Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Tamam ben oraya baktım ama artık sonucta aşıları yaptırdım. Ama 2 yas asisini yaptirmayacagim. 18 aylik yaptirdim çünkü bunu bilmiyordum. Baska neler yapılabilir gaps diyeti hakkinda nasıl bir uygulama yapılabilir? ben ogluma balık yagi takviyesi yapacagim.

kitabı var diyetin onu okumalısınız be aşının tahribatını ortadan kaldırmak için hacamat ya da homeopati yapabilirsiniz

kitabı var diyetin onu okumalısınız be aşının tahribatını ortadan kaldırmak için hacamat ya da homeopati yapabilirsiniz
ya bunlar boşunaysa ahhh umut tacirliği gibi bişey bunlar belki de . Bizim Can'ımız yavrularımız bana öl deseler sen öl yarın çocuğunda hiçbişey kalmayacak cümlelerini bitirmeden kendimi öldürürüm ama biliyorum ki böyle bişey yok eğitim ilgi sevgi ilaç bu.

Bak kardes nekadar arastirdin ne yaptin bilmiyorum ama suanda o dedigin tedaviler bir çocuğa azda olsa yarıyorsa diger cocuga yaramıyor. Otizm denilen davranış bozukluğunun ciddi ilerleme kaydedilen tek bir tedavi yolu var oda özel egitim, sevgi, bol ilgi.. Yani senin çocuğun diğerleri gibi bakarak öğrenmiyor sen nakış işler gibi işleyeceksin. Sabirla. Sahsen ben kendi cocuguma normal bir cocuk gibi davraniyorum. Kızıyorumda seviyorumda. yani full sevgi nederse tamam demiyorum. Ama onun disinda artik her firsati degerlendirip ona caktirmadan oyunla karisik birseyler öğretmeye calisiyorum. Geçen ben babasına ogluma mama getir diye bagirdim. Oda mama getir dedi Okadar mutlu oldumki simdi gidip hacamat yaptırıp birde çocuğumu bukadar mutlu etmeye ugrasiyorken onun canını bile bile yakamam. Ne olursa olsun bunun ilacı sevgi, egitim. Daha tıp dünyasi genetikmi, beyindenmi olayını tartisirken tedavisi var sunu yapin demek bana mantikli gelmiyor. Sen yinede kendi bildigini yap canım. Bunlar sadece benim fikirlerim. Ama ben gidipte cocugumun sirtindan kan bosalttirmam. Hatta homeopati ne onu bilmiyorum bile.

Merhabalar,
Bu başlık hareketlenmis, ben de fikrimi belirtmek istedim. Tıp dünyasının kaçırdığı birseyler var sanırım ya da doktorların egosu mu yüksek de çocuklarımızı iyi etmek istemiyorlar...
Sevgi, egitim, ilgi ve sosyalleşme... İhtiyacımız bunlar bence de.

Sevgili Pelin Mete bu şüpheleriniz ve kendinizi üzmeniz için çok erken tabi ki hep gözlemlemeniz gerekiyor çünkü artık bu otizm denen lanet çoğaldı. Göz teması çok kurun. Ceee eee gibi oyunlarla sürekli uyaranlar verin. Duyularını açın ellerine farklı dokularda uyaranlar verin yumuşak Peluş gibi şeyler , çimene dokundurun , pet şişelere farklı şeyler koyup seslerin farklılığını dinletin. Ayaklarına da aynı şekilde Çıplak farklı yüzeylere bastırın . Parmaklarını şimdiden çalışmasını sağlayacak oyuncaklar verin. İnce motor gelişmeye başlasın . Bunları yazıyorum dşye yanlış anlamayın var diye yazmıyorum . Bunlar gelişim için önemli şeyler . Mesela benim oğlum çimene dokunurken çok iğrenirdi meğerse bu duyusal zayıflık oluyormus artık dokunuyor neyseki hafif derece otizm belirtileri var .[/QUOTE]

mrblar Zeynnn37 çoklu alıntıyı yanlış yapmışım bu arada senin yazdıklarınla birebir örtüşen 23 aylık olmasına 10 gün kalan oğlum var,aslında biz çoçuk piskiatrisi ve gelişim uzmanıyla görüştük ama bişey yok desede kafamda hala bir sürü soru işareti var.benim oğlum kum ve çimene yünlü kıyafetlere dokunmada sorun yaşıyor,göz teması doktora göre var ama bana göre az 80 den fazla kelimesi var basit ikili üçlü cümleleri var ama bana göre ezberlenmiş kalıp gibi.bu arada oğlum 9 buçuk aylık yürüdü hala anne sütü alıyor,2 haftadır kreşe gidiyor.benimkide hafif olanlardanmı,işaret parmağını kullanır çok inatçı bişey öğretmek çok zor,tutturma özelliği var? birde sebepsiz ağlamaları var 1 yaşındaki bebek gibi...

