Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Ben sadece keci urunlerine gectim ekmek olarak yapamiyorum ama keci kasarına kadar aliyorum keci sutuyle yoğurt yapiyorum. Keci eti alıyorum. Herseyiyle keci yaptik ama hala tam bugday ekmegi veriyorum. Yada bizim yedigimiz ekmekten yiyor.

Ben sadece keci urunlerine gectim ekmek olarak yapamiyorum ama keci kasarına kadar aliyorum keci sutuyle yoğurt yapiyorum. Keci eti alıyorum. Herseyiyle keci yaptik ama hala tam bugday ekmegi veriyorum. Yada bizim yedigimiz ekmekten yiyor.

Migrosta glutensiz un varmış ben de ondan alıcam.

Keçi sütünü pastörize mi alıyorsun

Migrosta glutensiz un varmış ben de ondan alıcam.

Keçi sütünü pastörize mi alıyorsun

Ben halk ekmekten glutensiz un aldim ama yapmadim hem gluteni hem kazeini ayni anda kesmek iyi degilmis. Buarada ben migrostan baltalinin şişede keci sütünü alıyorum. kabizlik sorunumuza iyi geliyor diyet icin almadim bunlari keci urunleri kullaninca kabizligi bitiyor bundan dolayi aliyorum.

bugun ozel egitimdeydik 1 ay oldu badlayali ayni zamanda krese de basladi.ozel egitimin yeterli olmadigini dusunuyorum .raporu var hafta da 2 saat.Ozel egitimde yaptiklarini zaten kreste ve evde biz yapiyoruz.anlamadigim ozel egitimin normal egitimden birebir olmasi disinda nasil bi farki var.bu raporu almaya degecek bi artisi oldugunu dusunmuyorum tabi bu benim dusuncem.siz ozel egitimden nasil faydalar sagladiniz paylasin lutfen

Normalde de zaten keçi sütü tüketmeleri lazım

Özel eğitimde çocuğunuza özel eğitmen mi eğitim veriyor yoksa çocuk gelişimi mezunu mu?
Gittiği kurum bile çok önemli

rehabilitasyon merkezlerinde ozel egitmen bulmak cok zor masalesef sinif ogretmeni veriyor.ozel egitimi verenler zihinsel engelliler ogretmeni mi oluyor

rehabilitasyon merkezlerinde ozel egitmen bulmak cok zor masalesef sinif ogretmeni veriyor.ozel egitimi verenler zihinsel engelliler ogretmeni mi oluyor

Özel eğitim bölümü mezunları özel eğitmen oluyor. Bir de zihinsel engelliler bölümü mezunları.

Bence bünyesinde özel eğitmen olan bir kurum araştırın. Malesef alan dışı branşlar çok da faydalı olamıyor bu konuda

Bizimde özel eğitimde ilk 3-4 ayımızda sizin gibi düşünüyordum daha sonra çıkıyor faydaları

Merhabalar herkese bu sayfaları hatim ettim nerdeyse ama daha yeni üye oldum.Kızım 4 buçuk yaşına geldi herşeyin adını biliyor ve söylüyor ezbere birkaç cümlesi var ama soru sormuyor birkaç soruya cevap veriyor onlar da ezbere gibi bu durumda olup normal konuşmaya geçen var mı?Ne kadar sürede geçti?Söylenilenleri tekrar ediyor hep böyle mi konuşacak?Çabuk öğreniyor İngilizce renkleri biliyor canı ister sayıyor istemezse hiç birşey yapmaz .Okula da gidiyor sosyalliğe pek faydası olmadı yaşıtlarıyla oynamıyor takıntıları var elinde tuttuğu şeyle mutlu oluyor şarkı söylemeyi ve dinlemeyi çok seviyor.Eğitimleri de yarıda bıraktık Ne yapacağımı bilemiyorum

Merhaba
Eğitiminizi neden bıraktınız?
Kızınızın durumu gayet iyi gözüküyor..konuşma olduğuna göre devamı mutlaka gelecektir..tuvalet eğitimi tamam mı?kreş var mı?

