Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
isaret parmagini rastgele kullaniyor evet konut aliyor. konut almasi ezbere olabilir diyorlar

isaret parmagini rastgele kullaniyor evet konut aliyor. konut almasi ezbere olabilir diyorlar
15 aylik bebekten zaten ne bekliyorsun ki,basit komutlari belki yapar,karisik komutlari anlamasini zaten bekleme biraz zamana birak otizm cok degisik birsey kimi cocuk cok icine kapanik olur bir anda ataga gecer.Kimi cocuk benim cocugum gibi,bicir bicir olur biranda kendini kapatir cocuk bunu kimse bilemez yegenimde hic goz temasi yoktu.Hepimiz panik yaptik bu cocuk niye kimseye bakmiyor diye ismiyle seslebdigimizde cok nadir bakardi,ama cocuk gayet normal cok guzel konusuyor tegenim icin uzulurkwn kendi basima geldi.

İşarer parmağı rastgele nasıl kullanıyor amaçsız mı ?
Merhaba zeynn,nasil gidiyor,cocugunda gelisme var mi.Ozel egitimin faydasini gordun mu.Bende gondersem mi diye dusunuyorum.Ama kresten almam lazim gonderirsem.Simdilik ikisi birden hem cocuk icin,hem maddi anlamda agir gelir diye dusunuyorum.

Oğlum 7 aylık. Emekliyor, oturuyor, beni/babasını taniyor, takip ediyor, gülümsüyor. Genel olarak gelişimi iyi gorunuyor ama kucagımdayken hep etrafını izlemek istiyor bana hiç bakmıyor. Kafasını 3 aylığindan beri sağa sola döndürüyor. Uyandığında ağlamiyor ama yanına gidince de çok mutlu oluyor. Kollarını kaldırıp almamızı istiyor ama gözü hep etrafta birşeyleri izlemekle meşgul. Bunlar otizm ozellikleri mi yoksa çevreyi mi keşfetmeye çalışıyor anlayamıyorum. Benzer durumlar yaşadınız mı acaba?

Yok buna benzer seyler yasamadım. Ama bana hiperaktif gibi geldi gerci siz daha iyi bilirsiniz. Otizm bebekken kendini hic belli etmiyor. Burda herkes yazdı. Oyle dikkat ceken bi ayrinti yok bu illet bir bucuk yasinda cikmaya basliyo iste. Bence su an iciniz rahat olsun. Sonucta her bebegin birde huyu suyu farkli oluyor. Zaten sizin ilginiz alakaniz ile varsa bile yenecektir. Benim hatam oldu cok ilgiliydim aslinda bir ara biraktim onu tv karsisinda. Islerimi yaptim rahatladim dedim aslinda kendimede onada ne buyuk kotuluk yapmisim.

Merhaba zeynn,nasil gidiyor,cocugunda gelisme var mi.Ozel egitimin faydasini gordun mu.Bende gondersem mi diye dusunuyorum.Ama kresten almam lazim gonderirsem.Simdilik ikisi birden hem cocuk icin,hem maddi anlamda agir gelir diye dusunuyorum.
Merhaba çok şükür öğrenen bir oğlum var konuşma var ama tabi
Ki yaşıtları gibi değil . Gerçi onun yaşında olup daha az konuşan çocuk ta var ama ne gariptir ki o çocuklar bir anda açılacaklar bizim çocuklarımız milim
Milim sindire sindire konuşacaklar . Arada kendinden ismiyle bahşediyor efendim diyorum hemen düzeltiyor .ekolali bu aralar var biraz ama şöyle mesela bişeyden mi korktu korktum diyor . Sonra benim dememi beklemeden ne diyeceğimi
Bilip korkma korkma bişey olmaz diyor . Gecikmiş ekolali oluyor sanırım bu . Ama inanır mısınız takmıyorum . Herşeyi telafuz edebiliyor ya buna seviniyorum
Sizde durumlar nasıl ?

Son düzenleme:
Kaç yaşındaydı çocuğunuz

Gelismeler cok guzel,beninde karsi komsumun oglu 3 yasini bitirdi,daha cumle kurmuyormus.AmA cocuk gayet saglikli,yani tavirlarindan belli oluyor.Senin cocugunda belki bir anda acilir.Benim oglumda cabuk ogreniyor ve ogrebdigini unutmuyor masallah.Bazen 3 4 kelimelik cumlelerde kuruyor,ama cok telaffuz hatasi var.bazi harfleri cikaramiyor.Sorularima cogu zaman cevap veriyor.Anlamadigi zaman benim soylefigimi Tekrar ediyor.ekolali yapiyor.Tv deki butun cizgi filmleri biliyor hatta karakterlerine kadar soyluyor ben bilmem mesela umutluyum...bakalim zaman ne gosterecek.

Çok iyi gelişmelerde evet Benin oğlum da anlamadığı zaman bazen ekolali yapıyor .. telafuz hataları oğlum da da vardı daha iyi artık . Sakız çiğnetmek çok işe yaradı . Daha önce de konuşmuştuk yakın durumları çocuklarımızın . Bizim ki de bütün hayvanları Ve çoğu şeyi nesneleri biliyor unutmuyor inşallah daha da iyi olur çocuklarımız .

Insallah Buradaki tum cocuklarin iyi olmasini cani gonulden istiyorum.Herzaman dua ediyorum.Gecmis zamandan bahsedebiliyor mu oglun,mesela Kreste ne yaptigini filan anlatiyor mu

Insallah Buradaki tum cocuklarin iyi olmasini cani gonulden istiyorum.Herzaman dua ediyorum.Gecmis zamandan bahsedebiliyor mu oglun,mesela Kreste ne yaptigini filan anlatiyor mu
Evet anlatma gibi değil ama ne yaptınız sulu boya yaptık Ne yedin pilav yout . Kim gelmedi diyorum her Zana'n doğruyu söylüyor ben kreş çıkışı öğretmene sessizce soruyorum. Kimin gelmediğini . Hatta geçen gün bir öğretmeni gelmemiş onu ben sormadan söyledi . Ama öyle akıcı bir konuşmayla anlatmıyor bunları .
Birde geçen gün bişey dddi
Ki şok oldum dün parka gittik dddi . Gerçekten gitmiştik ama bir daha demedi

Masallah diyorum gercekten de siz cogu seyi asmissiniz.Herseyi anlayip anlatmasi cok guzel,onemli olanda bu. akici konusma nasil olursa gelir.Benim oglum anlatamaz Kreste ne yaptiniz diye sorarim cevap vermez.Oglunun gelisimi harika...

Masallah diyorum gercekten de siz cogu seyi asmissiniz.Herseyi anlayip anlatmasi cok guzel,onemli olanda bu. akici konusma nasil olursa gelir.Benim oglum anlatamaz Kreste ne yaptiniz diye sorarim cevap vermez.Oglunun gelisimi harika...
arkadaşım 6 ay önce hayal edemezdim umarım hepsi çok iyi olur .

Hayirli aksamlar hanimlar,benim kizimda 15 aylik 13.ayinda göz nerede diyordum gosteriyordu simdi yapiyorum burnun gozun nerde göstermiyo sizce bu aylarda gostermesi gerekmezmi yoksa erkenmi.. öpucugude yeni yapmaya basladi..sanki bana ayindan biraz geri gibi geliyo sizin onerileriniz nedir acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…