Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Otistik_spektrum_bozukluğu Ruh pastası kimseyle tartışmıyorum Wikipedi den otizm yaz bulursun
Cd otizmden de diyeti okuyordum şimdi yapılabilir gibi geldi amacımız birbirimize yardım edip bilgilerimizi paylaşmak diye düşünüyorum kalıtsal olduğu aşılarla ilişkisi ispatlanamadığı yazılı Wikipedi de kafadan atmıyor kimseyle tartışmak istemiyorum tek isteğim hem bildiklerimi aktarmak hem benim gibi arkadaşların bilgilerinden faydalanmak
Argo sözler de beni çok rahatsız ediyor ayrıca zaten üzgünüz

Benim gibi düşünen arkadaşlarıma sesleniyorum bu cd otizm diyetini yapıp fayda gören var mı?
Yapılabilir gibi duruyor çünkü

Aslında bizlerin hep söylediği gibi tüm diyetlerin ortak özelliği sütün, şekerin ve yapay ürünlerin hayatımızdan çıkarılması..herşeyin tazesinin yenilmesi. Türk mutfağı için bencede çok zor değil. Çünkü fast foodlar, paket gıdalar, süt tüketimi, salam sosisler yurt dışında daha yaygın.. Bir amerikalı için mucize kabul edilebilir.. Benim kendi adıma kontrol edemediğim şeker.. bunu başarırsam zaten bu diyete yakın besleniyoruz.

Evet herkesin her dedigini bir bir yapamayiz ki elbet suzgecimizden gecirecegiz. Kimi yapmak ister kimi istemez. Alınganlığa hiç gerek yok. Ben de cok seyler okudum. Yuzde yuz geciren bisey yok. Sadece her yerde yuzde yuz otizmi gecen cocuklar mevcut ama o tedavide de var burda da var yani bu tedaviye giren iyilesiyor durumu yok. Aradığım soruların cevapları da yok. Hepimiz birbirimize destek için burdayız. Ben de aşıların etkisine inanıyorum ama aşısız da olmaz diye düşunüyorum. Hicbirsey belli olmadıgindan herkes kendi inandığını yapmaya calışıyor. Lütfen her seyi paylasmakta cekinmeyin darilmayin alinmayin sonucta tartismak en dogal hakkimiz. Kafamizdaki sorular dusuncelerimizle birbirimize yardim ediyoruz boyle biz. Tek basina dusunmekten cok daha iyi. Iyiki varsiniz hepiniz.

Aynen ağzına sağlık... bi de lütfen iyi niyetle yaptığımız paylaşımlara - vay be ! Gibi paylaşımlar yapmayalım lütfen rica ediyorum yapan arkadaş grubu takip etmicm demiş ama fevri davranışlar beni çok üzüyor ben zaten kader arkadaşlarımı buldum diye sevindim Sevincim kursağımda kalmasın kimsenin kimseyle dalga geçmeye hakkı yok diye düşünüyorum

Sevgili Sonhero,
Bu forumda Amerika'yı yeniden keşfetmiyoruz. Sadece yaşadıklarımızı, yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizi burada paylaşıyoruz. Forumu baştan sona okusaydınız aşılar, gaps diyeti, otizm grupları, bağırsak sorunları, .... daha birçok şey burada paylaşıldı. Diyet yapan ve deneyimlerini bizimle paylaşan birçok arkadaşımız bu konuda fikirlerini zaten açıkça söylediler. Sevgili Selametle'nin yazılarına bakmanızı tavsiye ederim. Tam anlamıyla tecrübe "dünyaları versek alamayacağımız bilgiler" benim için. Çocuklarla yapılacak etkinlikler, kitap paylaşımları, öneriler, .... ve "bedava".
Suçlu olmadınız, üslubunuz biraz sert geldi, bizler hassas anneleriz, siz bizim hassasiyetimizi anlayamadınız bence. Emin olun biz de yavrularımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz, bilimsel makalelerden tutun da hacamat gibi şeylere kadar her şeyi okuyoruz. Kendimiz için doğru olanaları arasından çekiyoruz.
Paylaşımlarınız bizim için önemli tabii, ama bunu bizlerin hassasiyetini dikkate alarak yapmaya devam ederseniz sevinirim.
İlginize teşekkür ederim...