5,7 oğlum

arkdaşlar merhaba bende kendi kızımın durumundan bahsetmek istiyorum. kızım 2.5 yaşında 50 60 kelimesi var. istekleriini söylemeye de çalışıyor ver su vb gibi..
kızıma daha önceden 19 aylıkken gelişim geriliği teşhisi konmuştu. nesne isimlerini bilmiyor getir götür yapmıyor herhangi bişeyi ver dediğimde vermiyordu bile.. çok şükür ki o günleri atlattık. sürekli konuştum tv telefon göstermedim. hala daha uğraşıyorum beni üzen şu ki mesela kızım sabah uyanıyor kahvaltı yapıp sonra bi yastık alıp yatıyor öylce.. bende kaldırıyorum veya yere oyuncak döküyorum o zaman gelip oynamaya başlıyor. şu sıralar oyuncaklarının yüzüne bakmıyor ayakkabılarıyla elbiseyle veya kitaplarla uğraşıyor. ben onu böyle şeylerle uğraştığını görünce seviniyorum. sürekli yatmasına anlam veremıyorum sizce neden böyle davranıyo olabilir? pek gelenim gidenim yok canı sıkılıyor büyük ihtimal...

bi yere gidip gelelim kızım biz nerye gittik diye soruyorum. örn carsıya cıktıysak anneanne diyor. oysa oraya gitmemiş oluyoruz. bende anneanneye gitmedik çarşıya gittik sana kıyafet aldık faln diye anlatıyorum. çevremde yaşıtları var 2 tane. onlar herşeyinbilincinde nerede olduklarının nereye gitmek istediklerinin.... henüz konuşamıyor acaba bu da etken mi diye düşünüyorum... sanki biz yaşıtlarına yetişmeye çalışırken aradaki fark açılıyor...

çook yol katettik aslında az falan uğraşmıyorum tüm gün kızıma bişeyler öğretiyorum. her dediğimi anlıyor. hasta olursak ne oluruz diyorum öksürme taklidi yapıyor. uyuyan birini görünce uyuyo veya horpiş diyor. baba nereye gitti deyince işe diyor. eli kirlensin yanıma gelip elini gösterip yıka diyor. bişey yiyeceği zaman benden peçete istiyor pete diyor. tuvaletini öğrendi.

ama yaşıtlariyla ortama girdiğinde yanların asla gitmiyor yanımdan ayrılmıyor benle birlikte gidiyor ve olan biteni izliyor veyakendisi oynuyor tek başına. ona bişey yapacaklar diye korkuyor elinden oyuncak alsınlar hiç karşı koymuyor. parka gittiğimizde hiç bişeye binmiyor bindirmeye çalıştığımızda deli gibi ağlıyor. parkta geziniyor oynayanları seyrediyor veya kendine güvendiği şeyleri yapıyor. biz ona hiçbişey yaptıramıyoruz aşırı tedbirli bi çocuk sanırım. tam olarak zıplayamıyor uğraşıyor ama olmuyor henüz. sevdiği pantolonu giymek istiyor ben kendi giymesi için ısrar ediyorum yapamıyor tek eliyle pantolonu tutupayağını sokmaya çalışıyor ve hiç başarılı değil. kendi başına pantolonunu çıkaramıyor. yapabildiği şey çoraplarını çıkarmak tuvaletini yapınca donlarını yukarı çekmek, montunu çıkarmak (5 dakika uğraştıktan sonra)
karalama yapıyor kalemi güzel tutuyor. boyma kitabı aldım nasıl yapacağınıda anlattım ama kızım karalama yapıyor sadce boyamayı öğrenemedi. birde legoları amacına uygun kullanmıyor parçaları birleştirmek yerine dağıtıyor çok ısrar edersem üst üste takıyor. şimdi oyun hamuru aldim ben açıyorum o da üstüne şekil baskısı yapıyor mıncıklayıp bıakıyor.

