- 4 Aralık 2015
- 9.882
- 23.463
- 348
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.341
Cok iyi anliyorum. Teshis aldigimiz halde hala bunu bana soyleyenler var biliyor musun?cocuga uzuldugum yetmiyomus gibi bide cevremdekilerle ugrasiyorum cocukta bisey yokmus ben abartiyomusum psikolojik destek almam lazimmis falan filan esimle bire didisiyoruz.Yegenim bizdeydi bidir bidir konusuyor cok bilmis onu bile gormek istemiyorum cevremde cocuk gormek istemiyorum.
Benim kizimda oyleydi 1.5 yasinda cumle kurmaya basladi herseye bende bende diyordu daha ogluma ben kelimesini ogretemedim.Gercektende normal gelisimli cocuklar herseyi kendi kendine ogreniyorlar.Ogluma kizima gosterdigim ilginin uc katini harciyorum ama maalesef algi zayif olubca biseyler ogretmekte guclesiyor.Cok iyi anliyorum. Teshis aldigimiz halde hala bunu bana soyleyenler var biliyor musun?
Sanki cocukta bir sey yok deyince yok oluyor.
Ben de cocugumun yasiti olanlarla konusunca icim burkuluyor ama ileride o da konusacak. Hem yalansiz konusacak.
Kizim normal bizi parmaginda oynatiyor, 20 aylik. bazen diyorum oglum melekmis melek :)
Siz tecrubeli oldugunuzdan farki anlamaniz kolay olmus. Ben 26 aylik olana kadar hic otizmden suphelenmedim. Dikkat eksikligi gec konusma vs sandim.Benim kizimda oyleydi 1.5 yasinda cumle kurmaya basladi herseye bende bende diyordu daha ogluma ben kelimesini ogretemedim.Gercektende normal gelisimli cocuklar herseyi kendi kendine ogreniyorlar.Ogluma kizima gosterdigim ilginin uc katini harciyorum ama maalesef algi zayif olubca biseyler ogretmekte guclesiyor.
Merhaba Kizil deniz yazdiklarinizin cogunu okudum.Sizin oglunuzda uyaran eksikligine bagli gelisim geriligi vardi sanirim yanlis hatirliyorsam ozur dilerim.Su anda oglunuz ne durumda konusmasi nasil duzeldimi acaba,cok merak ediyorum lutfen bilgilendirirseniz sevinirim.daha krese alısma süresınde ama faydasını görüyorum dün benım resmımı masadan aldı öptü gerı koydu yiğit dedıgımde 1 defada olmasada 2. hemen bakıyo zaten işine geldıgı zaman bakıyo sıpa dıger odadan yiğit gel dıyorum hemen gelıyor canım sen asmıssın bu kötü günlerı ne mutlu sana inşaallah bizde asarız ama ben cok hata yaptım zamanında nöbetten geldım actım tv yi o tv ye bakarken uyudum kabul edıyorum şimdi ise elımden ne gelıyosa yapıyorum hatta daha fazlasını yapmaya calısıyorum devamlı gezdırıyorum haftada 2 tam gün krese gıdecek gerı kalan zamanda ben oynuyorum bı odayı bosallttım tam kres havası verdım ıstedıgı gıbı dagıtıyo oynuyo Allahım evlatlarımızla sınamasın ben cocugum olmuyo dıye cok acı cektım ama olunca degerını bılmek lazımmıs
Bu kadar panik yapmayın sabırlı ol. Söylediklerinizi tekrar ediyor çünkü bu şekilde konuşmayı öğrenecek . Ekolali Zaman'la biten bişey . Benim oğlum tam olarak ekolali bile yapamıyor. ona rağmen umutluyum. Siz çok yeni bu gerçekle karşı karşıya olduğunuz için şu an umutsuzsunuz. Algılama zayıf olabilir açılacak benim oğlum 6 ay önceye göre herşeyi anlıyor neredeyse oğlum 29.5 aylık.Merhaba Kizil deniz yazdiklarinizin cogunu okudum.Sizin oglunuzda uyaran eksikligine bagli gelisim geriligi vardi sanirim yanlis hatirliyorsam ozur dilerim.Su anda oglunuz ne durumda konusmasi nasil duzeldimi acaba,cok merak ediyorum lutfen bilgilendirirseniz sevinirim.
