- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.141
Selametle merhaba, özellikle bana ekolali konusunda yazdığın bilgiler için ne kadar teşekkür etsem az.. Aynı zamanda francis beni bu konuda çok aydınlattınız.. İnternette hiç biyerde bu konuda kaynak bulamamıştım. İlk duyduğumda çok panik yaşamıştım. Birde otizmin baş belirtilerine yazdıkları için çok üzülmüştüm. Sizde bana pozitif yönden bakmam konusunda gerek burdan gerek özelden sabırla yazmıştınız. 2-3 aylık bir dönemde ekolalimiz azalarak sürdü. artık bitti diyebilirim. Gerçekten bende faydalı olmak adına ekolali yaşayan arkadaş varsa korkmayın demek istiyorum. Ekolali bittiği gibi ikili hatta 3 lü cümlelere geçtik. Örneğin dün çorap ıslak su varmış dedi. yani 4lü cümle sayılabilir sanırım. Şuan benim merak ettiğim duygu ve düşüncelerini ifade eden cümlelere geçebilecekmiyiz. Bu nekadar zaman alırki? Kurduğu cümleler sadece gördüğü durumlarla alakalı cümleler bunada şükür. Örneğin kırmızı ışıkta beklerken ilaç arabası geldi gibi.. Seslenmemiz yoktu bunuda aştık gibi artık balkondan sitedeki çocuklara isimleriyle sesleniyor. ablasını evin içinde çağırıyor.. Tuvalet eğitiminide bi atlatsak çok iyi olacak. Tam 1 sene olmuş buraya üye olalı. Dün gibi hatırlıyorum gözyaşları içinde sayfaları okuyuşumu. Şuan 3 yaş 3 aylığız. Birde şu meşhur otizm belirtilerinde ya çok hareketli yada çok sakin olurlar diyorya herkese soruyorum sizinkiler hareketli sınıftamı durgun sınıftamı? benimki iki kalıbada girmiyor.
Bahsettiginiz kitabin adini paylasabilir misiniz acaba ?Arkadaşlar bu sabah Bakırköy ruh ve sinire gittim. Orda muayene oldu ve dosya actilar takip icin. Ordada mini bir tesr yaptilar, sorular sordular ve daha sonra canan tanidir diye bir doktorla görüştük. Oda belirtiler var ama tani konamayacak kadar silik. 3 ay sonra tekrar görüşelim dedi. Buarada bol bol cocuklu ortamlara gidin. Sonra anneli oyun gruplarina katilin. Ve bir kitap onerdi evde bu kitaptaki etkinlikleri yapin dedi. Nahit hocayla birlikte yapmışlar cevirisini. Ama almaya acik bir çocuk atlatir dedi. Yani garanti ve süre veremem ama dış dunyayla bagli dedi. Ve yanindan ayrilma, calisiyomusun dedi hayir dedim artik daha cok ilgilen dedi. Bence çözülür dedi. Egitimlik birsey demedi ama ben başlayacağım bugün. Oyun grubu arastiriyorum şimdi ve günler yapıcam bol bol ortama giricem. Orda bana hoca olumsuz konuşmadi ya demekki var bir cikis yolu. Cok mutlu oldum. Iste boyle ve cerrahpasa metabolizma bolumune goturucem dedim tamam gotur dedi.
