Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Demirikocum oğlum bir gün normal olursa ya da düzeltiyorum normallerin dünyasında tam adapte olursa evet ben onun otizmli olduğunu söylemek isterim. Neden buraya yazıyoruz? Neden birbirimizin tecrübelerine ihtiyaç duyuyoruz?tüm amacımız onları "normal" dünyaya yaklaştırmak değil mi? Çok güzel söylemişsin otizmli olsalar da onlar bizim herşeyimiz. Ama hayat bir gün onlar için yalnız devam edecek. Başa çıkabilmeyi öğrenmeliler. Zaten bütün temennimiz bu. Doktorlar bana tamamen normal bu çocuk deseler bile ben onun farklı olduğunu biliyorum. Geçen hafta seneye 1'e başlayacağı için uzun bir aradan sonra özel eğitimcimizi aradım.okuma yazma işini bir danışayım dedim hani önden başlasak nasıl olur acaba diye.Evine gidiyoruz ben yan odadan onları takip ediyorum ne öğretiyorsa evde onları çalıştırıyorum falan. Neyse 1 saat sonra çıktılar.Eğitimcimiz artık bana gelmenize gerek yok dedi.sizin özel eğitimle işiniz bitti. Bundan sonra bol ilgi ve sevgi. Dünyalar benim oldu. Biliyorsunuz özel eğitimi bırakma kararını eşimle birlikte almıştık.Doğru bir kararmış şükürler olsun.Geçen hafta bunun mutluluğunu yaşadık biraz eksik bir mutluluk çünkü sorun bizce hala var yola devam Rabbim bir gün bizim de tamamen bu iş bitmiştir diyeceğimiz günlere kavuştursun o gün gelirse ömrümün geri kalanını bu hastalıkla mücadele edenlerin yanında olarak oğlumu onlara tanıtarak ve nasıl aştığımızı anlatarak geçireceğim inşallah hepinize sevgiler

Ne güzel bir haber bu. Maşallah yavrunuza. Insallah burdaki herkes sizin kadar yol katedebilir. sevgiler...

Aslinda demek istedigim buydu yanlis anlasildi. Normal olmak, duzelmek falan degil de normallere adapte olmak, hayatla basa cikabilmek. Benim de oglum icin hedefim bu.
Insallah sizin gordugunuz gelismeleri biz de gorebiliriz.

Günaydın arkadaşlar işte yine can sıkıcı bir gün . Bence hayatım hep böyle gidecek 15 gün iyi sonra 1 hafta kötü. Oğlum kreşe başladı 1 hafta olmuştu başladığı gün 13 kişilerdi sınıfta öğretmenleri sınıf ayrılacak demişti . Tamam oğlum çok konuşmuyor olabilir ama neredeyse bütün renkleri biliyor 10 a kadar sayıyor . Daha bir sürü şey. Bugün kreşe bırakmaya gittiğimde öğretmeni sınıf ayrıldı sizin oğlunuz küçük sınıfta Dedi . Yani yaş olarak 2.5 olacak ama yaş aralığı 22 ay ile 29 ay olan çocuklarla aynı sınıfta olacak bir üst grup 29 ila 36 ay. Sadece fazla konuşmuyor diye böyle olabilir mi yada 1 hafta da çocuk keşfedilebilir mi? Oğlum küçük sınıfta bişeyler kapabilir mi? Saatlerdir ağlamaktayım yine.

Zeynnn37 cim benim oğlumda 1 küçük sınıfta bunda hiç üzülecek bişey yok ... Gelişimi sonuçta geriden geliyor yapacak bişey yok.. Bir üst sınıfta olsa belki anlamaycak, belki ezilecek her işte bir hayır var bizim amacımız sadece sosyalleşmek..Ne fark varki 4 yaş gurubunda belki çok kes yapıştır etkinlikleri var 3 yaş gurubunda belki daha çok oyun var.. boşver çocukların içinde olsun yeter..

Merhaba Zeynnn,
Ne kadar şanslısın, bence kreştekiler çok doğru bir karar vermiş. Evet bizim çocuklarımız geriden geliyor ve bir alt yaş grubu bence daha iyi. Benim oğlum kreşte kendi yaş grubuyla. Bakıyorum etkinlik fotoğraflarına diğerleri gibi yapamıyor. Hep öğretmeni tamamlıyor etkinliklerini. İngilizce dersi veriliyor. Daha çocuk Türkçe'yi konuşamıyor, İngilizce'yi ne yapsın. bizde de öfke nöbetleri başladı birkaç gündür. Akşamları 1 saati geçen bağırmalar, sakinleşememe ve sonrasında yorg

Belki 4 yaştaki çocukların hızına yetişemediği için kendini yetersiz hissediyor. Bu da belki öfkeeeeeee olarak eri dönüyor. Daha 3-4 ay öncesine kadar kuzu gibi olan oğlumu, sabahtan akşama elinde tek bir oyuncakla sessiz sessiz oynayan oğlumu tutabilene aşk olsun. Biz de iyi bir çocuk psikoloğundan randevu aldık. Çözemezsek psikiyatrist yolları gözüküyor.
Allahım yardım etsin bize...

Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için oğlum 2.5 yaşında olacak. 2 ila 2.5 yaş grubu içine aldılar . Bir büyük grupta 2.5 ila 3 yaş . Biraz düşününce bende daha makul bakmaya başladım . Bu Arada benim oğlumda kreşe başladığından beri çok agresif gece hiç uyanmadan uyuyan oğlum uyanıp ağlıyor Akşamları uyumak istemiyor çünkü biliyor ki sabah kalkıp kreşe gidecek . Ama sınıfta hiç ağlamıyormuş hatta videolara baktım etkinliklere de katılıyor. Hayırlısı bizim için.

Canim bence daha hayırlı olur boşver. Kaldiki oyle cok ucurumluk bir durumda yok. Bende oglumu krese versemmi diye düşünüyorum. Çünkü artık komut almaya başladı ve azda olsa isaret parmagini kullanarak birseyler anlatiyor, istiyor. Kendi yasitlariyla atak yapar diye düşünüyorum. Merkezdeki hocalarda daha küçük diyorlar. Oglum 10 gün sonra 23 aylik olacak. 2 yasini gecsin sonra ver diyorlar.

Doğruyu söylemek gerekirse bende bu durumu ilk farkettiğimde neden kreşe vermedim diye düşündüm çünkü kreşte 1 haftada bile farkettim mesela kendi malına sahip çıkmaya başladı . Bu yoktu öncesinde . Ve zateb kendi başına yiyebiliyordu ama bu konuda da özgüveni çoğaldı. 1 ay geçtiğinde daha olumlu şeyler göreceğimi de biliyorum . Bu yaştaki çocuklar öğlen uykusu uyuduğu için etkinlikler daha çok sabah oluyor . Siz bilirsiniz ama yarım gün düşünebilirsiniz.

Biz daha yeni yeni kendi basimiza catal, kasık tutmaya başladık..Daha önce almiyordu eline ben yedirym diye bekliyordu. Nolduysa simdi bardaktan su iciyor ve catali kaşığı kendi tutmak istiyor. Bende koyuyorum önune döke saca yiyor zaten verirsem yarim gun vericem.

Benim de oğlum 25 aylik ce konuşmuyor televizyonda sevdigi cizgi film olursa ellerini çırpınır sevincten bağırir seslenince bakmaz çokda seslenice 3 defa bakıyor sert çıkışınca ozman. Bilmiyorum çok üzgünüm. Acaba otizimli dediler ama bunu duymak bile içimi acıtıyor

Merhaba,
Anneyim ben 2013, hepimiz aynı farklılık nedeniyle bu forumdayiz, kimimizin cocugunda belirtiler oldukca silik, kimimizinkinde biraz daha agir. Evet çok üzücü, hepimiz kahroluyoruz. Ama bu foruma yazan birçok arkadas da hep mutlu son hikayelerini paylasti. Egitim, ilgi ve sevgi. Cok basindasiniz, doktor doktor gezip mutlu seyler duymak isteyeceksiniz. Doktorlar birsey yok deyip gönderecekler cogu zaman, ama duydukariniz yetmeyecek cunku siz farki bileceksiniz.. Size tavsiyem eger maddi durumunuz uygunsa cocugunuzu oyun gruplarina verin, cocugunuz kucuk farki cabuk kapatacaktir. Egitim, egitim, egitim... Ozel egitime verebilirsiniz, veremiyorsaniz is basa dusuyor. Oyun oynayacaksiniz oglunuzla. Araba surmeyi ogreteceksiniz, arabanin sesini çıkartarak, vb. Vakit buldugunuzda selametle arkadasimizin oyun konusundaki paylasimlarini okumanizi tavsiye ederim. Simdi uzulmeyi birakin lutfen derdi veren Allah dermanini da veriyor. Oglunuz cok küçük, cok cabuk toparlayacak...

Cekuum.diye arkadaşlara hep bu konuyu konuşuyoruz gerçekten başta zor oldu bu konuyu kabullenmek olamaz diyo insan . Benim bide 3 bucuk yaşında kızım var o acayip konusyor. Oğlum anne desin diye bekliyorum onu duymak süper gelcek bana ama işte yok. Evet başlıcaz konuşma için eğitime haftaya ins.sonrada daha derin araştırma yapacaklar ya onun bakişi yetiyor bana

Bayanlar merhaba , benim oglumda 33 aylik konuşamıyor. Komut bazen alıyor bazen de duymazdan geliyor. Bakırköy devletten randevu aldım . Fakat randevu alabilmek çok zor istediğim Dr a alamadım aldığım Dr 2 yıl önce mezun olmuş as sanırım. Ayrıca birde özele götürmek istiyorum. İstanbul avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz çocuk psikiyatri varmı acaba ? İşi ticarete dökmeden ilgilenebilecek ?

Canim mazhar osmandan randevu aldiysan o asistan doktorlar gordukten sonra ayni gun profda goruyor bende oraya götürdüm oglumu.

Evet randevu yu oradan aldım. Bugün normal bir çocuk dr üna gittik tavsiye üzerine oğlum konusmuyor dedim. Hemen nöroloji ve psikiyatri gitmemi onlarda görünce heyet raporu ile özel eğitim verilir dedi. Beni rahatsız eden başını çocuğa daha çevirmeden otizm li muamelesi yapılması inşallah korktuğum gibi çıkmaz. Bilgi için teşekkürler.

Otizm li yada değil bir gelişim problemi var değil mi ona yönlenin bence. Benim çocuğuma 3 uzman da otizm demedi . Ama ben atipik otizm diyorum . Kabullenmek önemli. Sizin çocuğunuz otizmli demiyorum. Yanlış anlamayın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…