Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Merhabalar, sessizkuzu bizde şaşırıyoruz özel eğitimde evde benim defalarca denediğim ama başarılı olamadığım etkinlikleri yapıyor. Neden ben başaramıyorum diye üzülüyorum. Gerçi çocuk tam gün kreşte, özel eğitim birde evde bunlarla uğraşmak istemiyor diye düşünüyorum. Oyüzden aldığım materyalleri kreşe götürdüm ordaki öğretmeni yapıyor. Bende evdeki vakti hoplama, zıplama,park olarak değerlendiriyorum. Sonuçta bu tür aktivetelerde önemli.. Kreş konusunda tam güne vakit kaybetmeden geç biz 5-6 ay sonunda tam gün yaptık ve gerçekten o dönem bir sıçrama göstermişti. Benim kreş konusunda tavsiyem kesinlikle küçük semt kreşlerinin bize daha faydalı olacağına inanıyorum. Bizde dün psikatr randevümüz vardı. 2 yaş 3 aylıktan bugüne takip eden dr muz 3 ayda bir gidiyoruz. Hadi gidelim dedi bana dr iki kelimeye geçmiş dedi , kapıda anahtar takılıydı anahtar dedi, birkaç nesne istedi doğru verdi. Dr artık hızlanmak gerek dedi.. Çünkü artık 3 yaşında bu sebeple özel eğitim saatinizi arttırın dedi. Sessizkuzu siz haftada kaç saat gönderiyorsunuz birde sakıncası yoksa saat cretini öğrenebilirmiyim. Bu 1 sene bizim için önemli olsun dedi. Evet ilerliyormuşuz kötüye gidiş yokmuş ama bu hızla olmazmış. Birde nootropil diye ilaç yazdı. Kullanan varmı? Hafıza güçlendirici, beynin konuşma merkezini uyarıcı, dikkat toplayıcı bir ilaçmış. Aslında ilaç içsin hiç istemiyorum ama hızlanmak gerekir falan deyince deneme kararı aldım, şu durumda kaybedecek bişeyim yok. Oğlum 3 yaş 1 aylık . (sevgili selametleden kalan alışkanlık yaşları mutlaka belirtelim)

Merhabalar,
Çok garip değil mi sdhtp, çocuğum evde daha başka, özel eğitimde ve kreşte daha başka. Bazen düşünüyorum bu çocuğun bize karşı bir kızgınlığı mı var da bizimle bir şey çalışmıyor diye. Sizin eğitimciniz bu konuda ne öneriyor? Kreş konusunda çekincemi yazdım, öğlen uykusu. Yoksa tam gün olması O'na çok iyi gelecek biliyorum. Benim oğlum saat 3,5 gibi öğle uykusunu uyur normalde, bazen öğlen uyutmam akşam erken yatar. Henüz bizim bir teşhisimiz, bu nedenle de raporumuz yok, doktorumuz haftada 2 saat önerdi, ilerlemesini görelim raporu ona göre çıkartırız, belki ihtiyacı kalmaz dedi, ancak biz 3 saat özel eğitim alacağız. Raporumuz olsaydı 2+ 2 diye düşünmüştük. 1 dersi 60 lira, milli eğitimin belirlediği rakam buymuş. Biz ilk dersimizi bugün yaptık, çok başındayız eğitimin geri dönüşlerinin. Çok üzülüyorum geç mi kaldık, düzelecek mi diye, bazen oğlumu sanki 2 yaşındaymış gibi görüyorum, bir şeyler oluyor, öğreniyor ama yaşıtlarından oldukça geride. Sizin oğlunuzun ilerlemesi iyi anladığım kadarıyla, ne güzel... Umarım çoooookkkk daha hızlı ilerlersiniz. Evet çocuklarımızın özellikleri çok benziyor. Paylaşımlarımızın birbirimize yardımcı olabileceğini ben de düşünüyorum. (Oğlum 3 yaş, 2 aylık)
Allah'ım dualarımızı kabul etsin, tüm çocuklar sağlıklı ve yaşıtları gibi olsun...

Merhaba, 16 yaşında benim oğlum. Ekolali azalacak ama hiç geçmicek. Geçmiş olsun.

