- 4 Aralık 2015
- 9.882
- 23.463
- 348
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.421
oglunuz kac yasinda konusma var mi?Bizde devlette herhangi bir sonuç alamadığımız ve denver testi 3 ay sonraya gün var dedikleri için dün özel bir Dr . gittik. 1 saat oğlumla oyun oynadı onu izledi bize sorular sordu vs. ilk girdiğimde otizmden şüpheleniyorum dedim. Sonuç olarak söylediği çocuğun sorunu şuan konuşmaması değil iletişim kalitesiz dedi etrafındaki insanları araç olarak kullanıyor.Ama iletişim kurmak için işi dusmedikce çaba göstermiyor dedi. 5 hafta sürekli hayal gücünü geliştirici ışıksız sade oyuncaklarla oyun oynayın dedi. kreşe göndermeyi düşünüyorum dedim. sana çok bağlı çok ağlarsa veya oradada kendi kendine oynarsa al devam ettirme kreşin artışı da olabilir eksi side dedi. 5 hafta sonra gelişme kaydetmis ise böyle devam edersiniz o yasitlarina yetişir ama bir gelişme olmazsa özel eğitim e başlayacağız dedi. Şuan kres konusunda da alışacakmı ben nekadar onda faydalı olacağım neler yapabilirim . kafam çok karışık . otizm konusu içinde otizm belirtileri var ama ilgisizlik tende tv vs sebeplerden de bazı çocuk yapıyor dedi. yani her otizm belirtisi taşıyan otizmli olmuyor dedi . Hakkımızda hayırlısı inşallah .
2 yas 9 aylık . henüz konuşma yok bazen köpeğe hav hav tedi kediye der bir veya iki kelimeoglunuz kac yasinda konusma var mi?
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.
Bu aglama olaylarinin ustune bir de fiziksel siddet eklendi, isirip tirmalamaya basladi
Allah sabir versin bana
Cok tesekkur ederim guzel cevabin icin.Merhaba şişmaniye
Arkadaşlar çok doğru tesbitler yapmışlar..aslında bu sorunlarımızın inan başka bir çözüm yoluda yok...ama birkaç cümlede ben yazayım...
Benim fikrim kuzu çooook bunalmış..neyden bu kadar bıkmış bilemiyorum tabiki ama..onu rahatsız eden birşeyler var hayatında..o girdileri bulmaya çalışabilir miyiz acaba?okul takibi evdeki gidişat kardeş ilşkileri yeni öğretmenler yeni bir kurum gibi ...
bir süre sadece onun dilinden gitsek mesela ne yapmaktan hoşlanıyorsa sürekli onlardan yapsak...aradaki buzları eritsek...mutlu etsek diyorum...oyunsa oyun oyuncaksa oyuncak balıksa balık parksa park... bi deşarj olsun beyfendi...mutsuz olduklarında hiç çekilmiyorlar çünkü..(benim kuzudan biliyorum
Lütfen dediklerim yanlış anlaşılmasın..bunları yaptığını zaten biliyorum...ama hayat bazen o kadar zorluyor ki bizi...güçlü olmaktan bıkıyoruz...dolayısı ile yolda giderken şaşırıyoruz...yaptıklarımızın bir zaman kıymetsiz işe yaramaz olduğu hissine bile kapılabiliyoruz...oysa yol daha uzun ..hedefe daha var...ne yapıyorsak hergün dahada yenilenerek yapmaya devam etmeliyiz...
Biz güçlü annelerin...sadece yoruluyoruz...resetlenmeye ihtiyaç duyuyoruz arada...bu yüzdende burdayız...
Oğlunuz konuşmuyordu bildiğim kadarıyla..(inşallah yanılmışımdır...)bütün gün okulda neler yaşadığından...ne duyusal algısal zorluklardan geçtiklerinden bihaber oluyoruz çoğunlukla...bu onun için ne kadar zor bir durum..
Birşeylere tepkisinin olduğunu farklı şekildede göstermeye başlamış afacan...zeka küpü...algı iyi maşallah...
Fiziksel şiddeti önemli..ama sönebilecek bir sıkıntı...gözünüzde büyütmeyin...sabredin..hiç birşey söylemeyin şimdilik..olumsuz pekiçtireç olmayın derim bir süreliğine...size vurmasınada müsade etmeyin..elinizle yavaşça engel olun..uzaklaşın...
kimlere uyguluyor?sadece size mi ? Yoksa herkese mi? Bu çok önemli...
Video konusuna gelince...yaptığımız en büyük HATA sonrasında evet diyeceğimiz birşeye başlangıçta HAYIR diyor olmamız...bu çocuklar için müthiş bir fırsat yaratıyor...başlıyorlar son gaz...pes yok..hele eviniz müstakilse bırakın ağlasın ...1-2 gün sonra evde kimin şef olduğunu öğrenir Her problem davranış için durum bu...ağladığında ne demek istediğini ANLAMIYORUZ...dilerse istediği kadar ağlayabilir...yada sakince konuşarak veya vücut diliyle bize istediğini anlatmalı..
Kolaylıklar diliyorum..iyi bir annesiniz ki yavrunuz size EMANET...kuzuyu öptüm uzaktan...
5,7 oğlum
Cok tesekkur ederim guzel cevabin icin.
fiziksel siddet su an bana uyguluyor. Okuldan bir sikayet gelmedi bilmiyorum.
Bugun yuzumu yirtmayi cok abartinca poposuna vurdumsonra cok pisman oldum. O yuzden en cok sabir istiyorum. Sakin sakin tatli tatli davranmak istiyorum.
