Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Sakin olmaya çalışıyorum sdhtp ama olamıyorum çok üzülüyorum 22 aylıkken farkettim ben aslında Ama oğlumda ismine bakma ve göz teması olduğu için bana ailem ve eşim yok bişey Dedi.gittiğimiz profesör de konuşma gecikmesş Dedi ama ben asla kabul etmiyorum konuşma gecikmesi olan çocuk gördüm herşeyi anlıyor ama benim oğlum daha çok kısa ve rutin cümleleri anlıyor. Yaşıtlarıyla bilişsel de çok fark varxEvet olumlu yönleri çok ama bana sanki hiç konuşamayacak gibi geliyor. Onun yüzüne bakınca Nasıl bir şefkat ve ağlama duygusuyla doluyorum en iyi Burdaki anneler anlar.

Merhaba Seda

Öncelikle bana göre en önemli hususlardan biri;
kesinlikle sonrasında EVET diyeceğimiz birşeye başlangıçta HAYIR demeyeceğiz...çocuğumuzu ağladıktan sonra kıyamamazlık veya neyse deyip uğraşmamak için evet dememeliyiz...kendisini yerlere atsa bile bunu çiğnemek...ilerde daha farklı davranış problemlerine sebep olur...
Bütün süreç boyunca böyle olması gerekiyor zaten...özel eğitiminde yaptığı bu...
Bu maalesef en büyük yanlışlarımızdan biri...ve çocuklara çok zarar veriyor...

Onlar düşündüğümüzden çok daha akıllı...bizleri öyle güzel sınıyorlar ki...

Çığlık sesine hiç odaklanmayın...çığlık atıyorsun...o zaman seni şuraya götüremeyeceğim ya da sana şunu vermeyeceğim demeyin...tehdit yok...sakın yanlış anlaşılmasın bunları yapıp yapmadığınızı hiç bilmiyorum genel yazıyorum...

Çünkü bizimde küçük yaşlarda çığlıklarımız vardı...geçti...onun çığlığını önemserseniz daha da meseleniz büyür...odayı terk edin...ilgilenmeyin...sakinleştiğinde çok sevdiği birşeyle siz çoktan sesli sesli oynamaya başlayın..balon üfleme gibi ...artık neyi seviyorsa...o hiç yokmuş gibi...kararlı olun...çocuklar KARARLI olunmasını ister...

Diyet konusunda sanırım siz yazmıştınız..eğitimcinizin görüşünü....başlangıçtan beri aynı şeyi yazıyorum biliyorsunuz...diyet yapmasanız bile lütfen paket gıdadan uzak durun...işlenmiş herşeyden...şimdi pozitif olan şeyler maalesef bu süreçte bazen kaybolabiliyor...neden risk alasınız ki?

Özel eğitimde pekiştireçlerde kullanılmasına izin vermeyin...fındık fıstık incir gibi alternatifler götürün onları versinler...
Tabiki bunlar benim görüşüm herkes farklı düşünebilir...3 senedir bu farklılıkla mücadele ediyorum...aynı şekildedir devam...pes yok!!!

Masa başı eğitim alıyordur mutlaka çocuklarınız ...ama bu yaşta ihtiyaçları sadece oyun oyun oyun....oyun içinde öğretin ne öğretecekseniz...renkler sayılar zıtlıklar...ne varsa ...bol bol resim çizin hamur yapın resim kesin.....çok kez yazmıştık...aynı şeyleri yazmayayım...birde aldığınız oyuncaklar ve kitaplar hedefli olsun...

Kolaylıklar diliyorum...

Oğlum 5,5 atipikotizmliyiz ....

Sessizkuzu sana hitab etmiştim yukarıdaki msjda..ismini yanlış yazmışımYaşlandım iyice...

Merhaba hayat

Kime kızıp bağırıyorsunuz anlayamadım...ama umarım oğluşunada değildir...çünkü hiçbir zaman yüksek ses işe yaramaz...belki anlık çözüm olur ama uzun vade de daha değişik problemlere yol açar...çok zorlanıyorsun anlıyorum ama...bende müthiş zorlanmıştım...bu olay hiç olmayacakmış gibi geliyordu...otizm kolay değil...
Her bir olayında adım adım ilerlemek yeri geldiğinde milyon kere tekrar etmek gerekiyor...