Sessizkuzu merhaba ne yazıkki ilerlememiz yavaş ara ara bir sıçrama oluyor ama yetersiz ondaki iniş çıkışlar ne yazıkki bendede aynı iniş çıkışlara neden oluyor kreşte yaşıtlarına baktığımda farkı görebiliyorum öğrendiği şeyleri kullandığındada çok öğretilmiş olduğu belli oluyor sanki anlamadan kullanıyor gibi geliyor geçen gün parkta 3.5 yaşında çocuğu olan bayanla tanıştım ister istemez açıklama yapıyor insan tesadüf bizde aynı durumdaydık özel eğitim aldık dedi çocuk konuşuyordu annesi 1aydır başladı dedi üzülmeyin dedi hep böyle hikayeler duymak istiyorum

Böyle değişimleri duymak ne güzel değil mi? Tam da umutsuzluğa düştüğümüz bu günlerde parktaki rastlantı ne de iyi gelmiştir size. Ben de iki arkadaşımdan benzer hikayeler duydum. Bir arkadaşımın oğlu tam 4 yaşında konuşmuş (şimdi 9 yaşında ve her şey normal) tabii kreş şart diyor. Bazen beni mutsuz gördüğünde rahat ol, mucizeler hemen oluşmaz, en az 1 yılınız var, acele etme kreşle açılacak diyor. Galiba ben bir mucize bekliyorum... Bir sabah kalkacağım, oğlum "günaydın anneciğim" diyecek, sonra sohbet edeceğiz. Hep bunun hayali var kafamda. Bu nedenle de başarı hikayelerini duymak beni rahatlatıyor, bu durumu aşanlar var, biz neden başaramayalım diyorum ... Oğlumun algısı kreşe başlamadan önceye göre oldukça iyi, daha bir farkında yaşamın, özel eğitimle de bir şeyleri ucundan köşesinden yakalayacağız. Bildiğim bir şey var: Elimizden gelen her şeyi yapmak için çabalıyoruz, oyunlar eğlenceler, geziler ve dua. Yaklaşık 2 aydır uykum yok, gece gündüz dua eder oldum, Allah'ım bir mucize diye... Gitmediğimiz yer, çalmadığımız kapı kalmadı, hep uyaran eksikliği deniyor. Çoğu zaman ben de kendimi inandırıyorum, çünkü biraz daha fazla ilgiyle oğlumun verdiği tepkiler değişti. Bazen de diyorum, doktorlar aileleleri bu duruma alıştırmak için mi böyle söylüyorlar... Süreci yaşayıp göreceğiz... Ben iyimser olmak istiyorum hep, umarım yavrularımız iyi olur... (Oğlum 3 yaş, 2 aylık).

Merhaba, benim de yegenimde otizm den supheleniyoruz.onerebileceginiz bir doktor var mi?bana iyi bir uzman tavsiye eder misiniz istanbulda lutfen.2 yasinda.

Merhabalar,
Ben İstanbul'da bir uzman adı veremeyeceğim, ama daha önceki sayfalardan bakarsanız İstanbul'da önerilen hekimler olduğunu biliyorum.

Merhaba benim oğlum 27 aylık. Tanı almadı ama ben şüpheleniyorum lütfen arkadaşlar bu tanıyı alıpta bu tanıdan çıkanlar lütfen yazsın .duymaya çok ihtiyacım var. 1 hafta oldu eğitime götürüyorum şu an. Ayda 10 saat. Alışmasına göre ayda 20 saate başlatacağım. Çok umutsuzum ama oğluma belli etmemeye çalışıyorum .

Merhaba herkese cerrahpasada kan idrar agir metal ve gaitada test yaptirmistik diskida candida yani mantar cikti agir metalde kursun 11.2 civa 4.4 cikti fazla yuksek olmadigini soyledi doktor tedaviye 25 falansa başlıyoruz dedi ama referans araliginda kursun 5 den kucuk olmali diyor sizlerin degerleri nasil cikmisti birde tedavisi nasil oluyor yani bunu vucuttan nasil aticaz
Ferritin 29.57 cikti damlaya basladuk bir ay kullanicaz vucudunda cinko az oldugu icin ZINCO ve vitamin olarakta SUPRAVITE baslatti candida icinde MIKOSTATIN diyebir damla verdi ve BIOGAIA diye bir damla verdi balik yagida kullanicaksiniz dedi B12 si 409 folik asiti 8.59 bunlar iyi birseye gerek yok dedi ve metabolizma uzmanina yolladi metabolizma uzmanida ocak ayina randevu verdi bu ayin 17 sinde hasan onala goturucem ocak ayina kadar cerrahpasayi beklemek zaman kaybi olucak sizler vitamin ilac olarak ne kullaniyorsunuz benzer ilaclarmi aceba son olarak psikiyatriste gidicez tani konmasi icin cok buyuk ihtimalle otizm denecek bundan sonrasinda ne yapmaliyim rapor cikarttirmam gerekirmi raporla nerrye gidicem nerden egitim alicam anadolu yakasinxa ozel olarak egitim veren memnun kaldiginiz yada gittiniz yerler nereler

