Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Demiriko canım geçmiş olsun
2 yaşındaki çocukların hemen hepsinde oluyo lenf nodu... hepsine antibiyotik verelim usg çekelim diyolar bu rutin uygulama benim çocukların ve tanıdıklarımı defalarca başıma geldi herkese böyle diyorlar Allah bu cuma günü senin kendine yaklaşmanı istemiş bize de dua et canım bu sitenin güzel yavrucuklarına ve annelerine hepinizi çok seviyorum kader arkdaşlarım

Evet doktorlar niye böyle bilmiyorum Demir eksikliği için tahlil yapılacaktı özellikle b12 ye de bakılsın dedim bakılmamış sonuç göstermeye gidince tekrar söyledim iyi bakalım dedi çocuktan yine kan alındı o an aklıma b6 gelmedi ama ben de okumuştum b6 vitamininin önemini ilk fırsatta onu da yaptıracağım

Test yaptırmadan b6 yı kullanmaya başlayabilir miyiz

Sorma öyle oldum bir an. Tv yle arasi hic yok saten, izlemez acik olsa bile.

Kış şurubu nasıl bir şey eczaneden mi aldınız kendiniz mi hazırladınız
Evet eczaneden aldım marka yazabiliyor muyuz bilmiyorum . Eczacı kendi çocuğuna da kullandığını söyledi . B6 vücutta zor depolanan bir ürün mesela benim de vücudumb12 yi depolayamıyor iğne vuruluyorum .

selam güzel anneler.Ben aranıza yeni katıldım.aslında yeni katılmadım mayıs ayından beri sürekli bu forumu takip ediyorum sessiz annelerdenim bende.. bu forumda çok şey öğrendim iyiki varsınız.. bizim hikayemizde hemen hemen sizlerle aynı.. oğlum şu anda 38 ayılık.32 aylıkken bişilerin ters gitmeye başladığını anladım.. herşeyi bilen çocuğum bi anda unutmuştu ismine hiç tepki vermiyordu.( o dönemde bolca tv ve tablet karşısındaydı çünkü) kayın validem anlamış bu çocuğu bir doktora götürün diye ısrar etti.bende netten araştırırken karşıma otizm ve bu sayfa çıktı. hemen uzman bir psikiyatra götürdüm.muayene etti ve otizm gibi durmuyor ama gerilik var boş bırakmayın dedi. rapora gerek yok 3 ay sonra gelin bakalım hazırsa okula verelim dedi. çünkü doktorumuz bize okula hazır olmadan verirsek orada dahada içine kapanır bişileri bilerek okula gitmesi daha uygun dedi. bende kendi araştırmalarım sonucu oçev okuluna gittim ve orada bize özel ders verebilecek bir öğretmen buldum. yaz tatili boyunca haftada 5 gün 2 saat evimize geldi. oğlum baya baya ilerledi sayesinde.. 36 ay dolduğunda doktorun tavsiyesiyle kreşe verdim .2 aydır kreşe gidiyor. ismine çok güzel bakıyor göz temasımız çok iyi.. herşeyin adını biliyor. 2-3 cümlelik kelimeler kurabiliyr fakat birçoğunuzda olduğu gibi akıcı konuşma bizdede yok.sorarsam cevap veriyor herşeye.. okula durumundan bahsetmedim sadece dil geriliği var dedim 2 aydır herhangi problem çıkmadı.sıcakkanlı sevecen bir çocuk. benim en çok takıldığım konu sürekli kendi kendine konuşması ne dediğini hiç kimse anlamadan sürekli konuşuyor. gece yattığında uykuya dalana kadar bu devam ediyor. buda beni korkutuyor aranızda çocuğu böle olan varmı.. çok uzun yazdım kusura bakmayın sevgiyle kalın..

Hoş geldin canım,
Benim oğlan en büyüklerden 2 at sonra 6 yaş olacak dil gelişimi seninkiyle aynı gibi. Sorarsam da zorlukla yanıt alırım. Anlamsız kelimeleri var benimkinin de özellikle de oyun oynarken...
Miiş ga falan gibi garip şeyler söylüyor kendi kendineyken. Atipik otizmliyiz. AMA lnş seninki değildir canım bizimki bayağı bi görmüş geçirmiş koca çocuk..belki küçüklerde normaldir

hoşbuldum canım..inan artık tanısı ismi umrumda değil..bi gariplik olduğunu ben seziyorum anneler anlıyor.özellikle okulunda diğer çocukların konuşmalarına bakınca tam anlamıyla anlıyorum. ama dışarıdan hiçkimse anormal görmüyor yada bana söylemiyor bilemiyorum.. mesela çevremizdeki herkezi tanır,onlara ismiyle seslenir.2 haftadır sürekli one,bune o kim diye soru sormaya başladı. otizmli diğer çocuklara bakıyorum oğlum onlardan değil yaşıtlarına bakıyorum onlardanda değil.sanki arada biyerde ilerisi nasıl olur bizi neler bekliyor düşündükçe daralıyorum.. çalışan anneyim işi bıraksam maddi anlamda çok yoran bir hastalık.. araç gereci okulu özel eğitimi hepsinin altından kalkamayız.. gözüm sürekli oğlumun üstünde,babasıyla bu konuda sürekli kavga ediyoruz..hiçbişeyi yok bu çocuğun sen boşuna perişan oluyosun çocuğu sıkıyosun die kızıyo bana..annelik işte anlamıyor..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

İnş canım
Ben burda anlatmıştım benim büyük oğlana da yaygın gelişimsel bozukluk tanısı koymuşlardı ama toparladı çok şükür çocuklukta konulan tanılar sonradan ortadan kalkabilir doktorların bi şey söylememesi önemli ben büyük oğluma ana okulunda acaba 1 E gider mi 1 E giderken acaba meslek sahibi olur evlenebilir mi derdim çok şükür hepsini yapacağına inanıyorum şimdi.. yani baştan sıkıntı yaşayıp normale dönen çok hikaye var şu cuma vaktinde Rabbim bütün yavrularımıza başta bu forumdakiker olmak üzere acil şifalar versin, bizlere de moral olsun ..

