- Konu Sahibi melodi1970
-
- #5.981
MERHABA HERKESE. BENİM OĞLUM ATİPİK OTİSTİK. İLK GUNLER, O DA AYNA KAHKAHA KRİZLER ONA GELİYORDU, SONRA ZAMAN ILE GEÇTİ KENDI KENDINE.Merhaba herkese cerrahpasada kan idrar agir metal ve gaitada test yaptirmistik diskida candida yani mantar cikti agir metalde kursun 11.2 civa 4.4 cikti fazla yuksek olmadigini soyledi doktor tedaviye 25 falansa başlıyoruz dedi ama referans araliginda kursun 5 den kucuk olmali diyor sizlerin degerleri nasil cikmisti birde tedavisi nasil oluyor yani bunu vucuttan nasil aticaz
Ferritin 29.57 cikti damlaya basladuk bir ay kullanicaz vucudunda cinko az oldugu icin ZINCO ve vitamin olarakta SUPRAVITE baslatti candida icinde MIKOSTATIN diyebir damla verdi ve BIOGAIA diye bir damla verdi balik yagida kullanicaksiniz dedi B12 si 409 folik asiti 8.59 bunlar iyi birseye gerek yok dedi ve metabolizma uzmanina yolladi metabolizma uzmanida ocak ayina randevu verdi bu ayin 17 sinde hasan onala goturucem ocak ayina kadar cerrahpasayi beklemek zaman kaybi olucak sizler vitamin ilac olarak ne kullaniyorsunuz benzer ilaclarmi aceba son olarak psikiyatriste gidicez tani konmasi icin cok buyuk ihtimalle otizm denecek bundan sonrasinda ne yapmaliyim rapor cikarttirmam gerekirmi raporla nerrye gidicem nerden egitim alicam anadolu yakasinxa ozel olarak egitim veren memnun kaldiginiz yada gittiniz yerler nereler
Bazen duzelecek hersey diyorum bazen tum umudum bitiyo bugun birden bire hicbirsey yokken kahkahalarla gulmeye basladi normal bir gulme degildi oglum dur sakinles diyincede aglamaya basladi dayanamadik ramam canim kizmadik dedik yine gulmeye basladi ve gulmeleriylr aglamalarinin arasında saniye yok sanki duygulari birden bire degisiyor cok korktum ilk kez oglum gulmesin istedim bi anne bunu istermi .... bu sizin cocuklarinizda da oluyormu bu durumda ne yapmam lazim
Cok sey sordum yazdim boluk porcuk karisik oldu biraz kafamda toparlayamiyorum kusura bakmayin
Sevgili arkadaşım şu an Nasıl paniklediğinizi Nasıl dualar ederek yavrunuzu allahtan sağlığına kavuşturmasını istediğinizi öyle iyi biliyorum ki ...buraya her girdiğimde okuduklarımdan içim sızlıyor bazen de Mutlu sonla biten hikayelerden umutla bakıyorum geleceğe size ekolalinin hiç geçmeyeceğini yazan arkadaşa aldırış etmemenizi öneririm çünkü biz bunu %100 atlatmış bir aileyiz Allah yeter ki ol desin herşey geçiyor hiç bir otizmli diğerine benzemez bunu Zamanla okudukça bu hastalık hakkında bilgi sahibi oldukça anlayacaksınız ilk gittiğimiz doktor bizi tam anlamıyla yıkmıştı öyle olumsuz konuşmuştu ki şu an keşke oğlumu şimdi görse bir diyorum sakın moralinizi bozmayın ben çok didindim çok uğraştım çok şükür buna değdi şu an 5,5 yaşında dışarıdan farkedilmeyen farkımı bir oğlum var sizin ki de iyileşir umutsuzluğu bir kenara bırakın savaşın iyi olacağına inanın böyle
Kreşe verin yüzmeye spora götürün arkadaş ortamlarına sokun anlamaz demeyin herşeyi konuşun bazen saçmaladığında hemen panik olmayın bırakın o da her normal çocuk gibi saçmalama Hakkı'nı kullansın size anlatacağım çok şeyim var bu akşamlık bu kadar olsun çocuğunuz iyileşecek ekolali de bitecek bunu yaşamış biri olarak ızdırabınızı çok iyi anlıyorum acil şifalar diliyorum
