Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

İlaç ismi okuyunca yazmadan duramıyorum kusura bakmayın...lütfen çocuklarımızı ilaca mahkum etmeyelim...o Zaman normal denilen gelişim gösteren bütün çocuklarda ilaç kullanmalı...çünkü onlar bizim çocuklarımızdan da hareketli...adı üstünde çocuk...neden spor denmiyorda hemen çare ilaç oluyor?
Aynı durumda drlar olsaydı ben kendi çocukları için ilaç kullanacaklarını hiç sanmıyorum...
Birçok ülkede yasaklanmış şizofrenik ilaçları bizim çocuklarımız üzerinde deniyorlar...
Uffff...olmadı dozunu arttıralım olmadı ilacı değiştirelim...

Sevelim sevelim...çocuklarımızı sevgiye boğalım...ona güvendiğimizi hissettirelim...bakın neler oluyor?
Çocuklarınıza fırsat verin...

Kolaylıklar diliyorum...
5,5 yaş

Selametle hazır gelmişken yavrun konuşuyordu seninkide ezberlenmiş cümlelerlemi konuşuyor yada sadece ihtiyaçlarını belirtmek içinmi şimdide bu konu kafamı karıştırıyor mesela soyut şeylerden bahsediyormu sevmek gibi sıkılmak gibi yorulmak gibi gibi bizim şuanda sadece ver al gibi eylemler istekleriyle ilgili cümleler ne Zaman sohbet edeceğiz bilmiyorum konuşmaya başladıktan sonra kastettiğim gibi konuşmaya geçmesi ne kadar sürdü

Hayır canım...çok şükür benim kuzu sıkıldığını acıktığını doyduğunu gitmek gelmek istediğini yemek istemediğini bayıldığını sevdiğini oynamak istediği şeyi bisiklet binmek istediğini yorulup eve dönmeyi istemek bunun gibi daha birçok şeyi kendiliğinden söyler anlatır...ezber değildir cümleleri...1 ay öncesine kadar kullandığı edatları takip ediyorduk...şimdi onlarıda bıraktık..,

Sizinki 3,5 dı değil mi?yanlişsam düzeltin...konuşşunda bırak ezberden konuşsun...sizden öğreniyor konuşmayı...ezber cümlesini yerinde kullanıyorsa...bu bile o kadar müthiş birşey ki..,oyun oyun ...temalı oyunlar..çocuğunuz oynamıyor diye pes etmeyin kendi kendinize konuşun oyuncakları konuşturun..ve dahası .kitaplar ve sosyal çevre çok önemli..,,bırakın yüklesin kuzu...seninki çok iyi gidiyor maşallah...dahada iyi olacak inşallah...

Çocuğunun anne deyişini duymayan nice anne var...bizler ne kadar şükretsek az...darısı tüm sabır taşı annelerimizin başına...
Kolaylıklar diliyorum...
5,5 yaş

Selametle yanlış bir yorum yazarsam kırılmayın . Kendini bu kadar güzel ifade ediyorsa belki de tanılık bir durumu kalmamıştır. Belli periyotlarla üzman görüyor mu biriyle tanıştım Dedi ki bana ben çocuğumun normalleştiğini farkettim ama kafamı o kadar otizm düzelmez diye netleştirmişim ki. Okula başlamadan tekrar doktora götürdüm bu Çıcukta daha akıcı konuşma dışında hiçbişey kalmamış Dedi ve tanı kalktı Dedi .

Zeynn bu söylediklerin dua yerine geçsin inşallah...periyodik hiçbir takibimiz yok...ama gerçeklerimiz var...bizimle konuştuğu kadar dışarıdakilerle de muhattab olup konuşsa zaten herşey bitecek ama... oğlumuz bunu ne zaman yıkacak merakla bekliyoruz...o yüzden şu halimize dahi şükrediyoruz...

Oğlunun Tanısı artikülasyon probleminden dolayı konuşma bozukluğuna çevrilen arkadaşımı tebrik için aradığımda...selametle sen Metin le aynı evde yaşasan belirtilerin hala geçmediğini çok iyi anlarsın demişti...
Demek istediğim biz anneler ikna olana kadar Prof gelse bizi yine ikna edemez...