Cevabı sen biliyorsun..senin için ve hepimiz için kocamanından sabırlar diliyorum....lütfen sabırlı ol...işte saniyelik yaptığımız bi hata bazen bizi çok uğraştırabilir...sarıl sarıl...iyice sarıl ...geçecek inşallah hepsi birgün...
selametle
Arkadaslar ozellikle yas acisindan S sdhtpsessizkuzu S selametle Francis matthew ve hatirlayamadigim 3_4 yaslarinda otizmli cocugu olan anneler. Aglama konusunda nasıl tavir alıyorsunuz?
Bu aralar yine sürekli ağlamaya başladı. Bazen sabrimi kaybedip bağırıyorum. Neden ağladığını ne istediğini soylemiyor. Bazen dayanamayıp açıp youtubeda videolar izlettiriyorum. Çikolata veriyorum. Bu durumu kullanmasından korkuyorum. Aglama sesine tahammulum kalmadi diyebilirim. Tepkim ne olmali? Gormezden geldim, sarilip bekledim, güzel güzel konustum yok, sadece video açmak susturabiliyor böyle zamanlarda.
Raporunuz hala devam ediyor mu kalkmadı mı ?Şişmaniye merehaba, bırak ağlasın arkadaşım,eğer istediklerini yaparsan ileride önüne geçemezsin,hayatından çikolatayı,tv yi,tableti tamamen çıkar,geçmiş yazıların hepsini okuyamadım kusura bakma,ama sana yaşadıklarımdan tecrübeli olarak yardımcı olmaya çalışırım,bende yaşadım bu anlattıklarını,saatlerce ağladığını biliyorum ilk başlarda ,o ağladı ben ağladım ama vermedim yapmadım,hergün aynı istekte ve ağlayışta bulunda,ilk gün hiç unutmam özel öğretmenimiz bize gelmişti sadece 45 dk bağırarak kapılara vurarak,kendine vurarak ağladı,ertesi gün yine istediğini yapmadık ve yine ağladı kusana kadar,3 gün birazda az süreli ağladı,daha sonra daha az ve öfke nöbetini bastırdık,karşısında dik dur sakın pes etme istediğini o an verme yoksa önüne geçemezsin canım,
oğluma 2 yaşında teşhis konuldu ve hemen mücadeceleye başadık, suan 7 yaşında ve ilk okul 1 sınıfa gidiyor normal okulda:)
Raporumuz var evet atipik otistik %40 diye ama velilerin hiç biri bunda birşey yok sen abartıyorsun diyorlar.(Ne yaşadığımı nasıl bir savaştan çıktığımı bilmiyorlar tabiki)
Şişmaniye merehaba, bırak ağlasın arkadaşım,eğer istediklerini yaparsan ileride önüne geçemezsin,hayatından çikolatayı,tv yi,tableti tamamen çıkar,geçmiş yazıların hepsini okuyamadım kusura bakma,ama sana yaşadıklarımdan tecrübeli olarak yardımcı olmaya çalışırım,bende yaşadım bu anlattıklarını,saatlerce ağladığını biliyorum ilk başlarda ,o ağladı ben ağladım ama vermedim yapmadım,hergün aynı istekte ve ağlayışta bulunda,ilk gün hiç unutmam özel öğretmenimiz bize gelmişti sadece 45 dk bağırarak kapılara vurarak,kendine vurarak ağladı,ertesi gün yine istediğini yapmadık ve yine ağladı kusana kadar,3 gün birazda az süreli ağladı,daha sonra daha az ve öfke nöbetini bastırdık,karşısında dik dur sakın pes etme istediğini o an verme yoksa önüne geçemezsin canım,
oğluma 2 yaşında teşhis konuldu ve hemen mücadeceleye başadık, suan 7 yaşında ve ilk okul 1 sınıfa gidiyor normal okulda:)
Raporumuz var evet atipik otistik %40 diye ama velilerin hiç biri bunda birşey yok sen abartıyorsun diyorlar.(Ne yaşadığımı nasıl bir savaştan çıktığımı bilmiyorlar tabiki)
Tesekkur ederim aciklayici mesajin icin. Bu aralar cok cikolata yiyor. Babasi veriyor geneldeŞişmaniye merehaba, bırak ağlasın arkadaşım,eğer istediklerini yaparsan ileride önüne geçemezsin,hayatından çikolatayı,tv yi,tableti tamamen çıkar,geçmiş yazıların hepsini okuyamadım kusura bakma,ama sana yaşadıklarımdan tecrübeli olarak yardımcı olmaya çalışırım,bende yaşadım bu anlattıklarını,saatlerce ağladığını biliyorum ilk başlarda ,o ağladı ben ağladım ama vermedim yapmadım,hergün aynı istekte ve ağlayışta bulunda,ilk gün hiç unutmam özel öğretmenimiz bize gelmişti sadece 45 dk bağırarak kapılara vurarak,kendine vurarak ağladı,ertesi gün yine istediğini yapmadık ve yine ağladı kusana kadar,3 gün birazda az süreli ağladı,daha sonra daha az ve öfke nöbetini bastırdık,karşısında dik dur sakın pes etme istediğini o an verme yoksa önüne geçemezsin canım,
Raporunuz hala devam ediyor mu kalkmadı mı ?
Butka merhaba,
Mücadeleye her şekilde devam tabiki...insanların bizi anlamasını hiç beklemiyoruz..bunu ancak yaşayan bilir...
Gelişmelerinize çooook sevindim...darısı buradaki tüm yavruların başına...
1 sene geç mi başlattın okula?raporu devam mı ediyor hala?kaynaştırma öğrencisi mi?sınıfta dikkat süresi nasıl?
ilaç kullanmıyorsunuz değil mi?
Kocaman maşallah diyorum size...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?