Küçükken ne kadar yatırım yaparsak büyüdükçe o kadar rahat ediyoruz arkadaşlar...
O yüzden yaptığınız hiçbirşeyi küçük görmeyin....

Oğlun konuşuyor mu?gece kuruluk durumu nasıl?

Maalesef bu kuzularla inatlaşmakta doğru değil...her zaman pozitif olmak zorundayız...artı doğal olmak zorundayız...bizim içten oynamadığımızı bile anlıyorlar...bol bol telkinde bulunuyorum ben...

Başaracağının güvenini aşılamaya çalışıyorum her bir olay için...küçükten işlemeye çalıştım...hadi oğlum başaracaksın ,ha gayret gibi...eminim sizde böylesinizdir...pes etmeyin...pozitif düşünün rahat olun ...sürekli gözünüz üzerinde olsun...altına yapmasına fırsat vermeyin...ve en sevdiği şeyle ödüllendirin onu...

Birkez ikinizde başarmışsınız zaten.neden ikinciye olmasın?çokca sarılın ve ne kadar Mutlu old gösterin ona ...her tuvaletini yaptığında...

Çoooooook kolaylıklar diliyorum...güzel haberlerinizi alacağımıza eminim...

5,5 atipikotizmliyiz...

Selametle evet çok sabır gerektiren bi durum ve çok duygu geçişleri yaşıyorum öfke,umut,hüzün,heyecan bazen hep böyle kalacak hiç düzelmeyecekmiş gibi geliyor bazen de o kadar umutlanıyorum ki ..oğlum konuşuyor geceleri kuru kalkıyor bu gece uyumadan 2 kez anne çiş geldi dedi yaptı önce klozete oturmuyordu artık oturuyor.evet olucak inşallah. Merhaba şişmaniye senin gibi çamaşırsız dolaştırıyorum 3gündür yapmıyor kakasını tutuyo dün sabah kalkar kalkmaz farkettim hemen tuvalete götürdüm yaptı yine öğlen yemeğinden sonra götürdüm yaptı.biraz önce kahvaltısını yaptı şort giydirmiştim sadece içeriye gitti annee düştü dedi evet halıya yapmıştı öylece kalakalmıştı hemen temizledim yine tekrar her seferinde old gibi anlattım tuvalete gitmelisin buraya yapmamalısın diye tamam diyo ama dur bakalım ne olacak yine çıplak bi vaziyette geziyor

Bugun temple grandin filmini izledik. Oneren arkadasa cok tesekkur ediyorum.
Cok guzel bir filmmis.

Arkadaşlar mesela benim oğlum dün gece koyun ve filiyle yatmak istedi onları yatağına koymamı istedi bu güzel değil mi ? Doğal gelişimli çocuklar gibi .zaten bazen o kadar doğal gelişimli çocuklar gibi davranıyor ki . Umut doluyorum bazen de dediklerimi anlamayınca offf.. Herşeyi eleyerek gitmeyi düşünüyorum. Özel eğitim devam ederken benimle aynı yollardan geçen diğer arkadaşlarım gibi metabolizma ve nörolojiye kontrol ettireceğim oğlumu . Aklımda bişey kalmasın istiyorum .

Canim sizin taniniz var mi bilmiyorum oglun kac yasinda sadece konusmuyor diye mi goturdun doktora bence fili ile yatmak istemesi cok guzel bk ben parkta bi kiz cocugu gordum iki bucuk yasindaydi yeni konusmaya baslamis ve sadece 10 kelimisi varmis bilincli kullandigi sordum sizi anlamaya ne zaman basladi diye iki yasindan sonra dedi bence senin oglun konusacak ve hersey cok guzel olacak

