- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.901
Valla benim oğlumda da inanılmaz bozuktu ayakkabı ya abı diyordu düşün .şimdi böyle bastırarak ayakkabı diyor . Daha bunun gibi bir sürü bozuk kelimesi vardı. Ben iyelik lerin üzerine çok düşüyorum . Çantam pantolonum montum gibi . Mesela bazen teyzesi çikolata alıyor kim aldı diyorum bazen teyzem diyor bazen teyzen diyor .
Sağol selametle .Merhaba Zeynnnn37
Ne kadar güzel harikasın:))nokta atış bir çalışma bu ..oğlundaki gelişmeler beni şaşırtmadı..dahada iyi olacak inşallah...
Salondayken babasının,senin ve kendisine ait olan eşyaları zamir kullananarak yerine götürme oyunuda oynayabilirsin..biliyorsundur mutlaka :))
Kolaylıklar diliyorum
5,8 oğlum
Günaydın arkadaşlar,, sabah sabah kendimi burda buldum. Yardımınıza ihtiyacım var moralim bozuk. 1-2 gündür bizde kendi elini ısırma davranışı gelişti. Bilenler biliyordur ben hep çocuğumun sakin yapıda olduğunu söylüyorum. Çok canım sıkkın bir belirti daha çıktı karşıma.. Mesela ne zaman yapıyor derseniz; abur cubur vermezsem, ı pad açmazsam, istediği oyuncağını bulamazsak gibi gibi..Yada ona hayır dediğim konularda.. Bu davranışı yaşadınızmı? Bu sürece girdiğimden beri şükür bu bizde yok diye ne dediysem 1-2 ay sonra başıma geldi. Şimdide kendine zarar verme çıktı..Biri bitiyor biri başlıyor.. o ağlamasın o mutlu olsun diye evde herkes seferber genede olmuyor. Ablası da daha çocuk ama evde problem çıkmasın diye o bile hiçbişeyi uzatmıyor. Son 3-4 haftadır çok iyi gidiyordu.. Cümleleri bayağı toparlar gibiydi, isteklerini bayağı ifade edebiliyordu şimdi ne oldu anlamadım.
Yemek saatleri benim için işkence o kadar iştahsızki kendi kendine bişey yemiyor hep peşinde koşmam gerekiyor. Bu sefer yemeyince ben çok geriliyorum. Abur cuburu son günlerde abarttı. Eve almamam lazım biliyorum ama çoğu zaman marketede birlikte gidiyoruz gezme olsun diye ordayken topluyor. Orda hayır demek zaten imkansız.
Günaydın arkadaşlar,, sabah sabah kendimi burda buldum. Yardımınıza ihtiyacım var moralim bozuk. 1-2 gündür bizde kendi elini ısırma davranışı gelişti. Bilenler biliyordur ben hep çocuğumun sakin yapıda olduğunu söylüyorum. Çok canım sıkkın bir belirti daha çıktı karşıma.. Mesela ne zaman yapıyor derseniz; abur cubur vermezsem, ı pad açmazsam, istediği oyuncağını bulamazsak gibi gibi..Yada ona hayır dediğim konularda.. Bu davranışı yaşadınızmı? Bu sürece girdiğimden beri şükür bu bizde yok diye ne dediysem 1-2 ay sonra başıma geldi. Şimdide kendine zarar verme çıktı..Biri bitiyor biri başlıyor.. o ağlamasın o mutlu olsun diye evde herkes seferber genede olmuyor. Ablası da daha çocuk ama evde problem çıkmasın diye o bile hiçbişeyi uzatmıyor. Son 3-4 haftadır çok iyi gidiyordu.. Cümleleri bayağı toparlar gibiydi, isteklerini bayağı ifade edebiliyordu şimdi ne oldu anlamadım.
