- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.641
Evet benziyor bazi davranislari yaslari da ayni zaten.Ne kadar zormus herseyi sil bastan ogretmek.Kelimeleri secerken cok dikkatli olmak gerekiyor.Nasil ogrenirlerse oyle gidiyor.Allah yardimcimiz olsun cook zor.
Benide bugun saglik ocagindan aradilar kilo, boy takibi icin acikcasi fiziksel gelisimi su an umurumda degil.Zaten yasitlarindan iri duruyor boyuda uzun masallah keske zihinsel olarakta ileride olsaydi.Bende sabah oglumu parka goturdum biraz hava guzeldi,aynen senin dedigin gibi oglumla ayni yasta bir cocuk gordum mayis dogumlu,oyle bir konusuyor ki agzim acik kaldi ve moralim bozuldu.evet kelimelrri seçmek doğru anlamasını sağlamaya çalışmak çok zor . Ama bu durumlarında bile o kadar zeki ve açıkgözler ki hep acaba herşey doğal seyrinde olsaydı nasıl olurlardı diye düşünüyorum .dün sağlık ocağından aradılar gelmediniz 2,5 yaş kontrolüne diye,bugün götürdüm bende. Allah bağışlasın 2 yaş 11 aylık bir çocuk vardı . Nasıl konuşuyor nasıl. Herşeyi söylüyor bir cümleler kuruyor . Bizimki de normalde bişeyler söylemesine rağmen ağzını açmadı bile .çekindi sürekli kucağımda oturdu .O an farkı iyice gördüm . Hiçbir zamsn normal çocuklara yetişemeyecek duygusu içimi öyle acıttı ki. Ordan hüngür hüngür ağlayarak çıkmamak için kendimi zor tuttum . Sonra kendi kendime düşündüm . Zaten normal gelişimli çocuklara yetişmesinden ziyade onlarla beraber uyumlu olarak aynı ortamda durması, iletişim kurması değil mi amacımız. Offf beynim kabul ediyor ama kalbim acıyor acıyor acıyor .
Tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.Sabırlı ol bize özel eğitim öğretmenimiz hiç bir zaman de takısı kullanmayın demişti çocuk konuşmayı öğrenfikten sonra bu sefer de kaldırma çalışıyoruz demişti ondan beri ben mesela süt istermisin diyorum sonra cevap vermezse evet istiyorum diyorum onun vermesi gerekeni kendim söylüyorum
Benim oğlumda öyle kreşte hepsinden uzun . Kilosu da gayet iyi bu beklentiyi de arttırıyor . Evet Mayıs .. bende Mayıs doğumluyum çoçuğumda Mayıs olsun çok istemiştim .baharı müjdelesin istemiştim Allahım gönlüme göre verdi inşallah yine hepimizin gönlüne göre verir .Benide bugun saglik ocagindan aradilar kilo, boy takibi icin acikcasi fiziksel gelisimi su an umurumda degil.Zaten yasitlarindan iri duruyor boyuda uzun masallah keske zihinsel olarakta ileride olsaydi.Bende sabah oglumu parka goturdum biraz hava guzeldi,aynen senin dedigin gibi oglumla ayni yasta bir cocuk gordum mayis dogumlu,oyle bir konusuyor ki agzim acik kaldi ve moralim bozuldu.
Merhaba , inşallah bu 3 ayda bir gitmelerimız de kalkar . Denver da küp verdiler diz dediler dizdi . bebek verdiler uyut dediler ki bizimki erkek bebeğe pek bakmadi gözlerini ağzını sordular gösterdi . siyah beyaz bir kağıtta at nerede kopek nerede vs onları gösterdi . ama kalem kağıt verildi çiz dediler tam kalemi eline aldı tlf çaldı oraya bakınca bıraktı. Bize sorular sordular evde nasıl dönen şeylere ilgisi tv izlermi ellerini kendi yıkarım bisiklet kullanirmi gibi . oğlum 34. 5 aylikslenderxx merhaba dr görüşmenizin iyi geçmesine sevindim. Tabiki önemli olan bizim bir gelişim geriliğini kabul edip uğraşmamız fakat dr danda güzel şeyler duymak mutlu ediyor. Bizde 3 ayda bir gidiyoruz her çıkışımızda mutlu çıkıyoruz. Hep iyi olacağını söylüyor. Hatta eşime diyorum bu bize 3 ay gider :) Denver testi ben hiç yaptırmadım neler soruyorlar..