çok uzun oldu ama olumlu olumsuz herşeyi okuyun diye yazdım sizce boşunamı endişe ediyorum. yaşıtları gibi korkmadan birlikte oynasın, konuşsun, istekleri olsun, zıplasın, tırmansın, giyinebilsin, fermuar kapatabilsin (açıyor ama kapatmaya hiç ihtiyaç duymuyor) istiyorum... neler yapmalıyım. her birey farklıdır kızımda farklı yaşıtlarına göre ağır ve aşırı tedbirli. okuyup cvp yazarsanız çok mutlu olurum. son olarak da kızım bekledi bekledi bekledi ve ne zman düşmeyeceğinden emin oldu öyle yürümeye başladı yani 17 aylıkken ve hiç düşmedi. düşülecek bi yer olduğunda oraya asla çıkmaz

Merhaba
Eğitiminizi neden bıraktınız?
Kızınızın durumu gayet iyi gözüküyor..konuşma olduğuna göre devamı mutlaka gelecektir..tuvalet eğitimi tamam mı?kreş var mı?

5,7 oğlum
Merhaba eğitimlerimiz iyi başlıyor sonrası ise iyi gitmiyor kızım sinirleniyor ben de stres altında kalınca sanki herşey daha kötüye gidiyor gibi geliyor tuvalet eğitimi var tabi biraz uğraştırdı geçen yaz ilgilenip öğretmiştim okul başlayınca bir dönem inat etti tuvalete oturmakta bu sene yazın yine öğrettim bütün gün okulda tutup öğretmenine yaptırmıyordu sonra yaptırmaya başladı yani belli olmuyor bazen iyi bazen öğrendiği bir davranışta bile inat edebiliyor ayrı ayrı iki yerden toplamda 5 -6 ay eğitim aldı biri evde yoğun eğitim diğerinde küçüktü haftada iki üç götürdüm sonra ben mi stres yapıyorum acaba diye birşekilde bıraktım eğitimleri doğal süreci merak ettim tabi ben de psikolojim el verdiği sürece ilgilendim öğretmenim yazları özellikle bizim iletişimimiz daha iyi tabi geçen seneye göre çok çok iyi eskiden daha çok eğitimcileri ve ben duyardım kelimelerini şimdi herkes duyuyor okulda da konuşuyor ama davranış bozukluklarımız iki üç haftadır nedense fazlalaştı masaların üstüne çıkıyormuş boya gibi şeyleri ağzına götürüyormuş alınca da içli içli yarım saat filan ağlıyormuş birşey düzeliyor birşey bozuluyor hiç ilaç kullanmadım Demir eksikliği var şimdi onu kullanıyorum ama hala zararlı maddeleri ağzına alıyor iki üç haftadır süt içmiyor keçi sütünü de beğenmedi ondan olabilir mi tabi ben de yine doktor arayışları Yen'i olduğum içim uzun uzadıya yazıyorum daha önce niye üye olmadıysam