Yemek saatleri benim için işkence o kadar iştahsızki kendi kendine bişey yemiyor hep peşinde koşmam gerekiyor. Bu sefer yemeyince ben çok geriliyorum. Abur cuburu son günlerde abarttı. Eve almamam lazım biliyorum ama çoğu zaman marketede birlikte gidiyoruz gezme olsun diye ordayken topluyor. Orda hayır demek zaten imkansız.
Sağol selametle .
Sürekli düzeltiyorym ama çok zorlanıyor babanın tişörtü diyor babamın de diyorum babamın diyor o AMa sonra yine aynı bir süre sonra oturtacak sanırım . Çünkü şimdiye dek hem böyle oldu.
Okula hazırlık çalışmaları mı yapıyorsunuz siz?
İnşallah çok daha iyi olur ..yolunuz açık olsunEvet..Zeynn..okul öncesi hazırlıklar tam gaz..ama yolumuz var daha...seneye gönderip göndermeyeceğimiz belli değil..biliyorsun bizim için akademik becerilerden daha çok sosyallikte ilerlemeleri önemli...
güvenebileceğim emin eller bulursam neden olmasın? değilse 1 sene daha uzatmakta bir zarar görmüyorum..spor okul ve eğitim şeklinde devam ediyoruz...çok şükür
5,8 olduk:))
Tekrar Merhaba,kucuklukten ygb tanisi alip,duzelen bircok cocuk var ya da raporu kalkan,biliyorum.Fakat nette okudugum kadariyla sorun ortadan kalksada,birtakim garip davranislar kalici olabiliyor diye okudum.Buyuk cocugunuz Tamamen normal bir birey mi Su anda.Mesela gelecege yonelik hayalleri var mi,empati kurabiliyor mu,espri yapabiliyor mu,sosyal yonden nasil.Yanlis anlamayin lutfen merakimdan soruyorum.Yasayan daha iyi bilir derler ya...her cocugun gelisimi farklidir tabi...ddaha cok umutlanmak istiyorum.İnş canım
Ben burda anlatmıştım benim büyük oğlana da yaygın gelişimsel bozukluk tanısı koymuşlardı ama toparladı çok şükür çocuklukta konulan tanılar sonradan ortadan kalkabilir doktorların bi şey söylememesi önemli ben büyük oğluma ana okulunda acaba 1 E gider mi 1 E giderken acaba meslek sahibi olur evlenebilir mi derdim çok şükür hepsini yapacağına inanıyorum şimdi.. yani baştan sıkıntı yaşayıp normale dönen çok hikaye var şu cuma vaktinde Rabbim bütün yavrularımıza başta bu forumdakiker olmak üzere acil şifalar versin, bizlere de moral olsun ..
Benimde sormak isteyip te soramadığım bir soru içimde hep bir umut var o umudun kaybolmasından korkuyorum dün selametle arkadaşımızda dedi ya konuşmakla herşey çözülmüyor evet oğlumda konuşma az da olsa başladı ama bugün o kadar garip davranışlar yaptı ki ... dedim herşey düzelse de bu gariplikler kalacak sanırım. Ve sonra foruma girdim içimdeki soruyu siz sormuşsunuz .Tekrar Merhaba,kucuklukten ygb tanisi alip,duzelen bircok cocuk var ya da raporu kalkan,biliyorum.Fakat nette okudugum kadariyla sorun ortadan kalksada,birtakim garip davranislar kalici olabiliyor diye okudum.Buyuk cocugunuz Tamamen normal bir birey mi Su anda.Mesela gelecege yonelik hayalleri var mi,empati kurabiliyor mu,espri yapabiliyor mu,sosyal yonden nasil.Yanlis anlamayin lutfen merakimdan soruyorum.Yasayan daha iyi bilir derler ya...her cocugun gelisimi farklidir tabi...ddaha cok umutlanmak istiyorum.
