- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.021
Atipik otizm tanisi aldik rapor cikarticaz sanirim basvurduk henuz saglik kuruluna gitmedik bosluga dusmus gibiyim bekliyordum bu teshisi ama resmilesmesi tokat gibi geldi
Egitim icin pozitif gelisim ve pgsports diye biyerle konustuk henuz karar veremedik buralari duyan varmi aranizda
Egitim icin gorusmeye gittigimizde baris bey mi gorundunuz dedi bize ordaki bayan ceralrahpasada baris beye gorunmenizde iyi olur dedi ama cocuk norolojiye randevu alamiyorum baris beye nasil randevu alabilirim bilen arkadaslarim yardimci olursa sevinirim
Oglum 2 yasinda
Allah razi olsun burdaki paylasimlar yazilanlar cok onemli benim icin cok sey ogreniyorum sizdenPanda61
Senin nezdinde tüm yeni başlayacak arkadaşlara yazıyorum...
Aldığınız eğitim oyun temelli olsun mutlaka...zaten asıl eğitimi siz vereceksiniz çocuğunuza...
Küçük yaşta tanı alıp olayın bilincinde olarak hareket etmek ne kadar önemli...çocuğunuz için ne kadar güzel...
Şuna inanın erken eğitimle ileride çıkabilecek birçok olumsuz şeyin önüne geçmiş olacaksınız inşallah...artı algı daha hızlı açılacak ...ve birçok olumlu gelişme...
Netten araştırın duyu bütünleme adı altında yapabileceklerinizi evde yapmaya çalışın...küçük yaşlarda buda önemli...
Aklıma geldikçe yazıyorum..,kolaylıklar diliyorum...
5,5 atipikotizmliyiz...
herkese merhaba, öncellikle Allah hepimizin yardımcısı olsun, benim oğlum 2011 mayıs doğumlu geçen yıl kısa bir süre tuvalet eğitimini denemiştim ama hiç farkında değilti wc işinin o yüzden çok ısrarlı olmadım, bu yıl bir hafta sonra bir ay olacak uğraşıyorum ama yok bir kaç kez başlarda tutturduk yaptı ama şu an kesinlikle yapmıyo , yani geldiğinin farkıdna oldumu çişinin lazımlığa oturtamıyorum, klozetimiz yok normal yer tuvaleti kucağımda oraya götürdüm yok orayı da istemedi, ikizi var onu yaparken sürekli gösteriyorum, bilgisayardan tuvalette, lazımlıkta olan çocuk resimleri çıkarttım astım bak çiş yapıyorlar diyorum gülümsüyo, bir kez elimden t utup lazımlığa götürdü oturdu ama yok yapmadı ben yine her zamanki gibi aferin diyerek alkışladım, ödül de veriyorum ama yok şimdi oturtmak biraz daha zorlaştı niye öyle oldu anlamıyorum çok kısa bir süre oturuyo 5-10 saniye tamam k alkıyo onda da yapmıyo zaten konuşmuyo sadece anne, baba , mama o da canı isterse. nasıl olacak ne yapayım bir fikriniz varmı arkadaşlar gece uykusunda yapmıyo altı kuru kalıyo öğlen uykusunda aynı şekilde dışarı çıkartıyorum birkaç saat dolaştırıyorum parka oraya buraya yapmadı eve gelince hemen kuytu köşelere bazen d e ses çıkartıyo aaa aaa diyerek evde yapıyo , en azından farkında diyorum, tutması da iyi diyorum ama birde tuvalete yapsa
Arkadaşlar özellikle çocuğu konuşan anneler çocuğunuz eskiden bazı kelimelerin sadece ilk hece yada son hecelerini söylüyor muydu ? Mesela balık-ba yada motor-mo gibi .
Selametle , canım cevabın ve yazdıkların için çok sağol içimi nasıl rahatlattın anlatamam umarım dediğin gibi olur , hayır kesinlikle altını hiç bağlamıyorum ben çalışıyorum eşim de , ama üçe kadar eşim evde bir de 13 yaşında kızım onlar ilgileniyorlar biraz onlar için zor oluyor ama yapacak birşey yok , bazen öğrenemicek bağlayalım dedikleri oluyo ama yok diyorum öğrenecek, dün de eşimin elini t utup lazımlığa götürmüş oturmuş ama yine birşey yapmadan kalkmış tamam işte dedim bu da büyük bir adım sonuçta bir ayda bazı şeylerin farkına vardı diye düşünüyorum bende ümitsizliğe kapılmak istemiyorum 5 ayda sürse bir yılda sürse öğrensin ve öğrenecekte başka çare yok . Yazdıkların için çok teşekkür ederim , biz kartlarla veya masada çalışmalar yapamıyoruz, istemiyor, bisiklet sürmeyi öğretmeye çalışıyoruz, eline birşeyleri alıp döndürmesi çok fazla ondan kurtulamadık malesef , hoplayıp zıplasın, kendini gıdıklatıp oynasın , koşsun, suda oynasın çok seviyor, ama iş kalem kağıda , kartlara gelince yok istemiyor nasıl olcak bilmiyorum haftanın 3 günü özel eğitime gidiyo ama ne kadar birşeyler alıyoruz bilemiyorum çünkü bazen orda da durmak istemiyor, hayırlısı diyorum zamanla umarım herşeyimiz düzelir, tüm annelerin Allah yardımcısı olsun kolaylıklar versin inşallah
Merhaba Hanimlar. 21 aylik oglumuza atipik otizm teshisi kondu. Ankarada yasiyoruz bildiginiz guvenilir egitim merkezi ve eve gelebilecek guvenilir egitimci tavsiyelerinize ihtiyacim var.Ozelden yazabilirseniz sevinirim.Birde okudugum kadariyla Istanbulda Hasan Onal bey biyomedikal tedavi icin gerekli analizleri ve testleri yapiyormus, acaba Ankarada da bu sekilde analiz testleri yapacak ve ona gore ilac ve tavsiyelerde bulunabilecek bir dr var mi? Zaman kaybetmeden egitim ve tedaviye baslamak istiyoruz yardimci olursaniz sevinirim.
