Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Cok iyi anliyorum. Teshis aldigimiz halde hala bunu bana soyleyenler var biliyor musun?
Sanki cocukta bir sey yok deyince yok oluyor.
Ben de cocugumun yasiti olanlarla konusunca icim burkuluyor ama ileride o da konusacak. Hem yalansiz konusacak.
Kizim normal bizi parmaginda oynatiyor, 20 aylik. bazen diyorum oglum melekmis melek :)

Benim kizimda oyleydi 1.5 yasinda cumle kurmaya basladi herseye bende bende diyordu daha ogluma ben kelimesini ogretemedim.Gercektende normal gelisimli cocuklar herseyi kendi kendine ogreniyorlar.Ogluma kizima gosterdigim ilginin uc katini harciyorum ama maalesef algi zayif olubca biseyler ogretmekte guclesiyor.

Siz tecrubeli oldugunuzdan farki anlamaniz kolay olmus. Ben 26 aylik olana kadar hic otizmden suphelenmedim. Dikkat eksikligi gec konusma vs sandim.

Merhaba Kizil deniz yazdiklarinizin cogunu okudum.Sizin oglunuzda uyaran eksikligine bagli gelisim geriligi vardi sanirim yanlis hatirliyorsam ozur dilerim.Su anda oglunuz ne durumda konusmasi nasil duzeldimi acaba,cok merak ediyorum lutfen bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu kadar panik yapmayın sabırlı ol. Söylediklerinizi tekrar ediyor çünkü bu şekilde konuşmayı öğrenecek . Ekolali Zaman'la biten bişey . Benim oğlum tam olarak ekolali bile yapamıyor. ona rağmen umutluyum. Siz çok yeni bu gerçekle karşı karşıya olduğunuz için şu an umutsuzsunuz. Algılama zayıf olabilir açılacak benim oğlum 6 ay önceye göre herşeyi anlıyor neredeyse oğlum 29.5 aylık.

Evet canjm düzeldi suan ilkokul 2 ye gidiyor yasitlarina yetişti. Sadece biraz takıntılari var okadar birde yukses duyunca oda ağlıyor başka bi sıkıntımız yok herseyi konuşuyor derdini anlatıyor herseyi anliyor ve dersleride öğreniyor bende çok korktum baştan çok ağladım şükür ilgi sevgi kreş dua ile yendigimizi düşünüyorum

İyiki yazdınız . İşte bir umut kaynağı daha .

Geçmiş sayfalari okurken denk gelmistim size. Nekadar yol katetmissiniz masallah. Darısı basimiza...

Canim oncelikle Tesekkur ederim cvp yazdigin icin cok sevindim oglunun iyilesmesine dr bizede uyaran eksikligi diyor ama ben otizm oldugunu dusunuyorum.Insallah bizde sizin kadar yol alir atlatiriz bu durumu.

sevgili zeynn panik yaptim cunku oglum ilk defa ekolali yapti acaba geriye mi gidiyoruz diye dusundum buyudukce duzelir umuduyla yasarken belurtilerin bariz ortaya cikmasi moralimi bozdu insallah dedigin gibi bu sekilde konusmayi ogrenir.

Merhaba arkadaşlar,
Kızıldeniz ben de durumunuzdan bahsettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Bize umutsuz zamanlarımızda umut oluyorsunuz. Umarım bizler de sizin gibi iyi şekilde yol alabiliriz.
Ben de bizden bahsetmek istiyorum biraz. Bizim de bu hafta pedagogla görüşmemiz var, nasıl bir yol çizeceğimizi belirlemek için görüşmeyi bekliyorum açıkçası. Kreş ile ilgili düşündüklerimi hatırlarsınız, huzursuzluklar vardı. Bu düşüncemi kısa bir süreliğine askıya aldım, çünkü öğretmenimiz oğluma destek olma kararı aldı bence, akşamları gözleri gülerek bakıyor :) ve şikayet etmiyor. Bu arada oğlumun bilinçli kullandığı sözcüklerin sayısı artıyor, nesnelerin isimleri de oturmaya başladı. Bağırma krizlerimiz de azaldı, hatta bir iki gün tamamen söndü diyebilirim. Ancak uykusu geldiğinde ve uyuyamamak için inat ettiğinde tekrar bağırmaya başlıyor. Ben de bazen umutlanıyor, bazen tekrar yıkılıyorum...
Derdi veren Allah dermanını da verecek, zaman zaman zaman diye avutuyorum ben de kendimi...

