- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.941
Merhaba, 16 yaşında benim oğlum. Ekolali azalacak ama hiç geçmicek. Geçmiş olsun.Arkadaşlar merhaba zaman zaman yazıyorum ama hatırlatma adına oğlum 3 yaş 1 aylık.. 2 yaş 3 aylıktan beri takip ediyoruz. yavaş ama olumlu ilerliyorduk. Son mesajlarımdada dile getirdiğim ekolali çıkana kadar. Benim bütün umutlarımı yokediyor moralimi çok bozuyor. Geçmiş yazılardada bir arkadaş doktorun ifadesini kullanmış ekolali varsa korkun demiş. Onu okudum iyice çöktüm. Kaç doktor gezdim hepsi aynı şeyi söylüyor bu bir yelpaze ve yelpazenin başındasınız çok zorlarsak atipik kabul edilebilir dediler. Ne kadar sürecek çok merak ediyorum. Lütfen ekolali konusunda bana tecrübelerinizi yazın.. Hep böyle devam edecekmi bitecekmi içim içimi kemiriyor. Örneğin merdivenden çıkarken oğlum düşücen diyor sanırım kreşte söylüyorlar, yada kendi adını söylüyor. Onun dışında konuşmamız aç,bitti,gel git, al ver gibi basit fiilleri yerinde kullanıyor birçok nesne isimlerini biliyor renkleri biliyor basit şarkıları yarım yamalak söylüyor. Kelimeleri öğreniyor ama soru cevap şekline gelemiyoruz. Son 15 -20 gündür araba gitti , baba geldi gibi 2 kelimeyi birleştiriyor ama hep aynı şeylerde.. Soru sorduğumda anlamlı cevap alamıyorum. İlerleme sadece kelime haznesinin gelişmesi şeklinde. Çocuklarla kalabalıkla çok sorunumuz yok, göz temasımız var, sarılmayı sever, kanat çırpma dönme gibi hareketler yok. Sessiz sakin yapıda. Özellikle eski arkadaşlar bu aşamaları geçirmiş arkadaşlar lütfen yazın ekolali geçicekmi ne kadar sürecek yada hep devam edecekmi sonraki aşamada neler beni bekliyor.
Merhaba herkese cerrahpasada kan idrar agir metal ve gaitada test yaptirmistik diskida candida yani mantar cikti agir metalde kursun 11.2 civa 4.4 cikti fazla yuksek olmadigini soyledi doktor tedaviye 25 falansa başlıyoruz dedi ama referans araliginda kursun 5 den kucuk olmali diyor sizlerin degerleri nasil cikmisti birde tedavisi nasil oluyor yani bunu vucuttan nasil aticaz
Ferritin 29.57 cikti damlaya basladuk bir ay kullanicaz vucudunda cinko az oldugu icin ZINCO ve vitamin olarakta SUPRAVITE baslatti candida icinde MIKOSTATIN diyebir damla verdi ve BIOGAIA diye bir damla verdi balik yagida kullanicaksiniz dedi B12 si 409 folik asiti 8.59 bunlar iyi birseye gerek yok dedi ve metabolizma uzmanina yolladi metabolizma uzmanida ocak ayina randevu verdi bu ayin 17 sinde hasan onala goturucem ocak ayina kadar cerrahpasayi beklemek zaman kaybi olucak sizler vitamin ilac olarak ne kullaniyorsunuz benzer ilaclarmi aceba son olarak psikiyatriste gidicez tani konmasi icin cok buyuk ihtimalle otizm denecek bundan sonrasinda ne yapmaliyim rapor cikarttirmam gerekirmi raporla nerrye gidicem nerden egitim alicam anadolu yakasinxa ozel olarak egitim veren memnun kaldiginiz yada gittiniz yerler nereler
Bazen duzelecek hersey diyorum bazen tum umudum bitiyo bugun birden bire hicbirsey yokken kahkahalarla gulmeye basladi normal bir gulme degildi oglum dur sakinles diyincede aglamaya basladi dayanamadik ramam canim kizmadik dedik yine gulmeye basladi ve gulmeleriylr aglamalarinin arasında saniye yok sanki duygulari birden bire degisiyor cok korktum ilk kez oglum gulmesin istedim bi anne bunu istermi .... bu sizin cocuklarinizda da oluyormu bu durumda ne yapmam lazim
Cok sey sordum yazdim boluk porcuk karisik oldu biraz kafamda toparlayamiyorum kusura bakmayin
Merhaba cerrahpasada cocuk doktoruna gittik o istedi yaptirdik agir metal testi haric digerlerini bir gunde yaptirdik erken bir saatte giderseniz iyi olur agir metalde de size bi hap veriyorlar obu iciriyorsunuz bir idrarini toplayip goturuyorsunuz pazartesi sali carsambs idrari aliyorlar sadeceMerhaba panda61 bu dediğiniz testler için hangi bölüme gidiyorsunuz Cerrahpaşa'da ? Ve bu testlerin hepsi bir günde yapılıyor mu ? Ben forumda yeniyim lütfen arkadaşlar yardımcı olun .
