- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.321
Evet Can'ım kullanıyoruz bence kullanmalısın . Çok fayda ediyor bence.Kízlar siz cocuklara balık yagi kullaniyormusunuz?
Otizmde isaret parmagi gercekten buyuk belirtec. Oglumla normal gelisim gosteren kardesi arasinda su an en bariz fark isaret parmagi.Merhaba hanimlar oglumu kontrole goturdum maalesef cocuk uyudu cok fazla degerlendirme yapamadi.Ama videolarini cekip watsappdan gobdermemi istedi dr ordan bilgilendirecek beni.Kresin sart oldugunu ozel egitemi suanda gerek gormedigini soyledi.Bugun yarim gun krese yazdirdim israrla ozel egitim dedim dr a ama kresin daha faydali olacagini 2 ay sonra Tekrar degerlendirme yapacagini,eger Kresin faydasi olmazsa ozel egitime yondendirecegini soyledi.Simdilik uyaran eksikligi gibi duruyor dedi.parmagi ile bisey gosterip sizinle paylasiyorsa otizmden bahsedemem dedi oglum gosteriyor biseyler soyluyor bakalim hayirlisi iki ay sonra netlesir hersey.
Dr umuz otizmin en onemli belirtisinin cocugun arkadas cevresiyle oyun oynamamasi biseyler paylasamamasi,ondan sonra goz temasi kuramamasi dedi.Kanat cirpma,nesneleri siraya dizme otizmin aksesuaridir dedi.Benim cocugum isaret parmagini kullanmayi cok gec ogrendi evet istedigi seyi parmagi ile gosteriyor herhangi bi nesneyi sordugumda veya anne nerde baba nerde abla nerde dedigimde parmagiyla gosteriyor.Hayiri yeni ogrenmeye basladi ama evet demiyor yada basini evet anlaminda kullanmiyor.Bundan uc ay oncesinde hic biri yoktu ogrenmeye acik benim oglum bende tam anlamadim ne oldugunu ne otizmli diyebiliyorum ne de normal.Dr otizmi siyirip gecmis dedi ama onlem alinmazsa geriye gidebilir dedi.Bu yuzden bugun yarim gun krese yazdirdim iki ay sonra gelisme olup olmadigina bakacak insallah duzelme olur hayirlisi bakalim.Otizmde isaret parmagi gercekten buyuk belirtec. Oglumla normal gelisim gosteren kardesi arasinda su an en bariz fark isaret parmagi.
Ben ogluma parmagi kullanmasini ogrettim arada kullandi arada kullanmadi, ama kizim kendiliginden kullaniyor.
Ve o kadar cok kullaniyor ki.
Bir de bu hayir demesi basini iki yana sallamasi. Evet manasinda sallamasi. Bunlar en onemli farklar. Goz temasiymis arkadas canliligiymis oglumda da vardi.
Dondurme dizme gibi oyunlar oynamazdi. El hareketleri yoktu. O yuzden otizmden suphelenmemiz zaman aldi. Sayet parmagin bu kadar onemli oldugunu bilseydim. Teshis 1 sene erken alinirdi.
Sizin tam durumunuzu bilmiyorum ama isaret parmagini gerektigi gibi kullaniyorsa, sadece ucak vs gostermek degil de, istedigi seyleri gostermek, sizin sordugunuz seyleri gostermek gibi, bir adim ondesiniz demektir.
Merhaba demirikoKízlar siz cocuklara balık yagi kullaniyormusunuz?
Kreşe başlayan çocuk için ortamın ne kadar farklı olduğunu bir düşünün. Büyük oğlum da kreşe başladığında benzer şeyler yapmıştı. Tuvalet eğitimi geri dönmüştü.Geceleri sayıklamaya başlamıştı vs. Bir benzeri küçük oğluma da oldu.Ama onun zaten bir etiketi vardı her anormal gelen hareketi herkes hatta bazen biz bile otizminden olduğunu düşünüyorduk.Ama ben küçük bir umut bu hareketlerin normal olabileceğini de düşünüyordum.Gerçekten de öyle oldu. Risperdal yasaklandı diye duydum sebebi de karaciğer yetmezliği nedeniyleymiş. Bu saçma sapan ilaçları sizi kullanmaya davet edenlere sorun kendi çocuğu olsa kullanır mıydı? Bu dönemlerde geçiyor merak etmeyin spora yönlendirin yüzme ve basketbol kursu çok iyi gelmişti bize ayrıca binicilik kulübüne götürmek de iyi bir etkinlik ilacı boşverin oyun ,spor ,park ,yaşıtları ile iletişim atlatacaksınız inşallah kolay gelsinMerhaba arkadaslar moralim cok bozuk.Oglum daha Kresin ilk gununde herkese vurmaya baslamis sac cekiyormus cimcikliyomus bunlari evde de yapiyordu boyle bisey olacaginin farkindaydim.Ogretmeni aradi psikolojik destek almamizi soyledi biz zaten aliyoruz dr tavsiyesi uzerine yazdirdik dedim.Cok anlayisli bir bayan sikayet anlaminda siylemedi yardim amacli soyledigini biliyorum ozur diledim.cocugun laftan anlamadigini soyledim.Dr saldirganlik olursa risperdal adli ilaci kullaniriz dedi.Bu ilaci kullanan oldumu yan etkisi varmi faydasi olur mu lutfen bilgilendirirseniz sevinirim.
