- Konu Sahibi melodi1970
-
- #6.941
Ben Korhan la tanıştım bu merkez de evet baya iyi dırumdaydı maşallah dedim . Hatta oğlumun yanına geldi kardeş dddi . Gördüğü herkese merhaba dedi . Babası vardı yanında nasıl mutluydu .kızlar youtube den bir video izledim çok duygulandım umutlandım..sizlerde izleyin isterseniz.
Benim oglumla ayni yasta.Tip olarakta cok benziyor,sarisin kivircik sacli kuzum.bakmaya doyamiyorum cok duygulandim.kızlar youtube den bir video izledim çok duygulandım umutlandım..sizlerde izleyin isterseniz.
Yok şu an değil ama 2 ay devam ettik profesyonel bir yer gerçekten ama oğlum hiçzeynn senin oğlundamı bu merkezde.?
t evAllah bizlerede göstersin canım inş.. ben kendi oğlumada çok benzettim çok duygulandım izlerken.bende evimde özel eğitim aldırttım oğluma ama şu anda bıraktırdım..Kreşin faydası daha bi çok gibi.. hatta dün herkese sormuşlar büyünce ne olcaksın die benimki süperman demiş hiç ummazdım ben sorsam söylemezdi ama diğer çocukları taklit ederek öğrenmesi daha kolay sanki.seninki özel eğitime başka bi yerde devam ediyormu??
Son zamanlarda boyle seyler ne kadar cok duyuyorum.insallah bizim cocuklarimizda kabugunu kirar cikar bu durumdan zeka normalse bende otizmden cikilabilecegini dusubuyorum.Ciktim oglu 19 yaşındaymış 3 yaşındayken otizm belirtisi var d3mis doktor hemen ozel egtim demis zekasi normal cabuk toparlanir demis kadin bi ozel egtim merkezine gittim yuzune bakmadilar dedi bende gondermedim dedi 5 yasinda akici konusma baslamis simdi nasil diye sordum uni 1 sinifta dedi hala takintilari var bi cok sosyal degil onun disinda biseyi yok dedi bu arada kesik kesik oldu kusura bakmayim
inş canım hepimizin tek temennimiz bu.. bizim oğlanlar yaşıt sanırım tuvalet eğitiminiz varmı.. bizim çişte sorun yok ama kaka olayını çözemedik hala..Son zamanlarda boyle seyler ne kadar cok duyuyorum.insallah bizim cocuklarimizda kabugunu kirar cikar bu durumdan zeka normalse bende otizmden cikilabilecegini dusubuyorum.
Benim oglum 31 aylik.Tuvalet egitimi henuz yok.yaza dogru baslamayi dusunuyorum ama Su an baslasam sanki olacakmis gibi klozete oturmayi cok seviyor.Bezine yaptiginda hemen tutup elimden tuvalete goturuyor.Dr umuz gece bezi kuru kalkiyorsa hazirdir demisti.Yani birzdaha bekleyip hem gece hem gunduz alistirmak istiyorum.inş canım hepimizin tek temennimiz bu.. bizim oğlanlar yaşıt sanırım tuvalet eğitiminiz varmı.. bizim çişte sorun yok ama kaka olayını çözemedik hala..
kızım 16 aya girecek anne baba demıyo sadece su ve mama bır tuhaflık yok mu bebekler once anne babayı demeyı ogrenırmıs
hoş geldin canım,
her sayıya meraklı olan otistik olmaz onları algılaması zeki olduğunu gösterir. ben senin adına oğlundan umutluyum hem sözel gelişimi hem zekası iyi. pek benim oğlanla alakası yok :)) bizimki hala ekolali yapıyor baban kız mı erkek mi diyoruz. baba kız erkek. diyor. 5 yaş 10 aylık. ama yine de umutluyum ilerliyoruz çünkü kendi çapımızda.. bi sabah kalkıcaz tamamen normal bi çocuk olucaz. beyinlerindeki o engel kalkıcak inş.
