- 3 Nisan 2012
- 513
- 345
- 303
- 44
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.581
Ne yazık ki ben bu konuda kararlı çıkamadım.Çocuğum eğitimlerde daha sinirli gergin oluyordu bağırıyor kafasını duvarlara vuruyordu.İkimizin iletişimini de olumsuz etkiliyordu.Ama şimdi diyorum eğitimi kesmeseydim daha iyi olur muydu.Bu konuda kararlı ailelerin çocukları daha çabuk alışıyor.Tabi başlarda öyle davranması normal.İçmizi de okuyorlar sanki bizdeki en ufak endişeyi farkedip isteklerini yaptırmak için her yolu deniyorlar.Merhabalar. Benim oglum söylediklerimi anlamıyor al ver komutlarını bile yapmadıgı icin psikiyatriye gittik. Otistik bulgular saptandı. 22 aylık teshis kondu. Bu ay tam 2 yasinda olacagiz. Ozel egitime gecen hafta basladik. Bir odaya aldilar sonra ben ciktim. Yaklasik 30 dk agladi beni istedi. Alisma donemi olacak dedi hocasi. Ama ozel egitim merkezinin oradan gecsek bile agliyor simdi. Gecen saglik ocagina gittim doktorun odasinda kiyameti kopardi. Birlikte girdik onu orada bırakacağımı sandı. Babasiyla gezerken bakkala girsem pesimden agliyor. Özel egitimden once boyle seyler yapmazdi. Acaba gececek mi. Sizde de boyle mi oldu.
Kanuni de kime gittiniz.Biz de gideceğiz randevuyu telefonla mı aldınız.Mahmut cem Tarakçıoğlu na randevu almak istiyoruz.Aslında yazılanları okuyunca kendim gibi görüyorum hissettiklerimiz yaşananlar hep bir diğerinin kopyası gibi. Biz bugünde kanuni hastanesine gittik . Bir Dr la daha görüşelim dedik. Doktor oğluma baktı incele di geçmişini dinledi vs. Dr un söylediği göz teması var . Ama otizm bulguları da var ama bu çocuğa hemen otizmli diyemeyiz yanlız tv karşısında kendi kendine büyüyen açıkmadan doyurulan her hareketi ni hemen anlayan bireyler varsa da bu bulgular oluyor dedi. Haftaya denver var sonrası bilemiyorum belki özel eğitim ve takipte kalıp öyle karar vereceğiz ve çok hareketli bu hareketlilik te çocuğun öğrenimini dikkatini dağıtır dedi. Bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah
Tek Mahmut Cem bey var . telefonla alamadım . Aslında bana yakın kanuni ama randevu sıkıntısından anlamamıştım . internetten aldım. mhrs den oğluma kayıt açtım. gece gündüz hep denedim . Bir ctesi gecesi alabildim. Her gün denerseniz alabilirsiniz. Siz neredesiniz ?Kanuni de kime gittiniz.Biz de gideceğiz randevuyu telefonla mı aldınız.Mahmut cem Tarakçıoğlu na randevu almak istiyoruz.
