Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Selam arkadaslar.
Oglum artik onceden verdigi cevaplari da vermiyor.
Tekrar tekrar tekrar soruyorum. Bazen agzini kipirdatarak ses cikarmadan soyledigi oluyor ya da yuzume hic bakmiyor. Sanki beni duymuyor.
Insallah bir donemden geciyordur. Geriye gidiyoruz diye uzuluyorum.
Sabrimi kaybetmemeye calisiyorum.
Bayram sonrasi yarimgun krese baslayacak tekrar. Umarim kotuye degil iyiye gider.
Yaklasik 4 yasinda oglum.

Allah razi olsun... tabiki yaninizdayim. Atlatacagimiz bir sinavdir insallah.. benim kaygim oglum her gecen zaman degisik huylar edinmesi bu ofkeli tavri bir haftadir var surekli agliyor ne yapmak istedigini anlamiyoruz yerden yere atiyor kendini uarim zamanla soner bu hal yoksakimse buna bakmaz offf dualarinizi esirgemeyin iyi geceler

Şişmaniyecim benim ki de bu dönemlerde hiç konuşmazdı. Biz yine düğmeyi off a getirdi derdik. Sorduklarımızı duymamazlıktan gelir daha önce konuştuklarını konuşmazdı sanırım bu dönemlerde kendi içlerine dönüyorlar bir süreliğine telaşlanmayın en fazla bir ya da iki hafta sürecek,sonrasında yine bir sıçrama oluyor Yani bu duraklamanın hemen arkasından bir yükselme dönemi başlıyor .Zamanla duraklamaların arası uzuyor fakat biz de hala bitmedi ana sıkıntılarımızdan biri de bu zaten. Bir bakıyorum tamam bu iş bitti diyorum sonra saçmalama evresi hoooopp diye geliyor Bu aralar hiç boş bırakmayın ilgisini çekecek yerlere götürün Sakın yalnız olmasın oyun oynatın çocuk parkına götürün bu süreyi atlatınca bir atakla ne kadar ilerlemiş olduğunu göreceksiniz kolay gelsin

Sagolasin beni nasil umutlandirdin bilemezsin.
Su an evdeyiz parka cikmaya da korkuyorum. Kucuk kizim da oldugu icin zorlaniyorum ikisiyle. Anaokula baslayacak yakinda.

Gecen 8 yasinda otizmli bir cocukla sohbet etme firsati buldum. Arkadasimin oglu.
Onceleri bizi gormezden gelirdi simdi sohbete hevesli. Ayni sorulari tekrarlamasi disinda konusmasi cok iyiydi.
Ben de umutlandim. Sonra 7yasinda baska birini gordum eskiden konusurken artik sadece ekolalisi varmis. Korktum.
Otizm cok genis bir tani ve etkisi herkeste ayni degil.

Peki arkadaşlar siz bu çocuk Nasıl konuşacak? hiç
Konuşacağına inanamıyorum..diyip çocuğu konuşan oldu mu?

Günlerdir uyuyamıyorum yine.üzüntüden kahrolmak nedir sizde iyi bilirsiniz . Kabullendim diyorum hala oğluma bakınca neden benim oğlum diyorum bu Nasıl kabullenme anlamıyorum. götürdüğüm merkeze giderken çok ağlıyor gitmek istemiyor eve öğretmen çağırayım diyorum bu konularda güvenecek birini bulmak zor .kimseye derdimi anlatamıyorum . Eşim yok bişey diyor .bu yaştaki çocuklar şiir mi okuyor diyor .ben şiir okusun istemiyorum ki. Ona da üzülüyorum Birgün o da farkedince ikimizin birlikte üzülmesi daha da acı olacak.belki o zaman ben toparlanmış olacağım .

