Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Merhaba Zeynnnn37

Ne kadar güzel harikasın:))nokta atış bir çalışma bu ..oğlundaki gelişmeler beni şaşırtmadı..dahada iyi olacak inşallah...
Salondayken babasının,senin ve kendisine ait olan eşyaları zamir kullananarak yerine götürme oyunuda oynayabilirsin..biliyorsundur mutlaka :))

Kolaylıklar diliyorum
5,8 oğlum

Sağol selametle .
Sürekli düzeltiyorym ama çok zorlanıyor babanın tişörtü diyor babamın de diyorum babamın diyor o AMa sonra yine aynı bir süre sonra oturtacak sanırım . Çünkü şimdiye dek hem böyle oldu.
Okula hazırlık çalışmaları mı yapıyorsunuz siz?

Merhaba sdhtp

Çok geç kalınmış bir msj oluyor benimki..ama son durumu merak ettim..nasılsınız şimdi?

Yazdıklarında birkaç problem var maalesef..bunların cevaplarını sen çok iyi biliyorsun aslında..

Öncelikle kuzum şefliğini ilan etmiş anlaşılan...bu doğru değil ...biliyorum çok daralıyoruz..tam oturacağız bir nefes alalım diyoruz..olayları provoke eden küçük bir kuzu yeni bir sorun..HAYIR hayır olmalı, başta hayır dediğimiz birşey evete dönmemeli..bunu anladığı an toparlamak zor olur..

Isırma olduğu zaman göz teması yapmayalım...elini indirip dikkatini başka şeye çekelim..elma havuç teklif edip kıtır kıtır ısıralım :)))umarım söner..pekiştirilmesse bu yaşlarda herşey sönüyor üzülme sakın..güçlü anne...

Lütfen çocuklarımıza paketin içine girmiş hiçbirşey vermeyelim..onun yerine hurma işlenmemiş ceviz fındık..,aklınıza ne gelirse onları verelim...eve sokmaz dışarıda almaz başkalarının vermesine izin vermezsek mutlaka unutacaktır ...
menülerini sıkıntıya sokan en büyük sebeplerden biri bu..diğeride karbonhidrat ve şeker ağırlıklı beslenme şekilleri..bunları yaşadığım için söylüyorum..şuan gördüğüm birçok çocukta da aynı problem var..pilav makarna köfte ..üçgeninde geçiyordu bizim günlerimiz maalesef..küçüklüğünde pırasa dahil herşeyi yiyen oğlum gün geçtikçe menüsünü daralttı...
Çok şükür şimdi herşeyi yiyor..beslenmesinde köklü değişiklikler yaptık..algıda çok ciddi bir şekilde değişme oldu..diyet yapmak kolay değil ..bu konuda söyleyecek çok şey var.. herkesin okuduğuna eminim..bu tamamen tercih meselesi..büyüdüğünde neden bu yoldan da gitmedik demek istemediğim için ..hala diyetteyiz biz..mucize beklemiyoruz hiçbir zaman böyle bir beklentim olmadı..ama küçük bir adım için herşeye değer..

Otizm için çok yöntemler söyleniyor...tomatis, berard,SAS,GAPS kazeinsiz glütensiz beslenme,floortime,biorezonans,aba......gibi gibi
küçükken diyoruz ki..işte konuşsun..zaten herşey su gibi arkası gelecek....ama gerçek öyle değil ..o yüzden bu yöntemleri de okuyup araştırmak ihtiyacımıza binaen faydalanmak gerekiyor...yani serüven bitmiyor .hep gayret hep gayret..

.bugünkü gündemlerden biri ise CD protokolü..şahsi fikrim güvendiğim bilim insanlarından bu protokolün doğruluğunu duymak...henüz böyle bir açıklama gelmedi...İşte her konuda anne fikirlerini önemseyen ben bu konuda maalesef annelerin fikirlerini yetersiz buluyorum...takipteyim..izleyip göreceğiz...

Bir arkadaş yazmıştı..neden çocuklarımızın ilgileri doğrultusunda eğitim alamıyoruz diye? O kadar doğru bir yaklaşım ki bu..hele hele tanısını daha yeni almış çocuklarda..ısrarla yazdım..yine yazıyorum..oyun temelli eğitim anlayışı yoksa..kaçın ordan...çocuklarımızla iletişim kurmak onun sevdiği şeyler üzerinden gitmekle oluyor..taklit edin .bakın nasıl dikkatini çekiyorsunuz:))ilgisini çeken minicik bir taş bile yardımcı olur size..

Face de Pia polya oyun ablası var..muhteşem şeyler yapılıyor..duyu bütünleme etkinlikleri özellikle çok faydalı görüyorum küçükler için fırsat buldukça takip ederseniz çok güzel olur..para verip aldığım birçok şeyi orda yapıyorlar hemde çok daha başarılı....biz bunları kaçırdık artık...