Ben kendi adıma teşekkür ederim . Ama İnan'ın bu durumun içinde olmadan buradaki anneleri tabi ki düşünebilirsiniz yardımcı olmaya çalışabilirsiniz . Ama anlayamazsınız .. bizim istediğimiz şey keşke şunu yapsaydık değil artık ,bundan sonra ne yapabiliriz ? burda 2 yaşın altında çocuğu olan Yok ve aşılar tamamlanmış .

Onu ben paylaşımı yapanlara değil bilime ve doktorlara ithafen yazdım. Kimseyi hedef alarak söylediğim bişey yok. Oğlum için kaç ayrı doktora gittim hepsi de farklı tanı koyuyor. Ben şimdi nasıl inanayım bunların tek çaresi eğitim demelerine?

Nörolojik bi sıkıntı var bu bariz belli. S Sonhero nun bahsettiği grubu daha görmeden "bu grupla alakanız nedir" diye yaftalayanlara da var mı mesela bi sözünüz?

Kaldı ki aynı grubu ben önerecektim ama işte tam da bu sebepten ötürü vazgeçmiştim. Burdaki bi arkadaşla özelden paylaşıyorum artık öğrendiklerimi. O da gruba üye hatta. Altı üstü bir face grubu için bu kadar önyargılı olursanız işiniz doktor tavsiyelerinden öteye gitmez zaman aleyhimize işliyor ve bizim şu mu doğru bu mu deme lüksümüz yok ne bulursak altın bulmuş gibi sarılmamız gerekiyor Her birini denemekle en fazla ne kaybedebiliriz?

Yada denememekle kaybedeceklerimizi göze alabiliyor muyuz?

Bundan sonraki aşıları yaptırmayarak da durumun ilerlemesini önleyebiliriz mesela.

Sadece aşılar değil direkt suçlu, mesela aşı sonrası çocuğa ateş düşürücü vermenin de otizmi tetiklediği söyleniyor. Battı balık yan gitmesin..

Bu grupla alakanız nedir sorusunu ben sordum . Benim Sormak istediğim şey de Yani
İlginiz nedir ? Diğer başka bişeyi düşünerek sormadım . Bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama acaba yazan kişinin çocuğu da otizmli mi bunu direct sormak istemediğim için bu şekilde sordum zateb kendisi de yazdı cevabını . Bende düşüncemi yazdım . Kimsenin kaybedecek zamanı Yok hepimiz burda daha neler yapabiliriz diye zaman harcıyoruz buradaki sayfaları defalarca okudum Ve gerçekten kötü amaçlı yazanlarda olmuş geçmişte . Son hero çok masumane yazmış olabilir . Ama işte artık geçmişendönüp aşıları geri almak gibi bir şansımız Yok.

" Tam anlamıyla tecrübe "dünyaları versek alamayacağımız bilgiler" benim için. Çocuklarla yapılacak etkinlikler, kitap paylaşımları, öneriler, .... ve "bedava"."

Bu sözlerinizle otizm tedavi edilmiyor. Bağırsaklar temizlenmeden hiçbir ilerleme kat edemezsiniz.

Ayrıca aşılar 2 yaşında bitmiyor. öğrenim hayatları boyunca yine karşılaşacak çocuklar, aşılarla.

Bu konuyu kapatalım lütfen, farz edin böyle bir yorum yapılmadı.

Aynen katılıyorum. Bu işin tedavisi eğitim olsaydı piyasada tedavi edilmemiş otizmli çocuk kalmazdı.

Fiziksel bi bariyer var ki çocuğun zihnine ulaşamıyoruz. Bu bariyerleri kaldırmak için uğraşmalıyız kim ne derse desin.