Merhaba aramıza hoşgeldin.Çocuğunuzda konuşma Ne durumda merak ettim.Benim kızım tam 4 buçuk aylık kelimelerle ihtiyaçlarını söylüyor.cümle arada bir kuruyor ezbere.Ama bazen de ağzından ezbere olmayan normal cümleler de çıkıyor.Çok az tabi bunlar.Ben de bir gün hep normale döneceğini düşünüyorum.Ama yaşı da büyüyor ya düzelmezse diye çok korkuyorum.Genelde zaten yiyeceği tuvalet ihtiyacını ya da aradığı bir oyuncak varsa onun ismini söylüyor.Karşılıklı konuşma yok.Çok üzülüyorum.Acaba devamı gelecek mi konuşmasının yoksa bu kadar mı kalacak.Okulda da sosyalleşmedi Okula gidip de sosyalleşemeyen var mı acaba.Takıntılarımız logolar.Bütün gün isimlerini söylüyoruz.Dışarı çıktığımızda mağazaların marketlerin önünden alamıyorum.Büyüdükçe daha çok üzülüyorum durumuna.merhaba arkadaşlar,
geç de olsa aranızdayım. benim oğlan 2 ay sonra 6 yaşında olacak. biraz geç başladı. otizm bulguları. 2,5 yaşından beri özel eğitim alıyor 3,5 yaşından beri de raporluyuz. sizin çocuklar genelde daha küçük herhalde. benim büyük oğlana da yaygın gelişimsel bozukluk teşhisi konmuştu. acaba okula gidebilir mi falan derken şu an çok başarılı bir öğrenci. belirtiler asperger sendromuna döndü. el yeteneği çok iyi değil süper sosyal değil ama arkadaş falan edinebildi.dersleri de çok iyi. yani tamamen düzelen formları var merak edenlere.
bu da öyle olacak diye bekledim ama öyle olmadı. bu asperger değil atipik otizm olarak gidiyor. maalesef otizm %75 zeka geriliğiyle berabermiş bizim de öyle olabilir. 6 yaşını doldurunca zeka testi yapabiliyorlar. benim gördüğüm kadarıyla çok parlak değil. ben de bakıyorum hep minnacık çocuklar bıcır bıcır konuşuyolar içim acıyo bizimki öğreniyo sonra küüüt unutuyo bazen öğrendiklerini. dediğim gibi içim acıyo ama nasip.....
Merhaba hosgeldiniz,oncelikle gecmis olsun diliyorum.buyuk Oglunuz bu durumu nasil atlatti acaba kac yasinda ne gibi belirtilerle ygb tanisi konuldu.Biraz bilgilendirirmisiniz.Insallah kucugunuzde atlatir.merhaba arkadaşlar,
geç de olsa aranızdayım. benim oğlan 2 ay sonra 6 yaşında olacak. biraz geç başladı. otizm bulguları. 2,5 yaşından beri özel eğitim alıyor 3,5 yaşından beri de raporluyuz. sizin çocuklar genelde daha küçük herhalde. benim büyük oğlana da yaygın gelişimsel bozukluk teşhisi konmuştu. acaba okula gidebilir mi falan derken şu an çok başarılı bir öğrenci. belirtiler asperger sendromuna döndü. el yeteneği çok iyi değil süper sosyal değil ama arkadaş falan edinebildi.dersleri de çok iyi. yani tamamen düzelen formları var merak edenlere.
bu da öyle olacak diye bekledim ama öyle olmadı. bu asperger değil atipik otizm olarak gidiyor. maalesef otizm %75 zeka geriliğiyle berabermiş bizim de öyle olabilir. 6 yaşını doldurunca zeka testi yapabiliyorlar. benim gördüğüm kadarıyla çok parlak değil. ben de bakıyorum hep minnacık çocuklar bıcır bıcır konuşuyolar içim acıyo bizimki öğreniyo sonra küüüt unutuyo bazen öğrendiklerini. dediğim gibi içim acıyo ama nasip.....
