- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.781
İstanbul da yaşıyorum davranışlarında değişiklik görünce ismine bakmamaya başlayıp bana Ve çevreye ilgisi azalınca internette de biliyorsunuz bu şikayetleri yazınca ilk otizm çıkıyor.İlk götürdüğümüz doktor uyaran eksikliği olabilir dedi Sonra iyi bir profösere götürdük beyni hızlı çalışıyor dedi test de sadece dil gelişimini geri buldu acaba dememek için haftada iki üç saat eğitim artı kreş dedi.Giderken öptü profesörü bunu bile yapması çok önemli dedi içimiz biraz rahat etti gittik.Sonra eğitime başladık üç ay filan sürdü öğleden Sonra götürmem gerekiyordu sabahçıydım o sene hep uykusu oluyordu huysuz daha sinirli olmaya başlamıştı sanki bıraktım eğitimi.Sonra 3buçuk yaşında evde yoğun eğitime başladık o da üç ay filan sürdü eve gelen ablaya bizim kız istediklerini yaptırmaya çalışıyordu yapmayınca gene sinirleniyordu o da olmadı .Ama yine eğitim arayışındayım .İlkokul çağına az kaldı.ozel egitim alsiriyormusunuz
bu sekilde konusamadan ilkokula gidebiliyormuİstanbul da yaşıyorum davranışlarında değişiklik görünce ismine bakmamaya başlayıp bana Ve çevreye ilgisi azalınca internette de biliyorsunuz bu şikayetleri yazınca ilk otizm çıkıyor.İlk götürdüğümüz doktor uyaran eksikliği olabilir dedi Sonra iyi bir profösere götürdük beyni hızlı çalışıyor dedi test de sadece dil gelişimini geri buldu acaba dememek için haftada iki üç saat eğitim artı kreş dedi.Giderken öptü profesörü bunu bile yapması çok önemli dedi içimiz biraz rahat etti gittik.Sonra eğitime başladık üç ay filan sürdü öğleden Sonra götürmem gerekiyordu sabahçıydım o sene hep uykusu oluyordu huysuz daha sinirli olmaya başlamıştı sanki bıraktım eğitimi.Sonra 3buçuk yaşında evde yoğun eğitime başladık o da üç ay filan sürdü eve gelen ablaya bizim kız istediklerini yaptırmaya çalışıyordu yapmayınca gene sinirleniyordu o da olmadı .Ama yine eğitim arayışındayım .İlkokul çağına az kaldı.
gec gittiklerinde konusuyormu cocuklarTabii ki ben de öyle yapmak istiyorum inş kanunlar bize de izin veriyordur bizimki 20111 li dilekçeyle bu yıl yollamadık yoksa kaydı çıkmıştı seneye de inş izin verirler
5 yasini gectikten sonra konusmuyorsa kesin otistik migec gittiklerinde konusuyormu cocuklar
sunay canım,doğduğundan itibaren nasıldı,davranışlarındaki değişiklikler ne zaman başladı..ismine tepki veriyordu da sonradan mı vermemeye başladı?İstanbul da yaşıyorum davranışlarında değişiklik görünce ismine bakmamaya başlayıp bana Ve çevreye ilgisi azalınca internette de biliyorsunuz bu şikayetleri yazınca ilk otizm çıkıyor.İlk götürdüğümüz doktor uyaran eksikliği olabilir dedi Sonra iyi bir profösere götürdük beyni hızlı çalışıyor dedi test de sadece dil gelişimini geri buldu acaba dememek için haftada iki üç saat eğitim artı kreş dedi.Giderken öptü profesörü bunu bile yapması çok önemli dedi içimiz biraz rahat etti gittik.Sonra eğitime başladık üç ay filan sürdü öğleden Sonra götürmem gerekiyordu sabahçıydım o sene hep uykusu oluyordu huysuz daha sinirli olmaya başlamıştı sanki bıraktım eğitimi.Sonra 3buçuk yaşında evde yoğun eğitime başladık o da üç ay filan sürdü eve gelen ablaya bizim kız istediklerini yaptırmaya çalışıyordu yapmayınca gene sinirleniyordu o da olmadı .Ama yine eğitim arayışındayım .İlkokul çağına az kaldı.