AMİN canımm kocaman AMİN hemde..büyük oğlunuz özel eğitime gittimi evde neler yaptınız tam olarak kaç yaşında herşey yoluna girmeye başladı.biraz anlatırmısınız.. inş küçüğünüzde abisinin yolunda gider.

Evet gitti özel eğitim aldık rapor çıkarttırdık hemen hemen 7 yaşında normale girdi büyük oğlan 14 yaşında şubatta 15 E girecek önce dikkat eksikliği hiperaktivite sonra yaygın gelişimsel bozukluk en son asperger tanılarını aldı özel eğitim dışında pek bi şey yapmadık o zaman internet falan böyle yaygın değildi tv da izledi diyeti de bilmiyorduk yapmadı ama özel eğitimdeyken bize bir psikoloğun sizin yolunuz çok uzun yaygın gelişimsel bozuklukla ilgili kitaplar okuyun dediğini hatırlıyorum çok üzülmüştük ana herşey tam gerilerde kalmışken şimdi de küçükle uğraşıyoruz nasip kısmet şifa allah dan
Demem o ki hiçbir şey yapmasan da bazı çocuklar iyileşiyor Rabbim bizimkilere de şifa versin

Bu cümleyi bende çok kullanıyorum arada kalmış bir çocuğum var sanki şu An 31 aylık .. normal çocuklar gibi değil ama otizm tanısını karşılayacak şeyi de neredeyse çok azaldı ufak takıntıları var . Ve baZen ekolali yapıyor . Onun dışında herşeyin içinde . Herkesi biliyor akrabalarını arkadaşlarının ismini tek tek söylüyor . Seslenme yoktu eskiden şimdi başka odadan da sesleniyor beni evde anne anneciiiimmm diye arıyor bulamayınca bu Ne,bu kim , nerede, nereye gitti sorularını soruyor merak güdüsü çok var .kreşine çok severek gidiyor öğretmeninin paylaştığı videoları izliyorum bakıyorum tüm etkinlikleri diğer çocuklar gibi yapıyor. Ama hala eksikler var çok hantal bir kere . Çevik değil. Hayali oyun oynuyor çok kapsamlı değil
Ama oynuyor . evet hayır kullanıyor olumsuzu da son zamanlarda kullanmaya başladı . Şöyle ; hadi yatalım diyorum yatmayalım diyor.kavramlsrıb bazılarını öğrendi Geçen Allah rahmet eylesin Erdal tosunun ölüm haberini izliyoruz tv de bu amca şişman dedi . Ahhh yavrum yavrularımız ...olsun herşeye rağmen yine de iyi
Ki oğlum . İyi ki ..

E seninki toparlamış canım benim benim koca çocuk daha bir kere soru sormuş değil E Dr larda bu tanıyı karşılamıyo diyorlarsa vardır bi bildikleri... Maaşallah bize de tanıdan çıkmayı nasip etsin

canım benim bende hep iyiki diyorum...annecim seni çok sewiyorum die boynuma sarılıp öpünce koyveriyorum ağlamayı.. benim oğlumda hayırı yada olumsuzu çok rahat kullanıyor ama eweti ben hatırlatırsam söylüyor..hayali oyun bizde oynuyoruz hatta dün gece bana kitap okudu kurt ölmüş doktor gelmiş bu kadar:))) öğretmeni birkez sadece dikkat süresi çok az hemen sıkılıp başka tarafa yöneliyor demişti.. ekololi bizdede çok vardı bu ara daha bir azaldı sanki.. telefuz hatası çok yapıyor tam toparlayamıyor gibi...sorduğum bütün sorulara cevap veriyor ama dediğim gibi ben sorarsam yoksa söylemez.. bunada şükür diyorum 6 ay öncesinde hiçbirisi yoktu..

Telaffuz için sakız çiğnet. Evet i de ben o kadar sık sık kafa sallayarak hatırlattım ki . Şimdi mesela acıktın mı diyorum acıktım evet diyor herşeyin sonuna evet diyor . Hayır ı daha az kullanıyor evet e göre . Dikkat süresi Benim oğlumda da kısa . Özel eğitim öğretmeni dikkati iyi diyor farkedilecek bir durumu da Yok diyor ama hep dikkat edilmemesi boş bırakılmaması gerekiyor dddi .

sakızı çiğnetiyorum çokda seviyor ama yutuyor hemen...mum üfleme baloncuk yapma suya pipetle üfleme falan hepsini yapıyor ama dediğim gibi dili dönmüyor gibi. acaba konuşma terapistine falan götürsemmi diyorum..

Valla benim oğlumda da inanılmaz bozuktu ayakkabı ya abı diyordu düşün .şimdi böyle bastırarak ayakkabı diyor . Daha bunun gibi bir sürü bozuk kelimesi vardı. Ben iyelik lerin üzerine çok düşüyorum . Çantam pantolonum montum gibi . Mesela bazen teyzesi çikolata alıyor kim aldı diyorum bazen teyzem diyor bazen teyzen diyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…