Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Merhaba arkadaşlar,
Uzunca bir ara vermişim, yazmak istedim yeniden. Hatırlarsanız oğlumun çığlıklarından bahsetmiştim son mesajlarımda. Evet galiba doğru yolu bulduk. O her bağırdığında komşular rahatsız olmasın diye ben "sus", "bağırma" diye kızıyordum, O da çığlıklarının derecesini yükseltiyordu. Sanırım benim gerginliğimden O da geriliyordu. Yaklaşık 1 haftadır bağırdığında "Kuzu sarılması" :) yapıyorum ve olabildiğine rahat bırakıyorum kendimi, kızmıyorum. Bağırma olayı söndü gibi. Sinirlendiğinde arada bir pekiştirmezsem olayı unutacağız sanırım. Şimdilerde minik cimcirmeler başladı ama oralı olmuyorum. Biri biterken yenisi başlayacak galiba. Bu arada duyu bütünleme programına başladık. Kafamız çok karışmıştı biliyorsunuz, ihtiyacımız olmadığını düşünüyorduk. Ama son kararımız denemedik demek istemiyoruz. Yakında ekonomik olarak göçeceğiz sanırım...
Sevgili Zeynnn'in dediği gibi "her yerde bir umut aramaktan başka bir şey değil belki de" . Umut umut umut... Bir gün geriye dönüp baktığımda boşuna üzülmüşüz, her şeyin bir zamanı varmış, oldu işte, oğlum çok iyi diyeceğim günler gelecek diye hayal ediyorum. Bazen de şu halimize şükür diyorum...
Bir gün hepimizin çocuğunun normal gelişim çizgisini yakalayıp, kendi kendine yetebilen çocuklar olması dileğiyle...

Ben bugün yine kötüyüm.umutsuzum. Bindiğimiz toplu taşımadaki 2 durağı ezberlemiş Arada söylüyor . Gecikmiş ekolali oluyor sanırım bu anında ekolali fazla yok.aslında konuşması iyice çoğalsa ekolaliye razıyım. Çoğu anne gittiğini yada çok az kaldığını söylüyor. Ama işte çocuğumun doğal gelişimli çocuklar gibi olmadığını görmek kahrediyor beni . Bugğn kuzenimin çocuğu doğdu . Onu görmeye gittik o bebeği görünce çok duygulandım . Benim oğlum da öyleydi minicik masum ne oldu da böyle oldu ne etkiledi . Ben mi yanlış yaptım bugün yine neden dediğim gündeyim kötü hissediyorum . O kadar erken agulamıştı ki . Babıldamalar göz teması ceee eee herşey vardı ne oldu yani ne oldu ? Lanet olsun otizm E adı batsın . Bir çocuk daha olmasın artık bir annenin daha yüreği yanmasın .

Zeynnn ne yazıkki bugün bende umutsuzum o kadar uğraşıyorum artık birden konuşsun istiyorum sabrım kalmadı bugün özel eğitim öğretmeni bazen dalıp gidiyor dedi galiba ona Can'ım sıkıldı hergün yeni bir problem bir küre olsa 3sene sonraki halimi görebilsem markete gidiyoruz küçük araba görecek diye ödüm kopuyor bizimkide onlara bayılıyor istersen alma ... Miray3344 siz durumunuzu tam olarak açıklarmışsınız konuşuyor derken normal yaşıtları gibi konuşuyor mu?

kendini ifade edebiliyor.isteklerini soyluyor.bizim gibi uzun konuşmaya az kaldı.benim oğlum birden acildi.açılmanın sebebi sosyalleserek dili acildi.sadece dil degil herseyiyle acildi

Benimde içimde hep bir umut en büyük hayalim birden açıldı diyebilmek Nasıl olcak olcakmı onuda bilmiyorum

Benimde içimde hep bir umut en büyük hayalim birden açıldı diyebilmek Nasıl olcak olcakmı onuda bilmiyorum
bende caresizlik icindeydim.bunalima girdim.kaynanam geldi yanima kendine gel.ağlamanın sirasi değil bu çocuğu sen kurtaracaksin onu ic dünyasindan kopar al dedi.sonra ogluma bakarak yenecez yenecez dedim.

Son düzenleme:
Miray sizin çoçuğunuz Yüksek ihtimalle otizm değildi sanırım hiperleksi olabilir .gerçi hiperlekside bu spektrum içinde sayılıyor Türkiye de sanırım ama yurtdışında öyle değil . Çünkü bir çok yabancı kaynakta buna benzer şeyler okudum anlayabildiğim kadarıyla.Bu kadar hızlı ilerlemek ne kadar güzel . Çok daha iyi olur inşallah. Biz de umarım sağlam ilerleriz ve sonunda ışığı görürüz .

bugun 10:50 de dr.randevumuz var.konusacam hiperkleksi hakkında ne diyecek merak ediyorum[/QUOTE]

arkadaşlar aşıları araştırmanızı tavsiye ederim. Birçok hastalığın sebebi aşılar. Özellikle otizm. facede bi grup var aşı tıbbi ve hukuki bir zorunluluk değildir bu gruba üye olursanız ne demek istediğimi anlarsınız

doğduğunda normal olan bi bebek neden sonra değişsin ki lütfen çocuklarımızı kurtaralım aşıdan arındırma yolları var homeopti, hacamat gibi inanın çocuğunuzun normale döndüğünü görüceksiniz otizmin tedavisi mümkün emin olun sadece araştırın şütfen annelerin canı yanmasın. Bnm de ni çocuğum var sizi çok iyi anlıyorum kılına zarar gelsin istemiyo insan

Asilarin otizm sebebi olduguna dair bir kanit yok ama asilar olmadan once insanlarin basit hastaliklardan oldugune dair var. Asi olmamak ozellikle suriyeliler hastaliklari tekrar canlandiriyorken, cok riskli.

eskiden basit hastalıklarla ölüyo olabilirler ama şu an çok ciddi rahatszlıklarla ölüyo insanlar ve bebekler bile

ayrıca aşının içerisinde civa Aliminyum gibi ağır metaller var ve daha bi sürü zararlı madde hiç aşı prospektüsüne baktınız mı bazılarının yan etkisinde ölüm bile yazıyo.Ayrıca hayvan genleri bile var içerisinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…