- 13 Temmuz 2016
- 101
- 134
- 53
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.201
[/QUOTE]bugun 10:50 de dr.randevumuz var.konusacam hiperkleksi hakkında ne diyecek merak ediyorum
Evet sessizkuzu o umutla uyuyorum o umutla uyanıyorum . Sdhtp demiş ya bir küre olsa 3 sene sonrasını görsek ahhh keşke ama iyi şeyler görsek sonu iyi biten çok hikaye dinledim bir tanesini kendi göZlerimle gördüm şu an 6 yaşında olacak çok nadir kendinden ismi ile bahsetmek dışında herşeyi normal . İnşallah bizim yavrularımızda olur .Galiba ben de bir gün oğlumun birden açılıp konuşmasını ümit ediyorum... Bazen hiç bir şeyi yokmuş sadece zamana ihtiyacımız varmış da ben büyütüyormuşum gibi geliyor, bazen de kızım kendini kandırma diyorum... Olsun umutla bekliyorum... (Oğlum 3 yaş, 4 aylık)
Sevgili Pelin Mete bu şüpheleriniz ve kendinizi üzmeniz için çok erken tabi ki hep gözlemlemeniz gerekiyor çünkü artık bu otizm denen lanet çoğaldı. Göz teması çok kurun. Ceee eee gibi oyunlarla sürekli uyaranlar verin. Duyularını açın ellerine farklı dokularda uyaranlar verin yumuşak Peluş gibi şeyler , çimene dokundurun , pet şişelere farklı şeyler koyup seslerin farklılığını dinletin. Ayaklarına da aynı şekilde Çıplak farklı yüzeylere bastırın . Parmaklarını şimdiden çalışmasını sağlayacak oyuncaklar verin. İnce motor gelişmeye başlasın . Bunları yazıyorum dşye yanlış anlamayın var diye yazmıyorum . Bunlar gelişim için önemli şeyler . Mesela benim oğlum çimene dokunurken çok iğrenirdi meğerse bu duyusal zayıflık oluyormus artık dokunuyor neyseki hafif derece otizm belirtileri var .Merhabalar. 5 aylık bir oğlum var. Oğlum uyandigi zaman ağlamiyor. Gün içinde de uyandigi zaman ağlamayıp yatağında vakit geçirebiliyor ama yanına gidince de mutlu oluyor. Gülümsüyor ancak sesli gulme/kahkaha fazla yok. Uyurken ozellikle kafasını yana döndürüp değişik bir duruşla uyumayı tercih ediyor. Gülümsüyor, beni gördüğünde mutlu oluyor ancak her seslendiğimde fazla bakmiyor. Ozellikle dışarı çıktığımızda insanlardan çok etrafı incelemeyi tercih ediyor. Otizmden şüpheleniyorum. Bebeklik döneminde benzer durumlar yaşayan arkadaşlar var mı acaba bilgi verebilir misiniz?
İngilizcen varsa su testi yap.Merhabalar. 5 aylık bir oğlum var. Oğlum uyandigi zaman ağlamiyor. Gün içinde de uyandigi zaman ağlamayıp yatağında vakit geçirebiliyor ama yanına gidince de mutlu oluyor. Gülümsüyor ancak sesli gulme/kahkaha fazla yok. Uyurken ozellikle kafasını yana döndürüp değişik bir duruşla uyumayı tercih ediyor. Gülümsüyor, beni gördüğünde mutlu oluyor ancak her seslendiğimde fazla bakmiyor. Ozellikle dışarı çıktığımızda insanlardan çok etrafı incelemeyi tercih ediyor. Otizmden şüpheleniyorum. Bebeklik döneminde benzer durumlar yaşayan arkadaşlar var mı acaba bilgi verebilir misiniz?
Teşekkür ederim cevabınız için. Ben aslında çocuk psikoloğuyum ve hiçbir uzmanın bu kadar küçük bebekte otizm özelliklerini değerlendirebilecek kadar tecrübesi mevcut değil. Bu nedenle otizm konusunda tecrübeli annelerin bebeklik döneminde farkettiği ilk belirtiler benim için daha önemli. Siz de benim bebegime benzer özellikler gözlemlediniz mi acaba? İlk dikkatinizi çeken neler olmuştu? Mesela uyandığında ağlamaması gibi.Sevgili Pelin Mete bu şüpheleriniz ve kendinizi üzmeniz için çok erken tabi ki hep gözlemlemeniz gerekiyor çünkü artık bu otizm denen lanet çoğaldı. Göz teması çok kurun. Ceee eee gibi oyunlarla sürekli uyaranlar verin. Duyularını açın ellerine farklı dokularda uyaranlar verin yumuşak Peluş gibi şeyler , çimene dokundurun , pet şişelere farklı şeyler koyup seslerin farklılığını dinletin. Ayaklarına da aynı şekilde Çıplak farklı yüzeylere bastırın . Parmaklarını şimdiden çalışmasını sağlayacak oyuncaklar verin. İnce motor gelişmeye başlasın . Bunları yazıyorum dşye yanlış anlamayın var diye yazmıyorum . Bunlar gelişim için önemli şeyler . Mesela benim oğlum çimene dokunurken çok iğrenirdi meğerse bu duyusal zayıflık oluyormus artık dokunuyor neyseki hafif derece otizm belirtileri var .
Evet aşılardan da tabi ki şüphelendik olabilir de olmayabilir de . Ama aşılardansa ne olacak aşıları geri aldıramadığımıza göre. tedavisi mümkün demeyin çünkü bu bir hastalık değil farklı bir gelişim . Ve her çocuğun etkilenme derecesi de farklı.Allah aşkına kimse aşılardan şüphelenmiyo mu ve otizm kader deillllll tedavisi mümkünnnn
inanın var tedavisi farklı bi gelişim falan deil ilk başta normal gelişim gösteren çocuk neden değişsinEvet aşılardan da tabi ki şüphelendik olabilir de olmayabilir de . Ama aşılardansa ne olacak aşıları geri aldıramadığımıza göre. tedavisi mümkün demeyin çünkü bu bir hastalık değil farklı bir gelişim . Ve her çocuğun etkilenme derecesi de farklı.
Bunca insanın çocuğu tedavi olabilirdi Zaman. Neler gördüm artık çoçuğunun konuşmasını geçmiş kendi kendine kıyafetini giysin yemeğini yesin diye çocuğu için uğraşanlar . Bu işin içinde değilseniz asla anlayamazsınız . Lütfen bilinçli olmadan bu tarz yorumlar yapmayın . Keşke dediğiniz gibi olsa ama sanmıyorum.inanın var tedavisi farklı bi gelişim falan deil ilk başta normal gelişim gösteren çocuk neden değişsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?