İyiki yazdınız . İşte bir umut kaynağı daha .Evet canjm düzeldi suan ilkokul 2 ye gidiyor yasitlarina yetişti. Sadece biraz takıntılari var okadar birde yukses duyunca oda ağlıyor başka bi sıkıntımız yok herseyi konuşuyor derdini anlatıyor herseyi anliyor ve dersleride öğreniyor bende çok korktum baştan çok ağladım şükür ilgi sevgi kreş dua ile yendigimizi düşünüyorum
Geçmiş sayfalari okurken denk gelmistim size. Nekadar yol katetmissiniz masallah. Darısı basimiza...Evet canjm düzeldi suan ilkokul 2 ye gidiyor yasitlarina yetişti. Sadece biraz takıntılari var okadar birde yukses duyunca oda ağlıyor başka bi sıkıntımız yok herseyi konuşuyor derdini anlatıyor herseyi anliyor ve dersleride öğreniyor bende çok korktum baştan çok ağladım şükür ilgi sevgi kreş dua ile yendigimizi düşünüyorum
Canim oncelikle Tesekkur ederim cvp yazdigin icin cok sevindim oglunun iyilesmesine dr bizede uyaran eksikligi diyor ama ben otizm oldugunu dusunuyorum.Insallah bizde sizin kadar yol alir atlatiriz bu durumu.Evet canjm düzeldi suan ilkokul 2 ye gidiyor yasitlarina yetişti. Sadece biraz takıntılari var okadar birde yukses duyunca oda ağlıyor başka bi sıkıntımız yok herseyi konuşuyor derdini anlatıyor herseyi anliyor ve dersleride öğreniyor bende çok korktum baştan çok ağladım şükür ilgi sevgi kreş dua ile yendigimizi düşünüyorum
sevgili zeynn panik yaptim cunku oglum ilk defa ekolali yapti acaba geriye mi gidiyoruz diye dusundum buyudukce duzelir umuduyla yasarken belurtilerin bariz ortaya cikmasi moralimi bozdu insallah dedigin gibi bu sekilde konusmayi ogrenir.Bu kadar panik yapmayın sabırlı ol. Söylediklerinizi tekrar ediyor çünkü bu şekilde konuşmayı öğrenecek . Ekolali Zaman'la biten bişey . Benim oğlum tam olarak ekolali bile yapamıyor. ona rağmen umutluyum. Siz çok yeni bu gerçekle karşı karşıya olduğunuz için şu an umutsuzsunuz. Algılama zayıf olabilir açılacak benim oğlum 6 ay önceye göre herşeyi anlıyor neredeyse oğlum 29.5 aylık.
Evet farkındalığı artıyor bu çok iyi . Ama bu bağlılıkla farkındalığı iyi ayarlamalısınız bence. Ben o kadar farkındalık yaratmışım ki oğlumda şimdi tuvalete gitsem ağlıyor arkamdan . Geceleri de her uyandığında yanıma geliyor . Benim oğlum 22 aylıktı ben farkettiğimde ama 2 ay sırf ağladığım için 24 aya kadar sadece işaret parmağını öğretmekten başka hiçbişey yapmadım işte o dönem beni hiç aramıyordu Nasıl üzülüyordum. Ve her sabah çok ağlıyordum ağladığımı bile farketmiyordu şimdimerhabalar cocugunuzdaki gelismeleri okuyunca okadar mutlu oluyorum ki...Kendi cocugum yapsa bu kadar sevinirdim.Bazen gozlerim doluyor okuyunca insallah buradaki tum yavrularimiz bu durumu atlatirlar o kadar cok dua ediyorum ki herkese Benim oglumda da gelismeler var bana cok bagli degil demistim daha onceki msjlarimda Simdi beni bulamayinca annee anne diye yikiyor ortaligi bazen saklaniyorum tum odalarda beni arar anne anne diye hatta bi ara anne nerdesin dedi cok hosuma gitti ama birdaha demedi.Geceleri hic yanima gelmezdi bir kac gundur besiginden yataga atliyor ve bana sarilip uyuyor.Bugun krese gittigibde babasinin arkasindan aglamis galiba farkindaligi artiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?