Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
ne çok sıkıntıda olan anne var yine 7 ay önceki halim aklıma geldi ben size tek birşey söyleyeceğim anneler hissediyor bunun adı otizm yada değil diğer çocuklardan farkı anlıyorsunuz oğlum 2.5 yaşında 3 kelimeli Cümle bile kuruyor Zaman Zaman. onun yaşıtı çok az
Konuşan bir Akranı var kreşte ama çocuk canavar gibi konuşmasına gerek yok mimik vücut konuşuyor .anlatabildim mi bir farklılık sezerseniz bu genelde doğru oluyor . Babalar da genel de kabul etmiyor kabul eden baba varsa tebrik etmeli .

Tekerleğine bakıyor dönüyor mu diye. Oyun mu takıntı mı belirsiz. Allah hepimize güçkuvvet versin

Ruh pastası bizimkide küçüklüğünden beri kafasını koltuğun oturma yerine yatırır arabayıda gözünün önünde ileri geri sürer. Sizinle bunun adı takıntı ise, takıntılarımız çok benziyor. Şimdi gene çok seviyor bunu ama süreleri azaldı dakikalarca oynamıyor. Ama kreşten geldiği gibi ilk işi en az 10 15 dk bu şekilde araba sürmek oluyor.

Evet aynı şekilde oynuyor. Ya yere yatıyor yada başını sizinki gibi koltuğa koyuyor. Bu aralar çok azaldı ama. Çok arada yapıyor

Oğlumda 3-4 ay kadar önc aynen böyle yapıyordu yere uzanıp tekerleklere bakıyordu ama 3-5 dk yı geçmiyordu şimdi yapmıyor . Ama oğlumdaki tek geçmeyen takıntı açılıp kapanan kapı izlemek bu yüzden trenlere bayılıyor treni görünce tren diyor sonra kapı diyor ya o kadar tatlı oluyor ki. Düşüncem söyle bizimde yok mu takıntılarımız mesela ben her gece yatarken sehpa örtüsünü ve kırlentleri düzeltirim .yoksa rahat edemem bunun gibi . Konuşsunlar kendilerini ifade etsinler de takıntıları olsun Napalım engelleyemiyorlar kendilerini demek ki . Belki de ilerleyen yaşlarında hiçbiri kalmayacak.

Sevgili arkadaşalar,
Benim oğlum da başını yere dayayıp, tekerleklerine bakarak arabasını sürüyordu. Hepimizde aynı durum olduğuna göre sanırım takıntı değil, bir tür rahatlama yolu kuzularımızın... Biz arabanın sesini taklit ede ede bu olayı aştık, artık olması gerektiği gibi oynuyor arabasıyla. Zaman zaman zaman. Zamanla neyin nasıl yapılacağını kavrıyorlar.
Ben bugün güzel şeyler yazmak istiyorum. Birkaç hafta önce acayip bir şekilde duraklama ya da gerileme her neyse onu yaşadık. Çekilmez bir haftaydı anlatamam. Evet her duraklama sonrası bir sıçrayış oluyormuş gerçekten. Geçen haftalarda ilaç kullanmayı bile düşünen ben şu an kendime kızar oldum. Evet bazı zamanlar çok zor, ama geçiyor. Bağırmalar yok artık, saç çekmekler de... Artık oğlum sımsıkı sarılıyor bana, öpüyor beni sık sık... Anladım ki biz O'nu oradan oraya sürüklerken germişiz, O da böyle tepki vermiş. Dün 4 kelimeyi yan yana getirip uzun bir cümle kurdu oğlum ve içinde robot kelimesi de vardı. Kulaklarıma inanamadım. Robot oğlumun hiç bilmediği bir kelime. (Nelere seviniyoruz değil mi, başkaları için çok komik belki ama bizim için başarı). Yırtma yapıştırma kesme işlerinde oldukça ilerledik.
Iste boyle..

Benim oglum da yerde yatarak ya da koltuga kafasini yatirarak oynuyor. Tekerleklere falan cok bakmiyor aslinda.
Bir de kablo, ip gibi ivir zivirlarla cok oynar.

Ben de yorganı yada battaniyeyi kulağıma koymadan uyuyamam. Al sana mis gibi takıntı

Allah Allah bu kadar kolay mı bu teshisi koymak. Ben ankara üniden de doktor sorucam sana. Bu iş böyle olmıcak

Beni depresyona sokan zaten tıbbın buna davranış bozukluğu demesi. Yoksa bana göre anormal bişey yapmıyor çocuk. Benim için sıkıntı en çok seslenince her zaman dönüp bakmaması

Oğlunuz kaç aylık şuan?

Hepimizde ayni sorun var galiba. Benim oglumda yere yatarak arabasini bir ileri bir geri suruyor ama tekerlekler hic bi zaman ilgisini cekmedi.Sadece birtane arabasinin tekeri kirik surekli onu gosteriyor arabanin tekeri kirilmis diyor.

Beni depresyona sokan zaten tıbbın buna davranış bozukluğu demesi. Yoksa bana göre anormal bişey yapmıyor çocuk. Benim için sıkıntı en çok seslenince her zaman dönüp bakmaması
Yani belki de bir davranış bozukluğu söz konusu ama bunun teshisi de bu kadar kolay olmamalı herhalde

Merhaba Sessiz Kuzu ogretilmis kelime disinda bir kelime kullanmasi cok guzel.Senin oglan konusmaya baslayacak bence.Algisi nasil her soyleneni anliyor mu Benim oglumda bir kac gun once babasini yatakta goremeyince anne baba nereye ditti dedi.Okadar net soylediki sok oldum.Dun kizarak parmagimi salladim babasina donerek anne kizdi dedi.Yanliz herzaman soylemiyor arada bir soyleyip sonra susuyor.Algisi acilirsa insallah konusmayi da sokecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…