- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.801
Benim kızımda hep kelimeler vardı.Ama istediklerini hep benim elimi kullanarak gösterirdi.Konuşmayı tercih etmezdi aç dediğini biliyordum ama açayım mi diye sorduğumda aç demezdi asla ısrar ederdim aç desin diye sinirlenirdi.Şimdi her ihtiyacını kelimelerle söylüyor cümle çok az açayım mi dediğinde aç diyor acıktın mu dediğimde acıktım diyor.Geçen günkü doktor otizm dedi yazdım zaten yani bu tanıyı söyledi.Ben de kabul etmek istemiyorum ama durum böyle tuhaflıklar var daha önceki yazılarında belirttim Zaten.Tabiki öncelikli olarak konuşmaya bakılıyor.Konuşma iletişim amaçlı ise sorun yok Zaten.Konuşmayla beraber buna eşlik eden durum takıntı öfke nöbetler her çocukta farklı tabi.Mesela benim yeğenim çamaşı makinesinin başından ayrılmazdı hep izlerdi ama konuşma vardı normal zamanında konuştu.Yani ilk konuşma sorunuyla ortaya çıkar.Ve komut alma.Çocuk konuşmaz ama her komutu yerine getirir o zaman otizm olmaz.Derecesini de doktorların bileceği iş
senin kizin komutlari yerine getirmiyormuwalla icim daraliyor okudukca kiz cocuklarinda konusma olmaz cumle kurmaz iletieim olmaz diyor. inanmak istemityorum. gelecegi dusuneniyorum. anne baba olmayinca kim bakacak bu cocujlara
Canım o yüzden diyorum sana çok fazla okuma herçocuk farklı benim kızımdan daha ağır olan bir tanıdığımız vardı şimdi 5 buçuk konuşuyor normal çocuk gibi çok belli olmuyor.Hiç eğitim almadı anaokula annesi bu sene yazdırdı.Ben de diyorum okul eğitim oradan oraya hırpaladım çocuğu.Belki bu kadar takmasaydım daha çabuk düzelecekti.Ama çalıştığım için okula kreşe erkwn gönderdim .En iyi eğitimi anne verir.Kitaplar al eğitici oyuncaklar al oyun hamuru ile şekiller yap minyatür oyuncaklar al.Benim kızıma küçük bir park almıştım bebekleri salıncakta sallıyor kayaktan kaydırıyordu çok hoşuna gitmişti oyun hamurundan top yapıp kaydırıyorduk oynarken kelimeler daha çok çıkıyor bol bol oyun.walla icim daraliyor okudukca kiz cocuklarinda konusma olmaz cumle kurmaz iletieim olmaz diyor. inanmak istemityorum. gelecegi dusuneniyorum. anne baba olmayinca kim bakacak bu cocujlara
Tamam canımSunay aman çocuğun keyfi yerinde olsun dua edelim bizimkiyi bu yıl aç ve uykudan kaldırıp götürdük geçen yıldan kötü çıktı
Ben Dr A dedim ki geçen yıla göre daha iyi ama. O zaman sıkıntı Yok Dedi ... bana Cumartesi akşam özelden yazarsan sevinirim çocuklarınızın yaşları ve davranışları yakın bilgi paylaşırız test sonuçlarıyla ilgili sen de uygun görürsen
Ben de kız çocukların da daha ağır seyreder diye çok üzülmüştüm.Arkadaşımın öğrencisi var 2.sınıf sınıfın en iyilerinden konuşma da var sosyallik deCanım o yüzden diyorum sana çok fazla okuma herçocuk farklı benim kızımdan daha ağır olan bir tanıdığımız vardı şimdi 5 buçuk konuşuyor normal çocuk gibi çok belli olmuyor.Hiç eğitim almadı anaokula annesi bu sene yazdırdı.Ben de diyorum okul eğitim oradan oraya hırpaladım çocuğu.Belki bu kadar takmasaydım daha çabuk düzelecekti.Ama çalıştığım için okula kreşe erkwn gönderdim .En iyi eğitimi anne verir.Kitaplar al eğitici oyuncaklar al oyun hamuru ile şekiller yap minyatür oyuncaklar al.Benim kızıma küçük bir park almıştım bebekleri salıncakta sallıyor kayaktan kaydırıyordu çok hoşuna gitmişti oyun hamurundan top yapıp kaydırıyorduk oynarken kelimeler daha çok çıkıyor bol bol oyun.
kiz mi bu dediginBen de kız çocukların da daha ağır seyreder diye çok üzülmüştüm.Arkadaşımın öğrencisi var 2.sınıf sınıfın en iyilerinden konuşma da var sosyallik de
sen kizinla disari ciktigijda insanlar anliyormukiz mi bu dedigin
sen kizinla disari ciktigijda insanlar anliyormu[/QUOTEvet kız hemen anlaşılmıyor tabi güzel de bir çocuk herkes hayran kalıyo konuşmak istiyor tabi kızım konuşmayınca pas vermiyor filan diyorlar
Adları da aynı senin kızınla çok da nazara gelir gören bunu dışarı çıkarma güzel giydirme derbenim kizimda biblo gibi
ismi neAdları da aynı senin kızınla çok da nazara gelir gören bunu dışarı çıkarma güzel giydirme der
ben ismini sana soylemismiydim
Sen de sanki bir yerde Selin diye yazmıştın hatırladığım kadarıyla Selin şunu ver dediğimde verir Kızımın adı olunca dikkat etmiştim
cocgunuzu normal kresler aldilarmiÖyleyimdir.Kızım da aslında çaktırmasa da çok dikkatli
Mimoza Bence sen biraz abartiyosun gibi,komut aliyor diyorsun,isaret parmagini kullaniyor diyorsun.Zaten en onemli belirtilerin bunlar oldugunu soyledik Size bu kadar didiklemenin,insanlari soru yagmuruna tutmanin bir anlami yok...Zaten insanlar sikintili cok endiseliysen lutfen bir dr A gotur cocugunu.benim cocugum 2,5 yasinda cok normal gorundugu icin cevremdeki herkes,inanmiyir bir sikinti olduguna,Ayrica dr larda normal goruyor.Ama ben biliyorum ki iletisim yok cocugumda cok az yeni,yeni basladi belki kabugunu kirip normallesecek,belki otizme dogru kayacak bunu kimse bilemez.Bence sen bir kac bekle Simdi panik yaparsan ne cocuguna ne de kendine hayrin dokunur.sen kizinla disari ciktigijda insanlar anliyormu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?