Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Rica ederim.Dediğim gibi gelişmeleri çok güzel benim ki 4 buçuk yaşında hala zorlanıyor giyim konusunda bende çok üstüne düşmedim açıkçası o da geliştiremedi sizin bu ilginizle herşeyi aşacaktır inşallah ben de mecbur olduğum için okula gönderdim ama sosyalliğine hiçbirşey katmadı bana göre geriye bile gidiyor

neden böyle düşünüyosunuz? orada çocuk fazla arkdaşlarıyla oynar bişeyler öğrenir.. kreşe gönderince sosyalleşiyor diye duydum çoğu kez. konuşması nasıl? size sorular soruyormu? kilosu nasıl benimki çok zayıf

Tabi faydası var birçok şey öğrendi çabuk öğreniyor zaten İlahiden tutun da ingilizce şarkılara çoğunu okula gitmeden kendi YouTube dan öğrenmişti zaten ama bir türlü sosyalleşemiyor asıl önemli olan da bu yine mecbur gönderirdim ama iki senedir tam gün gidiyor yarım gün gönderip kendim de ilgilensem daha iyi olurdu arkadaşlarını tanıyor isimlerini biliyor ama oyuna arkadaşları çağırıyor birkaç arkadaşı sahipleniyor zaten Kızımı oturtuyor yardımcı oluyor ama bana öyle geliyor yazın gelişmeleri artıyor ama sene boyunca çabuk ilerleme göstermiyor gibi geliyor benden ayrı kaldığı için mi acaba bana çok düşkün

Soru sorma Yok sorulara cevap şu şekilde mesela acıktın mı deyince acıktım yuttun mu deyince yuttum diyorum herşeyi ben mi öğreteceğim çok zor insan bazen yoruluyor bir kelimesi için herşeye değer biliyorum kilosu boyu iyi ana yemek yemiyor doğru düzgün

hemde nasıl yoruluyor insan.. benim ablamın kızıda 4 yaşında yapamadığı bilmediği bişey yok maşallah. benim kızımın yşındayken bülbül gibi şakıyodu herşeyi biliyodu. 1.5 yaşında konuşmaya başladı. sanırım erken konuşmak önemli çocuk ne zman erken konuşmaya başlarsa o kadar çok yol katediyor bence. sorular soruyor bakkala tek başına gidebiliyor. benim kızı sokağa salsam kaybolur gider. 2.5 yaşındayken de neyin ne olduğunun farkındaydı. 100e kadar sayıyor rakamları tanıyor. şimdi o da kreşe başladı. nasıl kreş diye soruyorum teyze çok eğlenceli diyor. orada yaptıklarını anlatıyor.
eee bu durumda annemlerde bi ona bi de benim kıza bakınca ister istemez niye konuşamıyor niye bilmiiyor diyolar. her çocuk farklıgelişimleride farklı. benim kızımla aynı yaşta bi kız var çevremde o da 1.5 yaşındayken konuşmaya başladı. şuanda şarkılar söylüyor o ne bu ne? diye soruyor. çünkü dili açılmış konuşuyor bi kere soru sorma merakı başlıyor. bende onu öyle görünce üzülüyorum. benim kızım cümle kuracakda.. konuşacakda.. soru sormaya başlayacak da.. şarkı söylüyecek de.... belki bunları yapması 4 yaşını bulur. o zamana kadar yaşıtları daha da ilerlemiş olacaklar. benim kızım bu farkı ne zmn kapatacak acaba?

Evet her çocuk farklı bizimkiler de çok ilgi isteyen çocuklar ilgi eksikliğinde geriliyorlar benim kızımda bağıran ağlayan çocuklardan çok korkuyor bugün serviste çocuk ağlamaya başlayınca bizimki de başlamış ağlamaya dışarda da öyle bir çocuğun ağladığını görse hemen morali bozuluyor ağlıyor okula başlayınca daha da arttı bu davranışları herşey iyiye gitsin diye uğraşıyorum ama bunları duyup görünce de üzülüyorum siz de beraber katılacağınız oyun grupları oluyor biz bir ara katılmıştık o tür etkinliklere katılabilirsiniz sosyalleşmesi açısından

maalesef yaşadığım yerde böyle bişey yok olmasnı bende çok isterdim. çünkü ben kızımın yanındayken kendini güvende hissediyor. komşumun oğlu var 15 aylık çok hareketli bağırıyor vuruyor daha öncedende kızımın yakasına yapışmıştı zor aldık elinden. o zamadan beri ondan acayip korkuyor deli gibi ağlıyr divandan aşağı dahi inmiyor. mesela o başka bi od aya gidiyor kızım yanımdan aşağı iniyor onun geldiğini görsün ta tepeme çıkıyor kucağımada değil omzuma nereydeyse. o kadar ağladım bi kere neden bu kadar etkileniyor neden diğer çocuklar gibi oynamıyor diye. tek umudum zaman geçtikçe düzelmesi..

benim kızımda ağlayan birinden korkuyor. eğer kreş ters tepiyprsa bence daha fazla devam ettirmeyin korkukarını tetıkler daha kötü olabilir. ben bu yüzden kreşe göndemeyi kesinlikle istemiyorum. keşke dediğinizz gibi oyun grubuna katılabilsek benim yanımda olucak ve diğer çocuklarla vakit geçirecek tam kızıma uygun ama maalesef

Çok sıkıntı yapmayın gerçekten siz pek çok şeyi küçük yaşta aşmışsınız zaten.Durumu gayet iyi tek sıkıntısı sosyallik gözüküyor onu da zamanla kendini daha iyi ifade ettikçe aşacaktır.Bizler sıkıntı yaptıkça çocuklar da etkileniyor şu an ben biraz stres halindeydim herhalde o da çocuğa yansıyor.Allah a şükür zekaları da gayet iyi çabuk öğreniyorlar bir de sosyalleşseler yaşıtlarından hiçbir farkları kalmayacak.Olumlu gelişmelerini yazarsan sevinirim

tuvaletini artık öğrengi gözüyle bakarken 1 haftadır altına yapıyor ya nereydeyse 3 ay oldu da geçti bile. ne yapacamı şaŞIRDIM

Çocuklar öğrendikten sonra da biraz inatlaşabiliyorlar benim kızım da aynısını yaptı yazın öğrettim okula başlayınca bir hafta okulda evde altına yaptı mecbur bez bağladım ama siz evdesiniz sakın tekrar bez bağlamayın gece mi yapıyor gündüz mü gece altına kaçırabilir bütün çocuklar

gece değil gündüz. hem kaka hem çişi çok zormuş ya yıldım yani. daha önce 1 ay denemiştim olmamıştı. şimdi 3 ay oldu toplamda 4 aydr bezsiz geziyor. daha ne kadar zaman laazım öğrenmesi için bilmem

Her çocukta oluyormuş bu geçici bi dönem. Otizmle alakalı değil sabredip yeniden öğretin
öyle yapıyorum. otizmle bi ilgisi yok. ne kadar süre daha altına yapacak hem çişi hem kakyı altına yapıyor. 1 ay hep söyledi birden bire yapmaya başladı şimdi

Dikkat çekmek için yapabilir eninde sonunda rahatsız olacak yeniden söyleyecek siz kararlı olun yeter ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…