- 27 Kasım 2016
- 4.385
- 18.343
- 208
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.881
B 6yı baktırmamıştım ona da baktırayım b12 iyi çıktıÇocuklarınızın B6 (b12 demiyorum) vitaminlerine baktırın.
Evet doktorlar niye böyle bilmiyorum Demir eksikliği için tahlil yapılacaktı özellikle b12 ye de bakılsın dedim bakılmamış sonuç göstermeye gidince tekrar söyledim iyi bakalım dedi çocuktan yine kan alındı o an aklıma b6 gelmedi ama ben de okumuştum b6 vitamininin önemini ilk fırsatta onu da yaptıracağımİrrite olup tepki göstermek yerine neymiş bu b6 ben ona bakardım.
İrrite olmaya yer aramayın çocuğum günlerdir kusuyor bi fırsat girdim unutmadan hızlıca yazdım.
Herşeyden nem kapmaya yer arıyorsunuz. B6 göz teması ve konuşmada çok önemli bi vitaminmiş o çok güvendiğimiz doktorlar bunları es geçiyor işte.
Sana demiyorum bu lafı genel olarak ortaya söylüyorum daha evvel de bişey tavsiye ettim ona bile muhalefet eden çıktı faydası olsa doktorlar söyler vs diye. Çocuğumuzun doktoru biz olcaz bu kadar basit ama çok önemli bi ayrıntıyı atlayıp eğitim eğitim diyorlar başka bildikleri şey yok.
B6 vitaminine baktırın ibrahim saraçoğlu da tavsiye ediyor o kadar önemli bişeymişki malesef doktorlardan değil başka kaynaklardan öğreniyoruz.
Test yaptırmadan b6 yı kullanmaya başlayabilir miyizSon günlerde burası çok gergin bir platform oldu
Arkadaşlarım kader birliğimiz var bizim . Lütfen sakin olalım herkes bir soluk alsın .neden burda olduğunu hatırlasın buna bende dahilim . Bir umut aramaktan yorulup burda dertleşmeye geliyoruz burası sakin ve anlaşılır olsun değil mi?
Bu arada ben oğluma 13 vitamin 4 mineral li kış şurubuna başladım . İçinde b6 var b12 var d vitamini ,çinko var evet İbrahim Saraçoğlu nü bende dinlemiştim b6 yı kullanın davranış. Problemlerine çok iyi gelecek demişti .daha önce de kullanıyordum ama kreşte hastalığı bir türlü bitmediği için Yen'i şuruba geçtim
Kış şurubu nasıl bir şey eczaneden mi aldınız kendiniz mi hazırladınızTest yaptırmadan b6 yı kullanmaya başlayabilir miyiz
Sorma öyle oldum bir an. Tv yle arasi hic yok saten, izlemez acik olsa bile.Canım küçük seninki,
O yaşta sosyallik olmaz Daha önce de yazdım çocuk gelişim uzmanı yaşına göre test yapıp + _ koyup normal mi değil mi söylüyor sen genel şeyleri yap televizyon izletme telefon verme kitap oku gibi bizim siteyi okuyan endişeleniyo
Evet eczaneden aldım marka yazabiliyor muyuz bilmiyorum . Eczacı kendi çocuğuna da kullandığını söyledi . B6 vücutta zor depolanan bir ürün mesela benim de vücudumb12 yi depolayamıyor iğne vuruluyorum .Kış şurubu nasıl bir şey eczaneden mi aldınız kendiniz mi hazırladınız
Bu cümleyi bende çok kullanıyorum arada kalmış bir çocuğum var sanki şu An 31 aylık .. normal çocuklar gibi değil ama otizm tanısını karşılayacak şeyi de neredeyse çok azaldı ufak takıntıları var . Ve baZen ekolali yapıyor . Onun dışında herşeyin içinde . Herkesi biliyor akrabalarını arkadaşlarının ismini tek tek söylüyor . Seslenme yoktu eskiden şimdi başka odadan da sesleniyor beni evde anne anneciiiimmm diye arıyor bulamayınca bu Ne,bu kim , nerede, nereye gitti sorularını soruyor merak güdüsü çok var .kreşine çok severek gidiyor öğretmeninin paylaştığı videoları izliyorum bakıyorum tüm etkinlikleri diğer çocuklar gibi yapıyor. Ama hala eksikler var çok hantal bir kere . Çevik değil. Hayali oyun oynuyor çok kapsamlı değilhoşbuldum canım..inan artık tanısı ismi umrumda değil..bi gariplik olduğunu ben seziyorum anneler anlıyor.özellikle okulunda diğer çocukların konuşmalarına bakınca tam anlamıyla anlıyorum. ama dışarıdan hiçkimse anormal görmüyor yada bana söylemiyor bilemiyorum.. mesela çevremizdeki herkezi tanır,onlara ismiyle seslenir.2 haftadır sürekli one,bune o kim diye soru sormaya başladı. otizmli diğer çocuklara bakıyorum oğlum onlardan değil yaşıtlarına bakıyorum onlardanda değil.sanki arada biyerde ilerisi nasıl olur bizi neler bekliyor düşündükçe daralıyorum.. çalışan anneyim işi bıraksam maddi anlamda çok yoran bir hastalık.. araç gereci okulu özel eğitimi hepsinin altından kalkamayız.. gözüm sürekli oğlumun üstünde,babasıyla bu konuda sürekli kavga ediyoruz..hiçbişeyi yok bu çocuğun sen boşuna perişan oluyosun çocuğu sıkıyosun die kızıyo bana..annelik işte anlamıyor..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..