Benimde sormak isteyip te soramadığım bir soru içimde hep bir umut var o umudun kaybolmasından korkuyorum dün selametle arkadaşımızda dedi ya konuşmakla herşey çözülmüyor evet oğlumda konuşma az da olsa başladı ama bugün o kadar garip davranışlar yaptı ki ... dedim herşey düzelse de bu gariplikler kalacak sanırım. Ve sonra foruma girdim içimdeki soruyu siz sormuşsunuz .?+Tekrar Merhaba,kucuklukten ygb tanisi alip,duzelen bircok cocuk var ya da raporu kalkan,biliyorum.Fakat nette okudugum kadariyla sorun ortadan kalksada,birtakim garip davranislar kalici olabiliyor diye okudum.Buyuk cocugunuz Tamamen normal bir birey mi Su anda.Mesela gelecege yonelik hayalleri var mi,empati kurabiliyor mu,espri yapabiliyor mu,sosyal yonden nasil.Yanlis anlamayin lutfen merakimdan soruyorum.Yasayan daha iyi bilir derler ya...her cocugun gelisimi farklidir tabi...ddaha cok umutlanmak istiyorum.
Canım maşallah daha Ne olsun okulda öğretmenleri övüyor akrabaları sıcakkanlı diyor.Günümüz gençlerini düşününce hepsinin farklı sorunları oluyor Zaten.Darısı hepimizinkine ve senin ufaklığaValla bilmiyorum ki bazen kaba gibi geliyor bize sanki tam sosyal değil diyor babası ama akrabalarımız teyze hala vs çok seviyorlar çok sıcakkanlı diyorlar
Yakın bi arkadaşı da var yediği içtiği ayrı gitmeyen
Okuldaki hocaları da öve öve bitiremiyorlar hem terbiyeli hem akıllı diyorlar inş herşeyi düzelmiştir ne diyim darısı hem bizim ufaklığa hemsizinkilere
Maalesef garip hareketler bizde de var. Bugün özellikle çok fazlaydı. Moralim bozuk zaten bu yüzden. Bir gün iyi oluyor bir gün garip... Dediğin gibi konuşmakla herşey bitmiyor, daha çok eksikler var. Oğlumda konuşma yönünden patlama oldu diyebilirim herşeyi amacına uygun neredeyse konuşuyor. Soru filan da sormaya başladı.ama birşeyler hep eksik... Yaşı daha küçük diyorum kendimi teselli ediyorum. Umarım bir gün normal ya da normale yakın oluruz bizde umutluyum...Benimde sormak isteyip te soramadığım bir soru içimde hep bir umut var o umudun kaybolmasından korkuyorum dün selametle arkadaşımızda dedi ya konuşmakla herşey çözülmüyor evet oğlumda konuşma az da olsa başladı ama bugün o kadar garip davranışlar yaptı ki ... dedim herşey düzelse de bu gariplikler kalacak sanırım. Ve sonra foruma girdim içimdeki soruyu siz sormuşsunuz .
Sunaycım zeka çok önemliBen de ilkokula hiç gitmek istemezdim.Bir tane samimi arkadaşım vardı.O da çok sessizdi.Sorumluluk almayı hiç istemezdim.Ama dediğiniz gibi ortaokulda okulu daha çok sevmeye başladım.Espriler yapmaya başladım.Hala çok sosyal değilim ilk konuşmaları genelde ben başlatamam.Ama anlaştığım bir kaç kişi olsun yeter bana.Dikkat dağınıklığım ise çok fazla takıntılarım var.Biraz da genlerin etkisi sanırım.Zaten bir profesör böyle çocukların 11 yaşından Sonra tamamen normale döneceğini söylemiş.Allah ım tez zamanda sıkıntılarımızdan kurtarsın.Ben hep kızımla sohbet etmeyi hayal ederdim.Kız çocuğu cıvıl cıvıl konuşacak derdim içimde hep ukde olarak kalacak .Geçmişi şu anı ve geleceği düşünmekten çok yoruldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?