Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
kızlar youtube den bir video izledim çok duygulandım umutlandım..sizlerde izleyin isterseniz.
Ben Korhan la tanıştım bu merkez de evet baya iyi dırumdaydı maşallah dedim . Hatta oğlumun yanına geldi kardeş dddi . Gördüğü herkese merhaba dedi . Babası vardı yanında nasıl mutluydu .

zeynn senin oğlundamı bu merkezde.?
Yok şu an değil ama 2 ay devam ettik profesyonel bir yer gerçekten ama oğlum hiç
Alışamadı çok ağladı . Eğitimcisi de çok tatlı bir psikologtu ams olmadı sıkıntıdan kendini kaşıyordu . Boynu çizik içinde olmuştu . Her iyi yer her çocuğa iyi gelmiyor . Benim oğlum kreşten sonra çok toparladı. Ve videodaki çocuk Korhan oraya ziyarete gelmişti o çoktan mezun olmuş Artık sadece kreş daha çok sosyallik. Ama babasından o mutlu ifadeyi hiç unutamam .

Son düzenleme:
Allah bizlerede göstersin canım inş.. ben kendi oğlumada çok benzettim çok duygulandım izlerken.bende evimde özel eğitim aldırttım oğluma ama şu anda bıraktırdım..Kreşin faydası daha bi çok gibi.. hatta dün herkese sormuşlar büyünce ne olcaksın die benimki süperman demiş hiç ummazdım ben sorsam söylemezdi ama diğer çocukları taklit ederek öğrenmesi daha kolay sanki.seninki özel eğitime başka bi yerde devam ediyormu??

Evet haftada 2 saat özel eğitimci geliyor evimiZe.maşallah oğluna .
t ev

Merhaba arkadaslar ilk olarak burayi neden takip ettigimi soyleyeyim benimde 25 aylik kizim var bana göre bir kac eksiği var neyse asil söylemek istedigime geliyim vakit buldukca yaziklarinizi okumaya calisiyorum oturdugum yere yeni tasindim üst komsumla tanismak amacli

Ciktim oglu 19 yaşındaymış 3 yaşındayken otizm belirtisi var d3mis doktor hemen ozel egtim demis zekasi normal cabuk toparlanir demis kadin bi ozel egtim merkezine gittim yuzune bakmadilar dedi bende gondermedim dedi 5 yasinda akici konusma baslamis simdi nasil diye sordum uni 1 sinifta dedi hala takintilari var bi cok sosyal degil onun disinda biseyi yok dedi bu arada kesik kesik oldu kusura bakmayim

bende bıraktırdım ama içim içimide yiyio açıkcası.. acaba hatamı ediyorum die.. ama artık tam gün okula gidiyor haftada 5 gün birde özel eğitim sıkılır diye düşünüyorum.. bizimde evimize geliyordu öğretmenimiz ama ev ortamında daha zor gibi kafasına göre takılıp bazen odaya girmek istemiyordu..duruma göre bakıcaz artık olmazsa bende haftada bi akşam çağırıırım die düşünüyorum..

Son zamanlarda boyle seyler ne kadar cok duyuyorum.insallah bizim cocuklarimizda kabugunu kirar cikar bu durumdan zeka normalse bende otizmden cikilabilecegini dusubuyorum.

Son zamanlarda boyle seyler ne kadar cok duyuyorum.insallah bizim cocuklarimizda kabugunu kirar cikar bu durumdan zeka normalse bende otizmden cikilabilecegini dusubuyorum.
inş canım hepimizin tek temennimiz bu.. bizim oğlanlar yaşıt sanırım tuvalet eğitiminiz varmı.. bizim çişte sorun yok ama kaka olayını çözemedik hala..

inş canım hepimizin tek temennimiz bu.. bizim oğlanlar yaşıt sanırım tuvalet eğitiminiz varmı.. bizim çişte sorun yok ama kaka olayını çözemedik hala..
Benim oglum 31 aylik.Tuvalet egitimi henuz yok.yaza dogru baslamayi dusunuyorum ama Su an baslasam sanki olacakmis gibi klozete oturmayi cok seviyor.Bezine yaptiginda hemen tutup elimden tuvalete goturuyor.Dr umuz gece bezi kuru kalkiyorsa hazirdir demisti.Yani birzdaha bekleyip hem gece hem gunduz alistirmak istiyorum.