Kleopat Merhaba cnm,sizin cocugunuzun yaslarinda benim oglumda hic birseyi anlamazdi.Sorularima cevap veremezdi bunu al,sunu getir gibi seyleri yapmazdi.Sessiz Kuzu nun dedigi gibi soylediklerimizi anlamadigi icin yapamiyormus meger.Bir donem iyiydi anliyordu sonra icine kapandi.Ogluma defalarca bu ne ,bu kim,su nerede,bu nerede gibi sorular sordum ve cevabini kendim verdim.Cok sukur Simdi cogu seye cevap veriyor,basit komutlari yerine getiriyor.Ona siz ogreteceksiniz herseyi once nesneleri tanitin bu kitap,bu telefon gibi sonra nerede sorusunu sorun ismini ogretin yasini ogretin biraz gec ogreniyorlar bikmadan usanmafan Tekrar edin.Ben cok umutsuzluga kapildim hic birsey bilmiyor bu cocuk nadil ogretecem diye,Dr hayali oyun oynatin dedi bol bol mesela doktorculuk ogretmencilik gibi...Benim cocugum dr ne demek onu bile bilmiyor nasil ogretecem demistim.Ama ogrendi hadi ben dr olacam sen hastamisin dedigimde hemen oksurmeye,hapsirmaya basliyor.Cok komik oluyor.Tek sorunumuz Su anda gecmis zamandan bahsedememesi Kreste ne yaptiniz,arkadaslarin var mi oyun oynadiniz mi gibi sorulara cevap veremiyor.Insallah onlarida ogrenecek Sizde cocugunuzla bol bol konusun soru sorun cevap veremiyorsa kendiniz cevaplayin bir sure sonra hafizaya alacaktir.Merhabalar. Benim oglum söylediklerimi anlamıyor al ver komutlarını bile yapmadıgı icin psikiyatriye gittik. Otistik bulgular saptandı. 22 aylık teshis kondu. Bu ay tam 2 yasinda olacagiz. Ozel egitime gecen hafta basladik. Bir odaya aldilar sonra ben ciktim. Yaklasik 30 dk agladi beni istedi. Alisma donemi olacak dedi hocasi. Ama ozel egitim merkezinin oradan gecsek bile agliyor simdi. Gecen saglik ocagina gittim doktorun odasinda kiyameti kopardi. Birlikte girdik onu orada bırakacağımı sandı. Babasiyla gezerken bakkala girsem pesimden agliyor. Özel egitimden once boyle seyler yapmazdi. Acaba gececek mi. Sizde de boyle mi oldu.
Bana da yakın Halkalı toki konutlarında oturuyorumTek Mahmut Cem bey var . telefonla alamadım . Aslında bana yakın kanuni ama randevu sıkıntısından anlamamıştım . internetten aldım. mhrs den oğluma kayıt açtım. gece gündüz hep denedim . Bir ctesi gecesi alabildim. Her gün denerseniz alabilirsiniz. Siz neredesiniz ?
Bana da yakın Halkalı toki konutlarında oturuyorum
Evet ne güzel tesadüf birgün toplansak aslındaBen de sefaköy de oturuyorum. Cok yakinmisiz birbirimize .
Ne güzel ne kadar yakınmisiz birbirimize inşallah bir gün görüşürüz . Hatta herşey daha iyi olur ve çocuklarımız arkadaş olurlar. Bende bu forumdan çok şey öğrendim. En tıkandığım anda açıp okuyorum . Güzel gelişmeler görünce moral oluyor. Yeni yeni fikirler ediniyorum. Ve yaşamayan bilemez derlerya kardeşimle bile bu konularda dertleşsem olmuyor. Abartma çocuk o sana öyle geliyor geçer gibi şeyler duydukça daha da yanlız hissediyorum .[/QUOT
Ben de inanın artık dua ederken hepimizi düşünüp dua ediyorum burada hislerimi paylaşmaya başladıkça daha iyi hissetmeye başladım yalnız olmadığımı gördüm özellikle bizleri rahatlatmaya çalışan sevgili arkadaşlar çok sağolun hepimizin duyguları gel gitli çocuklarımızın davranışları gibi elbet çok mutlu olduğumuz günler de oluyor onun candan bir anne demesi gözlerimin içine içine bakması herşey bir şükür sebebi aslında ama herşey daha da güzel olacakKader arkadaşlarım , özellikle buraya Yeni katılan arkadaşlarım lütfen herşeyin iyi olacağına İnanın. İlk zamanlar benim oğlumda hiçbirşey anlamıyordu bazı komutlara uyuyordu sadece o kadar . Öyle biriktiriyorlar ki öyle zamanını bekliyorlar ki çocuklarımız yapısı gereği kendilerine güvensizler onun için kendilerinden emin olmadan ortaya koymuyorlar bildiklerini. onlaro hep motive edin . Cesaretlendirin. Bişeyi ilk defa yaptıklarında şaşalı bişrkilde Mutlu olduğunuzu hissettirin. Ben bunlsrı yaptım oğlum hep iyiye gitti duraksadığı dönemler oldu tabi ama bi şekilde ilerledi . Şunu söylemek istiyorum umutsuzluğu atın kafanızdan .8 ay önce Ölmeyi düşünen ölmeyi arzulayan bir anne olarak söylüyorum şimdi biliyorum ki Birgün oğlum normal adledilen çocuklarla başa çıkabilecek seviyeye gelecek . Hepimiz bu mutluluğu yaşayacağız . Hepimiz için minik yavrularımız içim her gece bir dua benden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?