- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.741
size tanı kondumu?Kuplere takma sekilleri dogru kutuya yerlestirme filan bizdede var. Onlar otizm icin bulgu degil zeka ile ilgilidir. Kızınız sizi anlıyor yanlışta olsa sorduğunuz şeye karşılık veriyo. Sizi taklit ediyor. Bence otizm filan yok kizinizda. Siz öğretmeye devam edin öğrenecektir dogrusunu.
15 aylık bir bebek al ver komutunu anlıyorsa otistik olamaz mı ? bu yadakı otıstık bebek yapamazmı yanısize tanı kondumu?
benım kızım kedıyı getır dıyorum bakıyo gozuyle arıyor getrıyor bazen bazen baska bısey getırıo babana su ver dıorum suyu alıp verıo ama her zaman yapamıo bazen anlamıyo gıbı bakıo . Ben 1.5 aydır ılgılenıyorum yogun 14 aya kadar gunde 5-6 saat tv ızledıgı oldu oyun oynamadık cocukla yogun calsııtıgımız ıcın farkedemedık durumu bakıcıda tv ızletmıs hep . Ben en cok yüz mimiklerini taklıt etmemesı ve ellerını sınırlenınce cırpmasından korkuyorum bırde melodık sesler cıkarıyor arada kelımelrı taklıt etmıo
Bizler doktor degiliz Tabiki de teshis koyamayiz.Kaldi ki dr lar bile bariz belirtiler olmadigi taktirde onlarda tam tani koyamiyorlar.Yillarca uyaran eksikligi deyip daha sonra otizm teshisi almis okadar cok anne varki bu forumda....Geriye donuk yazilari okursaniz fikir sahibi olabilursiniz.Ben Size sadece sunu soylemek istiyorum.Cocugunuz kendi yas grubu cocuklarin yaninda farkliysa onlarin yapabildiklerini yapamiyorsa,mutlaka bir psikiyatra goturun.kizim 15 aylik simirlenince elleirnu yukari assagi cirpiyo
al ver getir bazi seyleri cani isterse yapio sadece mama dio oda cani isterse opucuk yapamio el hareketlerimi taklit edio kupleri dize sekilleri kutuya atar piyano calar ama yuz hareketimi taklit etmio dil cikarma goz kirpma bye bye bazen yapio vucud bolumlerini yanlis gosterio. ismene her zmaan bakar ce e oynar sizce otistik bulgular nasil
size tanı kondumu?
benım kızım kedıyı getır dıyorum bakıyo gozuyle arıyor getrıyor bazen bazen baska bısey getırıo babana su ver dıorum suyu alıp verıo ama her zaman yapamıo bazen anlamıyo gıbı bakıo . Ben 1.5 aydır ılgılenıyorum yogun 14 aya kadar gunde 5-6 saat tv ızledıgı oldu oyun oynamadık cocukla yogun calsııtıgımız ıcın farkedemedık durumu bakıcıda tv ızletmıs hep . Ben en cok yüz mimiklerini taklıt etmemesı ve ellerını sınırlenınce cırpmasından korkuyorum bırde melodık sesler cıkarıyor arada kelımelrı taklıt etmıo
Psiyatre götürdüm. Şuan erken çok tv ızlemiş eksiklikler olabilir zamana bağlı gözlemlenecek. Yaşıtlarından geri duruyor. Benim merak ettiğim burada çouğu otizm teşhisi almıs annler var 15 aylık bir bebek al ver komutu yapıor otistik bir bebek bu aylarda yapabılırmı kendı gozlemlerı nasıl merak edıyorum. İsmine her zaman bakarBizler doktor degiliz Tabiki de teshis koyamayiz.Kaldi ki dr lar bile bariz belirtiler olmadigi taktirde onlarda tam tani koyamiyorlar.Yillarca uyaran eksikligi deyip daha sonra otizm teshisi almis okadar cok anne varki bu forumda....Geriye donuk yazilari okursaniz fikir sahibi olabilursiniz.Ben Size sadece sunu soylemek istiyorum.Cocugunuz kendi yas grubu cocuklarin yaninda farkliysa onlarin yapabildiklerini yapamiyorsa,mutlaka bir psikiyatra goturun.
