Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
ozel egitim alsiriyormusunuz
İstanbul da yaşıyorum davranışlarında değişiklik görünce ismine bakmamaya başlayıp bana Ve çevreye ilgisi azalınca internette de biliyorsunuz bu şikayetleri yazınca ilk otizm çıkıyor.İlk götürdüğümüz doktor uyaran eksikliği olabilir dedi Sonra iyi bir profösere götürdük beyni hızlı çalışıyor dedi test de sadece dil gelişimini geri buldu acaba dememek için haftada iki üç saat eğitim artı kreş dedi.Giderken öptü profesörü bunu bile yapması çok önemli dedi içimiz biraz rahat etti gittik.Sonra eğitime başladık üç ay filan sürdü öğleden Sonra götürmem gerekiyordu sabahçıydım o sene hep uykusu oluyordu huysuz daha sinirli olmaya başlamıştı sanki bıraktım eğitimi.Sonra 3buçuk yaşında evde yoğun eğitime başladık o da üç ay filan sürdü eve gelen ablaya bizim kız istediklerini yaptırmaya çalışıyordu yapmayınca gene sinirleniyordu o da olmadı .Ama yine eğitim arayışındayım .İlkokul çağına az kaldı.

bu sekilde konusamadan ilkokula gidebiliyormu

Mecburen yollucaz okula kaynaştırma öğrencisi olarak gidiyor devlet mecbur tutuyor
Sunay79 hn öğretmendiniz galiba

Ben bir sene geç başlatmayı düşünüyorum.Doktor yazısıyla bir sene geç başlatanlar var.Evet öğretmenim

Şunun için sordum geç başlatma için belli bi ay kriteri var galiba eylülden sonra doğanlara falan bizimkiler yılın başlarında doğmuş olur mu ki

Olabiliyor benimki mayıs doğumlu 6 4 aylık başlatmayacağım 7 yaş 4 aylık başlayacak .Bir tanıdık bu sene başlayacaktı ağustos doğumlu doktor yazısı ile göndermedi.Yine bir tanıdığım bir sene geç başlattı ayını bilmiyorum ama bence siz de geç başlatın tam konuşma yoktu herhalde.Benimki Yen'i başladı konuşmayandurumuna göre karar vereceğim ama ne kadar geç başlarsa o kadar iyi diye düşünüyorum

Tabii ki ben de öyle yapmak istiyorum inş kanunlar bize de izin veriyordur bizimki 20111 li dilekçeyle bu yıl yollamadık yoksa kaydı çıkmıştı seneye de inş izin verirler

Bu sene 2010 lıların gitmesi lazım zaten.2011 lileri genelde öğretmenler velileri bilgilendiriyor yaşı küçük diye isteyen alıyor istemeyen devam ediyor aile karar veriyor ben 2.sınıfım 2010 lu öğrencilerim var aileler istedi devam etmesinibazıları çok iyi bazıları çok geri hep geriden gelecekler erken göndermenin bir anlamı Yok 1 ay bile çok farkediyor çocuk gelişiminde.Bildiğim kadarıyla doktorunuzun bu sene 1.sınıfa başlaması uygun değildir yazısı ile 1yıl geç başlayabilir belki raporu bile kalkar bu sürede inşallah tez zamanda toparlar yavrularımız

sunay canım,doğduğundan itibaren nasıldı,davranışlarındaki değişiklikler ne zaman başladı..ismine tepki veriyordu da sonradan mı vermemeye başladı?

pardon canım,burada detaylı yazmışsın görmemişim

5 yasini gectikten sonra konusmuyorsa kesin otistik mi
Canım yanlış anlama ama çok kafana takma çocuğun daha çok küçük ben de herşeyi böyle küçükken kafama takmaya başladım herşeyden çok etkilendim bu olumsuz etkiledi çocuğumun Belki normal davranışları bile tuhaf gelmeye başladı ayrıca okudukça her olumsuz şey çocuğumda çıkmaya başladı ben daha da stres oldum.Sen bol bol çocuğunla ilgilen çalışıyor musun ben çalıştığım için anca yazları doyasıya vakit geçirdik ve bize en çok bu iyi geldi.Sorunun cevabına gelince bizimkiler konuşmaya başladı ama geriden geliyorlar bu sürede biraz daha toparlarlar kendilerini diye düşünüyorum Allah ın izniyle şu an geçen seneki durumundan çok çok iyi gelecek yıl daha da iyi olacağını düşünüyorum.6 7 yaşında konuşanlar da var.Bilemiyorum konuşamayıp sosyallik olmayınca otizm oluyor işte ama bizim gibi az etkilenmiş çocuklar tamamen normale dönebiliyorlar

Ayy inş bu Cumartesi de randevumuz var Yeni bi yerle diğeri mail atmadı ayrıntıları paylaşırım sizinle burasının ilk muayenesi ücretsiz

Ayy inş bu Cumartesi de randevumuz var Yeni bi yerle diğeri mail atmadı ayrıntıları paylaşırım sizinle burasının ilk muayenesi ücretsiz
Hayırlı haberler al canım biz de yarın denwer testini yaptıracağız bizim kızın keyfi yerinde olur da yapmaya tenezzül eder inşallah kule filan yapıyor biliyorum kalemi kötü de olsa tutuyor ama istemezse sıkılırsa önündekileri itip yapmayabilir

4.5 yasindaki cocuga hala tani konulamadi ve test mi yapiyorlar
cok tuhaf

benim anlamadigim kiziniza otism tanisi konuldu mu
bu forumda cocuklari otizm teshisi almis anneler cocuklarinin konusacaklari zamanimi bekliyorlar her biri konusabiliyormu iletisim kurabiliyormu. cocugun konusma yetenwginin kazanmasi hafif yaada agir otismli olmasina mi bagli bunlari merak ediyorum

Benim kızımda hep kelimeler vardı.Ama istediklerini hep benim elimi kullanarak gösterirdi.Konuşmayı tercih etmezdi aç dediğini biliyordum ama açayım mi diye sorduğumda aç demezdi asla ısrar ederdim aç desin diye sinirlenirdi.Şimdi her ihtiyacını kelimelerle söylüyor cümle çok az açayım mi dediğinde aç diyor acıktın mu dediğimde acıktım diyor.Geçen günkü doktor otizm dedi yazdım zaten yani bu tanıyı söyledi.Ben de kabul etmek istemiyorum ama durum böyle tuhaflıklar var daha önceki yazılarında belirttim Zaten.Tabiki öncelikli olarak konuşmaya bakılıyor.Konuşma iletişim amaçlı ise sorun yok Zaten.Konuşmayla beraber buna eşlik eden durum takıntı öfke nöbetler her çocukta farklı tabi.Mesela benim yeğenim çamaşı makinesinin başından ayrılmazdı hep izlerdi ama konuşma vardı normal zamanında konuştu.Yani ilk konuşma sorunuyla ortaya çıkar.Ve komut alma.Çocuk konuşmaz ama her komutu yerine getirir o zaman otizm olmaz.Derecesini de doktorların bileceği iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…