Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Sevgili sdhtp,
Tabiki doktor görüşmeleri hep stresli oluyor, normal boyle hissetmen. Güzel seyler duymanizi tum kalbimle diliyorum...

Arkadaşlar merhaba. 32 aylık oğlumda atipik otizm belirtileri var. Pazartesi gelişim testi yapılacak.Ben de şimdiden gerildim. Ne zor şeyler bunlar

QUOTE="Kizil Deniz, post: 48554424, member: 54102"]Otizm belirtileri bizdede vardı ama otizm değildi. Seninki de öyledir üzülme bizimki fazla tv ye bakardı. O zaman hemen tv yi kestik sende öyle yap devamli konuş çocuklu ortama şok park bahçe eve girmezdim ozamanlar sende yenersin korkma [/QUOTE]
Kizil Deniz hikayenizi dinlemek isterim

Seslenince bazen bakıyor bazen bakmıyor. Yere yatıp arabasınk sürüyor tekerleğini izliyor. Benim eşarplarımı havada döndürüyor. Konuşması sıkıntılı.
Merhaba , bazen çocukların yaptıklarını okurken kendi çocuğumu dinliyorum. bizimkide 33 aylik benzer hareketler mevcut size sormak istediğim nerede yaşıyorsunuz ve testi neresi yapacak ? bu konuda gerçekten sıkıntı yaşadım bizde dün Dr la görüştüm asistan Dr. gelişim testi istedi çizgi film yasak dedi . gelişim testi hastane 3 ay doluyum ram da yaptırın dedi ram yapmıyor okul istesin vs yoksa yapamayız dedi ama oğlum henüz okula gitmiyor. elimizden bişey gelmez deyip bıraktılar. özelde yaptırsam dedim hastane özeli kabul edemem dedi. Ki çocukta bsy varsa bu test vs çok uzun zaman e hem erken tanı diyorlar hem yetersizlik 3 asistan hastaları alıyor uzman a Sorup görüşürüz tekrar randevu alın vs . ctesi günü bütün imkanlarımı zorlayıp özele götüreceğim Prof mus tek duymak istediğim net cevap . o sebepten merak ettim nerede yaptiracaginizi uzun oldu biraz kusura bakmayın .

Seslenince bazen bakıyor bazen bakmıyor. Yere yatıp arabasınk sürüyor tekerleğini izliyor. Benim eşarplarımı havada döndürüyor. Konuşması sıkıntılı.
Benim oglumda otizm belirtileri tasiyor maalesef yanindayken seslenince bakiyor ama mutfaktan veya baska odadan seslenince gelmez yanima dr uyaran eksikligi diyor ama ben otizm olduguna eminim.Soylediginiz seyler otizm icin yeterli degil sizi anliyor mu bir sey istediginizde getirir mi yanliz biraktiginizda sizi arar mi isaret parmagini kullanir mi bunlar onemli belirtiler.Ben krese baslattim once dr a goturun imkaniniz varsa krese baslatin

Boluda yapılacak test. Bize de 3 hafta kadar önce verildi randevu. İmkanınız varsa kesinlikle işin ehline gidin asistanların falan teşhis edeceği bişey değil

Bize de 1 yıl önce uyaran eksikliği dendi. Söylediğim basit komutları anlıyor ama karmaşık olanları anlamıyor henüz. İşaret parmağını kullanıyor. Beni bazen anlıyor bazen anlamıyor. Mesela bunu çöpe at, git bez getir altını değiştirelim gibi basit şeyleri anlıyor yapıyor. Ama masanın üstündeki bardağı getir dediğimde bunu anlamıyor. Yani bilmiyorum yaşıtı hiç arkadaşı yok ben gözlemleyemiyorum nerde eksiğiz nerde normal..

