- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.961
Dosyasina ☺kusura bakmayinhasan hoca pakete girmiş bütün ürünleri yasaklıyor,glutenli olsun veya olması diyeti daha katı demek istedim.kan tahlilleri yaptırıp sonuca göre farklı ilaç veriyor daha çok bitkisel ve ithal ilaçlar..yukarıda yazınızda ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım(disyasına) ?
Merhaba ben ozel egitimciyim. Ne tur bi duzenleme yaptiniz tuvalet icin?Merhaba ,oğlum 3 yaşındayken birşeylerin yolunda gitmediğini fark ettim çevresine ilgisiz,yaşıtlarıyla oynamayan,kendi dünyasında bir hali vardı internette biraz araştırınca otizm denilen bi durumla karşılaştım biraz detaya girince oğlumda bazı belirtilerin olduğunu gördüm .bir Prof A götürdük hiçbirşeyi yok kreşte düzelir dedi.içimiz rahatladı.ama yinede tatmin olmadık birkaç ay sonra başka bir dr A gittik (doçent)tamamen hiçbirşey yok diyemem dedi (göz teması kısıtlı,çağırıldığında bakmıyor ,kendi dünyasında )özel eğitim dedi.7 aydır özel eğitime ve 1 yıldır kreşe devam ediyoruz.çok yol aldığımızı düşünüyorum.tuvalet eğitimini tamamlayamadık kakasını ısrarla tuvalete yapmak istemiyor
Aslında kısmen öğrendi.çişini ben götürünce yapıyor bazen söylüyor.tuvalete oturmuyor lazımlığa yapıyor.kakasını yapınca sevdiği şeyleri vereceğimi söylüyorum tamam diyo bekliyoruz yapmıyor kalkıyor çamaşırına yapıyor .kreşte öğretmenine söylüyormuş çişi gelince ama gün boyu kakayı yapmıyor kreşte ....Merhaba ben ozel egitimciyim. Ne tur bi duzenleme yaptiniz tuvalet icin?
Aslında kısmen öğrendi.çişini ben götürünce yapıyor bazen söylüyor.tuvalete oturmuyor lazımlığa yapıyor.kakasını yapınca sevdiği şeyleri vereceğimi söylüyorum tamam diyo bekliyoruz yapmıyor kalkıyor çamaşırına yapıyor .kreşte öğretmenine söylüyormuş çişi gelince ama gün boyu kakayı yapmıyor kreşte ....
Daha önce de yazdım lütfen birileri yazsın ne olur . Oğlum tanı almadı ama atipik otizm olduğundan şüpheleniyorum hatta eminim.Allah bilir tabi . Oğlumun göz teması var seslenince bakıyor. Ama söylediklerimizin yarısını anlıyor yarısını anlamıyor .işaret parmağını kullanmayı ben öğrettim o günden beri kullanıyor işaret parmağı ile orta parmağını birbirinin üstüne koyuyor Zaman Zaman. Bunun ince motor hareketlerde zayıflıktan olduğunu biliyorum . Bu hareketi yapan var mı çocuklarınızda ? Özel eğitime başladı 1 hafta oldu . Zeki bir oğlum var çabuk öğreniyor.70 kelimesi var. Cümle olarak anne gel baba gel vb yada kapı aç puding aç. Ama telafuz hataları var . Bu telafuz hataları düzelir mi ?
Sevgili anneler sevgili arkadaşlar lütfen umutlu hikayeler duymak isterim .
Teşekkür ederim hocam önerilerinizi deneyeceğim ..Cok sevdigi bisiyi sadece tuvalette kaldiginda ve kakasini yaptiginda verebilirsiniz. Yani sadece tuvaletteyken sonradan degil. Tuvaleti Dogru şeyle eşlemesini sağlayın. Siz cocugunuzu daha iyi taniyorsunuz. Biraz beyin firtinasi yaparsak dogru yontemi bulabilirsiniz. Klasik cocuk yetistirme egitim teknikleri otizmde fos cikiyor. Asla vazgecmeyin. Bir buluş yapar gibi surekli düşünün. Bu arada tuvaletini yapabilmesi icin yani ilk deneyimin (kakani yapmak icin tuvalete gidersen ipadle tuvalatte oynayabilirsin gbi) tam gerceklesebilmesi icin hafif ishal yapan seyler (yani ille de o an tuvaletini yapmasini saglar) yedirebilirsiniz. Ona verdiginiz ödülü bi kez tadabilmesi icin tuvaletini yapmasi şart. Bu yuzden hemen kakasini yapabileceği seyler yedirin diyorum. Ve bu ödül de cok güçlü bisi olmali.
