Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Motor gelisimindeki gerilik zaten en yipratici olanı nekadar hizlansada yetisemeyecekmis geliyor ama yetisen var. Korkuyoruz ama olacak. Benim oglum bugün 2.yasina girdi. Henüz öpücük yapmıyor. Öp diyoruz kendini öptürüyor. Oda olur inşallah. Komut almada sikinti yasiyoruz. Motor gerilik ve komut bizim en büyük sıkıntımiz. Konusma olarak kelimeler var bide arada su ver falan diyor. Unutmasindan cok korkuyorum. 2 ay merkezde egitim aldi daha sonrada 1 aydir evde egitim aliyor. 21 ayliktan beri bu sekilde ilerliyoruz. Komuta başlasa kreş düşünüyorum ama bu sekilde yapamadikca dahada icine kapanir diye korkuyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Amin inş... bu arada ben de size yakınım herhalde tehabilitasyon merkezi var mı tavsiye edebileceğiniz.
Sunay hn kızınız tek çocuk mı? Ya ben çok sevindim sizinle tanıştığıma akrabalar falan uzak görüşemiyotuz onlar bile tam bilmiyorlar durumumuzu. Sanki uzun süredir özlediğim dostlarımı bulmuş gibi oldum. İyi geceler sizlere Allah rahatlık versin bizlere ve miniklerimize...

Mutlu yıllar oğlunuza bu arada. Daha çok küçükmüş 5 yaşına kadar tam toparlayabilir diyorlar

Evet benim oğlumda öpmüyor öptürüyor kendini. Çok ender 2 3 kere öptü ama. Çok sevindik ama devamı gelmedi. Benimki 8 aylıkken baba gel derdi simdi hic konusmuyor cok ender sadece gel der. Genelde herseyi elimi tutup yanina goturerek anlatmaya calisiyor. Su isterse biberonunu getirir. Acıktıysa mutfağa götürür bunun gibi. Neredeyse hiç konuşmuyor. Biz de özel eğitime yeni baslamıstık. Sonunda 4. Dersinde ağlamayı bıraktı alışmaya başladı. Bizim psikiyatrimiz nootropil diye bi ilac vermisti. Beyne kan akışını kolaylastırır daha çabuk ögrenir kullanırsanız demişti. Ben önce kullanmadım çok çekindim. Biraz araştırdım ama böyle otizm tedavisinde kullanana denk gelmedim. Kullanacak kisi ameliyat gibi bi cerrahi islemden gecmemis olması gerekiyormuş.genelde dikkat dağınıklığı ya da sınav öncesi kullananlar vardı. Sonra denedim. Bir iki hafta oldu. Gercekten de bi açılma oldu. Yani onu verdiğim de içine kapanmaları olmuyor. Eşim de farketti bunu. Bu ilaç hakkında bilgisi olan varsa bana yazsın. Veriyorum iyi de geliyor sanki ama hala tereddutlerim var.
Benim oğlum da bu ay tam 2 yaşında.

Allah bağışlasın oğlunuzu Kleopat hn,
Bize hiç ilaç verilmedi bilmiyorum o yüzden benim büyük oğlanın da 2 yaş 9 aya kadar kelimesi dahi yoktu daha çok küçükler toparlanırlar inş

Allah bağışlasın oğlunuzu Kleopat hn,
Bize hiç ilaç verilmedi bilmiyorum o yüzden benim büyük oğlanın da 2 yaş 9 aya kadar kelimesi dahi yoktu daha çok küçükler toparlanırlar inş

Sağolun. Aramıza katılmanıza sevindim. Ben ozel egitime cok yeni basladım. Bi kac ozel yere gittim icime sinmedi. Küçükçekmece belediyedinin yerine gidiyorum şu an orasını beğendim ama dediğim gibi çok yeniyim. Fayda görürsem burada yazarım.