Bu cümleyi bende çok kullanıyorum arada kalmış bir çocuğum var sanki şu An 31 aylık .. normal çocuklar gibi değil ama otizm tanısını karşılayacak şeyi de neredeyse çok azaldı ufak takıntıları var . Ve baZen ekolali yapıyor . Onun dışında herşeyin içinde . Herkesi biliyor akrabalarını arkadaşlarının ismini tek tek söylüyor . Seslenme yoktu eskiden şimdi başka odadan da sesleniyor beni evde anne anneciiiimmm diye arıyor bulamayınca bu Ne,bu kim , nerede, nereye gitti sorularını soruyor merak güdüsü çok var .kreşine çok severek gidiyor öğretmeninin paylaştığı videoları izliyorum bakıyorum tüm etkinlikleri diğer çocuklar gibi yapıyor. Ama hala eksikler var çok hantal bir kere . Çevik değil. Hayali oyun oynuyor çok kapsamlı değil
Ama oynuyor . evet hayır kullanıyor olumsuzu da son zamanlarda kullanmaya başladı . Şöyle ; hadi yatalım diyorum yatmayalım diyor.kavramlsrıb bazılarını öğrendi Geçen Allah rahmet eylesin Erdal tosunun ölüm haberini izliyoruz tv de bu amca şişman dedi . Ahhh yavrum yavrularımız ...olsun herşeye rağmen yine de iyi
Ki oğlum . İyi ki ..
Telaffuz için sakız çiğnet. Evet i de ben o kadar sık sık kafa sallayarak hatırlattım ki . Şimdi mesela acıktın mı diyorum acıktım evet diyor herşeyin sonuna evet diyor . Hayır ı daha az kullanıyor evet e göre . Dikkat süresi Benim oğlumda da kısa . Özel eğitim öğretmeni dikkati iyi diyor farkedilecek bir durumu da Yok diyor ama hep dikkat edilmemesi boş bırakılmaması gerekiyor dddi .canım benim bende hep iyiki diyorum...annecim seni çok sewiyorum die boynuma sarılıp öpünce koyveriyorum ağlamayı.. benim oğlumda hayırı yada olumsuzu çok rahat kullanıyor ama eweti ben hatırlatırsam söylüyor..hayali oyun bizde oynuyoruz hatta dün gece bana kitap okudu kurt ölmüş doktor gelmiş bu kadar:))) öğretmeni birkez sadece dikkat süresi çok az hemen sıkılıp başka tarafa yöneliyor demişti.. ekololi bizdede çok vardı bu ara daha bir azaldı sanki.. telefuz hatası çok yapıyor tam toparlayamıyor gibi...sorduğum bütün sorulara cevap veriyor ama dediğim gibi ben sorarsam yoksa söylemez.. bunada şükür diyorum 6 ay öncesinde hiçbirisi yoktu..
Valla benim oğlumda da inanılmaz bozuktu ayakkabı ya abı diyordu düşün .şimdi böyle bastırarak ayakkabı diyor . Daha bunun gibi bir sürü bozuk kelimesi vardı. Ben iyelik lerin üzerine çok düşüyorum . Çantam pantolonum montum gibi . Mesela bazen teyzesi çikolata alıyor kim aldı diyorum bazen teyzem diyor bazen teyzen diyor .sakızı çiğnetiyorum çokda seviyor ama yutuyor hemen...mum üfleme baloncuk yapma suya pipetle üfleme falan hepsini yapıyor ama dediğim gibi dili dönmüyor gibi. acaba konuşma terapistine falan götürsemmi diyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?