- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.721
benimde kizim 15 aylik opucuk yaptiramiyorum yapmiyorArkadaşlar öpücük olayinda sorun yasayan varmi? Sadece birkac kere yapti dahada yaptiramiyoruz. Sorun yaşayip aşan varsa nasil yaptirdiniz?
Arkadaşlar öpücük olayinda sorun yasayan varmi? Sadece birkac kere yapti dahada yaptiramiyoruz. Sorun yaşayip aşan varsa nasil yaptirdiniz?
Demiriko benimoğlum da öpemiyordu forumda Sunay79 la da yazıştık sanırım sonradan öğrendi ama benimki forumdaki en büyük çocuklardan biri 5 yaş 10 aylik
Merhabalar çocuklarımız yaşıt sayılır konuşma durumu tam olarak nasıl.Soru sorabiliyor mu?Üç ve daha fazla kelimeden oluşan cümlesi var mı acaba?Benim kızım kelimelerle konuşmayı tercih ediyor.Arada cümleleri oluyor ama çoğaltamadı.Çok mu zaman oluyor cümlelerle konuşmak soru sormak.Sorulara cevap vermek.Benimki mayıs da 5 i dolduracak 2012 doğumlu.Sizinki özel eğitim alıyor mu.Valla bazen o kadar daraliyorum ki nerdeyse bes yasina geldi halen kendini ifade edemiyor. Bu ara hic yapmadigi sekilde surekli altini islatiyor gece yapmiyor ama okulda surekli cis yapiyormus. Ne bileyim isimiz cook zor allah yardimcimiz olsun ayrica benim oglum cok hareketli hic durmuyor oyuncakla oynamiyor surekli odadan odaya geziyor surekli evi dagitiyor...
Cok haklisin kardesim..Bende asilar hakkinda farkindalik kazandim..Darisi herkese tabi gec olmadan...Ben sizlerin çocuklarını düşünerek, bir çaba harcadım.
Vermiş olduğum ilk adres, aşıların ne olduğunu, aşı dan zarar görmüş ailelerin paylaşım larını, aşı yaptırmayan ailelerin ne kadar doğru karar verdiği, paylaşımları mevcut.
Otizm Türkiye de ise, otizm in yüzde yüz iyileştirme yöntemleri mevcut. ilaçsız, hastanesiz, kimseye bir ücret ödemeyeceksiniz. - yani dolandırıcı vs gibi durumlar kesinlikle yok -
Ben size dünyaları verseniz, alamayacağınız bilgileri Bedava verdim. Ama suçlu oldum, olsun alınmadım çünkü bu konu da, bu tarz açıklama yapan kimse yok denecek kadar az.
Merhabalar çocuklarımız yaşıt sayılır konuşma durumu tam olarak nasıl.Soru sorabiliyor mu?Üç ve daha fazla kelimeden oluşan cümlesi var mı acaba?Benim kızım kelimelerle konuşmayı tercih ediyor.Arada cümleleri oluyor ama çoğaltamadı.Çok mu zaman oluyor cümlelerle konuşmak soru sormak.Sorulara cevap vermek.Benimki mayıs da 5 i dolduracak 2012 doğumlu.Sizinki özel eğitim alıyor mu.
Evet çok haklınız her kavramı biliyor oldu olası meraklıydı konuşmadığı zamanlarda da kitabı alır benim söylememi isterdi ben de ona sorduğumda bir kere göstermemle öğrenir hemen gösterirdi.Yani çocuğa hemen hemen herşeyi kendim öğrettim diyebilirim.Tabi kendi kendine de pek çok şeyi öğrendi merakı sayesinde.Ama bu soru sorma sorulara cevap nasıl öğretilir ki.Şu sıra zaten kendi başına takılıyor.Eline istediği bir kitap alıp bütün kavramların adını söylüyor.Ben yanına gidip başka birşey öğretmek istediğimde mesela en uzun hangisi diyorum hemen kaçıyor sinirleniyor.Yeni gittiğini hoca acaba genel olarak nasıl bir program hazırladı bu soru cevap için özellikle paylaşırsanız çok sevinirim
Sevgili Pelin Mete ,Merhabalar. 7 aylık bir oğlum var ve atipik otizm özelliklerinden şüpheleniyorum. Lütfen çocuklarınızla ilgili bebeklik donemi gözlemlerinizi paylasirmisiniz? Mesela eve gelen insanlarla ilişki/göz teması kurar miydi. Oturma/emekleme vb.gecikti mi?
Benim kizimda 15 aylikti yeni basladi opucuk yapmaya,ayrica el sallamasi 12,13,aylarda tam yapiyordu simdi el sallamasi bi garip geliyor.. Ayrica cocuklarda öpucuk olayi cok mu onemli cok erken yapanlar da vardi..Bende tedirgin oluyodum yapmiyodu diye..Normali nedir anladim fikriniz nedir acaba..benimde kizim 15 aylik opucuk yaptiramiyorum yapmiyor
kizim 15 aylik simirlenince elleirnu yukari assagi cirpiyo2 yasindan once genelde anlasilmiyor.Kebdimden ornek vermem gerekirse 4 aylikken donmeye basladi.10 aylik yurudu.Herkesin gozunun icine bakip gulumserdi.1 yasinda baba dede gibi kelimeler vardi.Hatta erken konusacak bu cocuk derlerdi.cee fisfis kayikci gibi oyunlardan keyif alirdi.2 yasindan sonra kendini kapatti,soyledigi kelimeleri soylememeye basladi.Bu yaslarda hic birsey anlasilmaz panik yapmaya gerek yok.
Kuplere takma sekilleri dogru kutuya yerlestirme filan bizdede var. Onlar otizm icin bulgu degil zeka ile ilgilidir. Kızınız sizi anlıyor yanlışta olsa sorduğunuz şeye karşılık veriyo. Sizi taklit ediyor. Bence otizm filan yok kizinizda. Siz öğretmeye devam edin öğrenecektir dogrusunu.kizim 15 aylik simirlenince elleirnu yukari assagi cirpiyo
al ver getir bazi seyleri cani isterse yapio sadece mama dio oda cani isterse opucuk yapamio el hareketlerimi taklit edio kupleri dize sekilleri kutuya atar piyano calar ama yuz hareketimi taklit etmio dil cikarma goz kirpma bye bye bazen yapio vucud bolumlerini yanlis gosterio. ismene her zmaan bakar ce e oynar sizce otistik bulgular nasil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?