- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.001
Sakin olmaya çalışıyorum sdhtp ama olamıyorum çok üzülüyorum 22 aylıkken farkettim ben aslında Ama oğlumda ismine bakma ve göz teması olduğu için bana ailem ve eşim yok bişey Dedi.gittiğimiz profesör de konuşma gecikmesş Dedi ama ben asla kabul etmiyorum konuşma gecikmesi olan çocuk gördüm herşeyi anlıyor ama benim oğlum daha çok kısa ve rutin cümleleri anlıyor. Yaşıtlarıyla bilişsel de çok fark varxEvet olumlu yönleri çok ama bana sanki hiç konuşamayacak gibi geliyor. Onun yüzüne bakınca Nasıl bir şefkat ve ağlama duygusuyla doluyorum en iyi Burdaki anneler anlar.Zeynnnn37 öncelikle biraz sakin olmalısın oğlun 2yaş 3 aylık olduğu için sizi aynı benim ilk günlerine benzetiyorum lütfen panik yapmayın anlattığınız bilgiler içinde panik yapacak bir durumunuz yok biz sizden çok kötü durumdaydık. Taklit süper diyorsunuz taklit hızlı olunca özel eğitimde çok hızlı ilerlersiniz
Merhabalar,
Ne güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. Selametle, Francis matthew ve birçokları bize hem umut hem de yol gösterici oluyorsunuz. Oğlum 3 yaş 3 aylık. Bizim henüz tanımız yok, psikiyatristler her seferinde çocuğunuzun genel durumu iyi, uyaran eksikliği diyorlar, ama ben a tipik olduğumuzu düşünüyorum. Oğlum özel eğitimde iyi, kreş öğretmeni de iyi olduğunu, çabaladığını, zamanla toparlayacağını düşünüyor. Çünkü başka insanlarla iletişimdeyken başka bir çocuk oluyor oğlum, laf dinleyen, uyumlu, sessiz... Evde ise bizimle iletişim kurmak istemiyor. Bir şey yapalım dediğimde "ııııhhhh" deyip kızıyor, ısrar edersem de bağırıyor. İstediği bir şey için "hayır" dersek çığlık patlaması yaşıyoruz. Bir çığlıktır gidiyor... Dikkatini başka bir şeye yöneltmeye çalışıyorum ama çoğu zaman başarısız oluyorum. Hayır kelimesine çığlıkla tepki vermese mutlu olacağım ama. Bazen bize karşı bir kızgınlığı mı var acaba bu çocuğun diye düşünüyorum. Ne yapacağım arkadaşlar, bu durumu yaşayanlar nasıl bir çözüm buldunuz?
Oğlum 4yaş4aylık 7aydır özel eğitim alıyoruz .konuşma var komut alıyor göz teması arttı .kreşe gidiyor tam gün .ama tuvalet eğitimi beni çok yıprattı 1 yıldır uğraşıyorum .bir ara gece uyanıp anne çiş diyen çocuk gündüz altını ıslatmaya başladı.kakasını ise çoğunlukla çamaşırına yapıyor arada bir tuvalete yaptığı oluyor seviniyoruz sifonu beraber çekiyoruz bay bay yapıyoruz tam bu sefer oldu diyorum bide bakıyorum yine altına yapmış kafayı yemek üzereyim bazen bağırıyorum kızıyorum offf lütfen tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum
Sessizkuzu sana hitab etmiştim yukarıdaki msjda..ismini yanlış yazmışımYaşlandım iyice...
Merhaba hayat
Kime kızıp bağırıyorsunuz anlayamadım...ama umarım oğluşunada değildir...çünkü hiçbir zaman yüksek ses işe yaramaz...belki anlık çözüm olur ama uzun vade de daha değişik problemlere yol açar...çok zorlanıyorsun anlıyorum ama...bende müthiş zorlanmıştım...bu olay hiç olmayacakmış gibi geliyordu...otizm kolay değil...
Her bir olayında adım adım ilerlemek yeri geldiğinde milyon kere tekrar etmek gerekiyor...
Küçükken ne kadar yatırım yaparsak büyüdükçe o kadar rahat ediyoruz arkadaşlar...
O yüzden yaptığınız hiçbirşeyi küçük görmeyin....
Oğlun konuşuyor mu?gece kuruluk durumu nasıl?
Maalesef bu kuzularla inatlaşmakta doğru değil...her zaman pozitif olmak zorundayız...artı doğal olmak zorundayız...bizim içten oynamadığımızı bile anlıyorlar...bol bol telkinde bulunuyorum ben...
Başaracağının güvenini aşılamaya çalışıyorum her bir olay için...küçükten işlemeye çalıştım...hadi oğlum başaracaksın ,ha gayret gibi...eminim sizde böylesinizdir...pes etmeyin...pozitif düşünün rahat olun ...sürekli gözünüz üzerinde olsun...altına yapmasına fırsat vermeyin...ve en sevdiği şeyle ödüllendirin onu...
