Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
burda grupta olup morali duzgun olan yoktur hepimizin psikolojisi bozuk

Uğraşma o zaman kardeşim oturun burda çocuğum agu dedi bugu dedi bi arpa boyu yol almayın size iyilik de yaranmıyor.

Aydan aydın-Her çocuk oynar

Bu kitabı mutlaka edinin göz teması sağlamada ortak ilgi alanında falan çok güzel tekniklerle yazılmış bi kitap ben internetten aldım bugun geçti elime ki dedim keşke daha önce alsaymışım.

Bu da son tavsiyem olsun bundan başka da gram yazmıycam buraya. Allah yardımcınız olsun

Uzun zamandir oglumun bogazinda sisik bir lenf bezi vardi. Daha once kontrol ettirmistim cocuklarda siser demisti doktor ve bekledim inmedi. Bugün grip sikayetiyle doktora götürdüm o sirada lenf bezinide sordum ve 1 hafta antibiyotik kullanacak. Birkac tahlil yapilacak ve ultrason çekilecek. Onlarda olumsuzsa biyopsi yapilacakmis. Yani otizmi falan kenara birakali bi 5-6 saat oluyor. Suan cok korkuyorum. Doktor allah korusun lenfoma bile olabilir dedi. oyüzdende birden b6 falan filan diyince sardım resmen. kusurabakmayin. iyi geceler.

Canım insallah yoktur biseyi. Biraz asosyallik var. Bence bir psikiyatriye hemen vakit kaybetmeden git. Sanki benim oglumun ilk zamanlarini anlatıyorsun cunku. Biz gercekte goremiyoruz tabi en iyi doktor bilir.

Gecmis olsun canim. İnsallah iyi haberlerini alırız. Cok salgın var belki onun etkisidir. Allah yavrularımızı korusun. B6 ve b12 vitaminini doktorumuz soyledi biliyorum ben. Burda hepimizin sinirleri bozuk normal tabi kolay sey degil bunlar.

Uğraşma o zaman kardeşim oturun burda çocuğum agu dedi bugu dedi bi arpa boyu yol almayın size iyilik de yaranmıyor.

Ruh pastasi mi ruh hastasimi nesin. Guzelce uslupluca anlatmiyorsun anlatacagini sonra dikleniyorsun. Herkese bi laf sokusturmalar. Insallah son olur durmadan veda ediyorsun git artik. Cocugumuz agu desek paylasiyormusuz. Sana mi sorucaz sen buranin agasimisin. Burda birbirimiza destek olmaya calisiyoruz. Sen belki uzun bir yol aldin katlanamiyorsun bilmiyorum. Ama uslupluca ben bunu denedim bu iyi geldi diyeni herkes dinler. Bu da sana benim son lafim olsun. Ama gercek son sahte degil.

Canım insallah yoktur biseyi. Biraz asosyallik var. Bence bir psikiyatriye hemen vakit kaybetmeden git. Sanki benim oglumun ilk zamanlarini anlatıyorsun cunku. Biz gercekte goremiyoruz tabi en iyi doktor bilir.
Cok ugrasiyorum cocuklu ortamlara girmeyi ama istemiyor ilgisini cekmiyor cocuklar. Yanina yaklasilmasini dahi istemiyor, ortamda cocuk olunca bana yapisiyo bekliyo öyle uzaktan gülüyo. Öyle cekingen bi hali de yok aslinda daha kücükken cok bunaltiyolardi sıkıya gelmeyip sinirleniyordu onlami alakali acaba diye düsünüyorum. Birde mesela birsey gösterdigim zamam dönüp bakmaz parmagimi tutar. Mesela birsey gösterip ne oldugunu söyleyelim 'oglum bak masa, neymis bu ma-sa' desek kendi tavandaki lambayi gösterip 'ayaa' der. Tek bildigi lamba diyemidir nedir her ortamda her yerde aynisini yapiyo lambayi gösterip duruyor. Sizin oglunuzda kondumu teshis? Neydi en cok belirti?

insallah öyledir. su lambadaki sırrı henüz çözemedim:) nasil o kadar uzun süre bakabiliyor isiga benim gözüm yoruluyor:)
benimde kiizmda eksiklikler var doktorada gorturdum bu isin uzmani degilim ama bugun bir test yaptim baloncuk ufleyip dikkatini cekin parmagiyla isaret edip size gostwrip sevincini paylasiyorsa otistik degil diorlar. bir deneyin isterseniz

Son günlerde burası çok gergin bir platform oldu
Arkadaşlarım kader birliğimiz var bizim . Lütfen sakin olalım herkes bir soluk alsın .neden burda olduğunu hatırlasın buna bende dahilim . Bir umut aramaktan yorulup burda dertleşmeye geliyoruz burası sakin ve anlaşılır olsun değil mi?
Bu arada ben oğluma 13 vitamin 4 mineral li kış şurubuna başladım . İçinde b6 var b12 var d vitamini ,çinko var evet İbrahim Saraçoğlu nü bende dinlemiştim b6 yı kullanın davranış. Problemlerine çok iyi gelecek demişti .daha önce de kullanıyordum ama kreşte hastalığı bir türlü bitmediği için Yen'i şuruba geçtim

Abin abimin oğluna da yaygın iletişim bozukluğu demişlerdi otizm en alt seviyesi 2 yıldır rama gidiyor birinci sınıfa başladı ve öğretmeni diğer çocuklardan farklı yok demis okumaya geçmek üzere demiş üstelik annesi otimzli oldüğünü öğrenince 2 yıldır kendinde degildi bırakıp gitmişti çocuk buna rağmen iyileşti sevgi ve sürekli eğitim önemli şimdi annesi tedavinin ardından geri döndü ikiside iyi bazen anneler bu duruma katlanamıyor

Ben bunj gerçekten anlayamiyorum. O yavruya masallahki egitimle, sevgiyle toparlamis. Bir insani anneside yüz üstü birakirsa neye tutunur yaa. allahim neresinden tutarsan tut, cocuk icin, aile icin, esler icin varsa kardesler icin zor oglu zor. Allahim dusmanimin basina bile vermesin. Hele birde agir tablolar varki allahim o annelere cennet az ya. Otizm cok genis birsey ama takintilari, davranış bozuklukları maximumda olan insanlari dusundukce cildiracak gibi oluyorum. Allahim kaldiramiycagimiz yüklerle sinama hickimseyi. Evlat annenin nefesi. Bizi nefessiz birakma. Cok zor yaa. Hep neden ben diyorum sonra yapma diyorum. Yasadiklarim agir gelior. Buraya yaziyorum. Benimle ayni seyleri yaşayan birilerinin olduğunu bilmek okadar rahatlatiyorki anlatamam.

Canım küçük seninki,
O yaşta sosyallik olmaz Daha önce de yazdım çocuk gelişim uzmanı yaşına göre test yapıp + _ koyup normal mi değil mi söylüyor sen genel şeyleri yap televizyon izletme telefon verme kitap oku gibi bizim siteyi okuyan endişeleniyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…