Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Arkadaşlar öpücük olayinda sorun yasayan varmi? Sadece birkac kere yapti dahada yaptiramiyoruz. Sorun yaşayip aşan varsa nasil yaptirdiniz?

Benim oglum 2 yasinda keske öpse cok istiyorum ama yapmıyor. Öpmek yerine ısırıyor. Öpmeyi bilmiyor. Beni şimdiye kadar birkere öptu oda 2 ay falan onceydi. Yapsin istiyorum ama olmuyor.

Benim kızım da öpemiyor küçükken yapmıştı çok sevinmiştim Sonra yeniden yapmamaya başladı.Uzaktan gösteriyorum öpücük sesi çıkararak böyle yapacaksın diye boşluğa yapıyor yanağıma bazen yapıyor çoğu zaman dokunup çekiyor .Üflemede de sorunlar oluyor bizim çocuklarda.Bol bol flüt mızıka gibi müzik aleti çalabilirler.İçecekleri pipet ile içebilirler.Suda pipet ile baloncuk yaptırılabilir.Mum üfletilebilir balon şişirilebilir .Dil egzersizleri yaptırılabilir aynada beraber hadi dilimizi çıkaralım gibi.Bize çok basit gelen şeylerin bile birer mucize olduğunu öğreniyoruz çocuklarımızla beraber.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Merhabalar çocuklarımız yaşıt sayılır konuşma durumu tam olarak nasıl.Soru sorabiliyor mu?Üç ve daha fazla kelimeden oluşan cümlesi var mı acaba?Benim kızım kelimelerle konuşmayı tercih ediyor.Arada cümleleri oluyor ama çoğaltamadı.Çok mu zaman oluyor cümlelerle konuşmak soru sormak.Sorulara cevap vermek.Benimki mayıs da 5 i dolduracak 2012 doğumlu.Sizinki özel eğitim alıyor mu.

Cok haklisin kardesim..Bende asilar hakkinda farkindalik kazandim..Darisi herkese tabi gec olmadan...

Sunay79 arkadaşım
Benimki seninkinden 15 ay büyük ama olsun madem tanılarımız aynı ben cevaplayayım
3,5 yaşında kuş uçtularla başladık hala soru yok....
Biz hem özel eğitim hem yuva diye rahattık dün şişlide tanınmış bi özel eğitim merkezine götürdüm adam bizim özel eğitim hocalarına ders vermiş usturuplu bi şekilde bizim hocayı beğenmediğini söyledi üstelik kendi merkezinize gelelim dedik size program yazayım orda uygulasınlar 1,5 ay sonra görüşelim tek hocayla kalmayın orda başka hoca da girsin Dedi halbuki biz öğretmenini çok seviyoruz p da oğlumuzu çok seviyor ama çocuğun eksikliklerini gözönüne alıp sistematik gitmek ayrı bi şey
Yoksa her kavramı bilir ama bi adın ne sorusunu cevaplayamaz çoook uzun yıllar boyunca

Evet çok haklınız her kavramı biliyor oldu olası meraklıydı konuşmadığı zamanlarda da kitabı alır benim söylememi isterdi ben de ona sorduğumda bir kere göstermemle öğrenir hemen gösterirdi.Yani çocuğa hemen hemen herşeyi kendim öğrettim diyebilirim.Tabi kendi kendine de pek çok şeyi öğrendi merakı sayesinde.Ama bu soru sorma sorulara cevap nasıl öğretilir ki.Şu sıra zaten kendi başına takılıyor.Eline istediği bir kitap alıp bütün kavramların adını söylüyor.Ben yanına gidip başka birşey öğretmek istediğimde mesela en uzun hangisi diyorum hemen kaçıyor sinirleniyor.Yeni gittiğini hoca acaba genel olarak nasıl bir program hazırladı bu soru cevap için özellikle paylaşırsanız çok sevinirim

Tabii ki arkadaşım bana mail atacak ben de seninle paylaşırım bı ara şişlide bi kaç yere daha gidicez diyetle alakalı da konuşuruz dediler ne duyarsam paylaşıcam zaten bizi ancak biz anlarız

