- 4 Aralık 2015
- 9.882
- 23.463
- 348
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.401
Dili Bu sekilde mukemmel kullanmasi sayet ezbere (ekolali)degilse cok iyi.Merhaba Sessiz Kuzu ogretilmis kelime disinda bir kelime kullanmasi cok guzel.Senin oglan konusmaya baslayacak bence.Algisi nasil her soyleneni anliyor mu Benim oglumda bir kac gun once babasini yatakta goremeyince anne baba nereye ditti dedi.Okadar net soylediki sok oldum.Dun kizarak parmagimi salladim babasina donerek anne kizdi dedi.Yanliz herzaman soylemiyor arada bir soyleyip sonra susuyor.Algisi acilirsa insallah konusmayi da sokecek
Bende ezbere mi diye dusundum hatta Tekrar sordum yastiga bakarak soyledi.Babasinin yattigi yastik galiba ezbere degildi.Arada boyle bir atak yapiyo sonra susuyor.Ama sorularima cevap veremiyor maalesef.Dili Bu sekilde mukemmel kullanmasi sayet ezbere (ekolali)degilse cok iyi.
Benim oglum mesela sizinkinden 1 yastan fazla buyuk sanirim
Baba nerdesin der bana babasini sormak icin.
Yasi kucuk henuz. O da olur ins.Bende ezbere mi diye dusundum hatta Tekrar sordum yastiga bakarak soyledi.Babasinin yattigi yastik galiba ezbere degildi.Arada boyle bir atak yapiyo sonra susuyor.Ama sorularima cevap veremiyor maalesef.
Yani belki de bir davranış bozukluğu söz konusu ama bunun teshisi de bu kadar kolay olmamalı herhalde
Evirip cevirip inceliyor daha cok
Insallah.Tesekkur ederim.Ama ekololi yapmasi hosuma gitmiyor.Bu da umudumu azaltiyor.Yasi kucuk henuz. O da olur ins.
Gozune yaklastirip bakiyor mu?Benimki çeviriyor falan onları
Gozune yaklastirip bakiyor mu?
Size ve suphesi olan annelere tavsiyem asq gelisim testini cocugunuza uygulamaniz. 32 aydi sanirim.oglunuz. 33aylik sizi kapsar.
Fine motor ve gross motor u yapmasaniz da olur. Bitince skoruna bakarsiniz, siyaha dusen varsa bir problem oldugu asikardir. Griyse uzerine duser cozmeye calisirsiniz. cocuklarimiz doktorlarin dediklerini yapmayabiliyorlar. Bu da yanlis seviye cikariyor ortaya. Ben kucuk cocugumda bu testi uygularim ara ara olasi bir problemde oglumdaki gibi gec teshis almamak icin.
Baktim da turkcesi yok galiba. Ingilizce asq 33 months yazarsan gelirSismaniye o testi bulamadım nerden bakıcam
23 aylik ikili kelimelere basladiysa bence senin cocugun gayet normal.Insallah devami gelecektir.Dün 23 aylık olduk. Su ver, mama ver gibi iki kelimelik cümlelerede başladık. Bana anne babasina baba diyor. Resimlerimizden hergün tanitma yapiyoruz. Dis fircalarken beni seyrediyor fircasini veriyorum oda yapıyor.Bugün babasinin resminin önunde baba nerde göster dedigimde işaret parmagiyla resmi gösterdi. Allah hicbirimizin emegini boşa cikarmasin inşallah.
Canım biyerde okumuştum parmak ucunda yürüyen cocuklara ayaklarına agirlik takin yada agir ayakkabilar giydirin diyordu.Arkadaslar bisey sorucam.Cocugu parmak ucunda yuruyen var mi tam duzeliyo derken yeni seyler basliyo.Butun otistik hareketleri yapiyor.moralim bozuluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?