pardon canım,burada detaylı yazmışsın görmemişimBenim Kızımın bebeklik döneminde gözlemlediğim çok gayretli bir bebek değildi mesela bir oyuncak yanındaysa uzanır alır ama biraz uzaktaysa hiç almaya gayret etmezdi.Otururdu zaten oturarak emekledi babası Ve dayısı da öyle emeklemiş zaten.Sallanmaktan nefret ederdi yanımda emerek uyurdu.Işıklı şeylere ilgisi var.Bebekken pek misafirden rahatsızlık duyduğunu hatırlamıyorum.Fış fış kayıkçı oynarken de kendini hep geri atardı.Çekmeceleri hep boşaltmaya başladı emekleyince odaya bırakırdım peşimden mutfağa Ne zaman geldi anlamazdım.İlk üç ay kolik ten dolayı günün belli bir saati ağlardı her gün aynı saat.Kuş gibi kanatlarını çırpardı.Ama ismine bakardı fotoğraf çekinirken poz verirdi çocuklardan rahatsız olmazdı göz TEMA'sı vardı.Alkış merhaba bay bay öğrenmişti işaret parmağını kullanıp bazı şeyleri gösterdiğini görürdüm.Basit kelimeleri vardı.baba mama meme alkış gibi.Sonra çok çizgi film izlemeye başladı tam sosyalleşeceği sıralar artık fotoğrafa bakıp poz vermiyordu ismine tepki vermiyordu göz TEMA'sı yok olmuştu sanki.O gözlerinin içi gülen çocuk gitmişti.Bir oyuncak almıştım onun dönen kısmını sürekli çevirip kahkahalarla gülüyordu.Sürekli aynı şeyi yapıyordu iki yaşına doğru oldu.Tam olarak Ne zaman başladı bilmiyorum ama 1 buçuk yaşında öyle değildi.Merhaba çak yapmıyordu artık.Bildiği herşeyi unuttu sandım çok korktum.Çok sıkıntılı süreçlerdeki yani hala tabi sıkıntılar devam ediyor ama günden güne konuşması artıyor sanki ama hareketliliği de artıyor çok sevimli hiperaktif bir çocuk gibi oldu.Dün araba da markete dedi ne alacaksın diye ısrarla sordum tatlı dedi dayanamadım soktum markete öyle sevindi ki Güler zıplar Sonra ne bulduysa aldı tabi cips sakız çikolata biraz kaçamak yaptık yani inşallah daha iyi olacağız.
4yaş 6 aylık
Canım yanlış anlama ama çok kafana takma çocuğun daha çok küçük ben de herşeyi böyle küçükken kafama takmaya başladım herşeyden çok etkilendim bu olumsuz etkiledi çocuğumun Belki normal davranışları bile tuhaf gelmeye başladı ayrıca okudukça her olumsuz şey çocuğumda çıkmaya başladı ben daha da stres oldum.Sen bol bol çocuğunla ilgilen çalışıyor musun ben çalıştığım için anca yazları doyasıya vakit geçirdik ve bize en çok bu iyi geldi.Sorunun cevabına gelince bizimkiler konuşmaya başladı ama geriden geliyorlar bu sürede biraz daha toparlarlar kendilerini diye düşünüyorum Allah ın izniyle şu an geçen seneki durumundan çok çok iyi gelecek yıl daha da iyi olacağını düşünüyorum.6 7 yaşında konuşanlar da var.Bilemiyorum konuşamayıp sosyallik olmayınca otizm oluyor işte ama bizim gibi az etkilenmiş çocuklar tamamen normale dönebiliyorlar5 yasini gectikten sonra konusmuyorsa kesin otistik mi
Hayırlı haberler al canım biz de yarın denwer testini yaptıracağız bizim kızın keyfi yerinde olur da yapmaya tenezzül eder inşallah kule filan yapıyor biliyorum kalemi kötü de olsa tutuyor ama istemezse sıkılırsa önündekileri itip yapmayabilirAyy inş bu Cumartesi de randevumuz var Yeni bi yerle diğeri mail atmadı ayrıntıları paylaşırım sizinle burasının ilk muayenesi ücretsiz
4.5 yasindaki cocuga hala tani konulamadi ve test mi yapiyorlarHayırlı haberler al canım biz de yarın denwer testini yaptıracağız bizim kızın keyfi yerinde olur da yapmaya tenezzül eder inşallah kule filan yapıyor biliyorum kalemi kötü de olsa tutuyor ama istemezse sıkılırsa önündekileri itip yapmayabilir
Bu test her çocuğa yapılabilir artık normal çocukları olan aileler bile 6 ayda bir yaptırıyor bu testi gelişimini gözlemlemek için4.5 yasindaki cocuga hala tani konulamadi ve test mi yapiyorlar
cok tuhaf
benim anlamadigim kiziniza otism tanisi konuldu muBu test her çocuğa yapılabilir artık normal çocukları olan aileler bile 6 ayda bir yaptırıyor bu testi gelişimini gözlemlemek için
bu forumda cocuklari otizm teshisi almis anneler cocuklarinin konusacaklari zamanimi bekliyorlar her biri konusabiliyormu iletisim kurabiliyormu. cocugun konusma yetenwginin kazanmasi hafif yaada agir otismli olmasina mi bagli bunlari merak ediyorumbenim anlamadigim kiziniza otism tanisi konuldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?