hoşbulduk :)
benim küçük oğlan 3,5 yaşında kuş uçtu gibi kısa cümlelerle başladı. hah! tam açılıyo diyorum renkleri sayıları filan bu arada 3 defa öğrendi unuttu. şu anda bütün ihtiyaçlarını 3 kelimelik cümlelerle söylüyor. ihtiyaç söylerken sıkıntı yok. ama adın ne? tık yok. bazen tehdit ediyorum adını söylemezsen bu odadan gidiyorum falan ancak öyle.
büyük oğlum da 3 yaşına kadar kelime yoktu. ama 3 yaşlarında cümleler kurarak başladı. ona hiç kimse otizm dememişti. çünkü göz teması tamdı ve denilnleri anlayıp uyum sağlıyordu. ama yaygın gelişimsel bozukluk da otizm spektrumunun bir parçası. öyle demişlerdi sonra asperger dediler bunlar hep hafif otistik özellikli tanılar.
küçük daha farklı ama o 1 yaşında anna baba demeye başladı hah dedim kurtulduk. bi öğrendi bi unuttu. bunlar hep otizmin belirtileri. tuvalet alışkanlığını bile anca kazandık. bu arada buraya geldiğime çok memnunum. insanın derdinden anlayan birileriyle olması çok güzel. kolumuz kanadımız kırık Rabbim yardımcımız olsun. Allah kalbi kırıklarla beraberdir.
Ben de kızımda aynı şeyleri yaşadım bir umutlanıyorum gayet normal kızım diyorum sonrası ise tam hayal kırıklığı.Bu insanı çok yoruyor malesef artık kızım şunu yaptı diye sevinmeye bile korkar oldum.Her Yen'i güne başlayışım korku ve endişe dolu.Bakışları bile değişiyor bazen aramızda olduğunu hissediyorum bazen ise ona bir türlü ulaşamadığımı.Gerçi şu sıra bana daha da düştü odadan çıksam hemen anne diyor.Tuvalet beni uğraştırdı.Öğrendi demeye bile korkuyorum Ne zaman Ne yapacağı belli olmuyor.Özellikle dışarda hatırlatmam lazım evde kendi söylüyor ama dışarda pek söylemiyor.Zekasına gelince çabuk öğreniyor Gibi geliyor özellikle şarkıları çabuk ezberliyor.İngilizceye çok meraklı.İnşallah zekasında bişey yoktur.Ama bazen bildiği şeyleri yapmak istemiyor gibi geliyor.Merhaba yapmak istiyorum yapamam diyor.Bir de sizin çocuklarınız öpebiliyor mu benim ki koklar gibi yapıyor çok üzülüyorum küçücük bebekler bile nasıl öpüyor nasıl bişey bu gerçekten anlamadım yaklaşık 3 yıldır bu iniş çıkışlar gel gitler artık tükenmişlik sendromuna gireceğim herhalde hiçbir şeye gücüm kalmadıyazmayı unuttum büyük oğlum 3 yaşına kadar konuşmayınca doktorlara götürdük onun denver ları falan hep normal çıkıyordu 7 yaşına kadar dr lar rapor verdi özel eğitim aldık en sonunda bu çocuk tamamen normal rapor veremeyiz dediler ben çok korkuyordum okula gidemez evlenemez vs diye ama çok şükür görünüşte bi şey yok şimdi.
ama zannediyorum büyüğümde zeka problemi yoktu tuvalet alışkanlığını bile daha henüz konuşamazken kendi kendine öğrendi o yüzden kolay toparladı dersleri de iyi üstelik darısı sizinkilere. çocuk normal zekalıysa otizm deseler bile toparlayab iliyor.internette de öyle diyor.
küçüğüm pek parlak değil ne yazık ki. ama hayırlısı allah tan umut kesilmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?