Merhabalar,
Sevgili manikmiyim82 forumu takip etmeyi bırakıp yazmanıza sevindim. Sizden de öğreneceğimiz şeyler var. Oğlunuzun 33 aylık olduğunu yazmışsınız. 33-3 (erken doğum), aslında 30 aylık demek daha doğru sanırım. Güzel yol kat etmişsiniz, kutlarım sizi... Çok hızlı yol almış olmanız, harfler, rakamlar, zaten otizm yelpazesinden uzaklaştırıyor sizi. Fiziksel gelişimle ilgili sıkıntılardan da bahsetmişsiniz, durumunuzu sadece gelişim gecikmesi olarak değerlendirmek daha doğru bence. Ve çok hızlı bir şekilde toparlayacağını düşünüyorum kuzunuzun. Dediğiniz gibi zaman içerisinde durumu hiperleksiye kayacak, belki de ileride iyi bir bilim adamı annesi bile olabileceksiniz...
Hepimizin aklıdaki tek soruyu sormuşsunuz siz de. "Her şey tamamen normale dönecek mi, bağımsız bir hayat sürebilecek mi vs vs vs...". Bence buradaki çocukların büyük bir çoğunluğu bağımsız bir hayat sürebilecek. Ben buna gönülden inanıyorum. Biraz asosyal olacaklar, biraz garip olacaklar belki. Ama bu da hayatla iç içe olmalarına engel olmayacak. Hangimizin garip bulduğumuz arkadaşı yok ki?
Biz de özel eğitim giderlerini kendimiz karşılıyoruz. Ben rapor almak için başlangıçta çok çabalamıştım. Daha fazla ders, daha çabuk toparlama diye düşünmüştüm. Doktorumuz çocukların bir kısmında bu tarz gelişimsel gecikmeler olduğunu ama zamanla birçoğunun toparlayıp bu tanıdan sıyrıldıklarını söylemişti. Biz de 6 ay önce bu yolda yürümeye başladık. Özel eğitime gittik bu süre zarfında. Sonra farklı yollar aramaya başladık. Şimdilerde biz de bir çocuk psikoloğu ile devam etmeye başladık. O da 6 yaşına kadar zamanımız olduğunu ve oğlumun bu durumundan kurtulacağına inandığını söyledi. O nedenle rapor almamamızın iyi olduğunu düşündüğünü, beni endişeli ve tedirgin olarak gördüğünü (biraz benim yapımı da çözmüş olacak ki), rapor aldığımızda benim kendimi kötü hissedeceğimi,biraz durumu takip edip gelişmeleri görmemizi tavsiye etti . Yarım gün kreş, gölge abla O'nun da tavsiyeleri arasında (tabi böyle bakınca durum oldukça maliyetli). Kreşin hem olumlu, hem de olumsuz yanları olduğundan bahsetti. O yüzden özellikle yemek saatlerini kreşte geçirdiği bir yarım gün orada olmasını ısrarla tavsiye etti. Yarım gün de gölge ablaya gösterilecek oyunlar, etkinlikler yapılacak, kısa net ifadelerle kelime yüklenecek, vs.vs. Bu zamana kadar biz de iyi yol kat ettik. Henüz bu yeni yolda nasıl ilerleyeceğimizi de bilmiyorum. Sadece her şeyin iyi olmasını umut ediyorum... Buradaki tüm anneler gibi.
Allah hepimizin yardımcısı olsun... (oğlum 3 yaş, 7 aylık).
Manikmiyim82 çocuğunuzdaki gelişime çok sevindim.Ben de her eğitime başladığımda 2 3 ayda yavrum açılacak bu sıkıntılı günler geçecek ümidiyle başladım.Çünkü eğitimcilerin de dediği çabuk toparlayacağı yönünde oluyordu.Malesef eğitimler bize pek yaramadı .Eğitim okul derken çocuğumla yeterince vakit geçiremedim.Çocuğumda öfke nöbetleri arttı.Ben de Ümit ettiğim gibi olmayınca eğitimleri yarıda bıraktım.Ama sizin doktorunuz çok güzel söylemiş masa başı çocuğa göre değil benim çocuğuma göre de değildi bunu biliyordum en azından ilk denediğimde öğrenmiştim.Kızım oyunla sevgiyle öğrenip konuşacaktı.Üç yaş üç ay gibi yaz döneminde kızımda beklediğim açılma olmuştu kelimeleri artmış ikili cümle duymaya başlamıştım.Ama işi hızlandırmak istiyordum.Evde bu sefer yoğun eğitime başladık.Sonra okullar açıldı.Ve benim hayaller yine suya düştü.Ne eğitim ne okul konuşma ve sosyalliğe fayda sağlamamıştı.Ne güzel burda okuduklarımın çoğu kreşte açılma sağlamış çocukları.Ama benimkinde Yok.