Evet bende acaba ezberledimi diye düşünüyorum kediyi. Gözün nerde kulagın nerde 1 haftadır calısıyoruz sureklı kulagını gosterıyor. sadece göbegın nerde deyınce dogruu gosterıyor her zaman. Opucuk yapmaması dil cıkarmaması goz kırpmaması benı korkutuyor. el hareketlerıımı hep taklıt eder masaya vururum masaya vurur. Çok korkuyorum atipik otızm gıbı gelıyor, gercı kızlrda atıpık otızm dusuk bır olasılık sanırım , bırde atıpık otızm duzelıyormu onu merak edıoyurmHer cocugun otizmi ayri oluyormus. Ama sizin söylediklerinizi oğlum yapsa ben tamam bişeyi yok derdim biz de eksik olan seyler hep. Yani sadece kediyi getir dediginiz de anlıyor diğer seyler de anlamıyorsa onu ezberlemis te olabilir. Babana götür annene ver gibi seyler öğretmeye calışın yapması gerekir bu yaslarda yapıyorsa içiniz rahat olsun hatta psikiyatriye götürün tam rahat olsun içiniz. Otizm iletişimle ilgili bi rahatsızlık. Çocuk içe dönük. Biz kovalamaca gıdıklamaca filan oynuyoruz çok mutlu oluyor. Gozlerimize bakip kahkahalar atiyor ama konusmak istersek kaciyor dinlemiyor anlamiyor hatta.agzin nerde burnun nerde diye soruyorum anlamiyor bos bos suratima bakiyor ya da ilgilenmiyor. Sanki duymuyor gibi. Ama duyuyor. Belki yeni yeni basliyor kizinizda bulgular krese gonderin cok iyi geldigini soyluyolar. Yani psikiyatri degiliz iste bildigimiz kadariyla yardimci olmak istedim bana ciddi biseyi yok gibi geldi anlattiklarinizdan ama bi terslik oldugunu en iyi anneler anlar. Gozlemleyin.
Psiyatre götürdüm. Şuan erken çok tv ızlemiş eksiklikler olabilir zamana bağlı gözlemlenecek. Yaşıtlarından geri duruyor. Benim merak ettiğim burada çouğu otizm teşhisi almıs annler var 15 aylık bir bebek al ver komutu yapıor otistik bir bebek bu aylarda yapabılırmı kendı gozlemlerı nasıl merak edıyorum. İsmine her zaman bakar
Topu et dedıgınızde atmazmıydı meselaOglum 16 aylikti eve misafir bir bebek geldi o da aynı. Al bunu annene ver deyince kostu vermeye. O an anladım oğlum normal degil. Yasadığım şoku bilseniz. Sonra ben de sizin gibi hep yasıtlariyle karsilastirma yapmak istedim. Kendi adima soyleyeyim. Benim oglum 15 aylikken sizin kizinizin yaptiklarini yapamiyordu simdi 2 yasinda hala yapmiyor.
Evet bende acaba ezberledimi diye düşünüyorum kediyi. Gözün nerde kulagın nerde 1 haftadır calısıyoruz sureklı kulagını gosterıyor. sadece göbegın nerde deyınce dogruu gosterıyor her zaman. Opucuk yapmaması dil cıkarmaması goz kırpmaması benı korkutuyor. el hareketlerıımı hep taklıt eder masaya vururum masaya vurur. Çok korkuyorum atipik otızm gıbı gelıyor, gercı kızlrda atıpık otızm dusuk bır olasılık sanırım , bırde atıpık otızm duzelıyormu onu merak edıoyurm
ben her cocugun algısının farklı olacagını dusunuyorum ayrıca ne kadar yoğun ilgilendiğinize bağlı. Siz çok tv ızlettınımı?Atipik otizm tanısı alan bir arkadasimın kızı bir sene özel egitimden sonra düzeldi. O da hic duymazdi bizi. Kendi halinde dolasirdi evde. simdi ilkokula gidiyor. Düzelebiliyormuş. Hepimizin temennisi bu.