Bende çok arzu ediyorum...okula kadar oğlumun tanısı kalksın diye ama...bu üç nokta tek nokta olması lazım...
Ogün geldiğinde ilk paylaşacağım yer burası...burayı ve çocuklarımızı çok seviyorum hepimize kolaylıklar diliyorum...
5,5

Sdhpt arkadaşım o anlattığın evrelerin benzeri bizde de gerçekleşti.Selametle o kadar iyi anlatmış ki benim oğlumda aynı şu an öyle.Bizimki de hemen hemen herşeyi konuşuyor.yabancılarla çok ilgili bayılır başkalarıyla konuşmaya çok sosyaldir. Artık bazen beni tehdit bile ediyor. Hem de yanlış konuşmakla.diyor ki ben yanlış konuşcam görürsün sen . O kadar farkında herşeyin Selametlenin dediği gibi bir türlü ikna olamıyorum bende çünkü bazende saçmalıyor.İşte böyle dostum üzülmeyin sizinkininde kendi cümleleri yorumları olacak kolay gelsin

Selametle francis bu yardımlarınızı hiç unutmayacağım sizin durumunuz için benim naçizane yorumum gittiğimiz bir Dr çok güzel açıklamıştı evet otizm görülme olasılığı arttı ama eskidende bu kadar az değildi demişti bizim şuan toplumda içine kapanık kendi halinde asosyal yorumladığımız Dr lar avukatlar mühendislerde bugün atipik teşhisi alan insanlar demişti belirli bir noktadan sonra bunu kişilik özelliği olarak kabul etmek gerekiyor herkes çok sosyal olmayabilir bende mesela çok konuşmam az arkadaşım vardır okul döneminde sessiz denilen öğrenci tipiydim

biliyor mısın selametle benim oğlumda da çok artikülasyon problemi var. Ve birkaç kişi bana konuşma bozukluğu olabilir Dedi hatta Türkiye'nin en iyi 3 psikiyatrından biri konuşma gecikmesi Dedi ama senin de dediğin gibi ben ikna olmadım . Seni çok iyi
Anlıyorum.umarım çocuğun herşeyi aşar. Bu dediklerim hem dua yerine geçsin hem de şu an tüm kalbimle oğluna dua ettim.
O zaman biryerden başlayalım mı mesela artık sadece oğlunun yaşını yaz an önceki gibi . Yanına tanısını yazma. Doğruyu söylemek gerekirse ne kadar otizm konusu içerisinde yazsakta sen öyle yazınca içim bir tuhaf oluyordu ne yalan söyleyeyim .

Paylaştıklarınızı okudukça bizi nelerin beklediğini ögreniyor, umudumuzu hiç kaybetmemiz gerektiğini anlıyorum. İyiki varsınız...

Francis gözümde afacan mı afacan sosyal zekasını artık annesi ile uğraşabilecek kadar iyi kullanabilen bir çocuk canlandı..siz otizmden değil otizm sizden korksun artık...milyon kere maşallah

Oğlum 2 yaş 4 aylık olacak 1 hafta sonra bana göre bu tanının içinde bir yerlerde olsa da harika bir çocuk. Onunla çoğu şeyi aşacağımıza(Zaman Zaman karamsar olsam da ) inanıyorum . Hepimiz inanalım.

Francis gözümde afacan mı afacan sosyal zekasını artık annesi ile uğraşabilecek kadar iyi kullanabilen bir çocuk canlandı..siz otizmden değil otizm sizden korksun artık...milyon kere maşallah
Merhaba selametle yazilarinizi okuyunca cok umutlaniyorum tesekkurler benim oglum 4.5 yasinda henuz konusmuyor arti bu ara ofke nobetleri geciriyor agliuor anlatmak istedigini anlatamiyor sinirleniyor. Bende cok kotu bir anne oldum ofkeleniyorum sinirlerim iyice yiprandi bi gun kinusabilecegini hayal edemiyorum algusi iyi komut aliyor ancak iletisime gecmiyor a tip otizim belirtileri var

Merhaba küçükro

Bizim çocuklarımız ortada onların duyularını rahatsız edecek bir davranış veya ses yoksa öfke nöbeti geçirmezler...vardır mutlaka kuzuyu rahatsız eden birşey...bizim duygu durumumuzu bile farkedip davranışlarına yansıyabiliyor...

Öncelikle annesi sen rahat olmalısın ki oda rahat olsun..biz her derdimizi anlatabiliyoruz...ya o? Karnı başı dişi kulağı ağrıyor belki veya birşeye kızdı söyleyemiyor ...bunalması ve bunaltması çok normal...

Maalesef bizim kuzularda negatif hiç birşey işe yaramaz ...siz o davranışı söndürdüğünüzü düşünürsünüz...oysa başka bir şekilde geri döner..
Sabretmesi hepimiz için çok zor ama ...her zaman pozitif olmalı...ses tonumuzla dahi ona güven aşılamalıyız...sevgi sevgi sevgi...doğru davranışı hep TELKİN etmeliyiz...
Bunları yaptığınızdan hiç şüphem yok...yanlış anlaşılmasın....

Tek çocuk mu?değilse kardeşler ve eşinizde dahil oğlunuzla dönüşümlü hedefli ilgilenilirse sizde bir nebze rahatlar zihninizi ve enerjinizi toplayabilirsiniz...

Çalışıyorsanızda durum aynı...saatlerce verimsiz geçirmektense...1 saat onunla parka çıkın toprakla oynasın enerjisini atsın...

