Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Arkadaşlar küçük çocuğu olanlar burada lütfen o normal mi bu normal mi diye sormayalım internetten araştırabilirsiniz biz normal desek nolcak değil desek nolcak çocuk psikiyatristleri bile anlamyo böyle küçüklere çocuk gelişim uzmanı diye bi bölüm varmış medipol üniversitesine Bağcılar'da bi arkadaş götürdü En iyi onlar bilir biz bilemeyiz ki hem biz desek bi şey yook sonra çıksa nolcak

Bi de lütfen gerçekten problemi olanlar yazsın ki birbirimize faydamız olsun şunu yaptım iyi geldi şu Dr iyi şu diyet ile yaradı gibi o kadar sıkintımz var ki yaşaaayan bilmez

Bu arada yuja seni kırmamışımdıt inş sen Yeni sordun daha ama bazıları yüz kere o normal mi bu normal mi diye küçücük bebekleri soruyorlar biz bilemeyiz ki keşke bilsek yardımcı olurduk
Benim oğlanın yaşıtları okuma öğrendi biz adın ne sorusuna cevap verdirmeye çalışıyoruz bize bi faydalı bilgi gelir mi diye takip ediyorum bu siteyi de benimki de bi Umut dediğim gibi inş seni kırmamışımdır lafım da sana değildi

Anliyorum canim,benimde ilk cocugum sizlerin tecrubelerine dayanarak sormustum..Internettende cok sey arastirdim hatta facebookta cd otizm sayfasina uyeyim ve cok faydali bilgiler var.. Belki biliyorsunuzdur ama ben yinede yazayim,balik yagi,d vitamini takviyesi,bentonit kili,magnezyum sulfat,hacemat bunlarin cok iyi geldigini s oyluyorlar otizm anneleri.. Bende balik yagi d vitamini takviyyesi veriyorum kizima..Yakin zamandada bentonit kili kullanmayi dusunuyorum..Rabbim tum yavrularimiza acil şifalar versin..

Allah razı olsun üzülsen ben de çok üzülürdüm biliyorum canım cd otizmi... gerçekten de 15 aylık çocuk ne yapar 13. Aydakini unutur mu bilmiyorum da otizm de ciddi bi yemek seçme olayı var ben oğluma su dışında bu yaşına kadar meyve suyu bile içiremedim zar zor kırkta bir ağrı kesici şurup versem onu da kustu maalesef beslenmemiz de kötü ve bu yüzden vicdan azabı duyuyorum Rabbim iyi günler göstersin hepimize iyi geceler

Amin canim iyi geceler..

Öğrendiklerini Aslında unutmuyorlar yapmak istemiyorlar iç dünyalarına kapanıyorlar amaç ordan çıkarmak Ve öyle kapalı gözükseler bile öğreniyorlar benim kızım iki yaşında ingilizce renkleri bile öğrendi sadece birkaç kere söylememle ve unutmadı da.Bir de biz üstüne düşüyoruz yapsınlar diye bunu fark ediyorlar Ve yapmıyorlar herşeyi doğal seyrinde yapmamız gerekiyor çocuğumuz yapsın diye değil eğlence ile oyun ile karşılıklı keyif alarak.Tabi kafamızda bu düşüncelerle biraz zor ama çocuklara küçüklere tavsiyem budur ben de takviye vermek istedim özellikle b 12 ama test çok iyi çıktı d vitamini de iyi çıktı bir Demir'i eksikti 3 ay ilaç kullandık.Sadece balık yağı Ve çinko veriyorum

Cok sevindim. Böyle güzel şeyler duymak ne iyi allah daha iyilerini verir insallah. Benim oglumda 2 yas 1 aylik insallah bende 6 ay sonra senin gibi guzel haberler veririm. Opuyorum sizi.

Cok sevindim. Böyle güzel şeyler duymak ne iyi allah daha iyilerini verir insallah. Benim oglumda 2 yas 1 aylik insallah bende 6 ay sonra senin gibi guzel haberler veririm. Opuyorum sizi.
Kleopat oglunda gelisme varmi canim? Bizimkiler ayni yaşta oyüzden sordum.

Bu ay tek degisiklik bizim bazi hareketlerimizi taklit etmeye baslamasi oldu. Öncede yapiyordu bir yasindayken birakmisti. Eline bez alip benimle temizlik yapti. Agzini burnunu peceteye siliyor. babasinin ellerini taklit etmeye calismasi. Ben bılasik yikarken bardagini alip yikamaya geldi. Tabi herseyde degil henuz. Bunun yanin da bi de tik gibi kafasini oynatip durmaya basladi henuz cozemedim onu. Siz de var mi degisiklik.

Ohh ev isi yapmaya baslamis. Bizimkide bardak tabak görürse ortalikta masanin ustune koyuyor. Eskiden yere atardi simdi masaya koyuyor. Ek olarak hayali oyun basladi hamurdan yaptigimiz arabayi gercek oyuncak araba gibi sürmeye calisiyor gibi. Yüz organlarini kendinde ve bizde rahatca gosteriyor. Bizimki byby yapmayi birakmisti artik biz istedigimizde tekrar yapmaya başladı. Biz ten temasinda sanki hafiften sorun yasar gibi olduk oda bitti. Onun disinda komutlarda ilerleme var. Atti gidelim gibi bisiyler geveliyip elimizden tutup kapiya götürüyor bizi. Yada bana gelip bici bici diyip bni banyoya götürüyor. Aklima gelen bunlar. 20gün sonra 2yas 1 aylik olucak.

