- 8 Aralık 2012
- 10.602
- 6.964
- 248
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.461
Kaç yaşında?benimde oğlum atik otizm kreşe başladık 6ay oldu aynı anda özel eğitimde alıyoruz şükür düzelmeler başladı ufak ufak adımlarlada olsa umutla bekliyorum o benim kuzum canımın parçası ne olursa olsu elinden tutacağım hep
Aslinda evimize cok yakin bir ozel egitim merkeziyle gorustum.Ucreti kendim odeyetek almak istedim ama onlar tani konulmadan ve rapor olmadan vermiyolarmisBence haftada 1 günde olsa evinize yakin bir merkezde ozel egitim aldirabilirsiniz sonucta tani alsada almasada mevcut sorun devam edecek. Banada psikiyatrist 3 ay bekleyelim ilerleme olacakmi bol ilgilen çocuklu ortama sok dedi ama sonucta 3 ay ya bisi olmazsa eğer sorun hizlica cozulurse param gider ama ilerlemezse en kıymetli sey olan zaman geciyor. Yinede siz bilirsiniz bu benim nacizane fikrim. Allah yardımcimiz olsun.
Aslinda evimize cok yakin bir ozel egitim merkeziyle gorustum.Ucreti kendim odeyetek almak istedim ama onlar tani konulmadan ve rapor olmadan vermiyolarmis
Başlatın bencede egitimin hicbir türünün zararı olmaz faydasi olur. Bana kreş bile demedi kendin ilgilen evde 3 ay sonra görüşelim dedi ama ben zaten gitmeden egitime baslatmistim. Rapor vermediler ama ben zaten onlarin keyfinide bekleyemem. Zaten o konuda ayri bir sorun. Erken tani, erken egitim önemli diyorlar sonra teshis icin 3 yasini bekleyelim diyorlar. Sonra egitimde altin cag 3 yas ve oncesi diyorlar ama aileler devletin sagladigi egitimden faydalanmasi icin 3 yastan once zar zor rapor veriyorlar ki bence en ufak belirti gosteren cocugun bile hemen egitimle desteklenmesi lazim. Yurtdışında 18 ayini doldurmus tum cocuklari erken müdahale icin otizm taramasindan geciriyorlar. Birde bizim sisteme bak. ne sacma is anlamadimki.Zaman kaybetme lüksümüz yok bana da aynısını dediler ama ben en kısa zamanda özel eğitime başlattırcam
yolun başındaki arkadaşlarım lütfen bu kadar üzgün olmayın İnan'ın tam yatacaktın . Foruma bir bakayım dedim çünkü burası sanki arkadaşlarımla takıldığım Cafe gibi . Yazılarınızı görünce 7-8 ay önceki halim gözümün önüne geldi . Oğlumda bende ölüp gitsek diye düşündüğüm günler .Hepimizin çocuğu az yada orta derecede etkilenmiş . Ama İnanın gelişiyorlar,gelişecekler .