Merhaba arkadaslar
Uzun zamandir sayfaya giremedim biz atipik.otizm.teshisini aldik ve cerrahpasadan raporumuzuda aldik okulu bıraktım ucretsiz izne ayrildim bu seneyi oglumla geciricem ama esim os sebebiyle istanbulda olamiycak yarin egitim merkezine gidicez ilk kez. Bazi testler uygulayip oglumun hazirbulunusluk seviyesini olceceklerini soylediler . Son uc ayda babasi ve ben uykusu haric her dakika yanindaydik bazi seyleri ogrendi ama cok ezber gibi bazi seylerse hala yok. Isaret parmagini hala kullanmiyor mesela bue bye yapmiyor veya alkis yapsa bile biz soyleyince degil kafasina gore . Elimden geldigince fazla egitim aldirmaya calisicam ama bazen umutsuzluga kapiliyorum mesela bizi isirmayi ve garip parmak hareketlerini birakmisti ama tekrar basladi bu isirma sinirle degil neseliykende yaptigi birsey ve surekli kulaklarini tutma gibi bir durum cikardi yaklasik bir aydir daha once hic yoktu ..Unuttugu kotu seyler geri geliyor bazen ve bu beni korkutuyor ya ogrendigi seyleride unutursa
Hasan onal a gittik ama onla gorusemedik yanindaki bayan doktor bize bakso sase diye bir probiyotik yazdi ve karnitin surup ama karnitin surup markasi yazmiyormus recetede eczacilarin hicbiri vermedi . Balik yagi ve vitaminler devam ediyor hala ve diyette tabi diyete alistik gibi biraz zor.oluyor ama faydasi olduguna inaniyorum
Oglumu.takip icin tek bir psikaytr ariyorum surekli ayni kisi gorsun istiyorum cunku cerrahpasada hep farkli kisiler denk geldi bize marmaraya goturen varmi aranizda veya onerebilecegi bir yer veya doktor olan bu uzun bir surec takip edecek olan doktorlarda tek olsun istiyorum artik her seferinde durumu aciklamakta yoruyor insani
Allah hepimizin yardimcisi olsun
Oglum 2 yas 2 aylik atipikotizmli
Arkadaşlar bu sabah Bakırköy ruh ve sinire gittim. Orda muayene oldu ve dosya actilar takip icin. Ordada mini bir tesr yaptilar, sorular sordular ve daha sonra canan tanidir diye bir doktorla görüştük. Oda belirtiler var ama tani konamayacak kadar silik. 3 ay sonra tekrar görüşelim dedi. Buarada bol bol cocuklu ortamlara gidin. Sonra anneli oyun gruplarina katilin. Ve bir kitap onerdi evde bu kitaptaki etkinlikleri yapin dedi. Nahit hocayla birlikte yapmışlar cevirisini. Ama almaya acik bir çocuk atlatir dedi. Yani garanti ve süre veremem ama dış dunyayla bagli dedi. Ve yanindan ayrilma, calisiyomusun dedi hayir dedim artik daha cok ilgilen dedi. Bence çözülür dedi. Egitimlik birsey demedi ama ben başlayacağım bugün. Oyun grubu arastiriyorum şimdi ve günler yapıcam bol bol ortama giricem. Orda bana hoca olumsuz konuşmadi ya demekki var bir cikis yolu. Cok mutlu oldum. Iste boyle ve cerrahpasa metabolizma bolumune goturucem dedim tamam gotur dedi.
%100 luk bi iyilesmeden bahsediyorsaniz muhtemelen teshis yanlis koyulduysa olur bu.Merhaba arkadaşlar. Atipik otizmde tamamen iyileşebilme söz konusu mu?
%100 luk bi iyilesmeden bahsediyorsaniz muhtemelen teshis yanlis koyulduysa olur bu.
Ama kendi kendine yeten bireyler yetismesi mumkun tabii.
Insallah oyle olur. Kac yasinda oglunuz?Benim oğlumda uyaran eksikliğinden kaynaklı gelişim geriliği var. Buna da en yakın atipik otizm görünüyor. Ben kaydettiğimiz ilerlemeden ötürü tamamen geçeceğine inanıyorum. İnşallah da öyle olur..
Merhaba arkadaşlar. Atipik otizmde tamamen iyileşebilme söz konusu mu?
Insallah oyle olur. Kac yasinda oglunuz?
tabikide iyi bir eğitimle ,enonemlisi ailenin kabullenip cocugun ustune dusmekle yenilebilir benim cocugum yendi.Merhaba arkadaşlar. Atipik otizmde tamamen iyileşebilme söz konusu mu?
Bizde arabayi sattik hocam ogretmen.maasiyla bu egitimleri karsilamak guc hele calismayinca ama cocuklarimiza deger bende.anlastim biryerle ama yine de arayistayim ons duzgun.insallarla karsilasirizBende istanbuldayim sizin gibi bircok doktora gittim. Bir yildir sislide neslim doksat adinda doktora gidiyorum. Iyi bi doktor tavsiye ederim. Ancak diyet falan onermedi sadece bir ilac verdi. Ama doktordan cok size egitimci lazim goztepede ozel bir merkeze goturuyorum. Cok memnunum bu arada bende ogremenim ucretsize ayrilamadim maddi sikintidan ama en iyisini siz yapmissiniz ilgi coook onemli
31 aylık tamInsallah oyle olur. Kac yasinda oglunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?