Arkadaşlar bende bişey soracağım daha yeniyim bu forumda . Çocuklarınızın durumunu söylediniz mi çevrenizdekilere . Ben çok yakın ailem ve bir iki güvendiğim dışında söylemedim ki zaten tanı almadı oğlum. Ama onlarda şüphelerim olduğunu biliyorlar . Bişey söylemeyeyim diyorum inşallah oğlum iyi olur . nasıl bir yol izlesem bilmiyorum. Dışardan farklı adledilecek hareketi yok arada ufak tefek mırıldanıyor ama onu her çocuk yapıyor .aslında çocuğumdan başka hiçbişey düşünmüyorum ama işte kafa kurcalayan şeyler bunlar.
Slm carefully ve arkadaşlar.. Carrefully zor geçen bir 3 gündü.. Malum Istanbul trafiği ve hastane işleri vs.. Biz küçük şehirin rahatlığına alışmışız.. Üstüne birde yılbaşı denk gelince epeyce yoğun ve yorucu geçti. Ancak kendimize gelebildik :) canım ilk gün ben önce Ahmet Aydın ile görüştüm. Bizden gelmeden önce istediği tahlilleri gösterdik. D vit eksikliği ile kreatinin de çok az yükseklik çıkmıştı. D vitamininin öğrenme güçlükleri üzerine önemli etkisi olduğundan bahsetti.Tahlilleri yeniledi ve ekledikleri başka testleri yaptırdık( amino asit vs) ağır metal testini oğlum ilacı içmediği için orda yaptıramadım. Burdan yaptırıp göndereceğim. Çok konuşan bir Dr değil. Vitamin takviyeleri verdi. Diyeti önerdi diğer tahlillerin sonucları çıkınca görüşeceğiz tekrar. Ertesi gün Nahit Hanımla randevumuz vardı. Uzun uzun görüştük. Oğlumu bayaa bir inceledi. Bizimle olan iletişimine baktı. Oradaki oyuncaklar ile oynattı. Bizim onunla nasıl oyunlar oynadığımıza ve oğlumun o sıradaki tepkilerine baktı. Herşey iyiydi. Bütün komutlarımızı yaptı orda. Bizimle çok iyiydi fakat Dr 10 kere seslendi hiçbirine bakmadı. (Normalde baktığı halde bakmadı) Biz seslenince bakıyor Nahit Hanım'ı görmezden geliyordu. Yaşantımızı,günlük hayatımızda yaptıklarımızı doğum hikayemizi gelişimini herşeyi sordu.. Neticesinde "sosyal iletişim bozukluğu " teşhisi koydu.. Bu isimin 2013 yılından itibaren "atipik otizm" teşhisinden ayrı olarak kullanılmaya başladığını , atipik Otizme bizim şikayetçi olduğumuz durumların yanında extradan takıntıların da eşlik etmesi gerektiğini söyledi..(oğlumda şu anda takıntı yok ama ilerleyen zamanda oluşursa bilemiyorum) Ankara'da gittiğim Merkez'den bahsettim. İyidir dedi onayladı. Şebnem hanımlada tanışmış. Fırsat buldukça götürüyorum dedim. Devam dedi. (Birde Ankara'da artı eğitim diye bir Merkez'den bahsetti. Orasıda iyidir dedi..Durumu iyi olan hatta iyileşen aileler var dedi hastalarımdan.artı'ya gidiyorlardı. Oradan güzel geri dönüşler aldık dedi.sana mesaj atacaktım.bilgin olsun diye buraya yazıyorum) Haftada 3 saat evde aldığımız özel dersimizi 5 e çıkarmamızı, kreşe devam etmemizi (Fatih beyin kreş için fikrini söylediğimde eğer yalnız takılmayı tercih ediyorsa kreş zarar verir ama arkadaş edinmeye çalışıyor,diğerlerinin yaptıkları ile ilgileniyor ise devam edin dedi)Ankara'da ki merkeze devam etmemizi 2 ay içerisinde 20 kelimeyi doğru ve anlamlı kullanmaya başlamaz ise konuşma terapisine de başlamamızı önerdi.( bu arada bizimki başladı sanki kelimelere bitti ye detti, gel'e dee , ver'e beee, gangnama gaga ıh ıh gaga, oyuncağındaki sesleri falanda taklide başladı. Sanırım hızlı bir atak dönemindeyiz ve bu dönemi çok iyi değerlendirmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum) birde resimli kitap önerdi adını birazdan yazayım henüz bende almadım.. 3 ay sonra tekrar gözlemleyecek.. Daha yazacaklarım var aslında ama kızımı kreşten almam lazım sonra tekrar görüşürüz.şimdilik bu kadar..
