Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Evet Risperdal.Ben de karşı olduğumdan kullanmadım bir doktor kullanabilirsiniz demişti bir iki defa ağlaya ağlaya verdim sonra da hiç vermedim evde duruyor ama kısa bir müddet kullanıp belki dikkatini toparlamasına yardımcı olur mu diye düşündüm o zaman küçüktü şimdi 4 buçuk yaşına geldi ben de bilemiyorum

Arkadaşlar merhaba , oğluma henüz tanı konulmadi . 2 haftadır kreşe gidiyor geçen hafta 1.5 saat bu hafta 2 saat alıştırma ile bugün göndermedim ihsal olmuş. ptesi de Küçükçekmece kanuni psikiyatri ye randevu aldım çünkü Bakırköy devlette 3 4 ay test için doluyuz dediler. sonuç olarak okula danıştim Dr a gidicez sizin fikriniz dedim bana kapalı zarfa yazı vereceklerini bunu Dr un açacağını söylediler. neden kapalı böyle mi oluyor bilginiz varmı? biz neden bilgilendirilmiyoruz?

Cocugunuzun olumlu,olumsuz davranislarini yazip dr un degerlendirmesini isteyecekler.Ama sizide bilgilendirmeleri gerekirdi.Ben kres ogretmenlerine sordugumda olumlu olumsuz herseyi soylerler.

Cocugunuzun olumlu,olumsuz davranislarini yazip dr un degerlendirmesini isteyecekler.Ama sizide bilgilendirmeleri gerekirdi.Ben kres ogretmenlerine sordugumda olumlu olumsuz herseyi soylerler.
Sınıf öğretmeni ilk günlerde uyaran var dedi. bu ikinci haftası bu hafta daha iyi olduğunu alışmaya başladığını bazen kısa süreliğine de olsa arkadaşlarının yanında olduğunu pek oturmasada peşlerinde gezinmeye başladığını zamanla torpulenebilecegini söylemişti. bu gideceğim 3. Dr inşallah iyi şeyler duymaya çok ihtiyacımız var. 1 si denver istedi 3 4 ay dolu imiş hastane sonra özele görürdüm 5 hafta evde sürekli ilgilenin dedi . hoş oğlumun her zaman herşey ilgisini çekmiyor tıkanıyoruz bazen şimdi başka devlet hastanesine gideceğim . birşeyler eksik farkındayım ama belirsizlik en zoru (

Merhaba arkadaşlar,
Her gün foruma girip yazılanları okuyorum, bu aralar yazacak çok önemli şeylerim olmadığı için yazmadım. Anlaşılacağı üzere durum stabil :) Bağırma krizleri sonrası her şey sakin ve daha iyi. Kötü birkaç gün sonrası oğlumun algısı daha bir açık, daha bir hızlı öğreniyor. Kreş öğretmenimizin yüzü her akşam gülüyor (benim ölçütüm buydu hatırlarsanız), üstelik arada bir memnun olduğunu da söylüyor. Ben de eskiye göre biraz daha mutlu ve huzurluyum. Sevgili Şişmaniye sizde durum nasıl? Sakinlediniz mi?
Sevgili Sunay, ben çocuklarda ilaç kullanımına karşıyım (bir dönem kullanmayı düşünmüş olsam bile). Benimki bir ara çok bağırıyordu, unutamadığım bir 4 kara günümüz var, bu durumda sabredebildiğiniz kadar sabredin ve kararlı olun. Hayırsa hayır. Hayırlar evete dönmemeli. Farklı da olsalar bizimkiler de çocuk. Her çocuk gibi bağıracaklar, hareketli olacaklar. Geçen gün alışveriş merkezinde konuşan küçük bir kız gördüm, kıvırcık ve güzel görünümlü saçları vardı, dikkatimi çekti, O'na bakıyordum. O sırada bir şey istedi annesinden ve hayır cevabı aldı. O da çığlıklar, ağlamalar eşliğinde ortalığı birbirine kattı, kendi oğluma şükrettim. Bazen bizler çocuklarımızı abartıyoruz sanırım. Sizinki sakinmiş nasılsa, çocuğu ayakta uyutmanın bir anlamı yok bence. Ama bilemem tabii. Ben panik halinde doktor doktor gezmelerimiz ardından bir daha doktora götürmedim oğlumu, o nedenle ilaç konusunda doktor yorumlarını bilmiyorum.
Ben oğluma diyet uygulamadım, yapan arkadaşlar faydasını gördüklerini yazmışlardı, ama bana zor geliyor.
Ben de Selametle'nin önerdiği gibi paket içerisindeki gıdaları almamaya, çikolata, şeker gibi yiyecekleri vermemeye çalışıyorum. Möller balık yağına başladım 1 haftadır, kullanan arkadaşların yorumlarından faydası olacağını düşünüyorum.
Sevgili Sdhtp duyu terapisi için yorumumu merak ediyordun. İşte yorumum: Gereksiz... Yanlış anlaşılmasın tabi fayda sağlayanlar vardır belki, bizim için gerek yokmuş. Sevgili Francis başlayacağımızda böyle bir yorum yapmıştı, haklıymış. Zaten parkta da, kreşte de, evde de sallanıyor, zıplayıp, koşup, enerjisini atıyor. Geriye tek bir eksik kalıyor, masaj. Masajı da ara ara ben yapıyorum (ergoterapist değilim ama, idare ediyorum :) ). Duyu terapisini bırakma kararı aldık. Olsun denedik deyip, içimizi rahatlatacağız.
Bu zamana kadar öğrendiğim tek şey, panik olmamak gerek. Her şeyin bir zamanı var.
Güzel zamanlara çabuk kavuşmamızı diliyorum hepimiz adına...