Evet tek çocuk .İkinciye cesaret edemedim.Kızımın daha kötü etkilenmesinden korktum.Daha iyi olurmuydu bilmem bir kardeşi olsa.Zaten maddi ve manevi zor bir süreç ama iki çocuğum olsun çok isterdim.Allah yavruma hayırlı uzun ömürler versin.Ben çok eğitim aldırmadım.Toplamda 6 ay eğitim aldı.Düzenli eğitimle daha iyi bir hal alırmıydı bilmem.Bazı çocuklara herşey ters tepiyo bilemedim ne yapacağımı.Bir tanıdığın oğlu Ne anaokulu Ne eğitim gördü kendi kendine aştı.Belirtiler de baya vardı bu sene normal anaokuluna gidiyor.İnşallah bu sayfada yavrularımızın güzel günlerine beraber tanık oluruz.

Kleopat ben 2 doktora dönüşümlü gidiyorum. Bitanesi Nootropili bize önerdi. Diğeri ilaca gerek yok dediği için tereddütte kaldım vermedim. Ama acaba versemiydim diyede arada aklıma geliyor. Nootropil otizmle bağlantılı bir ilaç değilmiş. Yani unutkanlık, dikkat eksikliği, hafıza gibi problemleri olan herkes alabiliyormuş onu öğrenmiştim. Dediğiniz gibi üniversite öğrencileri sınav döneminde içiyorlarmış.

Hasbeenandgone merhabalar hoşgeldin, umarım herşey çok iyi olur, hepimiz için.. Benimde 3.5 yaşında oğlum. Oda ihtiyaçlarını son 1-2 aydır kısa cümlelerle söylemeye başladı. Ama bizdede çok sohbet yok. Son zamanlarda nerede, kaç tane, bu ne, kim o gibi sorulara kısa ama yerinde cevaplar veriyor. Bizde açılıyor galiba dediğimiz dönemdeyiz. Ama sizde 3.5 yaşından sonra gerilememi oldu? Bana dr artık gerileme yaşancağını zannetmiyorum demişti.
Hep ilerleyecek diye umudumuz var ama şimdi siz durumunuz anlatınca biraz kafam karıştı. Bu unutma süreci nasıl oluyor? Yani benim oğlumda öğrendiği şeyleri canı isterse söylediği oluyor ama ben bildiğini biliyorum çünkü bazende şak diye söylüyor. Konuşma dışında tek problemimiz bana göre arabalarla çok oynaması .... Onuda benim yerimde başka anne olsa normalde görebilir.

Tesekkurler sdhtp. Ben de aklımda kalmasın diye deniyorum. Şu an iyi geldi diyebilirim. Dışarı çıktığımızda ne kedi ne kuş farketmezdi. Şimdi bakıyor kuşlara kedilere. O yüzden biraz daha devam edicem.

Hoş bulduk sdhtp,
Evet 3,5 yaşından sonra... mesela renkleri tam öğrendi diyoruz yine sarıyla kırmızıyı karıştırıyor ama herkes böyle olacak diye bi şey Yok çocukluğun geçici Otizmi diye bi şey var sonuçta
Bizimki yavaş da ilerliyor geçen yol 4,5 yaşındayken adın me kaç yaşındasın falan bi dönem kim sorsa söylerdi şimdi söylemiyor
Tek çocuklu arkadaşım doğrusu benim ilk çocuğum bu olsa herhalde ben de cesaret edemezdim 2. Kardeşte otizm oranı % 2-4 müş anne karnında taa 8haftada başlıyormuş bu durum yani çok yüksek bi oran diil ama bizim başımıza geldi

Kızlar bi de tohum otizmi duydunuz mu?pahalılığı dışında hakkaten mucize filan yaratıyorlar mı, yoksa isim mi yapmışlar sadece?

