- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.921
Ben de öyle umut ediyorum ama konuşmaların devamı gelmiyor eskiden bir başlasa devamı da gelecek diye ümit ediyordum yaklaşık 15 tane filan kullandığımız cümle var iki kelimelik onlarda.Devamlı şarkı söylüyor.İşi gücü şarkı.Ağlarken sinirlenince bile şarkı söylüyor tabi sinirli bir şekilde müziğe ilgisi çok fazla nasıl yönlendirebilirim acaba bu ilgisini olumlu bir şekilde değerlendirmem gerekliSunaycım zeka çok önemli
2 yaşında ing renkleri öğrenen bir çocuk eninde sonunda toparlar bu otistiklerin bağımsız bi hayat sürmesinde en önemli etken zeka diyorlar
Ben de öyle umut ediyorum ama konuşmaların devamı gelmiyor eskiden bir başlasa devamı da gelecek diye ümit ediyordum yaklaşık 15 tane filan kullandığımız cümle var iki kelimelik onlarda.Devamlı şarkı söylüyor.İşi gücü şarkı.Ağlarken sinirlenince bile şarkı söylüyor tabi sinirli bir şekilde müziğe ilgisi çok fazla nasıl yönlendirebilirim acaba bu ilgisini olumlu bir şekilde değerlendirmem gerekli
kızlar formu baştan aşağı okuyan birisi olarak nazdemin oğlunu çok merak ediyorum..onun yazdıkları hemen hemen benim oğlumu anlatıyor..acaba şimdi nerede neler yapıyolar gelişimleri nasıl okula başladımı ??kendisi keşke gelsede anlatsa. aranızda onunla özel olarak görüşen soran oldumu hiç.??. belkide herşey bitip yolunda gittiği için yazmıyodur buraya..öle olmasını canı yürekten istiyorumm..
Selam yorgun ama umutlu anneler...
Son günlerde sıkı takip edemesem de aslında formu kısa sürede en baştan beri okudum. Bu zamana kadar devam eden sessiz takibimi aktifleştirmeye karar verdim, beni en çok anlayacak annelerin yanında eminim çok daha iyi hissedeceğim kendimi.
Biraz oğlumdan ve bu zamana kadar ki süreçten bahsedeyim.
Oğlum 33 aylık ama 3 ay erken doğdu, 720 grlık kahramanım benim. ikiz teki, bir de kızım var çok şükür onunla ilgili herşey yolunda maşallah. En baştan beri oğlum fiziksel ve bilişsel anlamda yaşıtlarından geriydi, çok erken doğduğu için hep erken doğuma bağladık ve açıkcası bu zamana kadar hep fiziksel geriliği üzerine düştük 1 yaşından beri fizik tedavi alıyoruz, hala ciddi bir içe basma problemimiz var.
Zaman geçtikçe kızım ve oğlum arasındaki gelişim farkı azalacağına artmaya başladı o zaman bir gariplik var demeye başladık. ilk 18 aylıkken bir çocuk gelişimci gördü, sadece 5 seans bireysel eğitim alabildi oğlum tam yürüme aşamasındaydı fizik tedavi üstüne düştük. çünkü hepsini özel karşılamaya çalışıyorduk. Geçtiğimiz nisan ayında yeniden bir özel eğitim merkezinde seanslara başladık. hala otizmle ilgili değil gelişim geriliği şüphesi ile takip ediliyorduk. Derken 26 aylıkken alfabeyi ve sayıları bildiğini fark ettik, bulaşık makinesi vs üstündeki harfleri okuyordu, açıkcası bu durum endişelenmeme ve otizm şüphesinin içime düşmesine sebep oldu. Bu Ağustos ayının sonunda Ankara'da araştırmalarımız sonucunda Psikiyatrist Prof.Runa Uslu'ya gittik. Gittiğimizde şuanda otizm spektrum yelpazesi içerisinde göremediğini, hafif bir etkilenim varsa bunun için takip edilmesi gerektiğini, masa başı özel eğitimin hiç uygun olmadığını, erken doğuma bağlı da bazen benzer belirtilerin görülebildiğini, oğlumun oyun oynamayı bilmediğini önereceği bir psikoloğun evde tamamen oyuna yönelik seans vermesinin faydası olacağını, ayrıca yarım gün gölge ablayla kreş önerdi. 2 ay sonra kontrole çağırdı. Çok sükür bu 2-3 ayda çok yol katettik maşallah.
Bana göre olumlu gelişmeler;
*Oyun tekniği ile oğlum cümle kurmaya başladı çok şükür, 3 ay önce 30 kelimesi varmış, şuan 150den fazla belki de, 2-3 kelimelik cümleler başladı.
* Göz temasımız bana göre daha azdı şimdi daha iyi (gözümüzde görmeyle ilgili ciddi problemimiz vardı şimdi aştık çok şükür ona bağlı da olabilir denildi)
* Eskiden ten temasını sevmezdi çok şükür şimdi kendisi gelip sarılıyor, isimle hitap etme yoktu, anne baba diye seslenmezdi yani şimdi çok şükür çağırıyor.
* Komut anlamada da sorunları vardı şuan çok daha iyi, mesafe isteyen kademeli komutlar hala biraz sorunlu yanı mutfaktan şunu getir gibi.
