Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Dili Bu sekilde mukemmel kullanmasi sayet ezbere (ekolali)degilse cok iyi.
Benim oglum mesela sizinkinden 1 yastan fazla buyuk sanirim
Baba nerdesin der bana babasini sormak icin.

Dili Bu sekilde mukemmel kullanmasi sayet ezbere (ekolali)degilse cok iyi.
Benim oglum mesela sizinkinden 1 yastan fazla buyuk sanirim
Baba nerdesin der bana babasini sormak icin.
Bende ezbere mi diye dusundum hatta Tekrar sordum yastiga bakarak soyledi.Babasinin yattigi yastik galiba ezbere degildi.Arada boyle bir atak yapiyo sonra susuyor.Ama sorularima cevap veremiyor maalesef.

Benimki çeviriyor falan onları
Gozune yaklastirip bakiyor mu?
Size ve suphesi olan annelere tavsiyem asq gelisim testini cocugunuza uygulamaniz. 32 aydi sanirim.oglunuz. 33aylik sizi kapsar.
Fine motor ve gross motor u yapmasaniz da olur. Bitince skoruna bakarsiniz, siyaha dusen varsa bir problem oldugu asikardir. Griyse uzerine duser cozmeye calisirsiniz. cocuklarimiz doktorlarin dediklerini yapmayabiliyorlar. Bu da yanlis seviye cikariyor ortaya. Ben kucuk cocugumda bu testi uygularim ara ara olasi bir problemde oglumdaki gibi gec teshis almamak icin.

Hiç duymadım o testi bakayım bi. Gözüne yaklaştırmıyor bu arada

Yarın tekrar başka Dr a gidicek olmamıza rağmen yakınımda bir rehabilitasyon merkezi ile görüştüm. öğretmen oğlumla biraz oyun oynadı ve evet bazı eksiklikler var ve yaşına göre geri dedi. kreşe başlayacaktı önümüzdeki hafta ama orda eğer eğitim şart ise çocuk beklemeyi durmayı vs yapmıyor kreş te sıkıntı yaşayabilirsiniz dedi. yani eğer Dr da söylerse önce özel eğitim ve ardından biraz daha geliştiğinde kres dediler zaten rapor çıkana kadar hem eğitim hem kres bütçemi aşar birde kızım var onun masrafları okulu basket kulübü vs vs . Tavsiyeniz nedir ?

[QUOTE="Sismaniye, post: 48631383, member: 721aktim da turkcesi yok galiba. Ingilizce asq 33 months yazarsan gelir[/QUOTE]
Buldum sonucu nasıl yapıcam pdf olarak buldum kendim mi hesaplycam Sismaniye

Bendende bir güzel haber gelsin kızlar. Parmak boya yaptirdikca, eline değişik dokularda seyler verdikçe duyuları acilmaya başladı sanirim. Bugün parmağım acidi uff oldu öp dedim öptü okadar şaşırdimki normalde öpmeyi bilmiyor saniyordum... Meger biliyormuş tekrar yapsın dedim ama yapmadı en azindan artik öpücük bildigini biliyorum. Birde hocamızında dedigine göre kol kasları gayet iyi dedi. Bol bol barfiks cektirme hareketi yaptırıyoruz cok uzun asılı kalmıyor ama her aksam yaptırmaya basladik artık kollarini kaldirarak is yapmaya başladı. Mutfakta masadaki Su isiticisini tasiyarak banyoya götürmüş. taburesini odalara taşıyıp duruyor.

Dün 23 aylık olduk. Su ver, mama ver gibi iki kelimelik cümlelerede başladık. Bana anne babasina baba diyor. Resimlerimizden hergün tanitma yapiyoruz. Dis fircalarken beni seyrediyor fircasini veriyorum oda yapıyor.Bugün babasinin resminin önunde baba nerde göster dedigimde işaret parmagiyla resmi gösterdi. Allah hicbirimizin emegini boşa cikarmasin inşallah.

23 aylik ikili kelimelere basladiysa bence senin cocugun gayet normal.Insallah devami gelecektir.

Arkadaslar bisey sorucam.Cocugu parmak ucunda yuruyen var mi tam duzeliyo derken yeni seyler basliyo.Butun otistik hareketleri yapiyor.moralim bozuluyor

Arkadaslar bisey sorucam.Cocugu parmak ucunda yuruyen var mi tam duzeliyo derken yeni seyler basliyo.Butun otistik hareketleri yapiyor.moralim bozuluyor
Canım biyerde okumuştum parmak ucunda yürüyen cocuklara ayaklarına agirlik takin yada agir ayakkabilar giydirin diyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…