Elbette iki çocukla dışarda vakit geçirmenin risklerini çok iyi bilirim ama çıkmak zorundasınız en önemli şey için diğer önemli şeyleri gözardı edin derim çocuğumun şu an ki haline gelebilmesi için öyle savaştım ki büyük oğlumu 2 yıl gözden çıkarmak zorundaydım bu da benim için bir kayıp evet ama küçüğün çok fazla ilgiye ihtiyacı vardı yapacak birşey yoktu şimdi bakıyorum da o iki yılda oğlumun hayatında bilmediğim bir sürü şey olmuş büyümüş vs telafi etmeye çalışıyorum işte bizler de insanız bazen benim de vazgeçtiğim bıraktığım oldu sonra toparladım kaldığım yerden devam ettim başka şansımız var mı söyleyin yok 10 yaşında bir çocuğun artık yetişkin dünyasını ve dış dünyayı bizler gibi algıladığını okumuştum dil edinimi de 6 yaştan sonra aynı ivmede devam Etmez 6 yaşa zaten bir kaç ay kaldı.süre bizim için işliyor dostum öğreteceğiniz milyonlarca şey var lütfen bir dakikayı bile boş geçmeyin bu anların kaybı yine bizim aleyhimize olacak biz olmayınca hayatına Nasıl devam edecek hepimizin içini yakan bu soruyu hatırlatmak istemezdim ama gerçekler maalesef çok acı ...Hepinizi çok seviyorum aslında biz büyük bir aileyiz bizi uzaktan takip eden kimbilir kaç anne var umarım bir nebze onlara da bu başlık altında yardımımız oluyordur böyle yaşı daha da ilerlemiş olanlardan bahsetmene çok sevindim çünkü ben de esas o yaşları merak ediyorum sence sen bu işin içinde olmasan o 8 yaşındaki yavrucak hakkında bir sıkıntı var der miydin? Ya da sadece normal bir çocuk biraz garip der geçer miydin ? İşte bunu çok merak ettim.

Onceleri cok kotuydu robot gibiydi. Ailesi nereye gitse eline tablet veriyordu, surekli tv izliyordu.
Radikal kararlar alip tabletine el koymuslar cok degismis.
Bu cocugu 2.5 yasindan beri taniyorum.
Su an geldigi nokta gercekten normal bir cocuk biraz garip denilecek boyutta.
Ha ben bunu demem cunku isin icindeyim. Ornegin kaydirmali bir kapi vardi, surekli onu acip kapatip anne bak otomatik kapi gibi oluyor diyordu.
Surekli esime arabasinin markasini sorup kendi arabasinin markasini soyluyor.
Hani otizmliden cok obsesif gibi gorunuyor su an.
Onceden gozumuze bakmazdi simdi babasi falan gozune bakmadan konusursa eliyle babasinin yuzunu kendine cevirip konusuyor.
Sofrada bizimle oturmak istemedi, yemegi begenmeyince, neden sofrada hic cocuk yok, herkes yetiskin dedi. Annesi biraz zorlayinca babasina sikayet etti. Annesi gonderince tesekkur ederim annecim sen cok iyi bir annesin deyip optu.
Yani dil kullanimi ozneler vs tamamen duzgun. Hic hatasiz konusuyor.
Soru sormasi falan hep normal. Sadece iste tekrarlamasi ve mecaz anlamlari anlamamasi var.
onlar da zamanla oturabilir.

Peki arkadaşlar siz bu çocuk Nasıl konuşacak? hiç
Konuşacağına inanamıyorum..diyip çocuğu konuşan oldu mu?
Cocugun cok kucuk sanirim.
O yaslarda benim oglum ilk kez sut demeye baslamisti. Bir nevi kullandigi ilk talep kelimesiydi.
O kadar mutlu olmustuk ki.
Su an uzerinden 1.5 yil gecti.
Yuzden fazla kelimesi var ama hala konusmuyor.
Bu yol cok mesakkatli bir yol. Uzuntuleri de sevincleri de buyuk. Neden ben diye benim de dusundugum oluyor, sonra cok agir hasta olan cocuklarin anneleri ne yapsin diyorum?
Evladini kaybeden anneler?
Elimizde olana sarilalim. Ilk senin cocugun yasindayken aklima dustu otizm.
Ve gecen hafta tani aldik.
Tani aldigimda uzulemedim bile, cunku aradaki zamani kah kendimi kahrederek kah yok ya sadece konusamiyor diyerek gecirdim.
Yalniz degilsin bunu bil. En az yuz cocuktan 1 i otizmli.

Şişmaniye merhaba bahsettiğiniz bu çocuk tipik otizmli mi atipik otizmli mi ?

