- 4 Aralık 2015
- 9.882
- 23.463
- 348
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.121
Ben dolgu yaptırmadım . Ve hamileliğimden 3 ay önce folik asit içmeye başladım ve ilk 3 ayda içtim . Gayet dikkat ettim kendime . Ama oldu mu oldu . Aşılar şunlar bunlar bir sürü kafa karıştırıcı sebep .
Ben kucuk kizimi 1 yas asisi yaptirmadim henuz, su an 16 aylik. Yakinda yaptiracagim asilari ve korkuyorum malesef.Ben dolgu yaptırmadım . Ve hamileliğimden 3 ay önce folik asit içmeye başladım ve ilk 3 ayda içtim . Gayet dikkat ettim kendime . Ama oldu mu oldu . Aşılar şunlar bunlar bir sürü kafa karıştırıcı sebep .
Merhaba arkadaslar,
Ben de zeynnnn'e katılıyorum, bayram tatili iyi geldi. Kalabalık ortamlar, cocuklar, ev gezmeleri, farklı ortamlar... Biz de biraz daha sosyaldik bu bayram. Kucuk bir kasabada akraba ziyaretleriyle gecirdik bayramı, bol yuruyusler yaptik. Coğu zaman yuruyusler kosmalarla son bulsa da güzeldi. Bu arada tuvalet eğitimimiz de tamam :). Göz temasimiz daha bir arttı. Fotoğraf cekilirken artık hepimizin gözleri aynı yöne bakabiliyor, bu guzel bisey benim için. Anlamlı kelimelerin sayısı da arttı.
Ama yaşıtlarıyla karsilastirmadan yapamıyorum. Benim oglumla ayni yasta kuzeni var. Otur muhabbet et saatlerce. Benimki sekil bulmacasindaki sekilleri dogru yere takabiliyor ya da babasına "baba" diye sesleniyor diye sevinirken digerleri almış başını gidiyor... Herkes adın ne diye soruyor ogluma, cevap yok. "Adalet mi bu?"diyorum. Değil...
size yardımcı olmak isterdim ama ne yazık ki benim oğlum daha küçük ama belki de hayır demenize tepki vermesi bile olumludur .mesela ben oğluma duyguları öğretmeye çalışıyordum parmak sallayarak kızgın ol diyordum parmak sallıyordu ama surat ifadesi gülüyordu son günlerde ondan bişey yapmasını istediğimde eğer yapmak istemiyorsa parmak sallayarak anne ııııı diyor ve suratı da çok ciddi.zamanla kavramış. Algılar açıldıkça tepkiler geliyor ben bunu daha iyi anladım lütfen umutsuz olmayın. Bende bazen çok umutsuz oluyorum . Sonra çocuğumun kalbinin attığını yanımda olduğunu ve sımsıcak gülüşünü düşünüyorum kendime geliyorum umarım herşey iyi olacak önümüzde Zaman var ama altın değerinde bu Zaman'lar .Rabbim yardımcımız olsunArkadaslar,
Bu aksam cok mutsuzum... Kendimi mi kandiriyorum acaba, herşey güzel olacak diye? Benim sessiz kuzum inatçı bir keçiye dönüştü. Tatil sonrası eve dönüş zor geldi sanırım, özgürlük bitti. "Hayır" kelimesi cok kötü O'nun için. Hayır dedigimiz an saatlerce bağırıyor, çığlık çığlığa, avazı çıktığı kadar. Çok yorucu, 3 gündür kafayı yemek üzereyim. Kreste de mızıdanmaya başlamış. O kadar guzel gidiyorduk ki, kelimelerimiz artmisti, bilincli kullaniyor çoğunu, tuvalet egitimiz dusundugumden daha kisa sürmüstü. Ama hala birseyler eksik. Olmuyor, oglumla neden iletisim kuramiyoruz, ortak birseyler yapamıyoruz, neden bir bagirmadir sürüyor? Neden ben? diye sormaya başladım yeniden. Bazen hicbirsey duzelmeyecekmis, bosuna kürek cekiyormusuz gibi geliyor. Okullar açıldı, ama ben isime odaklanamiyorum, kafam surekli oglumla meşgul. Ilac mi denemeliyim, yoksa daha sabretmeli miyim? Algıları açıldığı icin mi hırçınlaşıyor? Francis, Selametle, digeleriniz ne yapacagim, bir cozumu var mı bu durumun?