Günaydın arkadaşlar,, sabah sabah kendimi burda buldum. Yardımınıza ihtiyacım var moralim bozuk. 1-2 gündür bizde kendi elini ısırma davranışı gelişti. Bilenler biliyordur ben hep çocuğumun sakin yapıda olduğunu söylüyorum. Çok canım sıkkın bir belirti daha çıktı karşıma.. Mesela ne zaman yapıyor derseniz; abur cubur vermezsem, ı pad açmazsam, istediği oyuncağını bulamazsak gibi gibi..Yada ona hayır dediğim konularda.. Bu davranışı yaşadınızmı? Bu sürece girdiğimden beri şükür bu bizde yok diye ne dediysem 1-2 ay sonra başıma geldi. Şimdide kendine zarar verme çıktı..Biri bitiyor biri başlıyor.. o ağlamasın o mutlu olsun diye evde herkes seferber genede olmuyor. Ablası da daha çocuk ama evde problem çıkmasın diye o bile hiçbişeyi uzatmıyor. Son 3-4 haftadır çok iyi gidiyordu.. Cümleleri bayağı toparlar gibiydi, isteklerini bayağı ifade edebiliyordu şimdi ne oldu anlamadım.
Yemek saatleri benim için işkence o kadar iştahsızki kendi kendine bişey yemiyor hep peşinde koşmam gerekiyor. Bu sefer yemeyince ben çok geriliyorum. Abur cuburu son günlerde abarttı. Eve almamam lazım biliyorum ama çoğu zaman marketede birlikte gidiyoruz gezme olsun diye ordayken topluyor. Orda hayır demek zaten imkansız.

Merhaba , bizdede kendine zarar verme var ya başını vurur. ya bana saldırır eskiden kendini de ısırirdi. bu yaz aynı hareketler vardı ama ozmn ygb şüphemiz ve bilgimiz yoktu kati duruyordum önemsemedik bir iki yaptı baktı olmuyor bıraktı. ama bizde şu sıralar Dr vs koşturmaca sürekli ilgi aynı şeyler yine basladi bana yapıyor ama kres te bir iki yapmış bakmış ise yaramıyor bırakmış bence bizi kullanıyorlar . eğer taviz verirsek bunlar daha da artar .

Günaydın arkadaşım
Senin oğlan kaç yaşında? Yeni bi şey mi oldu? Okuls falan mı başladı ? Başımıza gelen her şey Allah tan. İnternette bi bakalım kendine zarar verenlere napıyolar? Dikkatini başka tarafa çekmek ıazım bizimki bana vurur hep başkası onu kızdırsa bile hep ben dayak yerim elinin altındayım ya.... hocaları izin vermeyin bu durumu kullanıyor diyorlar bi de Abur cubur yerse normal yemek yemez zaten markete götürme en basitinden

Vermiş olduğum grupları aratın facede. Bütün sorularınıza cevap bulacaksınız.

Aşı hakkında bilmedikleriniz

CD Otizm - Türkiye

Oğlumun 2 yaş aşısı var bu hafta. Grip oldugu icin geciktik aslinda. Ben ve etrafimdaki anneler aşı vurdutturuyor. Benim çocuğum otizm pençesinde diğerleri iyi durumdalar. Aşı otizm yapıyor diyemiyorki insan. Bir de aşı vurdurmazsak diger hastalıkların pençesine mi atıcaz yavrularımızı.örneğin benim ablam varmış bebekken tetenozdan ölmüş. Bilemiyorum. Okuduklarım yeterli gelmiyor bana aşı zararlı demek için. Şu an hastalıklar hortlamamıs vaziyette hortladığı zaman oğluma bulaşırsa bunun cevabını kim verecek bana.

Valla kesin bi kanıt yok ben yaptırdım zaten bizimki de 2,5 yaşında başladı sıkıntılar
Ben olsam yaptırırdın karar senin

Bizimde aşılarımız bitti, hepsini yaptırdık. Zaten neden neden diye sorularla uğraşırken lütfen kafamızı karıştırmayın.. Burda herkes zaten şuanki durumuyla uğraşıyor. Aşıyla ilgili forumlara yada yenidoğan bebekleri olanlara önerilerinizi sunabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…