alıntıyı yanlış yapmışım kızlar çok pardon
kızlar öncelikle merhaba ben forumu üyeliksiz takip ediyordum artık üye oldum hepiniz çok güzel paylaşımlarda bulunuyorsunuz birbirinize destek oluyorsunuz çok güzel bir site emeği geçenleri tebrik ediyorum.benimde bir sıkıntım var lütfen bana da yardım eder misiniz ? ilk defa yazdığım için konu bölümünü şaşırmış olabilirim çok özür dilerim.
benim 2 yaşında dünya tatlısı bir oğlum var otizmden şüpheleniyoruz küçükken çok eziyetli bir bebekti misafirliklerde durmaz gece de belkide 10 kere uyanırdı daha 2 aylıkkken babasıyla karşılıklı agulaşırlardı tepki verirdi söylenene göz teması falan çok iyiydi 5 aylıkken oturdu 9 aylıkken emekledi 13 aylıkken yürüdü fiziksel olarak sorunumuz yok 9 aylıkken baybay yapıp kulağını gösteriyordu bebeklik öykümüz böyle şimdi ise 2 yaşında ;
adına bakıyor ,göz teması çok iyi ,topa vuruyor ,5 li bultakları gözü kapalı takıyor, Legoları oynuyor, basket atıyor elini ver ,kapıyı kapat, perdeyi çek, koş otur, bay bay (bazen yapar )komutları anlıyor şarkının devamını hareketleriyle gösteriyor yaptığından utanmış diyorum yüzünü kapatıyor mesela, ama başka al ver yapmıyor kaka yapınca bezini getiriyor değiştir diye susayınca bardağını bulup damacanaya tutup üstünden basıyor bardağı tutup su içebiliyor üzerine düşen bir pirinç tanesini dahi alabiliyor çok titiz ,suyla oynamayı seviyor.ama bazen sürtmeli arabasını dakikalarca sürtüp tekerden çıkan sesini dinleyebiliyor.bana inanılmaz bağlı çalıştığım için üstümden düşmüyor sürekli öpüyor seviyor kirpik ve bacağıma dokunmayı çok seviyor sürekli öpülmek istiyor çocuklarla sadece koşmaca oynuyor aaaaaaaaaaaaaaaa diye bağırarak koşmak en büyük favorisi ,pek ilgisi yok küçüklere ,büyük çocuklarla güzel oynuyor onlar ne yaparsa onu yapıyor ama bazen plastik su şişesini elinde sallıyor 10 dk falan onunla oynuyordur biraz fazla oynuyor bu şişe ilebilgisayar nereden açılır kapanır video nereden durdurulur biliyor tv kanalını sevmezse kumandayı bize getirip değiştirmemizi istiyor karalama yapıyor..oyuncak sıralama, dönme ellerine bakma gibi huyumuz yok ama komutlarımızı almıyor sadece yukarıdaki komutları yapıyor al ver bilmiyor mimiklerimiz taklit ediyor ama hiç işaret parmağını kullanmadı aklıma dediklerimize taklit ediyor söylüyor ama kelime haznemiz yok neredeyse anne ya da baba yı dede diyor ama bilinçli gibi gelmiyor bana. ama bana ve babasına bakarak diyor bazen aklına gelirse de diyor anlamadım misafir ortamını sevmiyor misafirliğe gitsek yada gelseler 1 saat sızlanıyor kreşe gidiyor kreşte pek sorunumuz yok alıştı sorun yaratmıyor. kakasını yapacagı zaman saklanıyor bir de asla yalnız kalmıyor ben nereye gidersem o oraya tuvalete bile beraber gidiyoruz neredeyse o kadar doktora götüremedik henüz babası da ben de kahroluyoruz lütfen bize de yorum yapar mısınız sıra alınca en kısa zamanda doktora gideceğiz ilk çocuğumuz olduğu için bir de şarktayız çocuk 2 yıl boyunca neredeyse tv ile büyüdü bakıcılar iyi çıkmadı ben de ilgilendiğim kadar ilgilendim ama sizce bu oğlu otizm olabilir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?