Merhaba Francis,Merhaba arkadaşlar konuşmaya geçiş sürecinden bahsetmek istiyorum. Kreşe başladığımızda yoğun ekolalimiz var demiştim.Kreşte duyduklarını evde tekrar ediyordu. İlk zamanlar çok moralimi bozsa da bunu şöyle lehime çevirmeye çalıştım. Birinden duyduğunu tekrarladığında ben ona (neden böyle bir cümle kurduğunu tahminle ) hııı öyle mi olmuş demek Ali bugün düştü anladım tamam deyip sanki bana bir şeyi kendisi anlatmış gibi konuşmayı sürdürdüm. Özel eğitimle beraber kelime sayısında artış oldu ama bir türlü onları kurallı düzgün uzun ve karmaşık halde toparlayamıyordu. Hala nadiren bana ve beni yi karıştırıyor. Mesela nadiren de olsa yardım et beni der.Bu çocuklar duydukları cümleleri ezberliyorlar.sonrada benzer veya tam tamına uygun olan bir anda kullanıyorlar Yani benim oğlum konuşmaya başladığında kendi cümlelerini mantığını değil de bizim ona kurduğumuz şekliyle cümleleri kopyalayıp kullanıyordu kendi cümlelerini ise yaklaşık 6 aydır kullanmaya başladı diyebilirim Uzun bir dönem ezber yapıyor bu çocuklar mesela acıktığında ben acıktım cümlesinin söylenip ardından yemek yenilmesi lazım ki kendi de bunu bu şekilde kullanabilsin.bu örnekten devam edecek olursam karnım aç dediğinizde ne demek istediğinizi anlamayacaktır.onun için günlük konuşma dilindeki eş manalı eş kullanımlı cümleleri onunla konuşurken ardarda sıralayın.yalnız bunu yaparken fazla kafasını da karıştırmayın sırayla belli bir sistematikle acele etmeden bunu yapın hep söylüyorlar ya sabırlı olun hiç ummadığınız bir anda hiç ummadığınız bir yerde ve şekilde size geri dönüş yapacak.bazen bu tamamdır bunu öğrendi dediğiniz bir şeyi saçma bir biçime dönüştürüp kullanamayabilir.bizim halen bu tip geri dönüşlerimiz olabiliyor panik yok arkadaşlar hepsi düzelecek.sosyal aktiviteler çok önemli sizinkiler küçük olduğu için onlara en uygun bence parklar çocukların yoğun olduğu alanlar çocuklar birbiriyle oynamasa bile kayıtta oluyorlar izliyor ve duruma uygun cümleleri yaşıtlarından öğreniyorlar ille de oynamaları gerekli değil 2 çocuk büyütmüş biri olarak diğer oğlumda da gözlemlediğim şu ki çocuklar ancak 4 yaşından sonra yaşıtlarıyla oynamaktan zevk almaya başlıyor bu benim kendi görüşüm böyle olmayanlarda vardır ve büyük bir çoğunluğu kız çocuklardır evde bir sepete basket atmaca veya dart ve okla hedefi vurma gibi sıra sende sıra bende oyunlarını oynayın ki karşılıklı diologta konuşmanın sırayla olduğunu anlasın.üfleme çalışmaları çok önemli benim oğlum bir mumu bile üfleyerek söndüremiyordu mum üfleyin pipetlerle masa üstünde pipon topu kovalamaca oynayın benim size tavsiyelerim bizim 4 yaştan sonraki yapılabilecekler listemizdir sizin yaş grubunuzdaki çocuklar için ne yapılabilir siz süper anneler bunu eminim keşfedeceksiniz konuşma için acele etmeyin önce anlamını bilerek kelimeleri kullansın yanlış telaffuz ettiği Zaman onu hep düzeltin bizim ki hala r harfini tam söyleyemez önceden telaffuzu çok takıyordum ama Efser hanım hiç önemi yok dedikten sonra bıraktım bol bol etkinlik insan gezme tozma.Bir de müzik çok önemli siz kendi sevdiğiniz bir müziği onunla dans ederek eğlenceye dönüştürün. Kaba motor beceriler için dans harikadır.tedirgin olmayın lütfen siz ne kadar sakin olursanız o kadar faydalı olacaksınız tekrar görüşmek üzere hepinize sevgiler süper anneler
ALLAH ŞUKUR RAZIYIZ. MADEM ALLAH VARSA İLLEKİ ÇÖZÜM VAR. DUNYALAR YARATTI, HER ŞEY İYİ YAPTİ, UFAKLARIMIZ DE IYI EDEBİLİR, ALLAH ŞUKUR, BU SIKINTILAR ILE INŞALLAH BUTUN GUNAHLARIMIZ GİDER.Merhaba Francis,
Zaman ayırıp uzun uzun çok güzel anlatmışsınız süreci, Allah razı olsun. Buradaki tüm annelere umut olsun, ışık olsun.
Çok güzel gelişmeler göstermiş küçük yaramazınız, ufak tefek sorunlarınızı da aşarsınız inşaAllah.
