Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
4,5 YASINDAKI BIR COCUGA 2 FARKLI DOKTOR 2 FARKKLI SONUC SOYLUYORSA BENCE OTISTIK OLAMAZ 3 YASINDA KADAR KOYUYORLAR TANIYI. BIR COK SEYI YAPIYOR DIYOSUNUZ ANLIYOR BU NASIL OTISTIK BOYLE. TAKINTI OLARAK NE TAKINTILARI VAR. SOSYALLIKTE NE GIBI SORUNLAR

4,5 YASINDAKI BIR COCUGA 2 FARKLI DOKTOR 2 FARKKLI SONUC SOYLUYORSA BENCE OTISTIK OLAMAZ 3 YASINDA KADAR KOYUYORLAR TANIYI. BIR COK SEYI YAPIYOR DIYOSUNUZ ANLIYOR BU NASIL OTISTIK BOYLE. TAKINTI OLARAK NE TAKINTILARI VAR. SOSYALLIKTE NE GIBI SORUNLAR
DOKTORLAR ÖNÜNE GELENE OTISTIK DIYORLAR. ATIPIKMI ASPERGERMI . ANLATTILARINIZA GORE COCUGUNZU ZEKI

Vallai artık banada gelisiminde en ufak sapma olan çocuklara otizm tanısını koyuyorlar gibi geliyor. Biranda bukadar çığ gibi büyümesini anlamlandiramiyorum. Yani cok abartı rakamlarda otizm biryerde yanlis birsey var ama ne?

Görsel hafıza Ve ezber çok iyi Zaten takıntımız logolar şu an.Kipa Migros koton Boyner adlarını çok çabuk ezberliyor bir söylememle.Görünce hayran hayran bakıyor poşetlerini taşıyor başka birinde görse hemen koşuyor.Yaşıtlarıyla sosyallik az büyükleri de özellikle istediğini yapanları kullanıyor isteğini yaptırmak için.Okulda takıntılarından sosyalleşemediğini söylüyor.Bütün gün elinde ıslak mendil mesela onunla mutlu sosyallik ihtiyacı değil.Göz TEMA'sı yaşıtlarıla az diyor öğretmenleri.Farklı yanları bunlar etkinliklere pek katılmıyor söylenileni yapmak istemeyince kalem kağıt Atıyormuş.Normal değil yani.İngilizceyi çok seviyor.Şarkıları çok seviyor eZzberliyor.Zekası çok iyi diyorlar.Ama yapmak istemeyince zorla yaptıramıyorlar.Değişik işte farklı olduğu çıkıyor yani ortaya

Tuvaleti gelince tuvalete diyor uykusu gelince dün uykum geldi dedi.Yiyeceklerin hepsini söylüyor patates su helva yani istediği şeyin adını söylüyor.Anne otur anne kalk gibi cümleleri var.Kitap bülbül diyor mesela konuşan bülbül adında kitabı var biraz tv izledi ilgilenemedik bir dönem

ben bebeginizin bi donem ilgisizlikten gelisiminin geri kaldigini dusunuoyrum.. ben kizimla yaklasik 8 ay hic ilgilenmedim surekli tv onundeydi kizim suan 15 aylik ama 9 aylik bebek gibi .. otizm konusunu 2 aydir arastiriorum gece gunduz okiyorum diktorlarla konusuyorum tv kesinlikle cocuklarin gelisimini kotu etkiliyo . gormeden bilemem ama kiziniz normal ogretmenlerine sariliyo diosunuz bu nasil otistij. ayrica okuduklarima gore otism kizlarda agir seyreden bir hastalikmis hafif otistik kiz olamaz.

İnşallah canım İnan bunlar bile çok moral oldu bana.Ben de diyorum olsa bile aşamayacak çocuk değil ama bir yanımda hep tedirgin

Otizm teshisinin bu kadar artmasi,otizmin cok genis yelpaze icerisinde bulunmasindan dolayi,otistik denildigi zaman herkesin aklinda zihinsel engelli,ileri geri sallanan,kendi dunyasinda kisiler oldugu dusunulurdu.Bu durumla karsilasmadan once bende oyle dusunuyordum.Tv de bazen goruyordum etrafa saldiran,kapi pencere kiran kisiler olarak aninsardim hep benim oglumda mi boyle olacak diye aylarca agladim,perisan oldum.Ama okudukca arastirdikca bir cok otizm teshisinin atipik Yani klasik otizmden daha hafif,ilerleyen yaslarda taninin degisip sadece kisisel bir ozellik olarak kalabilecegini ogrendikten sonra bir nebze olsun rahatladim.Tabi ilerleyen zamanlarda ne olur bilinmez.Bu forumdaki cocuklarin hemen hemen hepsi zeka duzeyi normal,sadece ogrenne guclugunden dolayi otizm teshisi almis cocuklar diye dusunuyorum.