Çok teşekkür ederim hepinize alıntı yapmayı unuttuğum varsa kusura bakmasın. oğlumla ilgili olumlu düşünceleriniz ayrıca mutlu etti tabi. benim açıkcası dille ilgili bir kaygım pek kalmadı sanki, bugün maşallah tel elinde şarjı bitti net bi şekilde uzatıp "şarjı bitti" dedi, artık çoğu şeyi söylüyor. tabi sohbet havası yok tam. darısı dil gelişimi az yada olmayan kuzularımıza. dil gelişimi insanı çok rahatlatıyor. buarada sessizkuzu oğluma üstün zekalı diyende çok doktor oldu ama bunlar başka branş doktorlarıydı (göz, çocuk doktoru gibi) bir de ilk özel eğitimdeki çocuk gelişimci üstün zekalı dedi. ama zeka geriliği kadar bunda da zorlanırsınız. bu tarz çocuklar çok zorlar dedi. benim abim üstün zeka sınıfına girecek cinsten anadolu lisesi, fen lisesi sonra boğaziçini bitirip ama tabiri caizse bir baltaya sap olamamıştır yetişkin hiperaktivitesi var anlık kararları ve başkasının yanında çalışamama, uzun süreli arkadaş sıkıntısı gibi...
sessizkuzu sizinde mi raporunuz yok? şuan çocuk psikoloğu ile nasıl bir yol izliyorsunuz?
hasbeeandgone okuduğum kadarıyla ilk çocuğunuzda bu sorunu aşmışınız, muhtemelen genetik bir yatkınlık var inanıyorum ki küçğk oğlunuzda da aşacaksınız Allahın izni ile...
Sunay79 çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz ama maalesef hayat koşturmacamız da var para kazanmamızda gerekiyor, yeterli zamanı ayırmak bu nedenle zorlaşıyor. ben maalesef bu zamana kadar oğlumun hep fiziksel geriliği üzerine düşmüştüm ve bir anne için itirafı çok güç ama bir bağlanma problemimizde vardı. ne zamanki bunları aştım gelişme başladı sanki.

Buarada arkadaşlar yazmayı unuttum benim 2004 yılında yaklaşık 1.5 yıllık bir özel eğitim tecrübem oldu. psikologum ama şuan bambaşka bir alanında çalışıyorum (adli psikoloji) ister istemez katkısı oldu mesleğimin kimi zamansa daha karamsar yaptı.
Psikiyatristimizin önerdiği gibi özellikle küçük yaşta olan çocuklarımızın masa başında değilde oyun tekniği ile gelişmesi daha mümkün gibi geliyor. oğlumun ilk cümlesi "dede otur" oldu, eve gelen psikologun otobüse oturturken bebekleri söylediği şey "dede otur, anne otur..." konuşmada çok faydasını gördüğüm bir şeyi paylaşmak istiyorum belki bilmeyenleriniz vardır. Ritmik konuşma. nasıl anlatsam daha melodik bir tonlamayla anne gellmiişşş hani deriz ya o tarz. ve ikili cümle kurmuyorsa hep ikili cümleyle konuşmak.
Ayrıca henüz okumadıysanız "umut ışığı ve elveda otizm" kitabını öneririm. benim oğlumun ilerleyişi alfabeyi öğrendiğini benim fark etmem ve o konuda paylaşımlarda bulunmamızla başladı. çünkü belki ilk kez başarma duygusu yaşadı, anlaşıldığını fark etti ve konuşmak oynamaktan keyif aldığı birşeyi yapmış olduk.

Zeynnn37 öncelikle takip ettiğim kadarıyla oğlunuzun maşallahı var, inanıyorum ki ileride bu günler sizin için tatsız bir anı endişe olarak kalacak. inşallah hepimiz için tabi. Belki de çocuklarımızın kıymetini bilmemiz için böyle bir yol verdi Rabbim.
Yazınızı görünce size danışmak istedim, daha önce bu merkezde eğitim aldığınızı söylemişiniz ABA tekniği mi uygulanmıştı. benim psikiyatriste gitmeden önce aklımdaki buydu tohum vakfı veriyor Ankara'da bildiğim. Ancak psikiyatrist çok mekanik bir eğitim sizin için deyince düşünmedim. Bu merkezle telefonla konuştum aslında bu eğitimi kendim almaktı niyetim. 3 ayda bir İstanbul'a gitmem gerekecekti. Oğlumdan sonra yeniden özel eğitimde de faaliyet göstersem mi diye düşünmeden edemiyorum çünkü. Şuan o çocukları da aileleri de çok daha iyi anlarım... bu nedenle yöntem ve merkez hakkındaki düşüncenizi merak ettim.

Selda2013 gölge ablayı kreş mi ayarladı? ben dışarıdan kendim ayarlamayı düşünüyorum. bazı kreşler sizin dediğiniz şekilde çalıştırıyor ama birebir ilgide sorun olabiliyor. kreşte kısa süreli de olsa diğer çocukları da yanına bırakabiliyorlar yada başka işler verebiliyorlar. gölge ablanın çocuğa neler yapacağını söylemeyip öğretmene dikkati çekmesi de çok önemli tabi. "hadi sen de sıraya gir" değil de eğer çocuk öğretmenin komutuna uymuyorsa "öğretmenin ne diyor" şeklinde önce dikkati çekmeli deniliyor. yani çocuk gölge ablayı değil öğretmeni dinlediğini bilecek. 1 yıl kadar kreşte de çalıştım maalesef özel kreşlerde ticari kaygı çok oluyor. Siz maşallah çok faydasını görmüşsünüz ne güzel darısı bizlere inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…