorum. Dün önümüzden bir köpek geçmişti "Gel pisi pisi" dedi. Kedi köpek ayrımı yapmadı, genelledi ama onun bir hayvan olabileceğini anlaması hoşuma gitti. İşaret parmağını daha sık kullanır oldu. Resimli kitaplar almıştık. Başta ilgilenmedi. Biz kendi kendimize okuduk araba, uçak, tren... Geçen gün eline aldı O da uçağı buldu gösterdi, kendince okudu, uçakları çok sever zaten. Bulaşık makinesini boşaltmama, toz almama, süpürge yapmama yardım eder, geçen akşam birlikte kek bile yaptık. Yakalamaca oynamayı çok sever. Akşamları yarım saat deli gibi koşuyoruz. Hem eğleniyor, hem enerjisini tüketiyor. Legoları üst üste dizer, klima kumandasını kulağına götürür "alo alo" konuşur, zıpla deyince zıplar, yarım yamalak çocuk şarkıları söyler. Ben de buradan okuduklarımdan yola çıkarak bu hafta D vit kullanmaya başladım ve vitamin takviyesine, iyi geleceğine eminim. Tahlil falan hiçbir şey yapılmadı henüz. Şekerli ve paket içindeki gıdaları azalttık ama hayatımızdan tam anlamıyla çıkaramadık. Süt ürünlerini de hayatımızdan çıkartamayacağız sanırım, yoğurdu çok seviyor. Kabızlık problemimiz yok, yılda 1-2 kez kabız olur, onu da kabızlıktan saymıyorum. Ekolalimiz, tekrar eden davranışlarımız, eşya takıntımız henüz yok, umarım olmaz. 100 e yakın kelimemiz var, ama ancak 1/4ünü bilinçli kullanıyor. Herkese anne, arada babasına baba diyor, arada bir zorda kalınca anne gel, baba çekil der, suyu çok içer ve dolaptan kendisi alır. Cuma günü özel eğitimimiz de başlayacak, umarım hızlı yol alırız. İzmir'de yaşıyoruz. Birkaç merkeze gittik, en kurumsal, en iyisi diye düşündüğümüz, bize en güven veren bir yerde başlayacağız, raporumuz yok o nedenle ücreti biz karşılayacağız, 45dk. 60 lira. Sınıfların kapıları camlı ve derste yapılanları kayıt edip bize de vereceklermiş. Bu güzel en azından bize yol gösterecek. Nasıl ilerleriz bilmiyorum. Tek bildiğim oğlumuza inanıyoruz ve bir şeyleri çabuk aşacağını umuyoruz. Uzun uzun yazdım, bende okurken başka çocuklar nasıl diye merak ederdim. Şimdilik bizden bu kadar. İyi ya da kötü gelişmeleri yazmaya devam edeceğim. Uzun bir yoldayız, hepimize kolaylıklar...
Merhaba panda,Sagolun evet ilac konusunda bende sizin gibi dusunuyorum doktorumuz ilac konusunu acinca artik ikinci bi gorus almaya kesin karar verdim cerrahpasada cocuk doktoruna gittim bizden agir metal gaitada mantar testi ve baska kan ve idrar testleri istedi yaptirdik hepsini dun sonuclarini bekliycem artik sonuclari alincada yine cerrahpasada psikiyatriste goturucem xocuk doktoru bizde ahmet aydin imzali bir kitapcik verdi diyetle ilgili hersey var icinde dun itibariyle basladik devam ettiricem insallah bizi metabolizma uzmanina yollayacagini soyledi ama cerrahpasadansa hasan onala gitmek istiyorum hakkinda iyi seyler okudum sizdende duydum ilaclik bir durum olmadigi kanaatindeyim elinden sevdigi biseyi aldigimizda veya onu anlamadigimizda bazen kendini veya bizi isirdigi oluyor ama surekli olan ve siddetli birsey degil bunun icin bu yasta ilac vermektense once varsa vitamin mineral eksiklerini tamamlamak istiyorum burda yazilanlari okudukca daha bilinclendim basta sizden colourful arakadasimdan ve yazip cevap veren herkesten Allah razi olsun
Simdi anadolu yakasinda bir egitim merkezi ariyorum yogun program vericek buralarda bildiginiz yada iyidir diye duydugunuz yerler varmi cunku rapor ciksa bile cok az bir saati karsiliyor ve okuduklarima gore bu cocuklatin haftada 20 30 saatlik egitimler almalari ve aileninde egitim almasi gerekiyor egitimcide yada egitim veren kisilerde neye dikkat edeyim nasil egitimler aldiriyorsunuz aceba egtime giden arkadaslar
AMİİİİİİİİİİİİİİN KARDEŞİM. ALLAH HEPEMİZE YARDIMCI OLSUN.ALLAH YAVRULARIMIZA ŞİFA VERSINMerhaba panda,
Bayağı hızlı ilerlemişsiniz, Cerrahpaşada tahliller yapılmış, umarım güzel sonuçlar alırsınız. Ağır metal ve gaitada mantar sonuçlarını çocuk psikiyatrlar pek önemsemiyorlar, şimdiye kadar 3 tane çocuk psikiyatri doktoru gördü oğlumu, 1 tanesi hoca, hepsi aynı şeyi söylüyor, "gelişim geriliği olan çocuklarda ağır metal yüksek çıkabilir, biz yaptırsak belki bizde de yüksek çıkacak, o kadar önemli değil" yani bu sonuçları çocuk metabolizma doktoruna göstermelisin.
Ben de Avrupa yakasında kaliteli eğitim veren bir kurum arıyorum, aslında var, tohum otizm diye bir yer ama bize çok uzak, oğlumu hergün oraya götürmem mümkün değileşime kalırsa heryer aynı, bize en yakın kuruma gitmemizi istiyor. Henüz bireysel eğitim için raporumuz yok, ama oğlum hâlâ yürüyemediği için fizyo terapi raporumuz var. Ben de oyun terapisi ya da oyun eğitimi almasını istiyorum. Araştırmalar devam ediyor. Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Merhaba panda,
Bayağı hızlı ilerlemişsiniz, Cerrahpaşada tahliller yapılmış, umarım güzel sonuçlar alırsınız. Ağır metal ve gaitada mantar sonuçlarını çocuk psikiyatrlar pek önemsemiyorlar, şimdiye kadar 3 tane çocuk psikiyatri doktoru gördü oğlumu, 1 tanesi hoca, hepsi aynı şeyi söylüyor, "gelişim geriliği olan çocuklarda ağır metal yüksek çıkabilir, biz yaptırsak belki bizde de yüksek çıkacak, o kadar önemli değil" yani bu sonuçları çocuk metabolizma doktoruna göstermelisin.
Ben de Avrupa yakasında kaliteli eğitim veren bir kurum arıyorum, aslında var, tohum otizm diye bir yer ama bize çok uzak, oğlumu hergün oraya götürmem mümkün değileşime kalırsa heryer aynı, bize en yakın kuruma gitmemizi istiyor. Henüz bireysel eğitim için raporumuz yok, ama oğlum hâlâ yürüyemediği için fizyo terapi raporumuz var. Ben de oyun terapisi ya da oyun eğitimi almasını istiyorum. Araştırmalar devam ediyor. Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?