Daha önce bazı arkadaşlarım burda her duraklama bir çıkışla sona eriyor demişlerdi şimdi onları anladım oğlum 16 gün oldu kreşe başladı . O Zaman'dan bu zamana davranış olarak iyiye gitti ama Cümle olarak gitmemişti bugün yeni yeni şeyler söyledi birden mesela olumsuz konuşamıyordu gitme diyeceğine git hayır diyordu yapma yerine yap hayır diyordu mesela.bugün gitme yapma içme Dedi,böyle böyle hepsi gelicek inşallah. Herşeyin iyi olmasını istediğim günlerin hayalini kuruyorum.

iyi aksamlar arkadaslar.3yas 1aylik atipik otizmli ogluma rapor alip ozel egitime baslattuk 1ay okdu ayni zamanda krese de basladi.kisa zamanda cok yol aldi.ama ozel egitimde kresteki seylerden farkli bisey ogretmiyor zaten haftada 2 saat .krese 5tam gun gidiyor.hal boyle iken ozel egitimin ne kadar faydasi oldu anlayamiyorum.rapor aldigim icin cok uzgunum zaten cok kararsiz kalmistim alirken.ilerde sorun olur mu bi rapor karsina cikar mi cok dusunuyorum.iptal edilebilr mi acaba bilginiz varsa lutfen yaylasin .biturlu icime sindiremiyorum

Biz rapor almadık ama geçmiş yazılardan raporu iptal olan çok arkadaşın yazısını okudum eğitimin fazlasının zararı olmaz belki birinden öğrenemediğini diğerinden öğrenir zamanla yarışıyoruz kendinizi bu yönden sorgulamayın özel eğitim süreci ne yazıkki maddi yönden külfetli bir süreç özel eğitim mrkzleri ne yazıkki rapora çok fazla yönlendiriyor çünkü onlar için garanti müşteri oluyorsunuz

merhabalar cocugunuzdaki gelismeleri okuyunca okadar mutlu oluyorum ki...Kendi cocugum yapsa bu kadar sevinirdim.Bazen gozlerim doluyor okuyunca insallah buradaki tum yavrularimiz bu durumu atlatirlar o kadar cok dua ediyorum ki herkese Benim oglumda da gelismeler var bana cok bagli degil demistim daha onceki msjlarimda Simdi beni bulamayinca annee anne diye yikiyor ortaligi bazen saklaniyorum tum odalarda beni arar anne anne diye hatta bi ara anne nerdesin dedi cok hosuma gitti ama birdaha demedi.Geceleri hic yanima gelmezdi bir kac gundur besiginden yataga atliyor ve bana sarilip uyuyor.Bugun krese gittigibde babasinin arkasindan aglamis galiba farkindaligi artiyor.

Evet farkındalığı artıyor bu çok iyi . Ama bu bağlılıkla farkındalığı iyi ayarlamalısınız bence. Ben o kadar farkındalık yaratmışım ki oğlumda şimdi tuvalete gitsem ağlıyor arkamdan . Geceleri de her uyandığında yanıma geliyor . Benim oğlum 22 aylıktı ben farkettiğimde ama 2 ay sırf ağladığım için 24 aya kadar sadece işaret parmağını öğretmekten başka hiçbişey yapmadım işte o dönem beni hiç aramıyordu Nasıl üzülüyordum. Ve her sabah çok ağlıyordum ağladığımı bile farketmiyordu şimdi
İse yüzüm biraz asılsın geliyor öpüyor . Sadece beni üzen tek şey çocuklara sırnaşıyor mesela çocuklar oğlumu itiyor bizimki gülüyor tabi ki itmesini istemem karşılık olarak ama hani kızmıyor sinirlenmiyor . Acaba kreşte arkadaşları vuruyorlar mıdır itiyorlar mıdır diye üzülüyorum. Çok sağolun dualarınız için . Bebde çok dua ediyorum

Vurmalar itmeler mutlaka oluyordur bu konuda ogretmenlerin cok dikkatli olmasi gerekiyor.Ben hergun arayip soruyorum ogretmenine gerci daha baslayali dort gun oldu benim cocugum baska cocuklara vuruyor mu diye diger cocuklarda benim cocuguma vurmasin tabi ama benimkinde vurma huyu var.Ama ben buna takilmiyorum cok buyuk seyler olmadigi surece ufak tefek vurmalari sorun etmiyorum belki cocuk bu sayede kendini korumayi ogrenecek tek istegim oglumun sosyallesmesi normala donmesi baska birsey istemiyorum hayattan.

Bugün öğleden sonra doktor randevümüz var bakalım neler diyecek içim kıpır kıpır sıkıntı stres akşamdan beri aslında kaçıncaya gidiyoruz ve genelde aynı şeylerle dönüyoruz ama dr a gitmeyi genelde sevmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…