Sonra özel gereksinimli çocuklar kitabını,otizmli profesör resimlerle düşünmek kitabını okumanızı tavsiye ederim..Lorenzo'nun yağı filminde de mücadele ruhunuz dahada canlanacaktır:)))

Konuyu bayağı dağıttım..diyet hakkında sorusu olana severek yrd olurum...

Kolaylıklar diliyorum hepimize:))
5,8

Evet..Zeynn..okul öncesi hazırlıklar tam gaz..ama yolumuz var daha...seneye gönderip göndermeyeceğimiz belli değil..biliyorsun bizim için akademik becerilerden daha çok sosyallikte ilerlemeleri önemli...
güvenebileceğim emin eller bulursam neden olmasın? değilse 1 sene daha uzatmakta bir zarar görmüyorum..spor okul ve eğitim şeklinde devam ediyoruz...çok şükür

5,8 olduk:))

İnşallah çok daha iyi olur ..yolunuz açık olsun

sevgili selametle nekadar güzel yazılar yazıyorsun inan soluksuz tekrar tekrar okuyorum.. sana çok teşekkür ederim. pia polyayı bende takip ediyorum çok güzel şeyler var..diyet hakkında daha fazla bilgi verebilirmisin paketli gıdalar haricinde neler yapıyorsun yada herşeyi yemesini nasıl sağladın. geçen yıl ıspanak pırasa yiyen oğlum bu yıl dediğin gibi yemek konusunda oldukça kısıtladı kendini.. bende elimden geldikçe organik beslemeye çalışıyorum zaten yedikleri kısıtlı bari düzgün şeyler yesin diyorum. birde arkadaşlar balık yağı hangi marka kullanıyorsunuz ben oğluma oceon aldım fakat ishal yaptı kullanmadım..balık yağından başka takviye edici başka vitaminlerde kullanıyormusunuz.. biz okula başladıktan sonra sık hasta olunca strath die bitkisel bir şurup kullanmaya başladık. içinde vitaminlerde var ama sanki yetmiyor gibi.

Tekrar Merhaba,kucuklukten ygb tanisi alip,duzelen bircok cocuk var ya da raporu kalkan,biliyorum.Fakat nette okudugum kadariyla sorun ortadan kalksada,birtakim garip davranislar kalici olabiliyor diye okudum.Buyuk cocugunuz Tamamen normal bir birey mi Su anda.Mesela gelecege yonelik hayalleri var mi,empati kurabiliyor mu,espri yapabiliyor mu,sosyal yonden nasil.Yanlis anlamayin lutfen merakimdan soruyorum.Yasayan daha iyi bilir derler ya...her cocugun gelisimi farklidir tabi...ddaha cok umutlanmak istiyorum.

Benimde sormak isteyip te soramadığım bir soru içimde hep bir umut var o umudun kaybolmasından korkuyorum dün selametle arkadaşımızda dedi ya konuşmakla herşey çözülmüyor evet oğlumda konuşma az da olsa başladı ama bugün o kadar garip davranışlar yaptı ki ... dedim herşey düzelse de bu gariplikler kalacak sanırım. Ve sonra foruma girdim içimdeki soruyu siz sormuşsunuz .

Benimde sormak isteyip te soramadığım bir soru içimde hep bir umut var o umudun kaybolmasından korkuyorum dün selametle arkadaşımızda dedi ya konuşmakla herşey çözülmüyor evet oğlumda konuşma az da olsa başladı ama bugün o kadar garip davranışlar yaptı ki ... dedim herşey düzelse de bu gariplikler kalacak sanırım. Ve sonra foruma girdim içimdeki soruyu siz sormuşsunuz .?+

Valla bilmiyorum ki bazen kaba gibi geliyor bize sanki tam sosyal değil diyor babası ama akrabalarımız teyze hala vs çok seviyorlar çok sıcakkanlı diyorlar
Yakın bi arkadaşı da var yediği içtiği ayrı gitmeyen
Okuldaki hocaları da öve öve bitiremiyorlar hem terbiyeli hem akıllı diyorlar inş herşeyi düzelmiştir ne diyim darısı hem bizim ufaklığa hemsizinkilere

Yani biz eleştirsek de sizin oğlunuzda bi gariplik var diyen öğretmen vs olmadı son dönemlerde zaten normal ile anormal arasındaki fark da bu değil mi

Hem çok espirili hem empati kuruyor hem de hayalleri var
Ya matematik profesörü ya da ünlü bir yazar olmak istiyor arada yazdıklarını bana da okutur hayal gücünde sıkıntı Yok
Düzelirse tam düzelir kızlar sıkıntı yapmayın