Can'ım şöyle diyeyim profesör oğluma tanı konuşma gecikmesi Dedi. Ama ben atipik otizm olduğuna eminim dersemAllah'ın gücüne gitmez inşallah .işaret parmağını 22.ayda benim kullanmamla öğrendi . Ama çok olumlu yönleri var . Hayvan seslerini taklit eder . 5 rengi karıştırmadan bilir .taklit yeteneğini çok iyi buldular eğitim aldığı yerde . Şöyle söyleyeyim sanki beni anlaması artsa konuşma gelse herşey iyi . Tekrarlayıcı hareket yok. Sadece trene biniyoruz açılan kapanan kapı çok dikkatini çekiyor gözünü ayırmadan bakıyor . Çocuklara yanaşmaya çalışıyor abi ablayı ayırıyor . Duyguları biraz anlamaya başladı bir ara kızdığımda gülüyordu . Şimdi böyle ciddi ciddi bakıyor biraz daha sert bakarsam ağlıyor. Bilmiyorum karmaşığım.herşey dediğiniz gibi olsa keşke .

Canim getcekten oglun cok iyi durumda parkta iki bucuk yasindaki kiz bile bunlari yapamiyordu ben annesi ile uzunca konustum bak benim kizimda 20 aylik bizde bayagi konusma var anlama var ama bizde isaret parmagimizi kullaniyoruz ama istenilen gibi degil o kizin annesini gorsen o kadar rahat ki hic doktora bile goturmemis ben 18 aydan beri doktor doktor dolastiriyorum kizimi hii bu arada 3 yasinda bide erkek cocugu gordum o hic konusamiyordu istekleri agliyarak yaptiriyotdu insallah konusacak oglun bak gor

İnşallah Can'ım ben özel eğitime götüreyim de varsın kendi konuşsun . Göze alamam hiçbirşeyi . Sizde almamışsınız ki doktor doktor dolaştırmışsınız . İşaret parmağını ne Zaman kullandı kızın ? İstenilen aralıkta mı ?

Canim bir bucuk yasinda kullanmaya basladi en iyisini yapiyosun canim bende dusundum ozel egtimi doktor yok senin cocugunda hic bisey yok ne diye gotureceksin ozel egtime dedi bilmiyorum canim bakalim zaman ne gosterecek

Canim bir bucuk yasinda kullanmaya basladi en iyisini yapiyosun canim bende dusundum ozel egtimi doktor yok senin cocugunda hic bisey yok ne diye gotureceksin ozel egtime dedi bilmiyorum canim bakalim zaman ne gosterecek
Zaten 18 ay değil mi işaret parmağı kullanma Zaman'ı belki hafif bir gelişim gecikmesidir kızının durumu .

Zaten 18 ay değil mi işaret parmağı kullanma Zaman'ı belki hafif bir gelişim gecikmesidir kızının durumu .
Insallah oyledir canim benim dilegimde o bazen yaptiklari ile beni oyle yasirtiyo ki gecen benim makgaj mazemelerimi cikarmis kendine makgaj yapmis ve herseyi amacina uygun kullanmis goz kalemini gozune alligi yanagina ruju dudagina gorunce inanamadim benim kizim cok dikkatli herseyin ne amacla kullandigini biliyo babasinin kiyafetini babasina benim ayakkabilarimi bana getiri doktor getirme dedi canim ama eger isaret parmagini amacina uygun kullanmazsa iki yasinda bir baska doktora daha goturecegim

Arkadaşlar benimde bir sorum var ben oğlumu özel eğitime başlattım fakat henüz çok yeni .umarım beğenirim memnun kalırım ama kalmazsam aklımda bulunsun dşye özel eğitimde memnun kaldığınız kurumları yazar mısınız bana özelden?