Ruh pastası okula gidecek mi evlenecek mi diyorsun ya aynısını bende düşünerek çok ağladım. Hatta bana bütün ailem bu çocukta bişey yok derken onlara köpürüp bu çocuk okula bile gidemeyecek dedim . asker olamayacak damat olamayacak . Sonra olmasın dedim hayatı anlasın yeter . Şimdi kreşe gidiyor derdini az çok anlatıyor . Ve kreşte öğretmenleri henüz hiçbişey farketmiş değil . Belki de 2.5 yalında olduğu için . Belki ilerde anlayacaklar ama şu an anlamamaları bile bana umut . Ama 6 ay önce asla böyle değildi bana anneyi ilk defa bilinçli olarak 23 aylıkken Dedi oda çağırma gibi değil bu kim anne veya kucağımda otururken ben kimim diyordum anne şimdi tam 2.5 yaşında beni evde anneeee anneeee dşye arıyor çok aştı önündeki engelleri . Beb şimdi kendime kızıyorum ona hiç
Güvenmemişim en başta.O kahrolduğum günlerde sabah olupta onun yüzünü görmek istemiyordum .Görünce tutamayıp dakikalarca ağlıyordum .O farketmiyordu . Bakıyordu dikkatli dikkatli ama bir tepki vermiyordu şimdi suratım azıcık asılsın hemen gelip öper hemen sarılır . Hele ki onun yaptığı bişeye üzüldüğümü anlarsa hiç kıyamaz .bunlar özel eğitimle olur mu olmaz özel eğitimde akademik bilgi var daha çok duygular da öğretiliyor ama hiçbişey hayatın içinde öğrendiği gibi olmuyor. Çocuğunuzun annesi olduğunuzu unutmadan ona herşeyi öğretin ben bir dönem annesi gibi değil öğretmeni gibi oldum o dönem bir koptuk şimdi tekrar toparladım. Oğlum tamamen normal olur mu inşallah çok isterim ama olmazsa da normallerin arasında farkedilmeden akar gider ama 1 sene ama 3 sene sonra buna inanıyorum evladıma bakınca ona güveniyorum . Sizde İnan'ın anlamaz demeyin konuşun . Kızın Gül'ün şaşırın ona seçenekler sunun . Ona bir birey olduğunu benimsetin. Lütfen üzülmeyin yada şöyle diyeyim bende hala üzülüyorum ama artık umutsuz değilim .sizde umutlu olun.
Başlatın bencede egitimin hicbir türünün zararı olmaz faydasi olur. Bana kreş bile demedi kendin ilgilen evde 3 ay sonra görüşelim dedi ama ben zaten gitmeden egitime baslatmistim. Rapor vermediler ama ben zaten onlarin keyfinide bekleyemem. Zaten o konuda ayri bir sorun. Erken tani, erken egitim önemli diyorlar sonra teshis icin 3 yasini bekleyelim diyorlar. Sonra egitimde altin cag 3 yas ve oncesi diyorlar ama aileler devletin sagladigi egitimden faydalanmasi icin 3 yastan once zar zor rapor veriyorlar ki bence en ufak belirti gosteren cocugun bile hemen egitimle desteklenmesi lazim. Yurtdışında 18 ayini doldurmus tum cocuklari erken müdahale icin otizm taramasindan geciriyorlar. Birde bizim sisteme bak. ne sacma is anlamadimki.
Inan yasadigimiz duygular o kadar ortak ki 4 boyunca aglamaktan baska bisey yapmadim.Bende hep gelecegini dusundum oglum ezilir mi dislanir mi diye okadar kendini bilmez insanlar var ki badina gelmeyen anlamaz yasadiklarimizi bir ornek vereyim kizim ana sinifina giderken siniflarinda otizmli bir cocuk varmis.Ben bilmiyordum.Ogretmen olacak zat surekli sikayet ediyordu.Otistik cocuk var sinifimda herkese vuruyor ne yapicam diye veliler hep bir agizdan imza toplayalim attiralim cocugu okuldan bizim cocuklarimiza da zarar vermesin diye ben tepkisiz.kalmistim otizmin ne oldugunu bile bilmiyordum,yillar sonra benim basima gelebilecegi aklimin ucundan dahi gecmezdi simdiki aklim olsa ogretmene agzinin payini verirdim.Iste korkularim hep bu yuzden buyudugunde cocugum nasil olacak ogretmenleri arkadaslari nadil davranacak icim ciz ediyor.Cok zor.yolun başındaki arkadaşlarım lütfen bu kadar üzgün olmayın İnan'ın tam yatacaktın . Foruma bir bakayım dedim çünkü burası sanki arkadaşlarımla takıldığım Cafe gibi . Yazılarınızı görünce 7-8 ay önceki halim gözümün önüne geldi . Oğlumda bende ölüp gitsek diye düşündüğüm günler .Hepimizin çocuğu az yada orta derecede etkilenmiş . Ama İnanın gelişiyorlar,gelişecekler .