Paniklisiniz biliyorum ama benim oğlum 23 aylıkken çok az kelimesi vardı bırakın ikili içlü cümleyi. İşaret parmağını kullanmayı ben öğrettim Zaman'ında kullanmadı .yapısal olarak inatçı olabilir .dokunmama olayına gelince duyuları daha az çalışıyor olabilir. Beni. Bir tanıdığımın çocuğu otizmle alakası yok ama duyu terapisi aldı . Kollarını sıvazlayıp parmak boyası yaptırın . Duyuları açtığını söylüyorlar.

Köpekleri çok seviyordu her gördüğümüz yerde göstere göstere arada onun kolunu da kaldırıp parmağını o pozisyon da tuttum 3. Günün sonunda baya aktif kullanmaya başladı . Ve oğlumun kelimeleri bir anda arttı.

sLm 3 yaşında atipik otizm bi oğlum var sadece süt ve meyve suyu ve tahıllı gıdalarla beslenir hasan önal iöin randevu almak istedim ama başka bi doktorun hasan önala sevk etmesi gerekiyormuş aranızda hangi doktora gitmek gerektiğini bilen varmı hepimizin kuzularına rabbim şifa versin inşallah

teşekkürler Zeynnn37 cevabın için benim oğlum karşılıklı ilişkiye fazla girmez yabancıysa karşısındaki kafasını hemen cevirir,al ver olayında al yapar ver yapmaz,kafasını sağa sola sallar,durup dururken,karşılıklı oyun oynamaz oynarsada çok kısa süreli,halada küpleri üst üste koyduramamışımdır,bu ne sorusuna cevap vermez ama adını bilir,arabaları yerde yatarak sürer bazen,ara sıra dalmaları var,bunun gibi birçok şey var,

İşte her çocuğun gelişiminde farklılık var doğal gelişimle çocuklarda da bu böyke . Farklı gelişen çocuklarda da bu böyle . Hiçbirimiz uzman değiliz. Bilemeyiz bence sen çocuğunun üstüne daha çok düş. Muhakkak ilgileniyorsunuzdur daha çok ilgilen .

Arkadaşlar merhaba,
Bugün umutlanmak istiyorum gelecekle ilgili...
Bir arkadaşıma oğlumun kendini iyi ifade edemediğini, kelimelerimizin olmasına rağmen, bunlarla kurallı cümle oluşturamadığını, durumuna çok üzüldüğümü söyledim. Ve bana dedi ki: "Çok yorucu, üzücü bir yol, senin neler yaşadığını anlayabiliyorum. Ama üzülme açılacak... Benim oğlum da öyleydi dedi. İnanamadım. Oğlu 8 yaşında ve çok çok iyi. Söylemese fark etmezdim. Sadece çok sosyal değil diye düşünüyordum. Bizden biri daha başarmış. Biz de başaracağız, umutluyum...
Sevgili Şişmaniye bu arada kötüye gitmiyorsunuz, inan buna. Ben de oğlumun çığlıklarından yakınıyordum, dayanamıyordum biliyorsun. Şimdi azaldı, hatta bitti diyebilirim. Bitecek bağırmaları emin ol...
Sevgili sdhtp, tuvalet eğitimi sonrası kelimelerimiz arttı, göz temasımız oldukça iyi, artık ortak bir şeylere de gülmeye başladık, eğitimcimiz oğlumun oyun kurmaya başladığını da söyledi ve en iyi gelişme işaret parmağını sürekli kullanıyor. "Bak bak bak" diyerek her şeyi göstermeye çalışıyor. Siz ne yaptınız, başladınız değil mi tuvalet eğitimine? Haydi arkadaşım emin ol başaracaksınız ve sonra bir şeyler daha bir güzelleşecek. Duyu bütünleme ilgili henüz bir şey yazamıyorum. Daha görebildiğim bir sonucu yok.
Bugün hepimiz umutlanalım olur mu??? Bakıyorum da buraya yazan arkadaşların çoğunun çocuğunun durumu bir diğerininki ile aynı gibi. Zor değil. Sevgimiz, ilgimiz ve desteğimizle başaracaklar, başaracağız...