Özel eğitimden verim alamıyorsanız...oğlunuzun kapasitesinin daha iyi old düşünüyor orda vakit kaybettiğinize inanıyorsanız...hemen kurumunuzu değiştirin..hislerinize güvenin..,(aynı şeyleri yaşadım). Hala yanarım o 3 ayıma)...zararın neresinden dönülürse kardır...

Tuvalet eğitimi var mı?nelerden hoşlanır?herhangi kelimesi var mı?

Kolaylıklar diliyorum..
5,5

atipik raporu almaya calisiyorum bu ara prosedurler beni cok yordu.oglum 36aylik.hicbisey yapmamak beni cok uzuyordu.yazacak cok seyim var ama takatim yok.arada yazarim bende .allah hepimize kolaylik versin.

Merhaba selametle oncelikle cevabiniz icin tesekurler
Sin söylediğiniz seyleri doktoruda aynisini soyluyor oncelikle benim ofkemi kontrol etmem gerekiyormus ben yapamiyorum yarin pisikiyatriye gidecegim ilac kullanmam gerekiyor sanirim
Evet çalışıyorum ogretmenim

Evet oglumun kelimeleri var susayinca su diyor elma muz anne baba abla abi ev agac vb kelimeleri var ancak herzaman soylemiyor isine gelirse
Gecrn sene gittigi kresi beyenmiyordum bu yil baska ustun dokmenin kucuk seyler anaokuluna yazdirdim. Ancak bugun oryantasyona goturdum hic okula dahi girmek istemedi. Bende hirpaladim sonrada cok pisman oldum ama...
Doktoru ilac (rispalder)vermisti kullanmamistim ancak yarin baslamayi düşünüyorum.
Evet tuvalet egitimi vardi ta ki uc gun oncesine kadar memleketten donunce banyoya girmeye korkuyor kendini sikiyor koca davayla zorla yapti ama ne yapacagimi bilmiyorum
Yani anlayacaginiz sikinti yazmakla bitmez sizde boyle seyler yasadiniz mi ne yaptiniz yazarsaniz sevinirim. Iyi geceler..

Sevgili kuçukro bu tür çocukların sıkıntıları farklı farklıdır.Kimi sesten rahatsızdır kimi kalabalıktan kiminin değişik korkuları vardır. Bunu bilmeniz gerek. O yüzden çocuklarımız farklı ve yardıma ihtiyaçları var. Ona kızarak hırpalayarak hiç biryere varamazsınız. Kendinizi de onu da daha içinden çıkılmaz durumlara sürüklersiniz. Hep sevgi hep sabır o size bir emanet lütfen en kısa zamanda toparlanın size çok ihtiyacı var. Hangi çocuk istiyor ki zaten okula kreşe gitmeyi bütün annelerin ana problemlerinden biridir bu bizimde imtihanımız bu şekilde belirlenmiş doğrusu sizin için hem üzüldüm hem de kızdım çocuk anlamıyor ve ANLATAMIYOR siz onun tercümanı olmalısınız onu desteklemelisiniz forumu baştan sona okuyun buradaki fedakar evladı için savaşan annelerin ne zorluklar neler yaşadığını Nasıl sabırla mücadele ettiğini anlayacaksınız belki bu size güç verir lütfen o masum yavruyu üzmeyin

Aslında çocuğunuzu kreşe sokabilmeniz sizin değil oradaki öğretmenlerin görevi...siz yrd olmalısınız sadece...bir hata olmuş..bunu kırmak gerek...kreşte sadece yarım saat kalmasını sağlayarak ve sizin orda bekleyeceğinizi ikna ederek başlayabilirsiniz...onu yarım saatin sonunda çok sevdiği birşeyle ödüllendirin...oyuncakçıya gitmek eğlence merkezine götürmek gibi...ciddi bir güven sorunu yaşayacaktır ..,bunu kırmadan zorla kreşe bırakmayın..,

Biliyorsunuz yeni yerler bizim çocuklarda yüksek kaygıya sebep olur...ama söyleyemezler...öfke nöbeti veya davranış bozukluğu ile kendini gösterir...

Umarım kendinizle ilgili sıkıntılarıda en kısa zamanda çözersiniz...oğlunuzun size ihtiyacı var...

Lütfen oğlunuz için ilaca başlamayın...çok üzülüyorum...nörologların yazılarını ,annelerin yorumlarını okuyun...kullansam ben kullanırdım inanın buna...herşey geçecek..

İlaç yerine paketin içindeki hiçbirşeyi vermeyin...organik besleyin yeter...

Çocuğunuz konuşuyor üstelik...ne büyük nimet..

Sevgili francis nin de tecrübelerine güveniyorum...

Her zaman yanınızdayız...sizin bizim yanımızda olduğunuz gibi...

Duamdasınız...
5,5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…