Evdeyken başka odaya gideyim beni arar hemen. Kreşe başlayacak inşallah

Boluda yapılacak test. Bize de 3 hafta kadar önce verildi randevu. İmkanınız varsa kesinlikle işin ehline gidin asistanların falan teşhis edeceği bişey değil
Devletten uzman Dr dan randevu alabilmek gerçekten zor alınsa bile randevu aldığım kişi dışında Dr a yonlendiriyorlar . cumartesi inşallah belli olur. kimiside özele gitme illa bsy çıkarır diyor ama devlette iyi birini bulmak tam bir şans bu ozel ler içinde geçerli zor bir dönem Allah hepimize sabır çocuklarımıza sağlık versin ve iyi hayırlı vicdanlı insanlarla karsilaşitirsin inşallah .

Ayni ozellikler bizde de varoglum 29aylik basit komutlari yerine getirir ama karisik seyleri anlamaz konusma ne durumda hic mi konusmuyor.

Size katiliyorum devlet hastanelerinde randevu almak cok zor hele unuversite hastaneleri daha zor.Randevulari aylik veriyorlar her ayin son gunu ariyorsun onu da hemen vermiyolar.Bu yuzden ozele gidiyorum Ankara da yasiyorum ozel bir psikiyatra takibimizi yaptiriyoruz saglik guvencesi oldugu icin ucretleride cok ucuk degil ayrica doktorumuzla normal zamanlarda da bi seyler sormak icin arayabiliyoruz tel nosunu verdi bize boyle daha.kolay oluyor devlet hastaneleri hem randevu olarak zor hem cok fazla ilgilenmiyorlar

Ben İstanbulda çocuğumun doğduğu hastanede ilk denedim randevuyu özel olmasına rağmen bana 20 gün sonrası dedi ve sgk psikiyatri bölümünü karsilamiyormus. Sonuçlara göre yakınlarda bende bir hastane arayışına giricem çünkü sürekli bu gideceğim yere gidemem ücreti beni çok aşıyor . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Amin. Tedavide belirsizlik zaten insanı yıpratan..

Bence arastirin ssk anlasmali bir suru ozel hastane var ben aradigim zaman bir kac gun sonrasina randevu alabiliyorum esimde geldigi icin genelde ctesi gunlerini tercih ediyorum fiyatlarida uygun.

Ayni ozellikler bizde de varoglum 29aylik basit komutlari yerine getirir ama karisik seyleri anlamaz konusma ne durumda hic mi konusmuyor.

Ben kendi dağarcığındaki kelimeleri yazıyorum 60 civarı kelimesi var. Bişeyi açmamı isterse aç diyor mesela. Böyle komutları da var.

Gazi üniversitesi özel öğretim bölümünde profesör var bi araştırın belki ücret bile ödemezsiniz. Ben de burdaki durumumuz netleşsin ankaraya getircem

Ben sizlere bişey sorsam.
Yukarıda yazmıştım bnm çocukta atipik otizm şüphesi var diye. Yere yatıp sürüyor arabalarını falan bazen. Ben sanıyorumki tekerleğini izliyor.
Ama eline ekmek versem onu da bazen yerde yatıp yiyor, elmayı da öyle. Yere yatmayı seviyor yani. Normalde tekerlek falan döndürmez. Oynar yani arabayla nasıl oynanırsa. Yere yatıp sürüyor diye ben kötüye yordum bana anormal gelmiyor nedense. Sizin fikriniz nedir bu konuda?

Arabayı sürerken tekerleği izleyip izlemediğine dikkat ettiniz mi ? Benim oğlum pek arabayla oynamaz ben oynarken görürse iki yapar bırakır çabuk sıkılıyor . Ama yerde yuvarlanmayi seviyor. Masada yemek yer ona ayrı ara öğün vereceksem yastığını getirir ben sandalye çekerim o kizip yastığa uzatır. Vallahi kafam çok karışık . Bazı yerde okuduklarım diğerlerini tutmuyor . En sağlıklısı Dr. unuza danışmaktir sanırım. Gerçi evde benimde aklımda milyon sorular oluyor gidince Dr a unutuyorum en son gittiğimde kağıda yazdım . Dr benim sorularıma cvp verin sadece başka şey karıştırmayın dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…