- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.041
Sessiz kuzu sizin çocuğunuzun tanısı var mı belki de bağlanma bozukluğu yaşıyor olabilir mi?Sdhtp teşekkür ederim yanıtına. Aslında durumumuz gerekten çok benzer. Bizim de abimiz var. Çoğu zaman ihmal ettiğimiz bir abimiz, üzülüyorum O'nun için de... Eskiden hafta sonları ikimiz çıkar eğlence yerleri, sinema, alışveriş merkezleri dolaşırdık, şimdi her şey küçüğe göre yapılıyor. O kadar ihmal ediyorum ki büyüğümü, hep anlamak zorunda bizi, ama O da sıkılıyor bu durumdan. Dün uzun zamandan sonra ilk kez sadece ikimiz vakit geçirdik, küçük kreşteyken. Çok özlemişim eski günlerimi. Ama şu an küçük olanın eksikleri var ve onları tamamlamak gerek bilincindeyim. Tv bizde de sıfırlanmış değil. 2 ay haber saati dışında hiç açılmadı, ama biri için bir şeyler yaparken diğerini eksik bırakıyoruz, mecbur arada çizgi film izliyoruz. Allah yardımcımız olsun, işimiz gerçekten zor. Bir de küçük olan bizimle iletişime girse. Eğitim sonrası ödevlerimiz oluyor. En fazla 10 dk. birlikte çalışabiliyoruz, ama eve arkadaşlarımız geldiğinde onlardan yardım istiyoruz, çünkü başkası ne derse yapıyor. Çocuğun bizimle sorunu var bence, bir kızgınlığı belki, bize kapalı herkese açık. Bir kırabilsek aramızdaki iletişimsizliği, çabuk ilerleyeceğiz ama yapamadık... Tuvalet eğitimiz kazalarla , kaçaklarla birlikte devam ediyor. (Oğlum 3 yaş, 3 aylık)
merhaba ben ne öğretirsen onun cevabını veriyor kardeşinin adı ne okulamgiarya3509 merhaba,
bu ezberlenilmiş cümle yada kelime hissi bendede zaman zaman oluyor. Örneğin süt istermisin diyorum uzatarak sınıf modunda bütün çocuklar eveeeeeeet der ya böyle evet diyor. Yani o an süt istemese bile ona öyle cevap verilmesi gerektiği için öyle dediğini düşünüyorum. Ekolali bitti demişsiniz böyle bir döneminizmi oldu? Ne kadar sürdü? Bizde 2-3 aydır çok rahatsız edici boyutta değildi ama zaman zaman okulda duyduğu şeyleri söylüyordu 2 haftadır yok diyebilirim 2 yada 3 kere kendi adını söyledi. Onun dışında soru cevap şeklinde diyolog kurabiliyormusunuz örneğin adın ne? nasılsın? gibi günlük konuşmalar yapabiliyormusunuz.?
merhaba konuşmaya başlamadan önce ekolali çok oluyordu şimdi yok ama size otizmi kısaca şöyle anlayım ona hangi cümleyi öğretirseniz onu konuşuyor mesela ben hayvanat bahçesine gidince soruyorum hangi hayvanları gördün diye balıkla kuşlar aslanlat diye öğretmiştim şimdi yined sorsam o da aynı benim öğrettiğim cevabı verecek tüm istekleri kusursuz söyleyebiliyor ama günlük eşimle muhabbet ettiğimizde havadan sudan onu anlamoyor ama hadi bunu çöpe at desem anlıyor yani muhabbet havasını anlamoyor ama kendiyle ilgili olanları anlıyor evet hayırı biliyor yaşıtlarından akedemik zeka gerektiren işlemlwrde çok çok önde ama el becerisi çok zayıf basit matematik işlemleri dahi biliyor amaarya3509 merhaba,
bu ezberlenilmiş cümle yada kelime hissi bendede zaman zaman oluyor. Örneğin süt istermisin diyorum uzatarak sınıf modunda bütün çocuklar eveeeeeeet der ya böyle evet diyor. Yani o an süt istemese bile ona öyle cevap verilmesi gerektiği için öyle dediğini düşünüyorum. Ekolali bitti demişsiniz böyle bir döneminizmi oldu? Ne kadar sürdü? Bizde 2-3 aydır çok rahatsız edici boyutta değildi ama zaman zaman okulda duyduğu şeyleri söylüyordu 2 haftadır yok diyebilirim 2 yada 3 kere kendi adını söyledi. Onun dışında soru cevap şeklinde diyolog kurabiliyormusunuz örneğin adın ne? nasılsın? gibi günlük konuşmalar yapabiliyormusunuz.?
Zayi hayat merhaba ben bahsettiğin ilaç için kullanımı 6 yaş sonrası biliyorum .Bugün dr A gittik dr çok hareketlimi diye sordu evet biraz dedim Afibility kullanabilirsiniz dedi.kullanan arkadaşlar var mı acaba faydasını gören ben pek kullanma taraftarı değilim ama bilemiyorum yine de oğlum 4,5 yaşında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?