Otizm okuduğum ve gördüğüm kadarıyla çok geniş bir yelpaze. Her çocuğun bu hastalıktan ne kadar etkilendiği, otizme eşlik eden başka durumların olup olmadığı gelişmeleri etkiliyor. Durum ve teşhis ne olursa olsun bu bizim imtihanımız, cennet anahtarımız. Allah sabır ve güç versin hepimize..
Eki Görüntüle 1867916
Arkadaşlar özel eğitim de duyguları çalıştırıyorlar mı benim oğlum 1 haftadır gidiyor ben ona kızıyorum mesela gülüyor ne kadar sonra anlamaya başlar . İnanın Can'ım çok sıkılıyor . Göz teması var seslenince bakıyor ama çoğu şeyi anlamıyor benim oğlum daha çok iletişim alanında etkilenmiş gibi . Tekrarlayıcı hareketi yok çok sıcak kanlı . Ne düşüneceğimi şaşırdım.umudum var sma bazen çok karamsar oluyorum bunca şeyi Nasıl öğrenecek her yaptığımı anlatıyorum ama ahhh ki ne ahhhh
Merhaba zeyn
Oğlunuzun kaç yaşında olduğunu bilmiyorum...tahminim küçük bir oğlunuz var...
Ama ilk söyleyeceğim şey...sıcakkanlı olmasına bayıldım...tanınız var mı onuda bilmiyorum...şayet otizmli iseniz...1/0 öndesiniz demektir...
Algı açıldıkça sizi daha çok anlamaya başlayacaktır...eğitimdeki temel hedef budur zaten çocuğun algısını arttırmak...bu sadece özel eğitimin değil bütün ailenin sorumluluğudur...
Duyguları ben oyunla evde işlemiştim...artı olarak kreşte çok işlenir...bir tık ilerisi empati çalışmasıdır...
Kucağıma alıyordum... gül-ağla-kız-şaşır-üzgün-öfkeli -suskun gibi çoğaltabilirsiniz...yüzümüze bu ifadeleri veriyorduk..,çok eğleniyordu...tamamen kavradığında...hızlı hızlı yüz ifadesini değiştirmesini istiyordum...
özel eğitimde bu konu üzerinde çalışmadık biz..,
Kavram kitapları , sizin çizdiğiniz yüz ifadeleri ,doğal ortamlarda ve birlikte okuduğunuz kitaplarlada pekiştirebilirsiniz...
Çocuğunuz küçükse bol bol yükleme yapmak gerekiyor...alıcı dile çalışmak. Kavram kitapları bu konuda çok yardımcı olur...yada oyun kartları gibi...her fırsatı değerlendirmek gerek...
Yukarıda franci nin de dediği gibi jest ve mimikler otizmde çok önemlidir...doğal ortamlarda,oyun içinde abartılı oynayarak veya yine okuduğunuz kitapla ...vah,tüh,ayyyy,yaşasın ,aşşşş...gibi kavramları verirken. mimiklerinizi uygun kullanmalısınız...
Kolaylıklar diliyorum...
Not:Keşke çocuklarımızın kaç yaşında old her seferinde belirtsek....bazen şu arkadaşa birşeyler yazayım diyorum hemen...ama çocuğun yaşını bilmediğim için yanlış bir yorum yapmaktan çekiniyorum...yorum bırakamıyorum...
5 yaş 5 aylık oğlum atipikotizmliyiz...[/QUOTE
Oğlum 2 yaş 3 aylık
Tanı almadı oğlum. Ki özel eğitim merkezinde de tanı alacak durumda değil dendi . Taklit süper dendi . Ama ben atipik otizm den şüpheleniyorum .daha çok da iletişim alanında geri .çok güzel karalamalar yapardı artık daire çizmeye de başladı . 5 rengi söyleyemese de bilir . Dans etmiyor diye üzülüyordum bugğn mağazada çalan şarkıyla hafif ayaklarını oynatarak dans etti. Çocukları görünce çocuuu dşye bağırarak yanlarına koşuyor dediğim gibi çok sıcak kanlı . Ben Çok iyi bir özel eğitimciye de gösterdim oğlumu. İşitsel ayrımlaşma(anlama) oturmamış Dedi. bunu sağlasak belki ee herşey yoluna girecek.