Ruh pastası okula gidecek mi evlenecek mi diyorsun ya aynısını bende düşünerek çok ağladım. Hatta bana bütün ailem bu çocukta bişey yok derken onlara köpürüp bu çocuk okula bile gidemeyecek dedim . asker olamayacak damat olamayacak . Sonra olmasın dedim hayatı anlasın yeter . Şimdi kreşe gidiyor derdini az çok anlatıyor . Ve kreşte öğretmenleri henüz hiçbişey farketmiş değil . Belki de 2.5 yalında olduğu için . Belki ilerde anlayacaklar ama şu an anlamamaları bile bana umut . Ama 6 ay önce asla böyle değildi bana anneyi ilk defa bilinçli olarak 23 aylıkken Dedi oda çağırma gibi değil bu kim anne veya kucağımda otururken ben kimim diyordum anne şimdi tam 2.5 yaşında beni evde anneeee anneeee dşye arıyor çok aştı önündeki engelleri . Beb şimdi kendime kızıyorum ona hiç
Güvenmemişim en başta.O kahrolduğum günlerde sabah olupta onun yüzünü görmek istemiyordum .Görünce tutamayıp dakikalarca ağlıyordum .O farketmiyordu . Bakıyordu dikkatli dikkatli ama bir tepki vermiyordu şimdi suratım azıcık asılsın hemen gelip öper hemen sarılır . Hele ki onun yaptığı bişeye üzüldüğümü anlarsa hiç kıyamaz .bunlar özel eğitimle olur mu olmaz özel eğitimde akademik bilgi var daha çok duygular da öğretiliyor ama hiçbişey hayatın içinde öğrendiği gibi olmuyor. Çocuğunuzun annesi olduğunuzu unutmadan ona herşeyi öğretin ben bir dönem annesi gibi değil öğretmeni gibi oldum o dönem bir koptuk şimdi tekrar toparladım. Oğlum tamamen normal olur mu inşallah çok isterim ama olmazsa da normallerin arasında farkedilmeden akar gider ama 1 sene ama 3 sene sonra buna inanıyorum evladıma bakınca ona güveniyorum . Sizde İnan'ın anlamaz demeyin konuşun . Kızın Gül'ün şaşırın ona seçenekler sunun . Ona bir birey olduğunu benimsetin. Lütfen üzülmeyin yada şöyle diyeyim bende hala üzülüyorum ama artık umutsuz değilim .sizde umutlu olun.
Duygusal inişli çıkışlı bir sürec. Hattaa bugün bayaa canım sıkkındı. Allah bol bol sabır versin hepimize. Egitimle gerileyen çocuk yok. Bende şu ara eve bir hayvanmı alsam diye düşünüyorum hem oglus hemde bana arkadaş olur bir yandanda bakamayiz diyorum ama evde hayvan besleyen insanlarin cocuklari iletişim olarak mükemmel boyutta oluyolar. buda bir gercek.
Ayy neguzel hemen geri alın :) aslında kedi düşünüyorum. Oğlum kedi hastasi... Kedileri görünce okadar berbat miyavliyorki hepsi kaciyor :))
Ya asıl ben kedi hastasıyım da bakımı külfetli gibi sanki. O yüzden yanaşamadım yoksa isterim bi kedi.
Ama ben yine bu konuda kuşu tavsiye ederim. Kedinin öyle bi ilginç olayı yok miyav miyav ortada dolanıcak o kadar. Kuş uçuyor falan ya benim oğlum çok eğleniyor o zaman kovalıyor kuşu :) daha eğlenceli çocuk için
Henuz tuvalet egitmine baslamadik.Bazen elimden tutup klozete goturuyor,oturtuyorum ama yapmiyor ama cisini bezine yaptiginda fark ediyor ustune dussem hemen alisir ama ben henuz hazir degilim.Hanımlar tuvalet eğitimini naptınız bu arada?
Henuz tuvalet egitmine baslamadik.Bazen elimden tutup klozete goturuyor,oturtuyorum ama yapmiyor ama cisini bezine yaptiginda fark ediyor ustune dussem hemen alisir ama ben henuz hazir degilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?