Arkadaşlar oğlum son günlerde çok agresifleşti.istediği şey olmayınca özellikle az önce yine babası gitti diye bağırdı ağladı bana vurdu ve ısırdı.canımın yanmasınamı onun bu davranışlarınamı üzülmeyeyim kötüye mi gidiyor acaba 1 yıla yakın süredir özel eğitime ve kreşe gidiyor.offf Can'ım çok sıkılıyor
Ben möllers aldim ama henuz gelmedi. Saf zeytinyagi hep aliyorum. Demirin yemeklerini normal yağla hic yapmadim Bana agir gelior ama o hep oyle yedigi icin damak tadı alisti. Oglum 23 aylik olacak.Merhaba demiriko
2 çeşit balıkyağı kullanıyorum...möllers ve carslon ..ayrıca arada soğuk sıkım çörekotu yağı...ve hemen hemen hergün soğuksıkım zeytinyağı...
5,7 kuzum
Bence kabullenmeye calis. Degilse sevinirsin. Ben hep oyle dusundum. Otizm teshisi konuldugunda hic yikilmadim aglamadim. Cunkubayanlar Merhaba otizm teshisi almis anneler lutfen yardim edin.icimde kucuk bir umut vardi oglumun otizmli olmadigina dair ama umutlarim gun gectikce azaliyor.Buyudukce belirtiler daha net ortaya cikmaya basladi.sordugum sorulari ayni sekilde soylemeye basladi.oglum mama istermisin diyorum o da aynisini soyluyor gule gule de diyorum gule gule de diyor sorulari anlamiyor.Otizmde en onemli noktanin algilamama oldugunu anladim goz temasiymis parmak ucunda yurumeymis hepsi hikaye cocugun algisi varsa yani soylediklerinizi anliyorsa sorun yok.Benim oglumun cok guzel goz temasi var hemde cok anlamli ve sicakkanli herkese gider.Ama cogu seyi anlamiyor.Cok kotuyum hayat cok acimasiz aglamaktan yoruldum bu durum gecermi diyecem ama artik kabul etmem lazim galiba kendimi kandirmamam lazim.
Merhaba sizin cocugunuz Su anda nedurumda buyudukce algilamasi artiyor mu yoksa daha kotuye mi gidiyor konusma var mi cumle kuruyor muBence kabullenmeye calis. Degilse sevinirsin. Ben hep oyle dusundum. Otizm teshisi konuldugunda hic yikilmadim aglamadim. Cunku
Biliyordum.
4 yasa yakin el cirpma bagirma falan da basladi. Hala ara ara icim yaniyor. Oglumu nasil bi hayat bekliyor diye boguluyorum. Ama cogu zaman baska seylere yogunlasabiliyorum.
ya benim cocugum 1.5 yasinda algilamasi cok iyiydi git oglum bezini getir dedigimde kosa kosa bezini getirirdi cogu seyi anlardi kelimeleri vardi bi anda durdu kesinlikle dogustan degil bu durum sonra ne olduysa geriledi benim oglum sapasaglam cocugum gozumun onunde eriyor.Merhaba sizin cocugunuz Su anda nedurumda buyudukce algilamasi artiyor mu yoksa daha kotuye mi gidiyor konusma var mi cumle kuruyor mu
Canim benim de oyleydi. Sonra cook kotulesti. Su an yavas yavas iyiye gidiyor tekrar.ya benim cocugum 1.5 yasinda algilamasi cok iyiydi git oglum bezini getir dedigimde kosa kosa bezini getirirdi cogu seyi anlardi kelimeleri vardi bi anda durdu kesinlikle dogustan degil bu durum sonra ne olduysa geriledi benim oglum sapasaglam cocugum gozumun onunde eriyor.
cocuga uzuldugum yetmiyomus gibi bide cevremdekilerle ugrasiyorum cocukta bisey yokmus ben abartiyomusum psikolojik destek almam lazimmis falan filan esimle bire didisiyoruz.Yegenim bizdeydi bidir bidir konusuyor cok bilmis onu bile gormek istemiyorum cevremde cocuk gormek istemiyorum.Canim benim de oyleydi. Sonra cook kotulesti. Su an yavas yavas iyiye gidiyor tekrar.
Beni ornek alma, durumumuz iyi ornek degil. Burada cok guzel gelismeler kaydedenler var onlari dusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?