Birkez ikinizde başarmışsınız zaten.neden ikinciye olmasın?çokca sarılın ve ne kadar Mutlu old gösterin ona ...her tuvaletini yaptığında...
Çoooooook kolaylıklar diliyorum...güzel haberlerinizi alacağımıza eminim...
5,5 atipikotizmliyiz...
Bugun temple grandin filmini izledik. Oneren arkadasa cok tesekkur ediyorum.
Cok guzel bir filmmis.
Canim sizin taniniz var mi bilmiyorum oglun kac yasinda sadece konusmuyor diye mi goturdun doktora bence fili ile yatmak istemesi cok guzel bk ben parkta bi kiz cocugu gordum iki bucuk yasindaydi yeni konusmaya baslamis ve sadece 10 kelimisi varmis bilincli kullandigi sordum sizi anlamaya ne zaman basladi diye iki yasindan sonra dedi bence senin oglun konusacak ve hersey cok guzel olacakArkadaşlar mesela benim oğlum dün gece koyun ve filiyle yatmak istedi onları yatağına koymamı istedi bu güzel değil mi ? Doğal gelişimli çocuklar gibi .zaten bazen o kadar doğal gelişimli çocuklar gibi davranıyor ki . Umut doluyorum bazen de dediklerimi anlamayınca offf.. Herşeyi eleyerek gitmeyi düşünüyorum. Özel eğitim devam ederken benimle aynı yollardan geçen diğer arkadaşlarım gibi metabolizma ve nörolojiye kontrol ettireceğim oğlumu . Aklımda bişey kalmasın istiyorum .
Canim sizin taniniz var mi bilmiyorum oglun kac yasinda sadece konusmuyor diye mi goturdun doktora bence fili ile yatmak istemesi cok guzel bk ben parkta bi kiz cocugu gordum iki bucuk yasindaydi yeni konusmaya baslamis ve sadece 10 kelimisi varmis bilincli kullandigi sordum sizi anlamaya ne zaman basladi diye iki yasindan sonra dedi bence senin oglun konusacak ve hersey cok guzel olacak
Canim getcekten oglun cok iyi durumda parkta iki bucuk yasindaki kiz bile bunlari yapamiyordu ben annesi ile uzunca konustum bak benim kizimda 20 aylik bizde bayagi konusma var anlama var ama bizde isaret parmagimizi kullaniyoruz ama istenilen gibi degil o kizin annesini gorsen o kadar rahat ki hic doktora bile goturmemis ben 18 aydan beri doktor doktor dolastiriyorum kizimi hii bu arada 3 yasinda bide erkek cocugu gordum o hic konusamiyordu istekleri agliyarak yaptiriyotdu insallah konusacak oglun bak gorCan'ım şöyle diyeyim profesör oğluma tanı konuşma gecikmesi Dedi. Ama ben atipik otizm olduğuna eminim dersemAllah'ın gücüne gitmez inşallah .işaret parmağını 22.ayda benim kullanmamla öğrendi . Ama çok olumlu yönleri var . Hayvan seslerini taklit eder . 5 rengi karıştırmadan bilir .taklit yeteneğini çok iyi buldular eğitim aldığı yerde . Şöyle söyleyeyim sanki beni anlaması artsa konuşma gelse herşey iyi . Tekrarlayıcı hareket yok. Sadece trene biniyoruz açılan kapanan kapı çok dikkatini çekiyor gözünü ayırmadan bakıyor . Çocuklara yanaşmaya çalışıyor abi ablayı ayırıyor . Duyguları biraz anlamaya başladı bir ara kızdığımda gülüyordu . Şimdi böyle ciddi ciddi bakıyor biraz daha sert bakarsam ağlıyor. Bilmiyorum karmaşığım.herşey dediğiniz gibi olsa keşke .
İnşallah Can'ım ben özel eğitime götüreyim de varsın kendi konuşsun . Göze alamam hiçbirşeyi . Sizde almamışsınız ki doktor doktor dolaştırmışsınız . İşaret parmağını ne Zaman kullandı kızın ? İstenilen aralıkta mı ?Canim getcekten oglun cok iyi durumda parkta iki bucuk yasindaki kiz bile bunlari yapamiyordu ben annesi ile uzunca konustum bak benim kizimda 20 aylik bizde bayagi konusma var anlama var ama bizde isaret parmagimizi kullaniyoruz ama istenilen gibi degil o kizin annesini gorsen o kadar rahat ki hic doktora bile goturmemis ben 18 aydan beri doktor doktor dolastiriyorum kizimi hii bu arada 3 yasinda bide erkek cocugu gordum o hic konusamiyordu istekleri agliyarak yaptiriyotdu insallah konusacak oglun bak gor
Canim bir bucuk yasinda kullanmaya basladi en iyisini yapiyosun canim bende dusundum ozel egtimi doktor yok senin cocugunda hic bisey yok ne diye gotureceksin ozel egtime dedi bilmiyorum canim bakalim zaman ne gosterecekİnşallah Can'ım ben özel eğitime götüreyim de varsın kendi konuşsun . Göze alamam hiçbirşeyi . Sizde almamışsınız ki doktor doktor dolaştırmışsınız . İşaret parmağını ne Zaman kullandı kızın ? İstenilen aralıkta mı ?