Tesekkur ederim sessizkuzu,
Oglumu tuvalete alistirmaya calisiyorum tekrar.
Gecen gunlerde depresyona girip girip ciktim.
Hep karanlik goruyorum gelecegi. Bazen yine yuzumu guldurdugu de oluyor oglumun.
Benim oglum 4 yasina girecek artik.
Yasitlariyla farki iyice acildi

Şişmaniye üzülme lütfen bu geri dönüşler moralini bozmasın bunlar olacak yapacak bir şey yok yeğenim 3 yaşına girecek bir 20 gün sonra daha tuvalet eğitimini yeni tamamladı benim oğlumda 3,7 yaşında tuvaleti öğrendi geri dönüşleri de oldu sabırlı ol nolur inan atlatacaksın hem şöyle düşün yapamasa ne olacak onlar bizim Canımız ömrümüz oldukça yanlarında olmayacak mıyız hiç başkalarına da aldırma ne yapalım bizimkilerde 3-5 sene geç yapacak bazı şeyleri senin yerinde olmak isteyen anne dese yeter diyen kimbilir kaç kişi vardır bir düşün binlerce şükür bugünümüze seni tanımıyorum ama acını yüreğimde hissediyorum arkadaşım siz anne oğul bugünleri tebessümle anacaksınız biiznillah

Siz ne kadar pozitifiniz francis çok takdir ediyorum ben de olabilsem belki oğlum daha da ilerleyecek. Telaffuzlar düzelmeye Başladı ama mesela bazen sanki yabancı dil konuşuyormuş gibi bişeyler geveliyor ağzında siz böyle bir durum yaşamıştınız dimi ? Parkta çocuklarla koşuşturuyor . Onlar gibi yapmaya çalışıyor . Bunlar süper benim için . Sonra eve geldiğimizde mesela orda bir abla gördü değişik bir gülüşü vardı diyelim abla diyor onun güldüğü gibi gülüyor . Hafıza çok kuvvetli . Artık istemediği bişeye hayır diyor çok net . Ama evet i ancak biz söyletirsek ona da bir alışsa. Birde mesela olumsuz diyemiyor pek . Mesela doktora gidelim mi diyorum git hayır diyor . Çok tatlı oluyor gitmeyelim diyemiyor kuzum benim. Bugün ilk defa olumsuz olarak oturma Dedi. Teyzesi onun sandalyesine oturmak isteyince . Devamı gelir inşallah. Oğlum tam tamına 2 yaş 5 aylık .
kadar

Üzülmeyin ne olur . Hepimiz bir amaç
İçin yürüyoruz . Ve er yada geç ulaşacağız buna insnın ..çocuklarımızın canı içinde. Onlara can veren Allahım bizim de yüzümüzü güldürecek evlatlarımız da akranlarıyla keyifli vakit geçirip,belki de bizi beğenmeyecekler günün birinde .böyle hikayeler çok . Örnek bir tanıdığımın arkadaşının çocuğu bizim çocuklarımız gibiymiş.farklı gelişimi yenmiş ve şimdi annesine seneye arkadaşlarımla tatile gideceğim diyormuş .

merhaba arkadaslar.Benimde 29 aylik bir oglum var.Farkli gelistigini 1.5 yasinda anladim.Aile cevremden kimse kabullenmek istemedi cocukta bir sey yok diye gecistirdiler.4 farkli dr a gittim.Hic biri otizm var demedi.Birtanesi profosor bilissel gecikme tanisi koydu ve ozel egitim onerdi.Ama bana gore ve burdan okudugum yorumlara gore oglum atipik otizm diye dusunuyorum.Oglumun bir cok kelimesi var ama cumle kurmuyor zaman kavramlarini bilmiyor zamirleri soylemiyor sen ben diye konusmuyor.Isteklerini isaretle ve aglayarak anlatiyor.Ve en acisida bana cok duskun degil yakin akrabalarimizla mesafesi nasilsa banada ayni herkese gider yabancilik cekmez resimdeki butun aile uyelerini tanir isimleriyle gosterir.Zekasinda bir sorun oldugunu dusunmuyorum ama tuhaf bir cocuk.Cok agladim 10 kilo verdim 2ay icinde ama simdi toparlandim.Birazda kabullenmeye basladim galiba rapor cikartip ozel egitime baslayacam tum dualarim kendi cocugum ve sizin cocuklarinizla insallah bugunlerde gececek.

Ayrica oglum 2 yasina kadar isaret parmagini kullanmadi.Benim ellerimi kullanarak yaptiriyordu isteklerini ben bir ay icerisinde isaret parmagini kullanmayi ogrettim.Diger parmaklarini kapatip isaret parmagini tutarak nesneleri tanittim.Simdi heseyi isaret ediyor.Markete gittigimizde butun sebzeleri gosterir ve adini soyler.Aslinda cok ice kapanik degil ama sohbet yapmiyor cok canimi sikiyor bu durum duzelirmi acaba benim cocugumda kendiligibden iletisim kurabilirmi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…