Bazen duzelecek hersey diyorum bazen tum umudum bitiyo bugun birden bire hicbirsey yokken kahkahalarla gulmeye basladi normal bir gulme degildi oglum dur sakinles diyincede aglamaya basladi dayanamadik ramam canim kizmadik dedik yine gulmeye basladi ve gulmeleriylr aglamalarinin arasında saniye yok sanki duygulari birden bire degisiyor cok korktum ilk kez oglum gulmesin istedim bi anne bunu istermi .... bu sizin cocuklarinizda da oluyormu bu durumda ne yapmam lazim

Cok sey sordum yazdim boluk porcuk karisik oldu biraz kafamda toparlayamiyorum kusura bakmayin

Merhaba panda61 bu dediğiniz testler için hangi bölüme gidiyorsunuz Cerrahpaşa'da ? Ve bu testlerin hepsi bir günde yapılıyor mu ? Ben forumda yeniyim lütfen arkadaşlar yardımcı olun .

Merhaba panda61 bu dediğiniz testler için hangi bölüme gidiyorsunuz Cerrahpaşa'da ? Ve bu testlerin hepsi bir günde yapılıyor mu ? Ben forumda yeniyim lütfen arkadaşlar yardımcı olun .
Merhaba cerrahpasada cocuk doktoruna gittik o istedi yaptirdik agir metal testi haric digerlerini bir gunde yaptirdik erken bir saatte giderseniz iyi olur agir metalde de size bi hap veriyorlar obu iciriyorsunuz bir idrarini toplayip goturuyorsunuz pazartesi sali carsambs idrari aliyorlar sadece

İdrarı neye topluyoruz . Beze değildir sanırım çocuğum 2 yaş 3 aylık hala bezli.

Panda merhaba, ben beslenme, ağı metal gibi konulara açıkçası hiç girmedim bu yüzden bir önerim ne yazıkki olamayacak. Senin içini sadece şöyle rahatlatabilirim. Daha yaşınız çok küçük ben oğlumu ilk doktora götürdüğümde 27 aylıktı ve ne bay bay yapıyordu ne komutlara cevap veriyordu nede anlamlı kelimeleri vardı. Şimdi 3 yaşındayız yaklaşık 9 ayda çok şey değişti. Şuan hala çok geriyiz ama çokta yol katetdik. Benim şahsi fikrim tabi bu tıbbi konu olduğu için iddia edemem gittiğim öğretmenimizinde fikrini aldım yıllardır bu işi yapıyor diyetle yada bu besin gibi olaylarla çocukların daha çok yıprandığı yönünde .. Artık bütün insanlarda bu tür ağır metal vs maruz kaldığını düşünüyorum. Bence yine isityorsan bu konuyu takip et ama kreş ve özel eğitim önceliğin olsun. Alternatif olarak diyet vitamin takviyesi yapabilirsin. Umarım kafanı karıştırmamışımdır. Gülme olayını birkaç kez bizde yaşamıştık umursamadım ve hemen dikkatini başka yöne çekmeye çalıştım abartı tepkiler sakın verme herşeyi anlıyorlar ve inadına gibi yapıyorlar :) 3 yaş 1 aylık oğlum

mrb..cerrahpaşadaki doktorunzun adı ne acaba?

bu arada hasan önal gidiniz zaten randevu almışsınız,hasan beyin tedavi yöntemi daha farklı ve katı.cerrahpaşa da yazdıkları ilaçları almadıysanız almayın bence zira hasan hoca farklı ilaçlar verecektir..

Fayda gordugunu soyleyenler var o yuzden bende deneme taraftariyim ama egitim konusunda sizle ayni fikirdeyim bende yogun bir egitim taraftatiyim insallah sonucunu gorururuz bizde sizin gibi ilerleme katederiz

Cerrahpasada iki kez farkli doktorlara denk geldik ikiside disyasina bakip yorumladi yani doktor ismi aklimda yok kusura bakmayin
Verdikleri ilaclari aldim hatta basladim hasan hocaninki daha agir derken diyet haricinde yaptirilan birsey var miki

Cerrahpasada iki kez farkli doktorlara denk geldik ikiside disyasina bakip yorumladi yani doktor ismi aklimda yok kusura bakmayin
Verdikleri ilaclari aldim hatta basladim hasan hocaninki daha agir derken diyet haricinde yaptirilan birsey var miki
hasan hoca pakete girmiş bütün ürünleri yasaklıyor,glutenli olsun veya olması diyeti daha katı demek istedim.kan tahlilleri yaptırıp sonuca göre farklı ilaç veriyor daha çok bitkisel ve ithal ilaçlar..yukarıda yazınızda ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım(disyasına) ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…