Aynen cep telefonu eline gecince puzzle oyununu aciyor resmi seciyor yapiyor istedigi cizgi filmi aciyir youtube tan. Benzer kartlarin eslestirmelerini yapabiliyor. Ben aglasam gelir mendil alup yerinden gizyaslarimi siler. Bisey isterse elimden tutup goturuyo mutfaga istedigini gosterir ama konusmaz. Yani bakiyosun zeki. Ama degisik biseyler var. Benim oglum da sarılmayı optürmeyi cok sever. Buyudukce de hareketler degisiyor. Bulgular farklilasiyor tabi. Dun beni taklit etti eline bez alip sildi orayı burayı. Çok sevindim.

Merhabalar. 7 aylık bir oğlum var ve atipik otizm özelliklerinden şüpheleniyorum . lütfen çocuklarınızla ilgili bebeklik donemi gözlemlerinizi paylasirmisiniz ? mesela eve gelen insanlarla ilişki/iletişimi nasıldı? Bakarmıydı/rahatsızlık mi duyardı? Fiziksel olarak gelişimleri nasıldı? Işıklar ilgisini çok cekermiydi?

Eve gelen insanlara zor alışırdı. Yani teyzesi halasına alışıktı ama yabancı biri gelince ağlardı. Benim konuşmamı da istemezdi. Işıklar ilgisini çekmezdi. Yani ama bunlar otizmle alakalı degil bence. Sonucta çoğu bebekte olabilecek şeyler.Fiziksel olarak da bir gariplik yoktu ama şimdi hatırladım hiç yüz üstü yatmadı koyamıyorduk bile bu yüzden emeklemedi. Sizin diger mesajlariniza baktim. Cocugunuz da normal olmayan birsey mi farkediyorsunuz. Isterseniz siz oğlunuzdaki normal olmadığını düşündüklerinizi yazın biz var mıydı bizde yokmuydu cvp verelim.

benim kizimda yuzustu yatio surekli sirt ustu asla yatmaz. 7 ayllikken hic gozlemlemedim bebegimi surekli cizgi film izlerdi . 7 aylik erken degilmi suphelenmek icin

Benim Kızımın bebeklik döneminde gözlemlediğim çok gayretli bir bebek değildi mesela bir oyuncak yanındaysa uzanır alır ama biraz uzaktaysa hiç almaya gayret etmezdi.Otururdu zaten oturarak emekledi babası Ve dayısı da öyle emeklemiş zaten.Sallanmaktan nefret ederdi yanımda emerek uyurdu.Işıklı şeylere ilgisi var.Bebekken pek misafirden rahatsızlık duyduğunu hatırlamıyorum.Fış fış kayıkçı oynarken de kendini hep geri atardı.Çekmeceleri hep boşaltmaya başladı emekleyince odaya bırakırdım peşimden mutfağa Ne zaman geldi anlamazdım.İlk üç ay kolik ten dolayı günün belli bir saati ağlardı her gün aynı saat.Kuş gibi kanatlarını çırpardı.Ama ismine bakardı fotoğraf çekinirken poz verirdi çocuklardan rahatsız olmazdı göz TEMA'sı vardı.Alkış merhaba bay bay öğrenmişti işaret parmağını kullanıp bazı şeyleri gösterdiğini görürdüm.Basit kelimeleri vardı.baba mama meme alkış gibi.Sonra çok çizgi film izlemeye başladı tam sosyalleşeceği sıralar artık fotoğrafa bakıp poz vermiyordu ismine tepki vermiyordu göz TEMA'sı yok olmuştu sanki.O gözlerinin içi gülen çocuk gitmişti.Bir oyuncak almıştım onun dönen kısmını sürekli çevirip kahkahalarla gülüyordu.Sürekli aynı şeyi yapıyordu iki yaşına doğru oldu.Tam olarak Ne zaman başladı bilmiyorum ama 1 buçuk yaşında öyle değildi.Merhaba çak yapmıyordu artık.Bildiği herşeyi unuttu sandım çok korktum.Çok sıkıntılı süreçlerdeki yani hala tabi sıkıntılar devam ediyor ama günden güne konuşması artıyor sanki ama hareketliliği de artıyor çok sevimli hiperaktif bir çocuk gibi oldu.Dün araba da markete dedi ne alacaksın diye ısrarla sordum tatlı dedi dayanamadım soktum markete öyle sevindi ki Güler zıplar Sonra ne bulduysa aldı tabi cips sakız çikolata biraz kaçamak yaptık yani inşallah daha iyi olacağız.
4yaş 6 aylık

siz nerede yasiyorsunuz . neden 2 yasinda test yaptirma ihtiyaci duydunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…