Üç gündür hastayız rapor aldım.Evde daha iyi konuşmaları benle iletişimi artıyor oyunlar oynuyoruz.Bu arada numaralar da yapıyor.Beni yanında istemeyip yaramazlık yapacağı zaman yat uyu diyor bana.Ya da çeşitli sebeplerle mutfağa yolluyor su ver tost yap gibi.Biz ilaca da başladık hiç istemediğim halde ben de sonunda ilaca başladım.Doktor bunu ilaç gibi düşünme takviye gibi düşün dedi.Bir ay kullanacağız.Bir değişiklik olursa yazarım.Konuşmasına iyi gelecekmiş.Göreceğiz.Kolay kolay ilaç vermem ama bu ilacı merak ediyordum .Doktor da deyince kullanmaya karar verdim.İlacın adı nootropil kullanan faydasını gören var mı acaba
4,7 kız
Zeynnn37 öncelikle takip ettiğim kadarıyla oğlunuzun maşallahı var, inanıyorum ki ileride bu günler sizin için tatsız bir anı endişe olarak kalacak. inşallah hepimiz için tabi. Belki de çocuklarımızın kıymetini bilmemiz için böyle bir yol verdi Rabbim.Yok şu an değil ama 2 ay devam ettik profesyonel bir yer gerçekten ama oğlum hiç
Alışamadı çok ağladı . Eğitimcisi de çok tatlı bir psikologtu ams olmadı sıkıntıdan kendini kaşıyordu . Boynu çizik içinde olmuştu . Her iyi yer her çocuğa iyi gelmiyor . Benim oğlum kreşten sonra çok toparladı. Ve videodaki çocuk Korhan oraya ziyarete gelmişti o çoktan mezun olmuş Artık sadece kreş daha çok sosyallik. Ama babasından o mutlu ifadeyi hiç unutamam .
Selda2013 gölge ablayı kreş mi ayarladı? ben dışarıdan kendim ayarlamayı düşünüyorum. bazı kreşler sizin dediğiniz şekilde çalıştırıyor ama birebir ilgide sorun olabiliyor. kreşte kısa süreli de olsa diğer çocukları da yanına bırakabiliyorlar yada başka işler verebiliyorlar. gölge ablanın çocuğa neler yapacağını söylemeyip öğretmene dikkati çekmesi de çok önemli tabi. "hadi sen de sıraya gir" değil de eğer çocuk öğretmenin komutuna uymuyorsa "öğretmenin ne diyor" şeklinde önce dikkati çekmeli deniliyor. yani çocuk gölge ablayı değil öğretmeni dinlediğini bilecek. 1 yıl kadar kreşte de çalıştım maalesef özel kreşlerde ticari kaygı çok oluyor. Siz maşallah çok faydasını görmüşsünüz ne güzel darısı bizlere inşallah.hepimizin derdide,dokrorların söyledikleride,tedaviside aynı gibi güzel anneler..Biz 2 aydır yarım gün kreşe gidiyoruz gölge abla talebinde bulunduk ve kabul ettiler.cumartesi kontrolümüz vardı doktorumuz oğlumu çok iyi buldu okulun baya faydası olmuş artık gölge ablaya gerek yok sürekli birisnin komutuyla,dürtmesiyle bişiler yapmaya alışmasın ve artık okulu tam güne devam etsin dedi. pazartesi okul idaresine artık gölge abla istemiyorum doktorumuz böle tavsiye etti dedim ve kabul etmediler.. yok daha bikaç ay gölge abla lazım tam güne geçsin ama gölge ablayla devam etsin vss vss.. tabiki gölge ablada onlara gelir sağlıyor.bizde mecbur kabul ettik.. sizlere tavsiyem gölge ablayla başlıcaksanız eğer kreşe bunun devamlı olmadığını çocuğun gelişimine göre bıraktırabileceğinizi başta konuşun derim.ben mecburen bu yıl sonuna kadar onun ücretinide ödicem..
Okulun inanın çok artısı oldu ewt çok sık hasta oldu hatta ben oğlumun 3 yaşına kadar hiç hasta olduğunu bilmem ama şu 2 aydır sürekli öksürük,burun akıntısı, geçmedi..ama diğer faydalarını gördükçe olsun varsın diyorum..sizlere tavsiyem çocuğunuz hazırsa ewde vakit geçirmeyin hemen verin kreşe.oğlum 3 yaş 3 aylık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?