- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.621
İnşallah inşallah .Arkadaşlar , bugün kanuni hastanesinde denver testi yaptırdık. Dr. raporluk bir durum yok. İlgisizlikten ve tv vs etkenlerden gelişim geriligi var dedi. otizm ile gelişim geriligi aynı değil . Geçen hafta ilk görüşmede bunu al baba ya ver dedi yapmadı ozaman bu hafta öğrendi ve taklitleri arttı konutları arttı . Otizmli çocuk 1 haftada bukadar ilerlemez Göz teması iyi sorun şu ki konuşmaya çaba sarfetmiyor çünkü her istediğini gözünden anlamışsınız yapmışsınız . kreşe devam evde aynı şekilde sanki otizmli imiş gibi ilgi alaka oyun devam . 3 ay sonra kontrol dedi. 3 aralıkta da ilk gittiğim Dr da randevum var oda bir izleyelim demisti. Gerçi bana göre otizm veya değil ben oglumda eksiklikleri görüyorum her türlü bunu aşmak elimizden geleni aynen yapmaya devam edeceğiz. Birde özel eğitim e gerek yok siz öğretin . Çok sikarsaniz ters teper . Kres yeterli dedi. İnşallah bu yolu başarılı bir şekilde bitirecez.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Yavrularımiza şifa versin inşallah .
bende rapor aldim ogluma atipikle gelisim geriligi arasinda kaldi dr net bisey soylemedi simdilik ozel egitime baslayalimmdedi 2 ay oldu kres artik ozel egitime basladik .aldigimnrapordan oturu asiri bi huzursuzluk hala duyuyorum.ilerde sorun olur mu diye.cok gerekli degilse kresle halledin.3yas 2aylik oglum.Merhaba arkadaşlar,
Biz de bugün doktora gittik klasik dinledi ,denver testi istedi.Okulda bir videosunu izledi öğretmeni ders anlatırken kızım öğretmenine sarılıyor dikkatini çekmeye çalışıyordu.Ben ne olabilir diye sordum otizmli olsa öğretmenine öyle yapmaz dedi.Uyaran eksikliği olabilir dedi.Ama o da otizm yelpazesinin içinde değil mi?Öfke nöbetleri var dedim normal karşıladı.Bu yaşlarda olur dedi.Beni çok stresli buldu.Senden etkilenir dedi.Bir daha görecek ona göre heyete de sokabilirler teste de bir buçuk ay sonraya gün verdiler.Doktora gidince biraz rahatlıyorum çok da korkulacak bişey Yok diye ama sonuçta bir gelişim geriliği var.Ya aşamazsak diye çok korkuyorum heyete girenler var mı neler yapılıyor heyette.Aslında rapor da çıkarmak istemiyorum.Heyet kararıyla ya rapor çıkarırlarsa diye korkuyorum.Sanki o zaman daha da stres olacakmışım gibi geliyor.ve stresim yüzde yüz yansıyor yine iki arada bir derede kaldım artık nefes almak istiyorum
4,6
raporu aglaya aglaya aldim.bu sorularin cevabini hala bulamadim.lutfen birileri yazsin.normale yakinsa cocugunuz almayin rapor falan .ayrica rapor nasil kalkiyor resmiyete nasil dokuluyor.hem saglik hem milli egitim de kayitli kaliyor raporbenim bildigimRaporu kalkipta okul hayatina baslayan forumda hickimse yokmu artik bu konuda bi aydinlansak? Benimde oglumun raporu yok ve aralik ayinda tekrar kontrole gidecegiz ve rapor konusunda hala tereddütlerim var. Eger doktor rapor verelim derse cikartmakmi daha mantıklı? eger normale yakin duzelme olursa cocuk ilerki yasaminda sorun yasarmi? Kimse net birsey diyemiyor sanki? Yada ben öyle anliyorum. Aslinda raporlar gecici diyor ama birsuru yere kayit ediliyor. Detayli bir araştırma yapilirsa cikar diye dusunuyorum. Yada raporu kalkmis bir cocuk okula basladiginda hala kaynastirma ögrencisimi oluyor? Yoksa normal kayıtmi yaptiriyoruz?
Raporu kalkipta okul hayatina baslayan forumda hickimse yokmu artik bu konuda bi aydinlansak? Benimde oglumun raporu yok ve aralik ayinda tekrar kontrole gidecegiz ve rapor konusunda hala tereddütlerim var. Eger doktor rapor verelim derse cikartmakmi daha mantıklı? eger normale yakin duzelme olursa cocuk ilerki yasaminda sorun yasarmi? Kimse net birsey diyemiyor sanki? Yada ben öyle anliyorum. Aslinda raporlar gecici diyor ama birsuru yere kayit ediliyor. Detayli bir araştırma yapilirsa cikar diye dusunuyorum. Yada raporu kalkmis bir cocuk okula basladiginda hala kaynastirma ögrencisimi oluyor? Yoksa normal kayıtmi yaptiriyoruz?
raporu aglaya aglaya aldim.bu sorularin cevabini hala bulamadim.lutfen birileri yazsin.normale yakinsa cocugunuz almayin rapor falan .ayrica rapor nasil kalkiyor resmiyete nasil dokuluyor.hem saglik hem milli egitim de kayitli kaliyor raporbenim bildigim
bende rapor aldim ogluma atipikle gelisim geriligi arasinda kaldi dr net bisey soylemedi simdilik ozel egitime baslayalimmdedi 2 ay oldu kres artik ozel egitime basladik .aldigimnrapordan oturu asiri bi huzursuzluk hala duyuyorum.ilerde sorun olur mu diye.cok gerekli degilse kresle halledin.3yas 2aylik oglum.