Arkadasnızın kızıyla ılgılı bılgılere ulasmak isterim kızlarda az rastlanılan bır durum bu cunku. Ben 1,5 ayda 10 kılo verdım yasayan ölü gibiyim. Bunları yaşayan bırılerıyle konusmaya ıhtıyacım varAtipik otizm tanısı alan bir arkadasimın kızı bir sene özel egitimden sonra düzeldi. O da hic duymazdi bizi. Kendi halinde dolasirdi evde. simdi ilkokula gidiyor. Düzelebiliyormuş. Hepimizin temennisi bu.
Topa bakmazdı bile dokunmazdi. Hala daha topa vurmaz. Ben elimle ogretiyorum vur diyorum vurmaz kaçar. Ya da duymaz. Yani siz diyosunuz ki agzin nerde dedigimde kulagini gosteriyor. Yani bisey sordugunuzu anliyor. Bu cok guzel birsey. Her zaman yapnasi icin hep konusun hep calistirin. Zaten ozel egitim deben sey de boyleTopu et dedıgınızde atmazmıydı mesela
Bir nebze içimi rahatllatınız ben topu at derım gıder alır atar ama nesne ısımlerını geç ögrenıyor, 100 kere soyluyorum ancaTopa bakmazdı bile dokunmazdi. Hala daha topa vurmaz. Ben elimle ogretiyorum vur diyorum vurmaz kaçar. Ya da duymaz. Yani siz diyosunuz ki agzin nerde dedigimde kulagini gosteriyor. Yani bisey sordugunuzu anliyor. Bu cok guzel birsey. Her zaman yapnasi icin hep konusun hep calistirin. Zaten ozel egitim deben sey de boyle
isaret etmeyı 1 aydır çalısıyorum once parmagıma bakıyo sonra ısaret ettıgım yone bakıyor, bısey ıstedıgınde elını uzatıyo benım elımı kullanmaz hiç . bazen ısteği şeyı ısaret edıyo arada . konusurken onunla agzıma bakmaz. dun mesela ben koltuktaydım su nerde selın suyu al babaya ver dedım bır kac kez tekrar ettım suyu arıyo gozuyle sehpanın ustunde bardagı gorde aldı babaya verdı ama cok tekrar ettım .. agzıyla baloncuk yapuyo arada bum bum dıe koprucuk cıkarıo korkuyorumIsaret parmagini kullaniyor mu.En onemli belirtilerden biri bu,Yani istedigi bir seyi isaret parmagi ile gosterip ihh ihh der mi,yoksa sizin elinizi o seyin uzerine koyup sizin almanizi mi ister.Otizme ait en buyuk belirti bu bana gore bir de algilama yasinin gerekturdigi seyleri anliyor ve yapiyorsa,isaret parmagini kullaniyorsa sorun yok Bence.Bir de siz kendi elinizle biseyi isaret edin,mesela tavani gosterin aaa bak burda ne varmis deyin,isaret ettiginiz yobe mi bakiyor yojsa parmaginiza mi bakiyor.Isaret ettiginiz yone bakmali eger bunlar varsa simdilik panige gerek yok.Surekli gozlemleyin.