2 yaş 3 aylık şu anda .Kac yaşında? 6 yasindan küçükse sabirli ve istikrarli olursaniz cok yol katedersiniz. Dil konusmada kritik yaşları kacirmayin. Dil konusma terapistinden yardim alin. Bu iş rehabilitasyondaki okul oncesi öğretmenleri ve sinif ogretmenleriyle olmaz. Hatta kendini hic gelistirmemis ozel egitimciyle de olmaz. Egitimcileri kirmadan cocugunuza uygun secin. Bunu otizmle calisan kafa yoran bir ozel egitimci olarak söylüyorum. Siz de mutlaka iletisim kitaplari okuyun. Bu konudaki konferanslari kacirmayin. Zaten max6 yaşına kadar cabalicaksiniz. Daha sonrasinda dil edinimi yavaslar. Bilimsel bir gercek.
Merhaba Panda,Merhaba herkese cerrahpasada kan idrar agir metal ve gaitada test yaptirmistik diskida candida yani mantar cikti agir metalde kursun 11.2 civa 4.4 cikti fazla yuksek olmadigini soyledi doktor tedaviye 25 falansa başlıyoruz dedi ama referans araliginda kursun 5 den kucuk olmali diyor sizlerin degerleri nasil cikmisti birde tedavisi nasil oluyor yani bunu vucuttan nasil aticaz
Ferritin 29.57 cikti damlaya basladuk bir ay kullanicaz vucudunda cinko az oldugu icin ZINCO ve vitamin olarakta SUPRAVITE baslatti candida icinde MIKOSTATIN diyebir damla verdi ve BIOGAIA diye bir damla verdi balik yagida kullanicaksiniz dedi B12 si 409 folik asiti 8.59 bunlar iyi birseye gerek yok dedi ve metabolizma uzmanina yolladi metabolizma uzmanida ocak ayina randevu verdi bu ayin 17 sinde hasan onala goturucem ocak ayina kadar cerrahpasayi beklemek zaman kaybi olucak sizler vitamin ilac olarak ne kullaniyorsunuz benzer ilaclarmi aceba son olarak psikiyatriste gidicez tani konmasi icin cok buyuk ihtimalle otizm denecek bundan sonrasinda ne yapmaliyim rapor cikarttirmam gerekirmi raporla nerrye gidicem nerden egitim alicam anadolu yakasinxa ozel olarak egitim veren memnun kaldiginiz yada gittiniz yerler nereler
Bazen duzelecek hersey diyorum bazen tum umudum bitiyo bugun birden bire hicbirsey yokken kahkahalarla gulmeye basladi normal bir gulme degildi oglum dur sakinles diyincede aglamaya basladi dayanamadik ramam canim kizmadik dedik yine gulmeye basladi ve gulmeleriylr aglamalarinin arasında saniye yok sanki duygulari birden bire degisiyor cok korktum ilk kez oglum gulmesin istedim bi anne bunu istermi .... bu sizin cocuklarinizda da oluyormu bu durumda ne yapmam lazim
Cok sey sordum yazdim boluk porcuk karisik oldu biraz kafamda toparlayamiyorum kusura bakmayin
2 yaş 3 aylık şu anda .
Sevgili arkadaşım şu an Nasıl paniklediğinizi Nasıl dualar ederek yavrunuzu allahtan sağlığına kavuşturmasını istediğinizi öyle iyi biliyorum ki ...buraya her girdiğimde okuduklarımdan içim sızlıyor bazen de Mutlu sonla biten hikayelerden umutla bakıyorum geleceğe size ekolalinin hiç geçmeyeceğini yazan arkadaşa aldırış etmemenizi öneririm çünkü biz bunu %100 atlatmış bir aileyiz Allah yeter ki ol desin herşey geçiyor hiç bir otizmli diğerine benzemez bunu Zamanla okudukça bu hastalık hakkında bilgi sahibi oldukça anlayacaksınız ilk gittiğimiz doktor bizi tam anlamıyla yıkmıştı öyle olumsuz konuşmuştu ki şu an keşke oğlumu şimdi görse bir diyorum sakın moralinizi bozmayın ben çok didindim çok uğraştım çok şükür buna değdi şu an 5,5 yaşında dışarıdan farkedilmeyen farkımı bir oğlum var sizin ki de iyileşir umutsuzluğu bir kenara bırakın savaşın iyi olacağına inanın böyleArkadaşlar merhaba zaman zaman yazıyorum ama hatırlatma adına oğlum 3 yaş 1 aylık.. 2 yaş 3 aylıktan beri takip ediyoruz. yavaş ama olumlu ilerliyorduk. Son mesajlarımdada dile getirdiğim ekolali çıkana kadar. Benim bütün umutlarımı yokediyor moralimi çok bozuyor. Geçmiş yazılardada bir arkadaş doktorun ifadesini kullanmış ekolali varsa korkun demiş. Onu okudum iyice çöktüm. Kaç doktor gezdim hepsi aynı şeyi söylüyor bu bir yelpaze ve yelpazenin başındasınız çok zorlarsak atipik kabul edilebilir dediler. Ne kadar sürecek çok merak ediyorum. Lütfen ekolali konusunda bana tecrübelerinizi yazın.. Hep böyle devam edecekmi bitecekmi içim içimi kemiriyor. Örneğin merdivenden çıkarken oğlum düşücen diyor sanırım kreşte söylüyorlar, yada kendi adını söylüyor. Onun dışında konuşmamız aç,bitti,gel git, al ver gibi basit fiilleri yerinde kullanıyor birçok nesne isimlerini biliyor renkleri biliyor basit şarkıları yarım yamalak söylüyor. Kelimeleri öğreniyor ama soru cevap şekline gelemiyoruz. Son 15 -20 gündür araba gitti , baba geldi gibi 2 kelimeyi birleştiriyor ama hep aynı şeylerde.. Soru sorduğumda anlamlı cevap alamıyorum. İlerleme sadece kelime haznesinin gelişmesi şeklinde. Çocuklarla kalabalıkla çok sorunumuz yok, göz temasımız var, sarılmayı sever, kanat çırpma dönme gibi hareketler yok. Sessiz sakin yapıda. Özellikle eski arkadaşlar bu aşamaları geçirmiş arkadaşlar lütfen yazın ekolali geçicekmi ne kadar sürecek yada hep devam edecekmi sonraki aşamada neler beni bekliyor.