Benim oglum yeni 2 yaşına girdi ve 2 yas asisi olarak hepatita varmis onuda yaptirmadim. Saglik ocagindanda ses cikmadi. Yaptırmayida düşünmüyorum. Eger daha önceden bilgim olsaydı 18aylik asisinida yaptirmazdim. ama artık olan olmuş arkadaşlar. Nolur kimse birbirini yanlis anlamasin. Hepimiz cocuklarimiz icin ugrasiyoruz. Hassas davranıp bu konuyla ilgilenen arkadaslarada teşekkürederim. Ama burda yazilan hibirşeyide hicbir soruyuda lütfen yanlış anlamasin kimse. Ben buradaki herkese dua ediyorum. Cocuklarin yeme problemi varken diyet bile kolay olmuyor inanin arkadaşlar. Tek istedigim ortak fikirlerimizi paylastigimiz bu platformda, hepimiz sakin olalim. Herkes burda rahatça konusuyor, paylasiyor nolur sirtinizi dönmeyin.

arkadaşlar cumanız mübarek olsun,
eski sayfaları özellikle selametle arkadaşımızı okumaya çalıştım. ama tam anlamadım 672 sayfa yazışma var. sorum şu? diyet yapıp fayda gören ve görmeyen arkadaşlar lütfen ayrıntılı dönüş yapabilir mi? hangi diyet? süre? fayda derecesi? evde başka çocuklar da olunca sıkı bir diyet çok zor çünkü.
bi de algı, nova, tohum otizm gibi hepsi de şişlide çoook pahalı merkezler var. bunlar hakkında duyumu olan var mı?

Merhaba arkadaslar,oglum ufak cumleler kurmaya basladi,fakat ses tonunu ayarlayamiyor.Kisik bir sesle yada monoton bir ses tonuyla konusuyor.Bu durum duzelir mi konusmaya baslayan arkadaslarin cocuklari beni bu konuda bilgilendirir misiniz rica etsem.

Zamanla düzeliyor arkadaşım her çocuk gibi onlar da büyüdükçe akıllanıyor sadece gelişimleri daha yavaş ekolali olabiliyor bazen öğrendiğini unutabiliyor nasıl normalde 2 yaşındakiyle 5. Yaşındaki bir olmaz bunlar da ilerliyor ufak adımlarla şu cuma vaktinde dilerim ki bi sabah kalkalım bizimkiler büyük sıçramalar yapmış olsun

Tesekkur ediyorum insallah tum yavrularimiz kurtulur.Ekololi cok moralimi bozsada bunu yapamayan cocuklar da var.Anne baba dwmeyenlerde var ne yapalim buna da sukur.

Valla bazen o kadar daraliyorum ki nerdeyse bes yasina geldi halen kendini ifade edemiyor. Bu ara hic yapmadigi sekilde surekli altini islatiyor gece yapmiyor ama okulda surekli cis yapiyormus. Ne bileyim isimiz cook zor allah yardimcimiz olsun ayrica benim oglum cok hareketli hic durmuyor oyuncakla oynamiyor surekli odadan odaya geziyor surekli evi dagitiyor...

sabırlı ol aynı sorun bizdede var bende çok merak ediyorum. Ama ilk günlere göre biraz azaldı sanki.. ama alternatifli konuşma iyi geliyor gibi geldi bana örneğin abla çok sevindi, abla çok mutlu oldu, gibi eşanlamlarıyla o zaman aynı cümle farklı şekilde kurulabileceğini anlıyorlar gibi geliyor..

SELAM ARKADAŞLAR ARANIZA YENI KATILDIM UZUN ZAMANDIR BU SAYFAYI OKUORUM 15 AYLIK KIZIMDA SUPHELEDNDIGIM DURUMLAR SOZ KONUSU EVLI VE COCUKLU BURALARDAMI ONUN KIZI BENIM KIZIMA COK BENZIYOR SON DURUMU NEDIR ACABA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…