Arkadaslar,
Bu aksam cok mutsuzum... Kendimi mi kandiriyorum acaba, herşey güzel olacak diye? Benim sessiz kuzum inatçı bir keçiye dönüştü. Tatil sonrası eve dönüş zor geldi sanırım, özgürlük bitti. "Hayır" kelimesi cok kötü O'nun için. Hayır dedigimiz an saatlerce bağırıyor, çığlık çığlığa, avazı çıktığı kadar. Çok yorucu, 3 gündür kafayı yemek üzereyim. Kreste de mızıdanmaya başlamış. O kadar guzel gidiyorduk ki, kelimelerimiz artmisti, bilincli kullaniyor çoğunu, tuvalet egitimiz dusundugumden daha kisa sürmüstü. Ama hala birseyler eksik. Olmuyor, oglumla neden iletisim kuramiyoruz, ortak birseyler yapamıyoruz, neden bir bagirmadir sürüyor? Neden ben? diye sormaya başladım yeniden. Bazen hicbirsey duzelmeyecekmis, bosuna kürek cekiyormusuz gibi geliyor. Okullar açıldı, ama ben isime odaklanamiyorum, kafam surekli oglumla meşgul. Ilac mi denemeliyim, yoksa daha sabretmeli miyim? Algıları açıldığı icin mi hırçınlaşıyor? Francis, Selametle, digeleriniz ne yapacagim, bir cozumu var mı bu durumun?
Merhaba sessizkuzu
Benim cevabım biraz gecikti..malum okul haftası..3 çocuk...Oğlumun yeni okulu bendeki heyecan korku..adına ne dersen artık...
İnan her gün yeni şeyler yeni tepkiler değişiklikler...bunlar hep var hepte var olacak...önemli olan bunlarla başedecek gücü kendimizde bulabilmemiz...
O kadar güçlü olmalısın ki...hem okulda öğrencilerin için iyi bir öğretmen hemde kuzun için iyi bir anne...ikiside çok kutsal...ikiside karşılığını manevi olarak alabileceğin sonsuz dua ikramı...fiili dua..
Bende öğretmenim meslek yapmıyorum...ama 3 çocuğum içinde o kadar seçiciyim ki..özellikle Ahmed için yeni bir kurum ararken nelerle karşılaştık...buraya yazsam 2-3 sayfa alır..ama sevdiğim öğretmenler dilimden ve gönlümden hiç düşmez..duacıları olurum hep...neden mi çünkü en kıymetlilerimi teslim ederim onlara...
Çocuklarımızda iniş ve çıkışlar her zaman olur ve olacaktırda..onun kreşte veya farklı bir ortamda nelerle karşılaştığını neye sinirlendiğini bilemeyebiliriz..buda onda farklı davranışlarla tepkiye sebep olur...hiçbir olumsuz davranışını pekiştirmiyoruz çocuğumuzun...ağlıyorsa bırak ağlasın odayı terk et...ısırıyorsa görmezden gel...kafasını mı vuruyor..ilgisini çek ortamdan uzaklaştır...yeterki yapma etme bak acıtıyorsun kendine zarar veriyorsun ...demeyelim...
Tek diyeceğim SARIL...kuzu sarılması diyorum ben buna...hem beni hem oğlumu rahatlatıyor...çok şükür olumsuz davranışlarımız yok ama ...biz durmadan sarılıyoruz...bazen kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki...sonra diyorum ..dur bakalım seçilmiş bir annesin...emanetine sıkı tutun...senin büyük gördüğün problemlerden daha büyük sorunlar yaşayan nice özel gereksimli çocuk annesi var...
Hepimiz başaracağız...ve hepimiz hikayemizi yazacağız birgün buraya...ama hep sabırla...
Bu vesileyle bütün arkadaşların yeni eğitim öğretim dönemi hayırlı bereketli ve verimli geçsin...
Kolaylıklar diliyorum hepimize...
Oğluş 5,7
Sevgili Selametle,
Yazdıkların için çok teşekkür ederim. Yorumun benim için paha bicilemez... Oglumun farklı olduğunu düşündüğüm gunden beri bu forumu bastan sona okudum, herkesi tanıyorum. Senin oglunun da kendini iyi ifade ettigini, ancak sizinle oldugu gibi başkalarıyla konuşmadığını hatirliyorum. İşte ilkokul bunun kırılma noktası olacak. Artık bundan sonra herseyin daha da iyiye gidecegine eminim. Sizin ve sizin gibi başarıyı yakalamış annelerin yolunun, deneyimlerinin biz seçilmiş annelere ışık olacagını bilmeni isterim. Korku, heyecan ve tarifsiz karışık duygularla (biz de krese başlarken benzer duyguları yasadik) başladığınız bu yeni serüvenin mutluluk ve olumlu değişimlerle devam etmesini diliyorum sizin için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?