- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.501
hayır kreş yok. evdeyiz sürekli benim kızım şeklleri biliyor kare, üçgen, kalp ve yıldız gösterrince söylüyor. açıkçası beni çok rahatlattınız bu yatma durumunu çok kafama takıyordum. kendi yatağına eskiden gidip yatıyodu gün içinde şimdi odanın ortasında yere yastık atıyor öylece yatıyor bende hemen oyun kuruyorum onu öyle görünce o zaman hemen yanıma geliyor. zıplama konusuna gelince bugün ayaklarının yerden kesildiğini gördüm sonunda:) ben fazlasıyla ilgileniyorum sürekli bıkmadan.. bu 50 60 kelimesi benim ilgilenmem sayesinde arttı. bu kelimeleri gün içinde de tekrar da ediyor öyle sessiz değil. mesela benden kitap istiyor, ayakkabısını istiyor, dondurma veya burcubur istiyor, biraz önce de sakız istedi sası dedi. bende vereyimmi diye soruyorum herzaman veya bişeyi açtırmak istediğinde açayımmı diye. veya atına binmek istesin bincenmi diyorum bincem diyor. istiyormusun diye soruyorum istiyom diyor. ama hep olumlu söylüyor yani eistemiyorum hayır gibi bişey söyleyemiyor. evet hayırı bilmiyor.
biraz önce bile camdan baktık kuşu görüyor kuş diyor. yerde su gördü su dedi sonra tavuk suyu içti kızımda içme taklidi yaptı. yoldan çocuklar geçsin abi diyor. sürekli anlatıyorum bnde . evde oyun kuruyorum sehpaları diziyorum sırasıyla onlrın üstünde yürüyor çıkıyor ama inerken kendine fazla güvenemiyor. sizinki şuanda kaç yaşında? bi de 2.5 yaşındayken giyinmesi soyunması nasıldı ?yazdığınız için sağolun..
bu arada kreşe gitmeyi kesinlikle istemez benden ayrı kalamaz. eğer böyle bi işe kalkışırsam kzıımda ters bile tepebilir. öyle 2 oyuncağa kanacak bi çocuk değil kreşe alışamaz. o yüzdn evde en iyi şekilde eğitmeye çalışıyorum.. kızım çocuklardan (fazla hareketli)korkuyor.
neden böyle düşünüyosunuz? orada çocuk fazla arkdaşlarıyla oynar bişeyler öğrenir.. kreşe gönderince sosyalleşiyor diye duydum çoğu kez. konuşması nasıl? size sorular soruyormu? kilosu nasıl benimki çok zayıfRica ederim.Dediğim gibi gelişmeleri çok güzel benim ki 4 buçuk yaşında hala zorlanıyor giyim konusunda bende çok üstüne düşmedim açıkçası o da geliştiremedi sizin bu ilginizle herşeyi aşacaktır inşallah ben de mecbur olduğum için okula gönderdim ama sosyalliğine hiçbirşey katmadı bana göre geriye bile gidiyor
neden böyle düşünüyosunuz? orada çocuk fazla arkdaşlarıyla oynar bişeyler öğrenir.. kreşe gönderince sosyalleşiyor diye duydum çoğu kez. konuşması nasıl? size sorular soruyormu? kilosu nasıl benimki çok zayıf
Tabi faydası var birçok şey öğrendi çabuk öğreniyor zaten İlahiden tutun da ingilizce şarkılara çoğunu okula gitmeden kendi YouTube dan öğrenmişti zaten ama bir türlü sosyalleşemiyor asıl önemli olan da bu yine mecbur gönderirdim ama iki senedir tam gün gidiyor yarım gün gönderip kendim de ilgilensem daha iyi olurdu arkadaşlarını tanıyor isimlerini biliyor ama oyuna arkadaşları çağırıyor birkaç arkadaşı sahipleniyor zaten Kızımı oturtuyor yardımcı oluyor ama bana öyle geliyor yazın gelişmeleri artıyor ama sene boyunca çabuk ilerleme göstermiyor gibi geliyor benden ayrı kaldığı için mi acaba bana çok düşkün
neden böyle düşünüyosunuz? orada çocuk fazla arkdaşlarıyla oynar bişeyler öğrenir.. kreşe gönderince sosyalleşiyor diye duydum çoğu kez. konuşması nasıl? size sorular soruyormu? kilosu nasıl benimki çok zayıf
hemde nasıl yoruluyor insan.. benim ablamın kızıda 4 yaşında yapamadığı bilmediği bişey yok maşallah. benim kızımın yşındayken bülbül gibi şakıyodu herşeyi biliyodu. 1.5 yaşında konuşmaya başladı. sanırım erken konuşmak önemli çocuk ne zman erken konuşmaya başlarsa o kadar çok yol katediyor bence. sorular soruyor bakkala tek başına gidebiliyor. benim kızı sokağa salsam kaybolur gider. 2.5 yaşındayken de neyin ne olduğunun farkındaydı. 100e kadar sayıyor rakamları tanıyor. şimdi o da kreşe başladı. nasıl kreş diye soruyorum teyze çok eğlenceli diyor. orada yaptıklarını anlatıyor.Soru sorma Yok sorulara cevap şu şekilde mesela acıktın mı deyince acıktım yuttun mu deyince yuttum diyorum herşeyi ben mi öğreteceğim çok zor insan bazen yoruluyor bir kelimesi için herşeye değer biliyorum kilosu boyu iyi ana yemek yemiyor doğru düzgün
tuvaletini artık öğrengi gözüyle bakarken 1 haftadır altına yapıyor ya nereydeyse 3 ay oldu da geçti bile. ne yapacamı şaŞIRDIM
gece değil gündüz. hem kaka hem çişi çok zormuş ya yıldım yani. daha önce 1 ay denemiştim olmamıştı. şimdi 3 ay oldu toplamda 4 aydr bezsiz geziyor. daha ne kadar zaman laazım öğrenmesi için bilmemÇocuklar öğrendikten sonra da biraz inatlaşabiliyorlar benim kızım da aynısını yaptı yazın öğrettim okula başlayınca bir hafta okulda evde altına yaptı mecbur bez bağladım ama siz evdesiniz sakın tekrar bez bağlamayın gece mi yapıyor gündüz mü gece altına kaçırabilir bütün çocuklar
öyle yapıyorum. otizmle bi ilgisi yok. ne kadar süre daha altına yapacak hem çişi hem kakyı altına yapıyor. 1 ay hep söyledi birden bire yapmaya başladı şimdiHer çocukta oluyormuş bu geçici bi dönem. Otizmle alakalı değil sabredip yeniden öğretin
gece değil gündüz. hem kaka hem çişi çok zormuş ya yıldım yani. daha önce 1 ay denemiştim olmamıştı. şimdi 3 ay oldu toplamda 4 aydr bezsiz geziyor. daha ne kadar zaman laazım öğrenmesi için bilmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?