Benimkide 10 gün sonra olacak. 10 gün var aralarinda demek. Evet oyuncaklarla buzimkide guzel oynamaya basladi ama benimle sadece lego oynuyor. Fazla oyun oynayamiyorum henuz. Sizin gelismleriniz cok daha iyi. Allah daha iyilerini versin. Kreş e gidiyor mu sizinki. Biz onun icin arastirma yapiyoruz.

Bizimki bir dönem lego cok oynadı simdi pek ilgisini cekmiyor. Bizimkinin tek derdi araba. Araba olmayan seyleri bile nan nan diyip araba gibi sürüyor yada telefon olmayan seyleri örnek emzik kulagina tutup uzun uzun konusuyor yani bidi bidi bisiler diyo biz anlamiyoruz. Yilbasindan sonra krese vericem. Oyun grubu dusunuyorum ufak olduğu icin. Aralığın 15inde psikiyatrist randevumuz var bakalim onlar ne dicek. Bana göre gelisti ama hala gerilikler var. Umarım kresinde faydasi olur.

İnşallah neden olmasın . Ben umutlu değildim oğlum beni utandırdı siz umutlu olun daha iyi günler görelim inşallah .

Çocuklarınızın B6 (b12 demiyorum) vitaminlerine baktırın.
Canım allah aşkına bu nasıl bir tarz? Biraz daha aciklayici yazabilirsin. Simdi damdan düser gibi, biri gruba cocuklarin b6 vitaminine baktirin yazsa en önce sen tepki gösterirsin. En azindan emir kipiyle konusmak yerine " arkadaslar şundan şundan dolayı cocuklarinizin b6 vitamin degerlerinide inceletip, eksiklikleri giderin" yazsan daha iyi olurdu. Ama senin üslubun irrite edici kusurabakma.

ya burda insanlar neden tahammulsuz ve surekli birbirine çemkirir tarzda konusuyor. yazismak konusmak gibi olmadigindan jest mimik goremedigimizden uzerimize aliniyoruz. bisey yazmaya korkar oldum birileeri cikip aZarliyacak die korkuyorum

Arkadaslar tüm yorumlari okuyamadim bazilarina denk geldim sadece ve simdi bende bi süphelenmeye basladim oglumdan. 16 ayi bitcek bu ay, henüz daha erkenmi bilmiyorum ama oyun oynamayi ögretmeye calisiyorum topu bana ver simdi sen al diye yapmiyor. Kuzenleri var onla oynamak istiyorlar oynamiyor. Gel oglum deyince falanda gelmiyo. Yalniz söyle bisey var henüz daha 3 4 aylikti ona hediye oyuncak gelmisti büyükten kücüge birbiri icine giren bardaklar, oturmaya baslayinca 7 aylik falandi onlarla oynamayi gösterdim 10 aylikken eline veriyodum bir tanesini digerinide kendim tutuyorum ugrasa ugrasa yerlestiriyodu icine ve bugün o oyuncagini tekrar cikardim sanki hergün yapiyomus gibi hic unutmamis oturdu hepsini dizdi büyükten kücüge hic bikmadan baya bi hemde, anca baska bisey dikkatini cekimce kalkti ve birseyle ugrasinca imkansiz beni duymuyor. Konusmaya gelince meme mama dede nene bunlar var sadece ama süreklide birseyler anlatma cabasi var dedigi anlasilmiyor tabi. Dakikalrca kendi dilinde konusuyor birseyler gösteriyor. Henüz kücükmü yoksa endiselenmelimiyim sizce?

ya burda insanlar neden tahammulsuz ve surekli birbirine çemkirir tarzda konusuyor. yazismak konusmak gibi olmadigindan jest mimik goremedigimizden uzerimize aliniyoruz. bisey yazmaya korkar oldum birileeri cikip aZarliyacak die korkuyorum
Vallai daha önceki mesajlarimda hep pozitif, olumlu bir üslupta konustum. Simdi bir foruma göz atiym dedim. Cocuklarinizin b6sina baktirin bu ne? Ne anliyim ben bundan? Jest mimik okey ama en azindan yazmaninda stili var. Biraz aciklayici yazsin. Vallai zaten moralim bozuk bide sifre cozmeyle ugrasamam.

İrrite olup tepki göstermek yerine neymiş bu b6 ben ona bakardım.
İrrite olmaya yer aramayın çocuğum günlerdir kusuyor bi fırsat girdim unutmadan hızlıca yazdım.
Herşeyden nem kapmaya yer arıyorsunuz. B6 göz teması ve konuşmada çok önemli bi vitaminmiş o çok güvendiğimiz doktorlar bunları es geçiyor işte.

Sana demiyorum bu lafı genel olarak ortaya söylüyorum daha evvel de bişey tavsiye ettim ona bile muhalefet eden çıktı faydası olsa doktorlar söyler vs diye. Çocuğumuzun doktoru biz olcaz bu kadar basit ama çok önemli bi ayrıntıyı atlayıp eğitim eğitim diyorlar başka bildikleri şey yok.

B6 vitaminine baktırın ibrahim saraçoğlu da tavsiye ediyor o kadar önemli bişeymişki malesef doktorlardan değil başka kaynaklardan öğreniyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…