Çocuğum 2 yaş 4 aylık çok kelimesi var 70 den sonra saymayı bıraktık . İkili anne gel baba git anne kalk gibi kolay cümleleri de var . Kelimeleri yerinde kullanıyor . Arada söylediğimiz cümlenin son kelimesini ekolali yapıyor ama nadir . Söyleyemediği için söylebilse cümleyi de tekrar eder sanırım . Ona da razıyım konuşsa yeter ki .ekolali Zaman'la çok azalır yada biter diyorlar .Ama işte çok umutsuzum bu çok kötü olduğum dönemlerde bir hanımla tanıştım oğlu da atipik otizm teşhisi almış 26 aylıkken. şu an 6 yaşında bana sosyal medya hesab adresini verdi videolarına bak Dedi.şimdi neler neler konuşuyor annesine şarkı yazıyor . Hiperaktivite kaldı biZe herşeyin sonucunda Dedi .hiç yerinde durmayan yaramaz bir çocukmuş. Haklısınız çocuğu solunum makinesinde yatanlar var. Neler neler var. Yine de sonsuz şükür . Ama bizim güzel yavrularımızın neyi eksik. Öyle güzeller ki . Oğlumu götürdüğüm eğitim merkezinde bir çocuk var . Bayılıyorum ona Nasıl tatlı . Ama çoğu şeyin farkında değil. Adalet mi bu ? Diyesim geliyor .

Otizm oldugundan neden supheleniyorsunuz? Soylediklerinizi algiliyor mu?

Söylediklerimi yarı yarıya algılıyor birde işaret parmağını kullanıyor ama ben 22 aydan sınra öğrettim. Daha önce kullanmadı .

Söylediklerimi yarı yarıya algılıyor birde işaret parmağını kullanıyor ama ben 22 aydan sınra öğrettim. Daha önce kullanmadı .
Bay bay yapisi tam duzgun mu? Istemedigi kizdigi seylere hayir diyor mu?
Sen 2.4 yastan bahsediyorsun benim oglan 4 yasinda. Seninkiyle hemen hemen ayni seviyede.
Otizm varsa bile cok hafiftir.
Kendini uzme

Bay bay yapisi tam duzgun mu? Istemedigi kizdigi seylere hayir diyor mu?
Sen 2.4 yastan bahsediyorsun benim oglan 4 yasinda. Seninkiyle hemen hemen ayni seviyede.
Otizm varsa bile cok hafiftir.
Kendini uzme
Bye bye yapışı 11 aydan beri çok düzgün .hiç bozulmadı . Bugğn düşündüm 5.5 aylıkken bana yastığın arkasından cee eee yapan oğlum Nasıl otizmin kollarına düştü . Çok kahrettim hala da ediyorum .istemediği şeylere hayır diyor .ama evet demiyor ve kafasını da evet anlamında sallamıyor . Bazen çok doğal gelişimli bir çocuk gibi de davranıyor . Arada kalmış bir çocuk gibi bazen. Ama var bişeyler . Artikilüsyon bozukluğu var .

Yanlis anlama ama otizmli gibi gozukmuyor durumu. Gerci otiZm cook genis bir yelpaze.
Ama simdiden kendini kahr etme.
doktor ne diyor durumuna?
Diger cocuklarla iletisimi nasil?

Yanlis anlama ama otizmli gibi gozukmuyor durumu. Gerci otiZm cook genis bir yelpaze.
Ama simdiden kendini kahr etme.
doktor ne diyor durumuna?
Diger cocuklarla iletisimi nasil?
Gittiğimiz kurumda da diğer ebeveynler bu çocuğu niye getiriyorsun dediler ama daha ağır durumları göre göre daha hafif durumdakiler çok normal geliyor onlara .bu çok geniş bir yelpazeyse bizde yelpazenin uçlarındayız sanırım.en iyi Allah bilir. Allahım yavrularımızı kurtarsın .

Yok canim ben oglumla karsilastirmiyorum.
Benim ogluma bile normal diyenler oldu. Annesi olarak sen en iyisini bilirsin tabii,
Bir de otizm buyudukce daha belirgin oluyor.

Yok canim ben oglumla karsilastirmiyorum.
Benim ogluma bile normal diyenler oldu. Annesi olarak sen en iyisini bilirsin tabii,
Bir de otizm buyudukce daha belirgin oluyor.
Yok Can'ım lütfen yanlış anlama otizmli gibi gözükmüyor dedin ya ondan öyle söyledim.yoksa aslında hiç karşılaştırmamak gerek her çocuk farklı her çocuğun etkilenmesi farklı .yurtdışında mısın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…