ALLAH HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN BURADAKI TUM ANNELERIN ALLAH YANINDA YARDIMCISI OLSUN ELİ AYAGI OPULESI INSANLAR HEPSI ALLAH KIMSEYI YAVRUSUYLA SINAMASINArkadaşımın kızı 13 14 aylıktı. Ne yuzlere bakardi ne adina. Topla oynamazdi evde dolanirdi. Kapi takintisi vardi kapilar hep ortulecek. Cekmeceleri hep bosaltirdi. Kendi kendine oynardi.Tv de reklam cikinca kosa kosa gelirdi. Kesinlikle kucaga alirdiniz yuzunuze bakmazdi. Cok ama cok huysuzde eve kim gelse aglardi. Annesi takintisiydi hep onu istiyordu. Arkadaşım çökmüstü. Kimseye birakip gidemezdi bi yere. Biz otizmi bilmedigimizden bu kiz cok cool derdik. Sonra arkadasim 15 aylikken goturmus psikolaga otizm demisler bayilmis kalmis. Atipik otizm raporu alip egitime basladi. Bir sene gitti. Sonra vermediler raporu. Kendi krese yolladi. Buyudu oyle atlattilar. Benim de basima gelince hemen onu aradim. Artık duymak bile istemiyor. Cok kotu psikolojik hastaliklar yasamis bu yuzden kendimi bosuna yiprattim dedi. Yardimci olmaya calisiyor ama onu da sikmamaya calisiyorum. Diyet filan uygulamamis. Aşılarını da yaptırmış. Sadece eğitim.
KIZINIZ NORMAL GIBI GORUNUYOR OTIZM TANISI KONDU MUKızıma 2 yaşındayken Denwer testi yapılmıştı.Bebeğin ağzını burnunu gösterememişti .Pedogog dil gelişimiyle alakalı demişti.Zaten dil gelişimi bir yaşında çıkmıştı.Sonra biraz üstüne düşünce öğrenmişti hatırladığım kadarıyla.Sosyallik 18 ay çıkmıştı.İnce motor yaşına uygun kaba motor 3 -4 ay geri çıkmıştı.Perşembe tekrar yaptıracağım bu testi inşallah iyi çıkar.Çünkü bazen çok hareketli başkalarına çok tepkisiz davranıyor.Söylenilenleri yapmamasından korkuyorum.Bugün doktorun yanında da sanki hiç göz teması olmayan bir çocuk gibi davrandı.Doktoru duymadı bile.Aşırı da hareketliydi.Geçen gittiğimiz doktorda babasının kucağından hiç inmemişti.Bugün hep çekmeceleri filan karıştırdı.Sonuca göre dikkat için ilaç verebilir.Tabi kızım böyle davranınca otizm özellikleri dedi.Ben de biliyorum ama duymak işte insanı daha çok etkiliyor.Artık 4 buçuk yaşında çok üzülüyorum durumuna.Kendim de yine sakinleştirici kullanmaya başladım.Kullanmayınca üstesinden gelemiyorum.Sabah akşam ağlıyorum.Okula şiş gözlerle gidiyorum.
Bugünkü doktor da eski sonuçları görünce iyiymiş inşallah yine iyi çıkar dedi.Ama kendi davranışlarını görünce otizm dedi geçen hafta başka bir doktor uyaran eksikliği demişti.Doktorların yanında Yen'i bir ortamda farklı ortamlarda tepkisiz davranabiliyor.otizm sosyallikte sıkıntı tekrarlayan hareket takıntı zaten bizim kızda da bunlar mevcut.Zeka da birşey yok.Ama çok dikkati dağınık öğrenemez sesi.Bu arada bebekken sakin bir bebekti.Emeklemedi poposunun üstünde gitti.Çok sıralama yapmadı14 aylık birden yürümeye başladı hiç düşmeden güzel yürüdü.Sonradan çok hareketlendi.Konuşma da yine çok geri yaşıtlarından günden güne ilerliyor gibi ama cümle kurmadan konuşuyor.Cümleleri az.KIZINIZ NORMAL GIBI GORUNUYOR OTIZM TANISI KONDU MU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?