Banada surekli uyaran eksikligi diyorlar.Ama otizm yelpazesi icerisinde oldugumuzdan eminim hangi asamasindayiz bilmiyorum.Buyudukce duzelir mi yoksa fark daha cok acilir mi emin degilim.Burada okudugum bir cok kisiye uyaran eksikligi denilip daha sonra atipik otizm teshisi konulmus.Dr lar bile tam teshisni koyamiyorlar.Ben diger cocuklarla cocugumu karsilastirdigimda aradaki farki cok net gorebiliyorum.Krese baslayali 3 hafta oldu simdilik pek bi gelisme yok.Ilerleyen zamanlarda gorucez ne olcagini Sonrasi ozel egitim

Bize henüz teşhis konulmadi ama belli yani görebiliyorum. Gittiğim özel Dr isme takılmayın çocuğunuz şuan geride ve ilerlemek gerekli dedi. Ama zaman da kaybetmek istemiyorum. oğlum 34 aylık. Allah hepimizin yardımcısı olsun iyi insanlarla karşılaşalım insallah

Sadece denver testi mi yapacaklar?

Bize gelisim testi yapildi cok geride cikti.Ince motor ve dil gelisimi geri en onemli soru Oglunuz kuz erkek ayrimi yapabiliyormu 4 ay once yapilmisti ozamanlar bilmiyor demistim ama Simdi abi,abla diye ayirim yapabiliyor.Birazda zamana birakmak gerekiyor belkide ama ince motor gelistirildigi taktirde konusmanin gerceklesecegini soyluyor dr lar.

Teşekkür ederim cevap yazdığınız için ben de kızıma möllerse başladım 4 gündür kullanıyorum bakalım faydası olacak mı şimdilik sabah erken uyanırdı bugün daha geç uyandı daha sakin gibi.Şu sıralar takıntıları artmıştı biraz daha iyi oldu sanki.İlaca gelince kızım uyaranın fazla olduğu yerde dikkatini yeterince toparlayamıyor ordan oraya bilinçsizce dolanıyor eline bir nesneyi eline alıyor bırakıyor böyle devam ederse hiç birşey öğrenemeyeceğinden korkuyorum.Ama çok bağırmaz çocuklardan korkar biri birşey yapsa canı bile yansa bağırıp sesini çıkaramaz.

Bir de cocuklarinizda sag el,sol el oturdumu.Benimki ikisinide kullaniyor Su anda bu da norolojik bir farklilikmis.
Benim oğlumda da tam oturmadı sağ sol ama sağ bu aralar baskınlaşmaya başladı . Siz çatalı kaşığı sağa verin boyayı hep sağa verin . Bizim çocuklarımızda aslında Sağ baskın olsa bile bu farklılık ikisini bir kullanmayı sağlıyor onlarda. Oğlum 30 aylık.

Sessizkuzucum gelişmelere çok sevindim göreceksiniz inanamayacağınız neler olacak daha Sadece biraz farklı bizimkiler bunu. Öyle kabul etmek lazım bol ilgi bol sevgi bol insan bol bol diyalog sosyal ortam onu sıkmadan bunaltmadan oyun oyun oyun çok önemli.Atlatır merak etmeyin miniği öpüyorummmmm kolay gelsin

Oyun kartlarında kız resime içinden kız yani boğazdan çocuğa da çocuk diyor ama ben bildiğinden değil ezber olarak böyle söylediğini düşünüyorum

Bakırköy denver istedi ama süre çok uzun olduğu için başka hastaneye geçeceğim oradaki Dr gerek görürse ki görür isterse denver i öyle yapacaklar.

Şu yüzden sordum denver testi sadece fikir verici. Tanı koyucu bi test değil yüzeysel bi test. Çocuk gelişimi uzmanına yaptırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…