Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Tamam araştırayım bir de kil varmış hiç kullandınız mı

Ben henüz bişey kullanmadım. Kili duydum. Bide magnezyum banyosu mu neydi onu tavsiye ediyor ahmet aydın. Ama şu kenevir yağı çok etkiliymiş de zararları konusunda bilgi bulamadığım için emin olana kadar araştırcam

Arkadaslar otizm beyinsel bir bozukluk degil mi.Su dediginiz diyetler killer vs pek inandirici gelmiyor acikcasi.Bilim adamlari yillarca bu konuda arastirma yapiyor eger bir ilaci olsaydi emin olun piyasaya surulurdu simdiye kadar.Kansere bile care bulundu ama otizmin maalesef bir ilaci yok.Tek yolu egitim.Keske bunlarin faydasi olsaydida hepimiz kullanip cocuklarimizi iyilestirebilseydik.

Kenevir yağı sinir sistemine etki eden bir madde. Sinir sistemini onarıyor.

İkincisi diğer banyo yöntemleri vücuttaki ağır metalin atılmasına yardımcı oluyor. Böylece yine sinir sistemini etkileyen ağır metaller vucuttan atıldıkça sistem düzene giriyor.

Üçüncüsü hasta demek ilaç furyası için müşteri demek. Neden iyi edip müşterisinin ayağını kessin? Kullandığımız her ilaçta bir yerimiz iyileşirken başka bir yerimiz bozuluyor dimi.. Bozacaklarki para kazansınlar..

Kanserin çözümü de yok şuanda.

Şekerin sağlığa zararı yoktur diyen bilim adamlarını parayla tutmuşlar buna ne dersiniz? Şeker tüketimi azalmasın diye zararlı olanı nerdeyse yararlıdır yutturdular.

Diyetle alakasını da yazayım.
Fenilketöniri diye bi rahatsızlık var ismini yanlış yazmış olabilirim.
Bu hastaların vücutları proteini parçalamıyor, parçalanmayan ve vücuttan atılamayan proteinler beyinde "kalıcı" hasara sebep oluyor.
Bu yüzden bu hastalara ömür boyu protein diyeti uygulanıyor. Protein demek sakat kalmak demek. Bakın nasıl da beyinsel..

Otizm için de kazein ve glutenin zararlı olduğu söyleniyor.

Arkadasim bu rahatsizlik sadece bizim ulkemizde degil tum dunyada goruluyor.Butun dunya birlesip otizmin ilacini bulupda ticari kaygidan dolayi piyasa surmuyorlar mi bana pek inandirici gelmiyor acikcasi.Ben birazdaha gercekci dusunuyorum bu benim kendi sahsi fikrim.Inancli olman cok guzel insallah faydasini gorursun.Annem kanserdi erken teshis sayesinde kanseri yendi kemoterapiler radyoterapiler ilac degil mi.Erken teshiste kanserin caresi var atlatamayannlarda var tabi.Insallah bir gun ilaci bulunurda cocuklarimiz kurtulur.

Ayrica dr cocugumuza otizm teshisi koydugunda neden ozel egitim oneriyor neden surda Su diyet varmis burda bu kil varmis bunlari uygulayin demiyorlar onlar bizden daha mi az biliyorlar.

O kadar çok şey var ki ben de hiçbir şey kullanmadım sadece balık yağı kullanmaya başladım zararlı olur diye ilaç bile veremedim bir yanım herşeyi denemek istiyor bir yandan da kullanıyorum risperdal kullanan var mı kullanmamakla hata mı ettim yoksa

Çok haklısın umut işte bizimkisi bazen kullanıp düzelmeler olduğunu söyleyenler de oluyor neyin ne olduğunu bilmiyoruz çaresizce bir beklenti içerisindeyiz

Çok haklısın umut işte bizimkisi bazen kullanıp düzelmeler olduğunu söyleyenler de oluyor neyin ne olduğunu bilmiyoruz çaresizce bir beklenti içerisindeyiz
Hepimiz bir umut icerisinde cocugumuza ne yapabiliriz diye cirpiniyoruz.Bende diyet olayini cok kisiden duydum.Benim anlamadigim madem cok faydali bu diyet neden tip dunyasi bunu bir Ilac care olarak insanlara sunmuyor.Bizim cocuklarimiz zaten herseyi yemiyor.Birde diyet olayina girersek cocuklarimiz ne yiyecek bir ilaci bile zorla iciriyorum ogluma bunlar cok inatcilar.Normal cocuklar etrafindakileri taklit ederek konusmayi ogreniyorlar.Bizim cocuklarimizin algisi zayif oldugu icin ve taklit yetenekleri sinirli oldugu icin gec ogreniyorlar.Igneyle kuyu kaxiyoruz.Bunun icinde cocuklara bol bol uyaran vermeliyiz egitim,sosyallesme.Ha diyet uygulamada da bir sakinca yoktur Tabi uygulayabilen uygulasin insallah faydasini gorurler.

Ben de şahsen çok sıkmayı düşünmüyorum zaten dediğin gibi herşeyi yemiyor ama zararlı şeyleri eve almayarak ya da beraber markete girmemeye çalışıyorum çünkü cips istiyor Ne kadar korursam o kadar iyidir

Ayrica dr cocugumuza otizm teshisi koydugunda neden ozel egitim oneriyor neden surda Su diyet varmis burda bu kil varmis bunlari uygulayin demiyorlar onlar bizden daha mi az biliyorlar.

Bunları otizmli aileler tavsiye ediyor. Bir de doktor olarak Ahmet Aydın magnezyum sülfattı sanırım onun banyosunu tavsiye ediyor. Ayrıca ahmet aydının otizmli çocuklar için yazdığı diyet de var.

Özel eğitim bu işin ana ilacı. Gerisi takviye oluyor. Mesela gaps diyeti çok iddialı bu konuda. Ama ben de tamamen tedavi edici bulmuyorum çünkü iddiasına göre 10bin çocuk otizmden kurtulmuş ama Türkiyede bunu diyebilen tek bir otizmli görmedim. Faydalı olduğu kesin ona laf yok, ama %100 tedavisi budur da denmiyor.

Yalnız şu kenevir yağını araştırıyorum eczacıya danıştım onlar da araştıracak. Eğer kullanmaya başlarsam yazarım sizlere de.

Facede bi aile kullanmaya başlamış, göz teması artmış çocuğun algısı açılmış. Başka kullanan aileler de varmış onlara da bi ulaşırsak bakalım nedir ne değildir öğrenicez

Çok iyi olur faydası deneyip faydasını gördüğümüz herşeyi yazalım diyeti uygulamaya çalışıyorum ama tam anlamıyla yapamayınca Ne kadar faydalı olur bilmem şu an süt içmiyor iki ay sadece süt diyeti olacakmış ama okulda kurabiye kek filan yiyor onlara da içine de süt giriyor ben de yapmayı başarabilip faydasını görürsem yazarım.Siz ilaç kullandınız mı ilaçla algısının arttığını söyleyen var ama kızım çok sessiz daha da durgunlaşmasını istemem

Risperdal mıdır nedir onu soruyorsanız okuduğum kadarıyla çok zararlı ni ilaçmış faydasından çok zararı var diyorlar. Kimse tavsiye etmiyor. Bunun dışında ben ilaca karşıyım ki zaten tedavi edici ilacı da yok. Anca kendi çabalarımızla alternatif tedavileri uyguluycaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…