İdrarı neye topluyoruz . Beze değildir sanırım çocuğum 2 yaş 3 aylık hala bezli.Merhaba cerrahpasada cocuk doktoruna gittik o istedi yaptirdik agir metal testi haric digerlerini bir gunde yaptirdik erken bir saatte giderseniz iyi olur agir metalde de size bi hap veriyorlar obu iciriyorsunuz bir idrarini toplayip goturuyorsunuz pazartesi sali carsambs idrari aliyorlar sadece
Eczanelerde torbalar var bunun icin ona toplayip temiz bir siseye koyarsinizİdrarı neye topluyoruz . Beze değildir sanırım çocuğum 2 yaş 3 aylık hala bezli.
mrb..cerrahpaşadaki doktorunzun adı ne acaba?Merhaba herkese cerrahpasada kan idrar agir metal ve gaitada test yaptirmistik diskida candida yani mantar cikti agir metalde kursun 11.2 civa 4.4 cikti fazla yuksek olmadigini soyledi doktor tedaviye 25 falansa başlıyoruz dedi ama referans araliginda kursun 5 den kucuk olmali diyor sizlerin degerleri nasil cikmisti birde tedavisi nasil oluyor yani bunu vucuttan nasil aticaz
Ferritin 29.57 cikti damlaya basladuk bir ay kullanicaz vucudunda cinko az oldugu icin ZINCO ve vitamin olarakta SUPRAVITE baslatti candida icinde MIKOSTATIN diyebir damla verdi ve BIOGAIA diye bir damla verdi balik yagida kullanicaksiniz dedi B12 si 409 folik asiti 8.59 bunlar iyi birseye gerek yok dedi ve metabolizma uzmanina yolladi metabolizma uzmanida ocak ayina randevu verdi bu ayin 17 sinde hasan onala goturucem ocak ayina kadar cerrahpasayi beklemek zaman kaybi olucak sizler vitamin ilac olarak ne kullaniyorsunuz benzer ilaclarmi aceba son olarak psikiyatriste gidicez tani konmasi icin cok buyuk ihtimalle otizm denecek bundan sonrasinda ne yapmaliyim rapor cikarttirmam gerekirmi raporla nerrye gidicem nerden egitim alicam anadolu yakasinxa ozel olarak egitim veren memnun kaldiginiz yada gittiniz yerler nereler
Bazen duzelecek hersey diyorum bazen tum umudum bitiyo bugun birden bire hicbirsey yokken kahkahalarla gulmeye basladi normal bir gulme degildi oglum dur sakinles diyincede aglamaya basladi dayanamadik ramam canim kizmadik dedik yine gulmeye basladi ve gulmeleriylr aglamalarinin arasında saniye yok sanki duygulari birden bire degisiyor cok korktum ilk kez oglum gulmesin istedim bi anne bunu istermi .... bu sizin cocuklarinizda da oluyormu bu durumda ne yapmam lazim
Cok sey sordum yazdim boluk porcuk karisik oldu biraz kafamda toparlayamiyorum kusura bakmayin
bu arada hasan önal gidiniz zaten randevu almışsınız,hasan beyin tedavi yöntemi daha farklı ve katı.cerrahpaşa da yazdıkları ilaçları almadıysanız almayın bence zira hasan hoca farklı ilaçlar verecektir..Merhaba cerrahpasada cocuk doktoruna gittik o istedi yaptirdik agir metal testi haric digerlerini bir gunde yaptirdik erken bir saatte giderseniz iyi olur agir metalde de size bi hap veriyorlar obu iciriyorsunuz bir idrarini toplayip goturuyorsunuz pazartesi sali carsambs idrari aliyorlar sadece
Panda merhaba, ben beslenme, ağı metal gibi konulara açıkçası hiç girmedim bu yüzden bir önerim ne yazıkki olamayacak. Senin içini sadece şöyle rahatlatabilirim. Daha yaşınız çok küçük ben oğlumu ilk doktora götürdüğümde 27 aylıktı ve ne bay bay yapıyordu ne komutlara cevap veriyordu nede anlamlı kelimeleri vardı. Şimdi 3 yaşındayız yaklaşık 9 ayda çok şey değişti. Şuan hala çok geriyiz ama çokta yol katetdik. Benim şahsi fikrim tabi bu tıbbi konu olduğu için iddia edemem gittiğim öğretmenimizinde fikrini aldım yıllardır bu işi yapıyor diyetle yada bu besin gibi olaylarla çocukların daha çok yıprandığı yönünde .. Artık bütün insanlarda bu tür ağır metal vs maruz kaldığını düşünüyorum. Bence yine isityorsan bu konuyu takip et ama kreş ve özel eğitim önceliğin olsun. Alternatif olarak diyet vitamin takviyesi yapabilirsin. Umarım kafanı karıştırmamışımdır. Gülme olayını birkaç kez bizde yaşamıştık umursamadım ve hemen dikkatini başka yöne çekmeye çalıştım abartı tepkiler sakın verme herşeyi anlıyorlar ve inadına gibi yapıyorlar :) 3 yaş 1 aylık oğlum
bu arada hasan önal gidiniz zaten randevu almışsınız,hasan beyin tedavi yöntemi daha farklı ve katı.cerrahpaşa da yazdıkları ilaçları almadıysanız almayın bence zira hasan hoca farklı ilaçlar verecektir..
hasan hoca pakete girmiş bütün ürünleri yasaklıyor,glutenli olsun veya olması diyeti daha katı demek istedim.kan tahlilleri yaptırıp sonuca göre farklı ilaç veriyor daha çok bitkisel ve ithal ilaçlar..yukarıda yazınızda ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım(disyasına) ?Cerrahpasada iki kez farkli doktorlara denk geldik ikiside disyasina bakip yorumladi yani doktor ismi aklimda yok kusura bakmayin
Verdikleri ilaclari aldim hatta basladim hasan hocaninki daha agir derken diyet haricinde yaptirilan birsey var miki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?