Bizimki de öyle...En uzun hangisi deyince kaçmasını dikkat eksikliğine bağladı bizim hoca... çocuk psikiyatristi bana form yollucak ben de yuvaya vercem gerçekten ilaç kullanması gerekir mi ancak o zaman öğretmeninin yorumlarıyla belli olur dediler fakat ben bu çocuğa Sudan başka bir içecek hayatım boyunca içiremedim inş gerekmez bide ikaca en erken 5,5 yaşında başlanıyormuş ama belki dikkat toplama önerileri galan verirler

Merhabalar. 7 aylık bir oğlum var ve atipik otizm özelliklerinden şüpheleniyorum. Lütfen çocuklarınızla ilgili bebeklik donemi gözlemlerinizi paylasirmisiniz? Mesela eve gelen insanlarla ilişki/göz teması kurar miydi. Oturma/emekleme vb.gecikti mi?

Sevgili pelinmete.
Benim oğlum oldukça huysuz bi bebekti ama gelişimi 13-14 aylık olana kadar normaldi. Hep emerdi hiç bırakmak istemezdi beni. Belki de takıntısıydı ben farketmedim. Her ay internetten bu ay neler yapması gerekiyo diye de takip ederdim. Çoğu da olurdu. emeklemeden tutunarak yürüdü daha cok. tam yasinda da yurumeye basladi.9 ya da 10 aylıktı kelimeleri bile vardı. Ama 7 ay henuz cok kucuk sanirim 9 ayda emeklemeye baslar. Biz artık 20 aylık olunca doktora gitmeye karar verdik. 15 aylıkken farketmeye basladik. Konustugu kelimeleri artık kullanmıyodu ve baska bi dunyadaydi. Bizi hic anlamiyodu. Bu kadar küçükken hiç bi sey anlayamazsın. Benim oğlum 2 yaşında hala tam tanı konulmadı. Ama hep gözlemle. Eminim biseyi de yoktur. Sen ilgilen hep fazla tv seyrettirme tablet cep tlf verme.

Sevgili Pelin Mete ,
Bizde de bişey yoktu ama sen sıkıntı hissediyorsan Dr A götür

benimde kizim 15 aylik opucuk yaptiramiyorum yapmiyor
Benim kizimda 15 aylikti yeni basladi opucuk yapmaya,ayrica el sallamasi 12,13,aylarda tam yapiyordu simdi el sallamasi bi garip geliyor.. Ayrica cocuklarda öpucuk olayi cok mu onemli cok erken yapanlar da vardi..Bende tedirgin oluyodum yapmiyodu diye..Normali nedir anladim fikriniz nedir acaba..

2 yasindan once genelde anlasilmiyor.Kebdimden ornek vermem gerekirse 4 aylikken donmeye basladi.10 aylik yurudu.Herkesin gozunun icine bakip gulumserdi.1 yasinda baba dede gibi kelimeler vardi.Hatta erken konusacak bu cocuk derlerdi.cee fisfis kayikci gibi oyunlardan keyif alirdi.2 yasindan sonra kendini kapatti,soyledigi kelimeleri soylememeye basladi.Bu yaslarda hic birsey anlasilmaz panik yapmaya gerek yok.

kizim 15 aylik simirlenince elleirnu yukari assagi cirpiyo
al ver getir bazi seyleri cani isterse yapio sadece mama dio oda cani isterse opucuk yapamio el hareketlerimi taklit edio kupleri dize sekilleri kutuya atar piyano calar ama yuz hareketimi taklit etmio dil cikarma goz kirpma bye bye bazen yapio vucud bolumlerini yanlis gosterio. ismene her zmaan bakar ce e oynar sizce otistik bulgular nasil

Kuplere takma sekilleri dogru kutuya yerlestirme filan bizdede var. Onlar otizm icin bulgu degil zeka ile ilgilidir. Kızınız sizi anlıyor yanlışta olsa sorduğunuz şeye karşılık veriyo. Sizi taklit ediyor. Bence otizm filan yok kizinizda. Siz öğretmeye devam edin öğrenecektir dogrusunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…