Sevgili zeynnnn37 konuşamamasının nedeni de sizi anlamıyor olması zaten.asıl sorun konuşulanları ve duyguları anlamıyor olması. Ben de bunu çok geç farkettim. Lütfen sabırlı olun konuşurken mimik kullanın duyguları ona siz öğreteceksiniz bir sakarlık yapın sonra hiiih diyerek abartılı bir şaşırma hareketi yapın mesela sonra soğuk bir şeye. dokunun uuuww çok üşüdüm deyin jest ve mimik kullanın bunu yaparken. Onun korktuğu bir şeyi aynı anda gördüğnüzde ayyyyy korkuyorum deyin vs.uygun durumda uygun cümlelerle duyguları ve sözcüklerin anlamını siz öğreteceksiniz ona .özel eğitimden yardım isteyebilirsiniz bu konuda sevgiler
Sevgili zeynnnn37 konuşamamasının nedeni de sizi anlamıyor olması zaten.asıl sorun konuşulanları ve duyguları anlamıyor olması. Ben de bunu çok geç farkettim. Lütfen sabırlı olun konuşurken mimik kullanın duyguları ona siz öğreteceksiniz bir sakarlık yapın sonra hiiih diyerek abartılı bir şaşırma hareketi yapın mesela sonra soğuk bir şeye. dokunun uuuww çok üşüdüm deyin jest ve mimik kullanın bunu yaparken. Onun korktuğu bir şeyi aynı anda gördüğnüzde ayyyyy korkuyorum deyin vs.uygun durumda uygun cümlelerle duyguları ve sözcüklerin anlamını siz öğreteceksiniz ona .özel eğitimden yardım isteyebilirsiniz bu konuda sevgiler
Benim oglum 3.5 yasinda o da tamamen tuvaletini soyluyordu. Bir tatil yaptik. Umumi tuvaletleri kullanmaktan korktu. Tutuyordu saatlerce. Sonrasinda altina yapmaya basladiOğlum 4yaş4aylık 7aydır özel eğitim alıyoruz .konuşma var komut alıyor göz teması arttı .kreşe gidiyor tam gün .ama tuvalet eğitimi beni çok yıprattı 1 yıldır uğraşıyorum .bir ara gece uyanıp anne çiş diyen çocuk gündüz altını ıslatmaya başladı.kakasını ise çoğunlukla çamaşırına yapıyor arada bir tuvalete yaptığı oluyor seviniyoruz sifonu beraber çekiyoruz bay bay yapıyoruz tam bu sefer oldu diyorum bide bakıyorum yine altına yapmış kafayı yemek üzereyim bazen bağırıyorum kızıyorum offf lütfen tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum
Aynı sizin dediğiniz durumdayım kilo verdim saçlarımda inanılmaz beyazlar çıktı. Eğitime başladık 2. Haftadayız ama Hala rahat edemiyorum ki biz tanı almadık biliyotım çok karamsarlık yapıyorum aynı sizin yaptığınız gibi gece yarıları uyanıp uyanıp dua ediyorum Sabahları öğürtülerle uyanıyorum bana bişey olursa diye de korkuyorum kim bakar diye .Allahım yolumuzu açık etsin hepimizin ve oğlum iyi olursa bile buraya hep yazacağım .Merhaba,
Zeynnnn37 bence de sakin ol. Hepimiz aynı uykusuzlukları, çaresizlikleri yaşadık, yaşıyoruz... İki ayda 8 kilo verdim, saçlarımdaki beyazlar arttı, mutsuz bir kadın oldum, hayattan tat alamıyordum, ruh gibi dolaşıyordum. Çoğu gece dua ederek uyanıyordum... Kabul etmek gerek, sorgulamamak... Zamanla alışıyorsun bu duruma da, hayat devam ediyor ve bu döngü içinde çocuğun için en iyisini yapabilmek için öyle bir güç geliyor ki... Ben oğlumda bir şeylerin ters gittiğini 3 yaşına kadar fark edemedim bile, kaldı ki ikinci çocuğum, deneyimliyim yani. Davranışları normal geliyordu, tek sorun konuşmamasıydı, kuzeni de geç konuşmuştu ve O da gayet iyiydi. Ben otizmi düşünmeye başladıktan sonra ben de oğlumda daha bir gergin olduk, okuduğum her şeyi oğluma yakıştırıyordum ve üzülüyordum. Artık bu site dışında hiç bir yeri okumuyorum. Burada okuduğum başarı öyküleri silkelenmeme neden oldu açıkçası. Oğlum özel eğitime yeni başladı. Onun özel eğitimle yapabildiklerini görüyorum, içimde güçlü bir umut var. Zaman zaman umudum tükense de evet başaracağız diye düşünüyorum her gün, daha iyi olacağız. "İyi düşünün iyi olsun."
Ne güzel oğlunuz daha çok küçük ve çok erken fark etmişsiniz bir şeylerin yolunda gitmediğini. Özel eğitim ve ilginizle çocuğunuz çabuk toparlayacak. Sadece inanmamız gerek, inanırsak başarırız... (Oğlum 3 yaş, 3 aylık).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?