Allah razi olsun bende hasan hocaya gitmeden ilaca basladigima pisman oldum biraz dogrusu bizimdr ilaclari degistirecek buyuk ihtimalle raporu bende cikarttiricam sanirim onemli olan evlatlarimiz ve bu haftada 2 3 saattle kurtulabilecegimiz bir illet degil gibi ne kadar cok egitim alabilirsek o kadar karMerhaba Panda,
Otizmli ya da psikolojik hastalığı olan kişilerin bağırsakları bozuk olduğu için genelde candida ya da başka mantarlar bulunabiliyor gaita testinde, bizde de vardı. En son yaptırdığımızda yok ama pek güvenmiyorum o sonuca çünkü dışkı 17 saat dolapta bekledi. Cerrahpaşa bize de mikostatin vermişti candida için ama ben Hasan hocaya gitmeden almadım, kullanmadım. Hasan hoca biz candidayı öldürmeye çalışmıyoruz, bağırsağı düzeltmek istiyoruz dedi, bağırsak iyileşirse candida zaten ölür dedi. Sebebini bilmiyorum ama mikostatin vermedi, önce bakso probiyotik verdi, sonra therbiotik yazdı. Diyet ve probiyotiklerle candida bitecek inşaAllah.
Ağır metallerden kurşun 23 bizim, arsenik 1800. Çocuk diyet yapınca metilasyon çalışıyorMuş ve ağır metal atılmaya başlıyorMuş. Hasan hoca çok yüksek değilse bir yıl kaçak yapmadan diyet veriyor ve ağır metal testini tekrarliyorMuş, eğer atılıyorsa ilaç vermiyor, atilmiyorsa ndf plus veriyor. Bize ndf plus hemen yazdı, çünkü arsenik normal değeri üst sınır 130, bizimki 1800. Oğlum ishal olduğu için ndfye başlayamadık, çünkü bağırsak kötü durumda iken bir faydası olmuyorMuş.
Metabolizma doktoruna gitmeden ilaç başlamasaydin keşke..
Bizim de B12 düşük, B12 iğne kullandık. Ama hidroksi D vitamini yüksek, d vitamini kullanmayın ve D vitamini içeren balık yağı da vermeyin dedi doktor.
Eğer otizm teşhisi alırsanız devlet haftada 2 saat özel eğitimi karşılıyor, bunun için rapor çıkarmanız gerekiyor ama bazı aileler raporu öcü gibi görüyor, rapor almadan özel eğitime gidiyor ve ücreti de kendi karşılıyor tabiki.
Benim oğluma henüz teşhis konulmadı, konulursa rapor çıkartırım, önemli olan onun iyileşmesi, başkalarının ne düşündüğü değil.
Prosedürü tam olarak bilmiyorum ama rapor aldıktan sonra Rehberlik Araştırma Merkezi (Ram) a gitmeniz gerekiyor galiba. Siz rehabilitasyon ve özel eğitim merkezini secince raporla birlikte başvurun onlar dosya evrak işlerine Ram olayına yardimci oluyorlar galiba.
Biz daha yolun çok başındayız, en başındayız, kafamızın duygularımızın karışık olması normal, gerçi zaman geçtikçe yıpranıyoruz, yoruluyoruz daha karışık oluyoruz. Yavrularımız iyi olsun geçiyor hepsi.
Selametle arkadaşımız şiirle ne güzel anlattı durumumuzu
"Bu yol uzundur canım, menzili çoktur
Geçidi yoktur, derin sular var.."
Sabır, şükür, duâ..
Allah yardımcımız olsun..
(Oğlum 18 aylık)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?