Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Evet yurtdisindayim.
Kizim normal gelisim gosteriyor. Oglumda nasil ufak tefek farklar varmis simdi anliyorum. Hele su parmakla isaret etme olayi. O kadar bariz ki oglumdan farki.
O sebepten dedim belki otizmli degildir diye.
https://m.facebook.com/profile.php?id=591976210904363

Bu sayfada ozel cocuk ve yetiskinlerle roportajlar var. hepsi de birbirinden farkli :)

Herkese Merhaba,oğlum 33 aylık fakat henüz kendini ifade edemiyor yani cümle kurmuyor.Bildiği kelimeler 20-30 taneyi geçmez.Konuştuklarımızı anlıyor,yapmasını istediğim şeyleri canı isterse yapıyor.İsmi söylendiğinde bakıyor ama kendi ismini sorduğumuzda cvp yok.Aşırı derecede inatçı,olmasını istediği şey olana kadar ağlıyor.Ben çalıştığım ilgilenemediğim için böyle olduğunu zamanla düzeleceğini düşünmüştüm,henüz uzmana falan götürmedim.Bana yardımcı olabilirmisiniz ne yapmam gerekiyor,kime nereye götürebilirim.Önerebileceğiniz birileri varmı? İst Avcılarda oturuyorum.

Merhaba çocuğun konuşmadığı kendini ifade edemediği durumlarda diğer jest ve mimiklere bakılır sizi anladığını belli eder şekilde kafasını evet anlamında aşağı yukarı sallar mı?bişey istediğinde veya ilginç birşey gördüğünde sizinle paylaşmak için işaret parmağını kullanır mı? Göz teması isme bakma da önemlidir .

Sevgili arkadaslar merhaba,
Birkac gündür yazamasamda yazdiklarinizi okuyorum. Paylasimlariniz cogu zaman motive ediyor, ne guzel, iyiki varsınız. Gelgitler arasında biz de devam ediyoruz. Oglum çiş olayını halletti gibi gibi. Cisinin geldigini soylemese de parkta bahcedeysek kendisi yapiyor ve camasirini topluyor, ama evde klozet korkulu ruyamiz hala :). Geceden sabaha kuru kalkiyor. Olacak insallah. Isaret parmağını daha cok kullaniyor. Bir de sordugum sorulara evet hayir cevabi verse herseyin yoluna girdigine emin olacagim. Ne zaman anlayacak beni? Bir de aramızda iletisim saglayabilsek. Bir şey soylememi istemiyor, hemen kızıyor,"ıhhh" diyip bağırıyor. Cok yoruldugumu hissediyorum bu aralar. Allahım yardım etsin bize.

Arkadaşlar oğlum 2 yaş 4 aylık 1 ayı 1 hafta geçti eğitim alıyor . Şu an için kreş için erken diye düşünüyorum . Gittiği kurumda öyle düşünüyor . Öncelikle kreşe hazırlama süreci olmalı diyorlar . Siz neler düşünüyorsunuz? açıkçası benim için siz annelerin düşüncesi daha önemli.

Merhaba daha önce neler yazdığınızı okumadım oğlunuzun durumunu tam olarak bilmiyorum ama bence kısa bir süre daha eğitim aldıktan sonra kreşe yarım günde olsa başlatın eğitimciler sadece aldıkları ücrete bakar inanın onlar için çocuklar hiç önemli değildir bu yüzden siz anne olarak ne hissediyosanız ne düşünüyosanız onu uygulayın çocuğunuz için

Çok teşekkür ederim sevvvvv. Sizin oğlunuz iyi olmuştu dimi? Lütfen bizimle paylaşın şu an Nasıl gidiyor ?

Zeynnnn37 benim bu konuda geçmiş msj larımıda okursan görüşümü gördüğüm faydalarını yazmışımdır. 1 gün dahi bekleme hemen yazdır. Ne yazıkki özel eğitimciler bu konuda mütevazilik gösteremiyorlar ama biz kreşte özel eğitimden kat ve kat yol katettik. Tek dikkat edeceğin nokta büyük büyük okullar olmayacak minik kreşler olacak yani herkesin söylediği gibi çocuğun bir köşede kalmayacak ve kreşle mutlaka kaygılarını paylaşacaksın ki itina göstersinler. Ben sessikuzuyada demiştim yarımdan tam güne geçtiğimizde bile çok kısa sürede çok değişim görmüştük kelimelerimiz biranda artmıştı. Biz ne kadar uğraşsak oyun oynatamıyorduk kreş sayesinde sıralı oyunları öğrendi. Varsın ilk sene çok grip olsun ve bizimkide çok hasta oldu ama onlar gelip geçici hastalıklar.. Varsın kötü yemekler yesin.. bu durumları atlatacaksak hepsine katlanılır. Kreşteki öğretmeni bazen videolarını çekip yolluyor çok mutlu oluyorum evde bize yeni yeni hitap ediyor orda bütün arkadaşlarına sesleniyormuş.

Çok teşekkür ederim Sdhtp
Ben kreşi hep düşündüm ama korktum da
Sanırım artık yazdıracağım . Aynı sizin gibi düşünüyorum varsın kötü yapılmış yemek yesin varsın biraz az uyusun çok daha önemli durumlar var şu an.