Merhaba tabi çocuklarımızın hem benzer hem farklı yanları var benim kızımda da 2 buçuk yaşındayken 50 60 kelimesi vardı benim duyduğum ama o kadar az kullanıyordu ki sizin ki devamlı kullanıyor mu sorulara da cevap var gibi bu güzel birşey daha yaşı küçük benim kızımda o yaşta yoktu Yen'i Yen'i okulda nereye gidiyorsun deyince eve diyor mesela yatakta yatma davranışı bizde de oldu bir de battaniyeyi de üzerine çekiyor yüzü hiç gözükmüyordu çıkmak istemiyordu kimi zaman kafama takıyordum kimi zaman konuşamadığı için mi her hareketi tuhafıma gidiyor diyordum tavana çok bakardı gülerdi ne bileyim bazı şeyler geçiyor tabi parkta da aynı şekilde öyle çok oynamaz genelde yürümeyi tercih eder zıplama için eve trambolin aldık severek zıplıyor benden tavşanım şarkısını söylememi istiyorBu faydalı oldu hala bisiklet çevirmekte zorlanıyor kalem tutmayı pek sevmiyor ama siz çok ilgilenmişsiniz ben de çalıştığım için biraz zor oluyo okula tam gün gidiyor akşam eve yorgun geliyor hemen uyuyor ama gene boş bırakmamaya çalışıyorum onun sevdiği şeylerle keyif alsın diye ödev filan çabuk sıkılıyor ben küçükken oyun hamurundan şekiller yapmıştım o sayede konuşması arttı bana kalıbı verip kalp diyordu mesela yapmam için ama şimdi eve alamıyorum ağzına götürüyor artık hariçtin adını söylüyor gerçi ama akıcı konuşma Yok sizinki de çok küçük daha iyi olacaktır merak etmeyin özel eğitim ve kreş varmıydı acaba

Yazmayı unutmuşum benim kızım da 14 aylıkken doğru düzgün sıralamadan yürüdü hiç düşmedi düşmeyeyim diye küçücük bir yükseklikten bile oturarak inerdi dengesi çok iyi kızımla benzer yanı çok ama konuşması yaşına göte daha iyi sizin ki belki konuşmayı daha erken halledip diğer sorunlar da azalır tuvaletini de erken öğrenmiş zaten bir yerde okumuştum tuvalet eğitimi ile konuşma arasında ikili varmış gerçekten kızıma 3 yaşında öğrettiğimde konuşması da arttı ama yaz tatili bitip benim okul başlatınca okulda öğretmenlerine yaptırmak istemedi evde de bir ara inat edip çişini yapmadan uyumaya ve altına kaçırmaya başladı yeniden bez takmak zorunda kaldım bu yaz da tekrar açtım Allah a şükür öğretmenlerine de yaptırıyor ama gene de içimde hep korku öyle bir bilinmezlik ki tam olarak bugünleri aşmanın hayali içindeyim

hayır kreş yok. evdeyiz sürekli benim kızım şeklleri biliyor kare, üçgen, kalp ve yıldız gösterrince söylüyor. açıkçası beni çok rahatlattınız bu yatma durumunu çok kafama takıyordum. kendi yatağına eskiden gidip yatıyodu gün içinde şimdi odanın ortasında yere yastık atıyor öylece yatıyor bende hemen oyun kuruyorum onu öyle görünce o zaman hemen yanıma geliyor. zıplama konusuna gelince bugün ayaklarının yerden kesildiğini gördüm sonunda:) ben fazlasıyla ilgileniyorum sürekli bıkmadan.. bu 50 60 kelimesi benim ilgilenmem sayesinde arttı. biraz önce bile camdan baktık kuşu görüyor kuş diyor. yerde su gördü su dedi sonra tavuk suyu içti kızımda içme taklidi yaptı. yoldan çocuklar geçsin abi diyor. sürekli anlatıyorum bnde . evde oyun kuruyorum sehpaları diziyorum sırasıyla onlrın üstünde yürüyor çıkıyor ama inerken kendine fazla güvenemiyor. sizinki şuanda kaç yaşında? bi de 2.5 yaşındayken giyinmesi soyunması nasıldı ?yazdığınız için sağolun..
bu arada kreşe gitmeyi kesinlikle istemez benden ayrı kalamaz. eğer böyle bi işe kalkışırsam kzıımda ters bile tepebilir. öyle 2 oyuncağa kanacak bi çocuk değil kreşe alışamaz. o yüzdn evde en iyi şekilde eğitmeye çalışıyorum.. kızım çocuklardan (fazla hareketli)korkuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…