Ama o 8-9 yaşına gelene kadar benim tek hayalim vardı biri gelip kapıyı çalacak hadi gel aşağıya beraber oynayalım dicek
Top oynayan iki erkek çocuk görsem dayanamayıp ağlardım benimkinin bir arkadaşı olacak mı diye ..
1. Sınıfta kızlar benimkini görünce yüzlerini buruşturuyorlardı çok net hatırlıyorum tüm Doğum günlerine gittim mahalledeki çocukları eve davet ettik sosyalleşsin dışlanmasın diye. Çok şükür belki çok arkadaşı Yok ama iyi anlaştığı onu çok özleyen bi kuzeni bi de yakın bi arkadaşı var çok konuştum ama diz sorunca ı günlere gittim gözlerim doldu
Ne diyim rabbim şu mübarek günde yavrularımızı ve tüm hastaları iyileştirsin

Canım maşallah daha Ne olsun okulda öğretmenleri övüyor akrabaları sıcakkanlı diyor.Günümüz gençlerini düşününce hepsinin farklı sorunları oluyor Zaten.Darısı hepimizinkine ve senin ufaklığa

Çok teşekkur ederim cevap verdiğiniz için. Niyetim sizi üzmek degildi. Özür dilerim. Düzeldi diyen cok kisi duydum ama içimi kemiren bazı şüpheler vardı. Onu da siz netleştirdiniz. Bence oğlunuzun gelişimi çok güzel gayet normal. Ben ilkokul yıllarında hiç kimseyle konuşmazdım cok içime kapanık biriydim. Hiç arkadaşım yoktu. Hatta birinci sınıfta konuşmadığım için öğretmen annemle görüşüp, okuldan alınmamı istedi ve okuldan ayrıldım. Yaşıtlarımdan bir sene geç başladım babama baba bile demezdim. Babam çok zorlardı hatırlıyorum, ama nedense babamla konuşmazdım. Kardeşime baba dediğin adama söylede çikolata alsın derdim. Çok iyi hatırlıyorum, hatta annemlerle konuşup gülüşürüz bazen bu olayı. Küçüklük resimlerime bakıyorum,hep bir tedirginlik varmış yuz ifademde, annemin eteğinden tutmuş yan yan bakışlı bir çocuk:) Acayip takıntılıydım arabaya kesinlikle bindiremezlerdi beni,saclarım toplu dışarı çıkmazdım aglar tepinirdim. O saclar hep acık olacaktı:) konuşurken çok fazla göz temadı kuramazdım insanlarla... Belki de oğlumun bu durumu benim genlerimden kaynaklı diye düşünüyorum. Ama ortaokula başladığımda büyük bir patlama oldu bende... Sosyal açıdan geliştirdim kendimi, bu durumun farkındaydım çünkü... Kendi kendime ben nedem böyleyim diye düşünüp üzülüyordum ve toparlamam lazım kendimi dedim. Lise ve ünüversitede gayet sosyal arkadaşlarım tarafından sevilen biri oldum. Şu anda gayet sosyal biriyim arkadaşlar komşular sohbetime bayılırlar. Her insanda biraz gariplik vardır zaten. Sizin oğlunuz çok daha güzel günler görecek merak etmeyin. Küçüğünüzünde düzelmesi dileği ile sevgiler...

Maalesef garip hareketler bizde de var. Bugün özellikle çok fazlaydı. Moralim bozuk zaten bu yüzden. Bir gün iyi oluyor bir gün garip... Dediğin gibi konuşmakla herşey bitmiyor, daha çok eksikler var. Oğlumda konuşma yönünden patlama oldu diyebilirim herşeyi amacına uygun neredeyse konuşuyor. Soru filan da sormaya başladı.ama birşeyler hep eksik... Yaşı daha küçük diyorum kendimi teselli ediyorum. Umarım bir gün normal ya da normale yakın oluruz bizde umutluyum...

Evet sabırlı ol canım anladım önemli diil üzülmem sizi mutlu ettiysem çok sevinirim
Hepimiz sabırlı olalım güzel günler gelecek inş

Ben de ilkokula hiç gitmek istemezdim.Bir tane samimi arkadaşım vardı.O da çok sessizdi.Sorumluluk almayı hiç istemezdim.Ama dediğiniz gibi ortaokulda okulu daha çok sevmeye başladım.Espriler yapmaya başladım.Hala çok sosyal değilim ilk konuşmaları genelde ben başlatamam.Ama anlaştığım bir kaç kişi olsun yeter bana.Dikkat dağınıklığım ise çok fazla takıntılarım var.Biraz da genlerin etkisi sanırım.Zaten bir profesör böyle çocukların 11 yaşından Sonra tamamen normale döneceğini söylemiş.Allah ım tez zamanda sıkıntılarımızdan kurtarsın.Ben hep kızımla sohbet etmeyi hayal ederdim.Kız çocuğu cıvıl cıvıl konuşacak derdim içimde hep ukde olarak kalacak .Geçmişi şu anı ve geleceği düşünmekten çok yoruldum.

Sunaycım zeka çok önemli
2 yaşında ing renkleri öğrenen bir çocuk eninde sonunda toparlar bu otistiklerin bağımsız bi hayat sürmesinde en önemli etken zeka diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…