Derinden etkileyen bir filmdir izlemenize çok sevindimBugun temple grandin filmini izledik. Oneren arkadasa cok tesekkur ediyorum.
Cok guzel bir filmmis.
Zaten 18 ay değil mi işaret parmağı kullanma Zaman'ı belki hafif bir gelişim gecikmesidir kızının durumu .Canim bir bucuk yasinda kullanmaya basladi en iyisini yapiyosun canim bende dusundum ozel egtimi doktor yok senin cocugunda hic bisey yok ne diye gotureceksin ozel egtime dedi bilmiyorum canim bakalim zaman ne gosterecek
Insallah oyledir canim benim dilegimde o bazen yaptiklari ile beni oyle yasirtiyo ki gecen benim makgaj mazemelerimi cikarmis kendine makgaj yapmis ve herseyi amacina uygun kullanmis goz kalemini gozune alligi yanagina ruju dudagina gorunce inanamadim benim kizim cok dikkatli herseyin ne amacla kullandigini biliyo babasinin kiyafetini babasina benim ayakkabilarimi bana getiri doktor getirme dedi canim ama eger isaret parmagini amacina uygun kullanmazsa iki yasinda bir baska doktora daha goturecegimZaten 18 ay değil mi işaret parmağı kullanma Zaman'ı belki hafif bir gelişim gecikmesidir kızının durumu .
Bende anadolu yakasinda egitim veren yerleri merak ediyorum bildiginiz memnun kaldiginiz onerdiginiz varsa avrupa yakasida olur yazarsaniz sevinirim dil terapisti egitimci yani kurum kurum dolasmak istemiyorum basladigi yerde devam etsin sirf bu yuzden ucretsiz izin alicam bu sene duzeni bozulmasinArkadaşlar benimde bir sorum var ben oğlumu özel eğitime başlattım fakat henüz çok yeni .umarım beğenirim memnun kalırım ama kalmazsam aklımda bulunsun dşye özel eğitimde memnun kaldığınız kurumları yazar mısınız bana özelden?
Arkadaşlar birilerine umut olmak güç verdiğini bilmek çok güzel çünkü aynı çaresizliklerde sonu gelmez bir ümitle sorulan sorularda bende çok acı çektim Fakat anlattıklarım yanlış anlaşılmasın isterim daha önce de yazdığım gibi çocuğumu dışarıdan sorunlu algılamak zor ancak bu işin içinden biri anlayabilir Asla tamamen iyileştiğini söyleyemem benim de mücadelem devam ediyor sadece sizin geçtiğiniz yolları geçtim o kadar zaten biliyorsunuzdur otizm hayat boyu süren bir rahatsızlık .ben oğlumu geçmişle karşılaştırdığımda bir mucize diyorum çünkü 2 yılda başardıkları gerçekten çok geride kalmış bir çocuk için iyi. Ama öte yandan hala bir yandan öğrenip bir yandan unutabiliyor da. Tek amacım hiç kimseye ihtiyacı olmadan yaşayabileceği günleri ölmeden görebilmek ekolali bitti ismine tepki başladı renkleri sayı saymayı zıtlıkları kısacası yaşının gerektirdiği çoğu şeyi öğrenebildi ama bunlar zaten 4 yaşa kadar bilmesi gerekenlerdi şu an 5,5 yaşında ama 4 yaş kadar konuşabiliyor sanırım.özel eğitimi ben ve eşim birlikte bırakma kararı aldık çünkü artık oradan öğrenebileceği bir şey kalmamıştı onun insanları anlamaya ve ifade gücünü geliştirmeye ihtiyacı var bunun için özel eğitimle işimiz bitti fakat başka türlü bir yardıma ihtiyaç var .ne ve Nasıl olmalı bilmiyorum. Deniyorum işte spora gönderiyorum bol bol seyahat ettiriyorum bahçede çocuklarla oyun oynatıyorum bu başlıkta benim gibi çocukları düzelmiş veya hafiflemiş çok masum, gulsan38,melodi 1970 arkadaşların akıbetini çok merak ediyorum keşke yazsalar bizlere neyse arkadaşlar yine çok uzun oldu hakkınızı helal edin görüşmek üzere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?