Çocuklarımiz ayni yasta kleopat. Rapor cikarttinizmi?Biz de cuma günü gelisim testine gittik. Gelisim geriligi var 1.5 yas gibi su anki durumu. Otizm bulgulari da var. Ozel egitim de 3 derse girdik ucunde de hep agladi. Ben de sinifta olmama ragmen. Biraz daha zaman taniyin dedi psikolog. Bir de kesinlikle kreşi önerdi bize. Biz de gelismeler böyle. Özel eğitime başladığımızdan beri göz hapsindeyim. Ben kaybolunca telaşlanıyor :)) inşallah aşacağız.
Oğlum tam 2 yaşında.
Çocuklarımiz ayni yasta kleopat. Rapor cikarttinizmi?
İnşallah kısa surede toparlar kuzucuk. Bizde krese basliycaz yakinda. suan araştırıyorum. Bakalim kresin ne gibi faydasi olacak? Bu yas grubunda zaten ozel eğitimde kres gibi ilerliyor. En azindan kreste çocuklarla birarada olacagi icin insallah dahada faydasi olur diye düşünüyorum.Evet cikarttik. Hem de kres icin maddi imkan olabilir (evde bakım parası alınabiliyormuş) diye heyetteki doktorlardan rica edip agır engelli diye çıkarttık. Bir ay sonra aldık raporu. Gecen hafta da ozel egitime basladi. Şimdiye kadar hep agladi ama alisma surecindeyiz.Henuz maas icin basvurmadik bize verip vermeyeceklerini bilmiyorum. Verirlerse hemen krese baslaticam.
Benim oglum 2 yasindayken inanilmaz hareketli bir cocuktu.Simdi cok sakin hatta utangac.Benim oğlum da ilk bazı şeyleri farkettiğim de çok sakin mizaçlı Ve hareketlerinde yavaş bir çocuktu . Zaten ilk şüphelendiren de buydu . Şimdilerde ise 8 -9 ay civarı geçti . Nasıl bir hareketli , oyun delisi, Mutlu bir çocuk oldu . Ama hareketlilik sanki birax hiperaktivite ye kayıyor gibi son zamanlarda . Bunun gibi durum yaşayan var mı çocuğunda ? Yani çocuğu ilkten ağır kanlı olup sonradan hareketlenenler ?
Oğlum 2.5 yaşında
Arkadaslar,ogluna evet,hayiri ogretirken galiba biraz fazla ustune gittim.hayir de kalibini oldugu gibi kullaniyor.Yani sonundaki de kisminida soyluyor.Bunu nasil asicaz bilemiyorum bisey istemediginde hayiri yerinde kullaniyor ama sonubdaki de takisi beni uzuyor.Onun haricinde Aslinda cok guzel gelismeler var.Burnu aktiginda burnum akti anne diyor.sorularimin coguna yerinde cvp veriyor.Herseyi taklit ediyor.sekilleri ve renkleri ogrenmeye basladi.Resimde kendini gordugunde ben diyor artik bide arkasindan ismini soyluyor.Insallah olunsuzluklardan siyriliriz.2,5 yasinda oglum,
Evet benziyor bazi davranislari yaslari da ayni zaten.Ne kadar zormus herseyi sil bastan ogretmek.Kelimeleri secerken cok dikkatli olmak gerekiyor.Nasil ogrenirlerse oyle gidiyor.Allah yardimcimiz olsun cook zor.Oğullarımız 2.5 yaşında.Davranış olarak yakınlar benim oğlum da burnu akınca sümük aktı diyor . Kendini görünce ben diyor ama bazen çok heyecanlanınca mesela kendi çok sevdiği videosunu seyredince ismini söylüyor hemen düzelttiriyorum . Hayırı çok rahat kullanıyor . Evet İ ise kafasını sallayarak yaptırmaya çalışıyorum şöyle hatırlatıyorum ne diyecektin şimdi bana evet diyor hemen ama yoksa soru kalıbının aynı cevabını söylüyor şöyle su istermisin diyorum su istiyorum diyor bu konularda ekolali yok . Ama yeni yeni öğrendiği şeylerde ekolali yapıyor.mesela ama olmaz ki öyle diyorum aynısını söylüyor Hayır de yi aynen söylüyor diyorsunuz ya onun yerine cevap vererek öğretseniz mesela başka biri hsyır denebilecek bir soru sorsun sizde arkadan hayır diyin bir kaç kere takrarlayın.bu şekilde kapacağına Eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?