* İngilizce türkçe renkleri ve sayıları öğrenmiş, sayıları tanıyor yani ezbere saymak değil, ezbere de neredeyse 50ye kadar sayıyor. bunları kendisi öğreniyor. egzersiz yaparken mecburen eline telefon veriyorum sanırım videolarda görüyor. bu madde olumlu mu tam emin değilim çünkü normal olmayan bir öğrenme şekli bu, yaşına uygun değil yani, (buarada eşleştirme, şekiller, tüm yüz organları vs zaten biliyordu)
Bana göre olumsuz kısımlar;
* Eskiden evde de kendi haline takıldığı olurdu çok şükür bitti sayılır ama dışarıda parkta vs hiç sosyal değil, özellikle yaşıtlarıyla alakası yok.yetişkinlerle nispeten daha iyi. alıp başını gitme vardı o biraz azaldı. dışarıdaki bu durum beni en fazla rahatsız eden sorun bence.
* Zaman zaman dediğim gibi kademeli ve uzak mesafeli komutları algılamakta zorlanıyor, bu konuda kızımla kıyaslayınca çok geri,
* Sayılara harflere fazla meraklı, takıntı halinde değil gibi şimdilik ama eğer kendi kendine okumayı öğrenirse hiperleksi (forumda geçmişti daha önce) olarak değerlendirilebileceğini söyledi psikiyatrist,
* Hayali ve sembolik oyun nispeten var ama kısa süreli, dikkati çabuk dağılıyor sanki (psikologla oynarken hariç). Taklit etme var ama yeterli değil bence, yeterince meraklı ve ilgili bulmuyorum. (maalesef ister istemez kızımla kıyaslıyorum)
Kusura bakmayın çok uzattımoğlumda çok şükür kısa sürede oldukça önemli gelişmeler var, psikiyatrist, eve gelen psikologu çok memnun ama hepiniz gibi benimde bir anne olarak henüz içim rahat değil. acaba herşey tamamen normale dönecek mi, bağımsız bir hayat sürebilecek mi vs vs vs... buarada bizim raporumuz yok, doktorun olumlu konuşmaları sebebiyle şimdilik özel imkanlarımızla takip ediyoruz. Kreşe de başlayamadık, bağışıklığımız zayıf erken doğuma bağlı, doktorda baharı bekleyin dedi. Bilmiyorum hata mı yapıyorum. (Kreşe gölge abla eşliğinde gönderme imkanınız varsa tavsiye ederim buarada)
Allahım bu yolda hepimize kolaylıklar nasip etsin, evlatlarımızın güzel günlerini görelim...
Bize de verdi bu ilacı doktor daha once de ben yazmistim. Ilaci once kullanmadim korktum. Banada konusmasina yardim edecek dedi ilac gibi dusunme dedi. Sonra arastirdim kullandim. Once bi cay kasigi kadar verdim. O hafta grip oldu sansima gece aglamalar basladi acaba hangisi diye dusunurken kestim sonra hastaligi gecince yarim cay kasigi verdim cunku verince fark ediyor. Oglum daha aktiflesiyor. Ne bileyim farkindaligi artiyor. Eşim de ayni fikirde. Vermedigimiz zamanlar cok farkediyoruz. Bakip gorecegiz bakalim. 25 aylik oglum.Manikmiyim82 çocuğunuzdaki gelişime çok sevindim.Ben de her eğitime başladığımda 2 3 ayda yavrum açılacak bu sıkıntılı günler geçecek ümidiyle başladım.Çünkü eğitimcilerin de dediği çabuk toparlayacağı yönünde oluyordu.Malesef eğitimler bize pek yaramadı .Eğitim okul derken çocuğumla yeterince vakit geçiremedim.Çocuğumda öfke nöbetleri arttı.Ben de Ümit ettiğim gibi olmayınca eğitimleri yarıda bıraktım.Ama sizin doktorunuz çok güzel söylemiş masa başı çocuğa göre değil benim çocuğuma göre de değildi bunu biliyordum en azından ilk denediğimde öğrenmiştim.Kızım oyunla sevgiyle öğrenip konuşacaktı.Üç yaş üç ay gibi yaz döneminde kızımda beklediğim açılma olmuştu kelimeleri artmış ikili cümle duymaya başlamıştım.Ama işi hızlandırmak istiyordum.Evde bu sefer yoğun eğitime başladık.Sonra okullar açıldı.Ve benim hayaller yine suya düştü.Ne eğitim ne okul konuşma ve sosyalliğe fayda sağlamamıştı.Ne güzel burda okuduklarımın çoğu kreşte açılma sağlamış çocukları.Ama benimkinde Yok.Üç gündür hastayız rapor aldım.Evde daha iyi konuşmaları benle iletişimi artıyor oyunlar oynuyoruz.Bu arada numaralar da yapıyor.Beni yanında istemeyip yaramazlık yapacağı zaman yat uyu diyor bana.Ya da çeşitli sebeplerle mutfağa yolluyor su ver tost yap gibi.Biz ilaca da başladık hiç istemediğim halde ben de sonunda ilaca başladım.Doktor bunu ilaç gibi düşünme takviye gibi düşün dedi.Bir ay kullanacağız.Bir değişiklik olursa yazarım.Konuşmasına iyi gelecekmiş.Göreceğiz.Kolay kolay ilaç vermem ama bu ilacı merak ediyordum .Doktor da deyince kullanmaya karar verdim.İlacın adı nootropil kullanan faydasını gören var mı acaba
4,7 kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?