Atipik otizm tanisi aldik rapor cikarticaz sanirim basvurduk henuz saglik kuruluna gitmedik bosluga dusmus gibiyim bekliyordum bu teshisi ama resmilesmesi tokat gibi geldi
Egitim icin pozitif gelisim ve pgsports diye biyerle konustuk henuz karar veremedik buralari duyan varmi aranizda
Egitim icin gorusmeye gittigimizde baris bey mi gorundunuz dedi bize ordaki bayan ceralrahpasada baris beye gorunmenizde iyi olur dedi ama cocuk norolojiye randevu alamiyorum baris beye nasil randevu alabilirim bilen arkadaslarim yardimci olursa sevinirim
Oglum 2 yasinda

Bende anadolu yakasinda egitim veren yerleri merak ediyorum bildiginiz memnun kaldiginiz onerdiginiz varsa avrupa yakasida olur yazarsaniz sevinirim dil terapisti egitimci yani kurum kurum dolasmak istemiyorum basladigi yerde devam etsin sirf bu yuzden ucretsiz izin alicam bu sene duzeni bozulmasin
Zeynnn37 aba da cezaa var onrrmiyorum falan dedi gorustugumuz yer nasil gidiyosunuz simdilik birseyler farkettinmi aba yi heryerde duydum sonuc aliniyor diye ama

Merhaba francis

Aramıza katılmana çok sevindim...umarım paylaşımların hep sürer...pozitif anneleri çok seviyorum...

Oğullarımız yaşıt sanırım...bizde ekolali son gaz devam ediyor..ama takılmıyorum...arada stretoip hareketimiz olan ele bakmamız da var...
Bunların yanında iyi yönleri çok fazla...konuşması algısı farkındalığı bizimle anı yaşayabilmesi...yüzmeyi öğrenmesi iki tekerlekli bisikleti sürmesi...ne kadar şükretsem az...

Özel eğitime devam ediyoruz biz...şuan okuma yazmaya geçiş evresindeyiz.....seneye okul mecburi biliyorsun...

Özel eğitimin yerini doldurabilsem benimde çok kez aklımdan geçiyor...bırakmak...ama cesaret edemiyorum..1-1de çok daha iyi öğreniyorlar...okumayı öğrenirse hayatı biraz daha anlamlandırır...anlaması dahada kolaylaşır diye düşünüyorum...

Senin düşüncelerinede katılıyorum...ama oğlum sosyallikte hala iyi değil...
Bizimle konuştuğu kadar dışardakilerlede muhattab olsa olay bitiyor ama...sosyal iletişim bozukluğu zaten böyle birşey değil mi?

Resimlerle düşünmek kitabını bende özellikle yaşı küçük çocuk annelerine tavsiye ediyorum...birçok sorunuza orada cvp bulabilirsiniz...
Çocuklarınızı çok daha iyi anlayabilir davranışlarını çok daha doğru anlamlandırabilirsiniz...

Tanınız kalktı mı?otizme dair neler kaldı geriye?

Kolaylıklar diliyorum...

5,5 atipikotizmliyiz...

Sevgili selametle öncelikle teşekkür ediyorum aslında çok pozitif biri değilimdir ama bu konuda öyle olmak gerekli hem çok güçlü hem de umutlu olmak gerek. Oğlum kasım doğumlu olduğundan biz bu sene de doktor raporu ile okulda başlamama halkına sahibiz. Tabii ki ben de bu Hakkı kullanıp okula bir sonraki sene göndereceğim özel eğitim e ihtiyacı bence en iyi anne ve baba hisseder bir de şimdiki özel eğitimciler bazılarını tenzih ediyorum ama harçlık çıkarma peşindeler sadece. Bizim hiç bir zaman streopimiz olmadı şükür ekolalimiz de özel eğitimden sonra tamamen bitti.otizmle ilişkilendirebildiğimiz oyuncakları Yanyana dizmesi ve konuşmanın olmamasıydı siz bilinçli bir annesiniz bence hepsinin üstesinden gelirsiniz biz anlamlı mantıklı cümleler konuşabiliyoruz ama bazan eklerde hatalar olabiliyor bazen çok nadir beni ve bana karışıyor bazende plak gibi takılıyor bir an duraksıyor cümleyi kafasında toparlamaya çalışıyor hala bazı anlayamadığı şeylerde oluyor tabii bu arada siz hangi şehirdesiniz? Özeldende yazabilirsiniz.görüşmek ve fikir alış verişi bizim için faydalı olur çocuklar aynı yaşta selametle hoşçakal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…