Merhaba Zeynnn ben de kreş konusunda yorum yazmak istiyorum. Oğlum ezilir mi, alışır mı, dışlanır mı kokuları arasında krese baslama kararini almıştık. Sonucta kendini ifade edemeyen bir cocuk oğlum. Ilk gorusmemizde oglumun konusamadigini, dil gelişimine destek icin krese başladığımızı açıklamıştık müdüre. Önce yaklaşık 2 ay kadar yarım gun devam ettik krese. Bu çocuğumun krese, krestekilerin de ona alısma sureciydi. Ogretmeni tam gune dönelim cok ilerleyecegiz demisti ilk haftalarda, ama oglen uyur mu uyumaz mi, sorun çikartirsa istemezler mi korkum vardi. Sdhtp'in de dedigi gibi tam gune donusle birlikte gercekten bir sıçrama oldu. Kelimeler çoğaldı, ezbere olsa da iki kelimeli cumlelerimiz bile var artik, hemde 3. ayda. Tuvalet egitimine de kres ogretmenimizin destegi ile başladık. Hatta bugün şu kelimeyi kullandı, bunu soyledi cok şaşırdık diye onlar da seviniyorlar bizim için. Gercek şu ki ozel egitim gerekli, ama yeterli değil. Çocuklarımız diğer çocuklardan cok sey ogreniyorlar. Hastalık mı? Oglumun krese baslayana kadar hasta olduğunu hatırlamıyorum bile, ama şimdi tüm hastaliksiz yıllarının acısını çıkardı :). Olsun. Artıları yaninda içtiği 2 kutu antibiyotiğin lafı bile olmaz. Kaybedecek zamanımız yok...

Çok teşekkürler sessizkuzu
Kuzularımız sessizliği yırtıp geçsinler inşallah . Hemen bir kreşle tel de konuştum 1 öğretmene 5 öğrenci düşen bir kreş. Bayram'dan sonra görüşeceğiz evimize de yakın çocuğumun eğitiminde biraz yol yapıyoruz Bari kreşi yakın olsun istedim evimize yakın bir yerde kısmetse olsun .

Dr. Natasha Campbell-McBride, otizmli olan kendi oğlunu ve 10 binden fazla otizmli çocuğu, uyguladığı doğal GAPS diyetiyle iyileştirdi.

Arkadaşlar bişey daha dikkatimi çekti genelde Bahar'da doğan çocuklarda mı atipik otizm daha çok gözüküyor benim oğlum mayıs doğumlu gittiğimiz kurumda da %80 nisan mayıs doğumlu .acaba neden ?

Arkadaşlar bişey daha dikkatimi çekti genelde Bahar'da doğan çocuklarda mı atipik otizm daha çok gözüküyor benim oğlum mayıs doğumlu gittiğimiz kurumda da %80 nisan mayıs doğumlu .acaba neden ?
Bu Durum ahmet aydının kitabındada yazıyo yani bahar bebeklerinde bu durum daha çok görülüyormuş benim oğlumda nisan doğumlu aslında çok iyi biryere dikkat çekmişsiniz kitapta baharda doğan bebeklerde anne hamileliğini kış döneminde geçirdiği için d vitamini eksikliğine bağlı ihtimal artıyo diye yazıyodu bende bunun üzerine oğluma d vitamini kullandım ve inanın her vitamini içmesinden sonra 3-4 ay içerisinde oğlumda belirgin değişiklikler oluyodu çocuğunda böyle bi durumdan şüphelenen bütün anneler bence bi test yaptırın derim

Belki bir gün otizmin veya zihinle ilgili nedeni açıklanamayan hastalıkların sebebini öğreneceğiz veya bizim ömrümüz yetmeSe dünya öğrenecek şu anda bunu doğum tarihlerine bağlamak pek doğru gelmiyor bana mesela benim oğlum bahar doğumlu değil otizmli tanıdığım oğlumla aynı yıl doğumlu iki çocukta bahar doğumlu değil bunlar içinizi kemiriyor anlıyorum uzun Zaman ben de Neden sorusuna cevap aradım ama yok arkadaşlar inanın nedeni şu anda belirlenmiş değil kolaylıklar diliyorum

Evet tabi ki neden sorusu değil önemli olan şu anda neler yapabiliriz bu önemli olan . Dediğiniz gibi şu an yakınımda ekim ayında Doğan atipik durumda bir çocukta var . Ama çoğunluk bahar doğumlu gibi geldi . Sonuçta aslolan yavrularımızın iyileşmesi dileğimiz. Hepimize kolaylıklar inşallah .

Peki amalgam dolgu hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Benim agzimda cok dolgu var, bi sure buyuzden sucladim kendimi.
Folik asidi az mi aldim hamilelikte diye sucladim.

Dolguyu bende düşünüyorum hamileykende bir diş operasyonu geçirmiştim Gine'de nedenleri çok düşünmüyorum bugün oğlum ablası okuldan gelince hoşgeldin dedi onun şokundayım

Ben dolgu yaptırmadım . Ve hamileliğimden 3 ay önce folik asit içmeye başladım ve ilk 3 ayda içtim . Gayet dikkat ettim kendime . Ama oldu mu oldu . Aşılar şunlar bunlar bir sürü kafa karıştırıcı sebep .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…