Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Boluda yaşayan var mı? Araştırma hastanesinde çocuk psikiyatr olarak iki doktor görünüyor randevu ekranında. İlgililer midir acaba? Sadece oğlumun tam olarak nesi var adam gibi teşhis etsinler istiyorun

küçükro merhaba sizi geçmiş yazılardan hatırlıyorum.. konuşma durumunuzda ilerleme varmı? Birde sizde konuşma dışında ne tür sorunlarınız var? Kreşe gidiyormuydu..

küçükro merhaba sizi geçmiş yazılardan hatırlıyorum.. konuşma durumunuzda ilerleme varmı? Birde sizde konuşma dışında ne tür sorunlarınız var? Kreşe gidiyormuydu..
Merhaba konusmada bir ilerleme yok ancak komutlari daha iyi almaya basladi. Benim oglumda konusma harici halen arkadas edinmede ve cocuklarla oynamada problem var yalniz kalmayi tercih ediyor kreste ogretmeni grup oyunlarında iyi diyor etkinliklere katiliyormus ama komsu cocuklari ile halen oynaniyor disardan kimse bu cocukta tuaflik var demiyor yalnizliga alismis diyorlar ben tabi sorunun ne oldugunu biliyorum ama kimseyede denmiyor bazen cok bunaliyorum ama gececegine inaniyoum insallah sizin cocuk da nasil durumlar...

Arkadaşlar, oğlum tvyi kestigimden beri ve birşeyler öğretmeye çalıştığımdan beri cok agresif, illaki dedigi olsun istiyor yoksa canını acıtmayacak şekilde kafasını vuruyor. Bununla nasıl baş edebilirim? İşin icine birde bu girdi. Ne yapıcam hic bilmiyorum. Umutsuzluga düşmek istemiyorum ama cok sabırsızım. Özel egitim ogretmeni geldigindede dersin yarisindan çoğu aglamayla gecti. Bugün isaret parmagiyla istedigi seyi gosterdi hemen verdim cok mutlu oldum ama gösterene kadar agladi. Kafasini vurunca cok üzülüyorum. Birde su tekerlek döndürmesi beni cok yipratti. Bugün parka gittik, dolaştık. Sonra komsunun cocuklarina götürdüm ama herkesin evinde oyuncak araba var nasil bas edicem bunla yaa... En zoru takıntı galiba...

Sevgili Demiriko başını vurmasını pekiştirecek bişey yapmamanızı öneririm 20 aylık falandı biz henüz durumu farketmemiştik benim oğlumda vuruyordu ama mesela yere vuracak dimi bakıyordu çok sert kalkıp koltuğa vuruyordu. Yani çocuklarımız zeki maşallah sizin ki de acıtmayacak şekilde vuruyormuş .o kafasını vurduğu an ortamdan ayrılın yada hiç farketmemiş gibi yapın 10 günde geçer merak etmeyin . Bizde öyle oldu. Telerlek döndürme bir çok doğal gelişimli çocukta da var yanınızda çok sevdiği bir oyuncağı taşıyın mesela evde arabaları çarpıştırma falan oynayın başka işlevleri dikkatini çeksin yahut bir sure saklayın diyeceğim ama işte insan mahrumda etmek istemiyor benim oğlumda ışık yanıp sönen bir fili vardı bıraksan yarım saat izlerdi onu pillerini çıkardım o dönem şimdi aklına bile gelmiyor . İnşallah bu takıntılar geçer sabırlı olun pekiştirmemeye çalışın

Siz neler yaptınız? En azından süreci paylasirsaniz burdaki insanlara umut olur...
5 ay önce atipik otizm ve yaşıtlarına göre 17 aylık gerilik teşhisi konuldu.dr.dediği silik otizm var dedi eğitimle ve sevginizle düzelir 3 ay sonra görüşelim dedi.rapor çıkarttık rehabilatosyan haftada 3 gün gönderdim öğretmenini çok sevdi ve ikizi olması avantajımızdı.odanın birini boşalttım kreş malzemelerini doldurdum salıncak .kaykay.tahtaravalli eğitici oyuncaklar ve rehabilitasyon malzemeleri aldım .okul harici evde de çalıştık.ince motor becerileri de zayıftı onun için de malzeme aldık.esim ve hergun değişik parklara götürdük AVM deki oyun alanından korkuyordu sık sık götürdük korkumuzu yandık sosyalleştı yabancılardan kaçmıyor artık konuşuyoruz .dr tekrar götürümde 3 ayda bu çocuğa ne yaptınız dedi.gözünüz aydın tanı kalktı ama bana kalırsa okula devam etsin zararı olmaz faydası olur isterseniz bır yıl daha raporu uzatırım dedi.şuan bize sok üstüne şok yaşatıyor dr u öğretmeni sasirmiş vaziyetteler.üstün zekalılar okuluyla konusun dediler.oglum İngilizce sayıları sayıyor her yerde okuyor tv de kitapta plaka harfleri söylüyor renkleri İngilizce okuyor İngilizce şarkılar söylüyor Türkçe 20 ye kadar sayıyor su an 37 aylık.ögretmni 4 yasına girmeden okumayı söker diyor.

iPad tablet de otsimo diye bir program var onunla faydasını gördük içeriği eşleme yapılıyor sesli olarak elmayı esle diyor uç meyve var biri elma ,elmayı parmağıyla sürüklüyor.otizmliler için hazırlanmış.

Bizede psikiyatri var belirtiler ama cok silik dedi. Rapor cikartamayiz dedi. Simdi kendi imkanimla haftada 1 özel egitim ogretmeni tuttum. Ama ekstra rehabilitasyonada gitsin istiyorum. acaba orayida kendim karşılasam ücretleri nekdar bilgisi olan varmi? Yani haftada 2kerede rehabilitasyona gidip 45 dk bireysel egitim alsa daha icime sinecek. Haftada 1 saat az geliyor.

Özel eğitime ne kadar veriyorsunuz?

Eğitici oyuncaklar ,rehabilitasyon malzemeleri demissiniz ve ince motor icin neler aldınız acaba?

özelden aldigin internet sayfasinin resimlerini atarsan süper olur ve neler aldin ayrintili anlatırsan bizde alalim

Buarada kizlar 1 saat evde ozel egitime baslamistik bugun bir merkezlede anlastim ordada haftada 1 ders almaya baslayacak duruma göre belki artirabiliriz deid ordaki bayan. Ilk etapta 1 gun yeterli dedi. Öğretmeniyle görüşür ona gore karar verirsiniz dedi.

Arkadaşlar cerrahpasa cocuk poliklinigine randevu aldim. Burda kan idrar mantar ve agir metal testlerini yapacaklarmi? Yoksa ayrica nörolojiye gitmemiz lazimmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…